A Soroksár játékára nem volt ellenszere a Szentlőrincnek

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 16:20
A labdarúgó NB II 8. fordulójában az addig  14. pozíciót elfoglaló, nyáron felkerült Szentlőrinc a két hellyel előtte álló Soroksárt fogadta. Bár a találkozó nagy részében a pályaválasztók kontrollálták a játékot, két megingás, illetve két gyors soroksári akció elegendő volt, hogy a baranyai gárda ne szerezzen pontot.

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓLABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ

SZENTLŐRINC–SOROKSÁR SC 1–2 (0–1)
Kozármisleny,
Kozármislenyi Stadion, 600 néző.Vezette: Derdák Marcell (Kis Zoltán, Bognár László)
Szentlőrinc: Slakta – Harsányi, Havas, Keresztes B., Forgács D. (Vajda R., 77.) – Sili, Hleba (Aszalós, 35.), Kapronczai, Nagy B. – Sinkovits (Törőcsik, a szünetben) – Kondor. Vezetőedző: Marián Sluka
Soroksár: Varga Á. – Kópis, Gengeliczki, Valencsik, Pászka – Gyömbér, Derekas – Csernik (Huszák, 79.), Korozmán, Magyari (Szerető, 62.) – Lovrencsics B. (Erdélyi, 68.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző:Harsányi (88.), ill. Lovrencsics B. (32.), Korozmán (82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Szentlőrinc PMFC elleni, sok piros lappal végződő találkozója még a Soroksár elleni mérkőzésen is bőven éreztette hatását. Az akkor kiállított Molnár Róbert helyett Harsányinak kellett jobbhátvédet játszani, amit jól meg is oldott. Ezen kívül Fröhlich is hiányzott a keretből, akit nem tudott pótolni a debütáló, de a pályán idegenül mozgó Sinkovits Dávid. Mégis, ha nem is sokkal, de a hazaiak játszottak jobban.

Bár a leginkább hosszú felívelésekkel, keresztlabdákkal próbálkozó Soroksár is megszerezhette volna a találkozó elején a vezetést, a Szentlőrinc dolgozta ki a nagyobb helyzeteket, ziccereket. A kapu előtt viszont megremegtek az újonc játékosainak lábai. Lipcsei Péter tanítványai büntették az elszórakozott lehetőségeket. Lovrencsics Balázs szinte a semmiből szerezte meg a vezetést a vendégeknek, egy félfordulatból eleresztett, szép lövéssel.

A fordulás után már abszolút kontrajátékra állt át a Soroksár, érezhetően csak őrizni akarta az eredményt, így az irányítás a Szentlőrinc kezében maradt. Az újonc viszont továbbra sem tudott igazán veszélyes lenni a kapura. Varga Ádámnak leginkább a kirúgásoknál volt dolga.

A hajrában aztán a a fáradó védők között Korozmánnak többször is megvolt az esélye arra, hogy eldöntse a találkozót, és a 82. percben meg is tette ezt, amikor egy kontra végén teljesen szabadon érkezett a tizenegyespontra, ahonnan nyugodtan gurított a bal alsóba.

A hazaiak a végén még szépíteni tudtak, Harsányi értékesítette a jogosan megítélt büntetőt.

PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak! A Soroksár három ponttal távozik Kozármislenyből!

89. perc Harsányi késett el a felezőnél. Az utána levő szóváltás miatt ő is, és a vendégek támadója, Szerető is sárgát kapott.

88. percGÓÓÓÓL! Szépít a Szentlőrinc! Silit buktatta Pászka,a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak, amit Harsányi nyugodtan értékesített, a jobb alsót lőtte ki bal belsővel.1–2

87. perc Újabb vendég sárga lap. Derekas visszarántásért kapott lapot.

86. perc Korozmán kapott sárgát egy kései becsúszásért.

A Soroksár két alkalommal is ünnepelhetett (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)
A Soroksár két alkalommal is ünnepelhetett (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)

 

82. perc GÓÓÓÓL! Eldöntötte a meccset a Soroksár! Egy szentlőrinci szögletet követően gyors kontrát vezetett a Soroksár, végül Korozmánhoz került a labda, aki nagyon nyugodtan a bal alsóba passzolta a labdát a tizenegyes pontról. 0–2

80. perc Sili lőtt kiszorított helyzetből, de a vendég kapus, Varga Ádám biztos kézzel fogta a labdát.

79. perc A Soroksár is változtat. Csernik helyén Huszák folytatja.

78. percVendég szögletet követően ismét Slaktának kellett villognia, de elérte a jobb alsóba tartó labdát.

77. perc Utolsó cserelehetőségét is kihasználta Marián Sluka. Forgács Dávid helyén Vajda Roland folytatja.

76. perc Gyors Soroksár támadás végén Korozmán tüzelt, de Slakta bravúrral védte a lövését.

72. perc Erdélyi beadása után Korozmán harcolt ki szögletet. A soroksári beadást viszont Slakta kiöklözte.

68. perc Újabb csere a vendégeknél. Erdélyi állt be Lovrencsics helyére az ivószünetben.

65. perc Forgács beadását követően luftot rúgott Valencsik, de amennyire ez a többi védőt megzavarta, éppen annyira lepte meg a hazai támadókat.

64. perc Nagy Barnabás játszotta be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol Kondor érkezett, de lágy lövée nem találta el a bal felső sarkot.

62. perc Először cserélt a Soroksár. Magyari helyén Szerető folytatja.

58. perc Korozmán ment el a jobb szélen, a beadását Lovrencsics nem lőtte el egyből, így viszont nagyon kisodródott a Szentlőrinc pedig fel tudott szabadítani. A támadó közben összeesett, alakítását a játékvezető sárga lappal honorálta.

57. perc Felpörögtek az események. Sili lőhetett 16 méterről, kicsit jobbról, de az oldalhálót találta el.

56. perc Többször is lőhetett volna a Szentlőrinc, de egy védő mindig éppen oda ért. A kontrából Lovrencsics tüzelhetett, de Slakta másodszorra fogta a lapos bombát.

52. perc Szép akció végén Magyari lőtt gyengén, de Slaktát majdnem megtréfálta a váratlanul felpattanó labda. A Soroksár ezt követő szöglete veszélytelen volt.

46. perc Kondor került helyzetbe, de a soroksáriak kapusa lelopta a lábáról a labdát.

45. percElkezdődött a második félidő.

A szünetben változtatott csapatán Marián Sluka, Törőcsik érkezett Sinkovits helyére.

A Szentlőrinc játékosai már a pályán várnak a második félidőre, nem sokkal utánuk a Soroksár is kifutott.

Vége az első játékrésznek, a Soroksár 1–0-s vezetése mellett mennek pihenni a csapatok.

45+1. perc Harsányi lapos centerezését kivágták a soroksári védők. A most jobb hátvédet játszó támadó újra próbálkozott ugyan azzal, de az eredmény is hasonlóan alakult.

45. perc Két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

44. perc Varga Ádám ellenfélhez passzolta a labdát, de Sinkovits nem szánta el magát lövésre, majd borzasztóan passzolt Kondornak, így ismét eredménytelen volt a Szentlőrinc akciója.

42. perc A Soroksár nem sietteti a játékot. Hátul passzolgat körbe, és tartja az eredményt.

36. perc Egy keresztlabdát követően Pászka cselezgetett a Szentlőrinc tizenhatosán belül, de ívelését Keresztes kifejelte. Az esetet követően Kópis csúszott be szabálytalanul, amit sárgával jutalmazott a játékvezető.

35. perc Hleba nem tudja folytatni a játékot, a helyére Aszalós András érkezett.

32. perc GÓÓÓÓÓL! Vezet a Soroksár. Hleba ápolása után gyorsan megtalálta a rést a Soroksár a még emberhátrányban lévő Szentlőrinc védelmén. Lovrencsics Balázs kapta a labdát, majd fordulásból, 17 méterről kilőtte a bal alsót. 0–1

30. perc Nagy Barnabás centerezett a bal szélről, Kondorról pedig lekéstek a Soroksár védői, de a szentlőrinci támadó 7 méterről fölé pörgetett.

Az akarással nincs probléma egyik oldalon sem (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)
Az akarással nincs probléma egyik oldalon sem (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)

 

29. perc Harsányi cselezett befele a jobb szélről, majd tüzelt 18 méterről. Varga Ádám nagyot nyújtózva hárított. Az akciót követő szentlőrinci szöglet veszélytelen volt.

26. perc Sili adta be a jobb oldalról a labdát, ami Kondor előtt elszállt, a másik oldalon viszont Nagy Barnabás egy karate mozdulattal lőni tudott. A labda az oldalhálóban kötött ki.

25. perc Harsányi nagyszerű labdát ad Kondornak, de a Szentlőrinc támadója hosszan vette át a labdát a Soroksár büntetőterületén belül.

23. perc Ivószünetet rendelt el a játékvezető.

22. perc Magyari ugrott ki szépen a védők közül a Korozmántól kapott labdával. Már csak Slaktával nézett szembe, de jobb belsővel a szentlőrinci kapu mellé gurított.

19. perc A Szentlőrinc igyekszik megtenni mindent azért, hogy kielégítse a nagyjából 600 kilátogató nézőt, amiben a vendég csapat is partner.

18. perc Sili lőtt a tizenhatos előteréből, de Valencsik blokkolt, így pedig nem forgott veszélyben a Soroksár kapuja.

15. perc A Soroksár újabb és újabb negyven méteres felíveléssel próbálja megingatni a Szentlőrinc védelmét, általában eredménytelenül. Most viszont Magyarinak sikerült bejátszani Cserniknek a labdát, aki az oldalhálóba lőtt.

12. perc Ismét Pászka végezhetett el egy baloldali szabadrúgást. Most magas beadással próbálkozott, de Keresztes Bence kifejelte a labdát a Szentlőrinc tizenhatosán belülről.

11. perc Ismételten a hazaiak próbálkoztak, de a lövést most könnyedén fogta Varga.

10. perc Gyors kontrát vezetett a Szentlőrinc, de Kondor fejesét hárította bravúrral Varga Ádám.

6. perc Pászka a bal szélről végezhetett el szabadrúgást. A rövid kapufát célozta meg laposan, de nem ért oda társ a labdájára, így nem forgott veszélyben a Szentlőrinc kapuja.

5. perc Gyors Soroksár támadás végén Pászka ívelt középre a bal szélről. A tizenhatoson belül Korozmán üresen maradt, de öt méterről kapásból fölé lőtt.

1. percElkezdődött a találkozó. A fehérben játszó Soroksár indította útjára a labdát, de a hazaiak gyorsan megszerezték a játékszert, majd egy szép, sok passzal felépített támadás végén Kapronczai lőhetett, de nem találta el a kaput.

A három pont megszerzésére készül a Szentlőrinc (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)
A három pont megszerzésére készül a Szentlőrinc (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)

Megérkeztek a pályára a csapatok, perceken belül kezdődik a találkozó.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk mire jut a tavasszal még NB III-as baranyai csapat Lipcsei Péter együttese ellen, amely legutóbb gólzáporos meccsen a Csákvárt verte meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik