NB II: Sólyom Sándor marad a Kaposvár többségi tulajdonosa

Vágólapra másolva!
2015.01.12. 10:23
Sólyom Sándor a Szita Károly polgármesterrel történt egyeztetése után úgy döntött, folytatja a munkát a labdarúgó NB II-ben szereplő Kaposvári Rákóczi FC csapatánál.

A Kaposvár csapatának tagjai január hetedikén találkoztak először egymással ebben az évben. A játékosok, az edzők, valamint a technikai dolgozók egy értekezleten vettek részt, amelyen Illés János, a Kaposvári Rákóczi FC Kft. ügyvezetője ismertette a klub új, többségi tulajdonosának, Sólyom Sándornak az álláspontját.

„Annyi kötelezettségem volt, hogy a december közepén történt tulajdonosváltás után a többségi tulajdonos álláspontját ismertessem a csapattal – mondta a megbeszélés után Illés János. – Röviden és tömören: az elmúlt napok történései miatt Sólyom Sándorban megfogalmazódott az a gondolat, hogy a jövőben részt kíván-e venni a kaposvári labdarúgásban.”

„Történtek olyan dolgok, amelyek miatt elgondolkodtam a folytatáson – mondta Sólyom Sándor a sonline.hu-nak. – A polgármesterrel való megbeszélés után azonban arra jutottam, hogy folytatom a munkát a Kaposvári Rákóczinál. Erre Szita Károly inspirált. A Kaposvári Rákóczi FC elnökével, Dér Tamással hétfőn találkozom, akkor tisztázzuk a részleteket.”

Kaposváron már hónapok óta nem kapták meg a fizetésüket a játékosok, az edzők és a technikai dolgozók – erről Rajczi Péter is beszélt a Nemzeti Sportnak –, Sólyom szerint azonban hamarosan változás állhat be.

„A tartozásokat folyamatosan rendezzük majd. Bár kétirányú a dolog, hiszen vannak jogos és jogtalan követelések is. Az előbbit természetesen záros határidőn belül kifizetjük.”

A kaposvári labdarúgók Márton Gábor vezetésével kedden kezdik el a felkészülést a tavaszi szezonra, amelynek a 12. helyről vágnak neki.

A kaposváriakkal kapcsolatos hír még, hogy nyugdíjba vonult Szapor Gábor, a Bene Ferenc Labdarúgó-akadémia vezetője. A tanári diplomával rendelkező szakember 1972 óta dolgozott a magyar futballban, edzősködött Újpesten, Győrben, Diósgyőrben, a Vasasnál, Soroksáron és a BKV Előrénél – utódja Pusztai László lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik