F. B. 2020.05.06 13:31 Frissítve: 2020.05.06 13:45

NB II: „Létrejöhet a piramis” – vállalja az indulást a DEAC

Mint beszámoltunk róla, az MLSZ a hétfői elnökségi ülésén döntött arról, hogy az alacsonyabb osztályú bajnokságok nem folytatódnak, a félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és a kiesőket. Ez az NB III-ra nézve azt jelenti, hogy a három első helyezett, a Debreceni EAC, a Pécsi MFC és az Érdi VSE indulhat a másodosztályban – Érden nem, de Pécsen, illetve Debrecenben vállalják a másodosztályú szereplést.

DEAC–Csákvár kupameccs 2019 őszén – a fehér mezes debreceniek jutottak tovább
(Fotó: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló)

Pöszmet Tibor (Fotó: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló)


Pöszmet Tibor, a DEAC labdarúgó-szakosztályának vezetője a Nemzeti Sport Online-nak úgy fogalmazott, hogy az NB II-es indulás azért is fontos az idén százéves egyesületnek, mert a DVSC-vel együttműködve létre tudna jönni a debreceni labdarúgás piramisa. A két klub között szoros az együttműködés, a DVSC most is több játékost ad a DEAC-nak, és a jövőben is kvázi fiókcsapatként működne.

Szeretnénk a csapatot megmérettetni az NB II-es bajnokságban, ami az idén százéves egyesületünknek, a Debreceni Egyetemnek is komoly lehetőség – ecsetelte az NSO-nak Pöszmet Tibor. – Emellett a DVSC-vel együttműködve létre tudna jönni a debreceni labdarúgás piramisa, amely alapján az NB I-es, az NB II-es és az NB III-as bajnokságban is szerepelhetnek az utánpótlásból kikerülő játékosok. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az egyetemi értékrendünket továbbra is megőrizzük, amely alapján jelenleg is több egyetemista és munkavállaló szerepel a csapatban.”

A sportvezető szavai alapján tehát, ha a DVSC továbbra is az élvonalban, a DVSC II pedig a harmadosztályban szerepelhet – utóbbi reménynek az alapja, hogy az MLSZ döntése alapján az NB I-es együttesek második csapatai jogosultak nevezni a harmadosztályba, annak ellenére, hogy a Keleti csoportban a kis Loki legrosszabb 13. helyezettként kiesett volna –, akkor a piramis úgy nézne ki: DVSC (NB I), DEAC (NB II), DVSC II (NB III).

2020.05.19 20:49:16

Labdarúgó NB II BORBOLA BENCE

A kétszeres gólkirály megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni.

2020.05.06 22:56:51

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hát igen, a felső határ a csillagos ég.

2020.05.05 21:52:38

Labdarúgó NB II BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A klub töretlenül fejlődött mind szakmailag, mind infrastrukturálisan.

2020.05.05 11:13:33

Labdarúgó NB II BABJÁK BENCE

Bélteky Róbert tulajdonos Ausztráliából gratulált a következő idényt az élvonalban kezdő csapatnak.

2020.04.17 18:26:49

Labdarúgó NB II POLGÁR LÁSZLÓ

Kapusként és edzőként is szolgálta a Zala megyei klubot, fia válogatottságig vitte.