NB II: másodfokon sem kapott licencet a Balmazújváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.09. 15:26
null
A Balmazújváros nem kapta meg a licencet (Fotó: Nemzeti Sport)
A másodfokon eljáró fellebbviteli licencadó bizottság pénteki ülésén helybenhagyta az MLSZ elsőfokú döntését, mely július 29-én megvonta a Balmazújvárostól a férfi NB II-es licencet.

 

Ez azt jelenti, hogy a csapatnak nincs érvényes licence a 2019–2020-as másodosztályú bajnokságra, így a hatályos szabályzatok értelmében a Balmazújvárossal szemben a szövetségnek további jogi eljárást kell lefolytatnia, amelynek végleges lezárultáig a klub maga dönthet arról, hogy csapata lejátssza-e soron következő mérkőzéseit.

A fegyelmi bizottság soron következő ülésén tárgyalja az ügyet, vélhetően kizárás lesz a vége, és az eddigi eredmények törlése.

Mint azt a másodosztályú bajnokságot felvezető írásunkban kifejtettük, az MLSZ azért vonta meg a Balmazújváros NB II-es licencét, mivel a törvényes határidőn belül nem sikerült a kft. tőkepótlását végrehajtani, így aztán nem is tudták az erről szóló határozatot becsatolni a szövetség felé. A döntés ellen fellebbezett a klub, azonban nem járt sikerrel.

A Balmaz a Siófok elleni, múlt vasárnapi bajnoki elhalasztását kérte, ebbe a Balaton-partiak nem egyeztek bele, így a balmazújvárosiak a saját utánpótlásukból felkerülő játékosokkal álltak ki Siófokon, és értek el gól nélküli döntetlent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik