R. B. 2019.07.11 17:51 Frissítve: 2019.07.11 18:59

NB II: Supka Attila lett a Haladás vezetőedzője – hivatalos

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport Online értesülése, Supka Attilát nevezte ki vezetőedzőnek a labdarúgó NB I-ből kiesett Szombathelyi Haladás – jelentette be a szombathelyi klub.

Supka Attila lett a Haladás vezetőedzője (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Mint ismert, a Haladás az utolsó helyen végzett az NB I előző kiírásában, így a következő szezont a másodosztályban kezdi meg. Horváth Ferenc szerződése május végén lejárt, azóta Desits Szilárd tartotta az edzéseket a felnőttcsapat számára.

A csütörtök délutáni tréningen azonban már Supka Attila dirigált. Az előző évadban a Budapest Honvédot Magyar Kupa-döntőig vezető szakember három évre szóló megállapodást kötött új klubjával.

A DVSC-vel két élvonalbeli bajnoki címet nyerő Supka Attilával együtt Híres Gábor is a Halinál folytatja másodedzőként, s Desits Szilárd marad a stábban.

„Néhány héttel ezelőtt kerültem kapcsolatba a Haladással, akkor vetődött fel a lehetősége annak, hogy a csapat edzője legyek – mondta Supka Attila a Haladás honlapjának. – Természetesen ehhez nagyon sok mindennek tisztázódnia kellett. Amennyiben az együttes egyben marad, mert közben rendeződnek a klub körüli dolgok, akkor erre lehet építeni. Nagyon sok játékost ismerek a Haladásból, az NB I-ből, sok játékossal dolgoztam az NB II-ben Sopronban is. Jelenleg olyan kerettel rendelkezünk amely egy-két labdarúgóval kiegészítve jó teljesítményre lehet képes a másodosztályban. A Haladással kapcsolatos emlékeim? A Hali mindig masszív csapat volt, az ősszel is megszenvedtünk Szombathelyen, amikor egy-nullára nyertünk. Tavasszal pedig kimondottan jó gárda alakult ki, valószínűleg a téli igazolások kicsit későn érkeztek, ezért esett ki a Hali. A Haladás mindig is jó csapat volt, olyan, amelyet szeretnek a szurkolói – most is ez a célunk.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Kovalovszki Máté
(Mosonmagyaróvár – kölcsönből vissza), Kiss Bence (Kazincbarcika – kölcsönből vissza), Medgyes Zoltán (BFC Siófok – kölcsönből vissza), Petró Balázs, Tóth Dávid (mindkettő ETO FC Győr – kölcsönből vissza), Pinte Patrik (szlovákiai, KFC Komárno / Komáromi FC – Szlovákia – kölcsönből vissza), Tóth Martin (BFC Siófok – kölcsönből vissza), Tóth Máté (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Winkler András (Mosonmagyaróvár – kölcsönből vissza)
Távozók: Funsho Ibrahim Bamgboye (nigériai, Mol Fehérvár), Murtaz Dausvili (grúz, érdeklődnek iránta: Anorthoszisz Famaguszta – Ciprus), Oleh Hologyuk (ukrán, ?), Galin Ivanov (bolgár, ?), Király Gábor (visszavonult), Kristián Kolcák (szlovák, ?), Karol Mészáros (szlovákiai, Újpest FC), Nyári Patrik (?, érdeklődnek iránta: Mol Fehérvár), Reagy Ofosu (német-ghánai, FC Botosani – Románia), Rui Pedro (portugál, FTC – kölcsönből vissza), Priskin Tamás (FTC – kölcsönből vissza), Michael Rabusic (cseh, ?) 

2020.08.13 00:32:56

Labdarúgó NB II SOMOGYI ZSOLT

ALAPVONAL. A Honvéd helyében csak azért is szembementem volna a furcsa szabállyal, akár a kizárást kockáztatva is, hogy felhívjam a figyelmet erre a képtelen helyzetre.

2020.08.09 17:13:07

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Élre állt a továbbra is hibátlan Szpari; a Békéscsaba Ajkán nyert; a Gyirmót megverte a Haladást.

2020.08.07 11:57:41

Labdarúgó NB II FERENCZ NORBERT

90. perces egyenlítés, továbbra sincs győzelme a két csapatnak.

2020.08.07 13:46:00

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

A Békéscsaba egygólos sikert aratott az FC Ajka vendégeként.

2020.08.07 14:21:52

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az angyalföldiek megszenvedtek, de otthon tartották a három pontot.