nemzetisport.hu 2016.04.25 22:16 Frissítve: 2016.04.25 22:17

NB II: megvan Csank utódja a Zalaegerszeg kispadján

A labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE a hivatalos honlapján erősítette meg a Nemzeti Sport értesülését, mely szerint Csank János közös megegyezéssel távozik a vezetőedzői posztról. A zalaegerszegi klub bejelentette, hogy a szezon végéig Mihalecz István utánpótlás szakmai igazgató irányítja az együttest.

 

A ZTE-nek már csak hazai mérkőzései vannak hátra a 2015–16-os szezonból: a Csákvár, a Gyirmót, a Szeged, a Kisvárda, a Soroksár és az Ajka látogat Zalaegerszegre.

Már április elején felvetődött, hogy napirendre kerülhet a ZTE-nél az edzőváltás, ám akkor Csank bizalmat kapott a vezetőségtől. Az egerszegiek a Siófok és a Sopron elleni hazai sikerekkel újból erőre kaptak, ám a szolnoki 3–1-es vereség után már váltás jött a kispadon.

A klub vezetősége a következőképpen indokolta Csank János vezetőedző szerződésének közös megegyezéssel történő felbontását.

„Az őszi szezonban a csapat szervezetten és eredményesen játszott, amit a tavaszi idényre már nem lehet elmondani. Ettől függetlenül a céljaink nem változtak, így keresnünk kell tovább a megoldásokat a kialakult helyzetre. Úgy éreztük, kissé megakadtunk a jelenlegi szinten, ahonnan ebben az évben egyelőre a játékot és a mentalitást illetően sem sikerült továbblépnie a csapatnak, ennek a megrekedt állapotnak a kimozdítását szeretnénk bármi áron elérni. A rendszer szerencsétlensége, hogy nagy hatást rövid idő alatt ilyen változást általában a vezetőedző leváltásával tudnak elérni a klubok. Ez új inputot, illetve néhány játékosnak új lehetőséget jelenthet. A keret összetételét, a játékosokat szezon közben ilyen mértékben nem tudjuk változtatni, ezt a nyáron kell mérlegelnünk. Amit nagyon fontos elmondani, abban, hogy a néhány hete még abszolút realitásnak tűnő feljutási esélyeink csökkentek, mindannyiunknak megvan a saját felelőssége, de ebben az esetben úgy gondoljuk, a legnagyobb felelősség a játékosoké, és leginkább az teljesítményükön, mentalitásukon kell változtatnunk” – szól a ZTE közleménye.

A vezetőség a hátralévő hat mérkőzésre Michalecz István utánpótlás szakmai igazgatót bízta meg a vezetőedzői teendők ellátásával, a szakember munkáját Molnár Balázs pályaedző, Csató Sándor pályaedző, Vlaszák Géza kapusedző és Gáspár László erőnléti edző segíti. Michalecz feladata nemcsak a feljutás kiharcolása a csapattal, hanem hogy fokozatosan beépítse a fiatalokat az együttesbe.

2019.10.06 12:30:13

Labdarúgó NB II F. B.

A hajrában lőtt gólokkal nyert a Vác ellen az MTK • Két büntetővel győzött a Soroksár • A Budaörs pontot szerzett az ETO ellen.

2019.09.18 15:11:41

Labdarúgó NB II F. B.

Az ETO legyőzte a Nyíregyházát, Andrics szögletből talált be • A Gyirmót kiütötte a Soroksárt • Otthon kapott ki a Csákvár.

2019.09.11 15:17:42

Labdarúgó NB II ZOMBORI ANDRÁS

Sokan nyújtottak segítséget a korábbi labdarúgó rehabilitációját segítő családi sportnapon.