CSERHÁTI ANDRÁS 2016.11.29 09:28 Frissítve: 2016.11.29 22:49

NB II: lengyel élvonalbeli klub figyeli a Soroksár gólvágóját

A Nemzeti Sport információi szerint egy lengyel első osztályú csapat képviselője a helyszínen tekintette meg a Soroksár–Kozármisleny NB II-es bajnoki mérkőzést, hogy élőben láthassa Lovrencsics Balázst, a hazaiak támadóját.

 

Nem csoda, hogy felfigyeltek a teljesítményére. Kis túlzással mindegy, melyik osztályról beszélünk, ha valaki 19 bajnokin 11 gólig jut, az bizony megsüvegelendő teljesítmény – Lovrencsics Balázs pedig ilyen remek statisztikát mutathat fel.

Információnk szerint a Soroksár SC csatárát – aki a Ferencváros 15-szörös válogatott szélsőjének, Gergőnek az öccse – az egyik élvonalbeli lengyel klub játékosmegfigyelője a helyszínen nézte meg a vasárnapi, Kozármisleny elleni (2–0) NB II-es bajnokin. S hogy nem feleslegesen utazott a szakember Magyarországra, arról éppen a második gólt szerző Lovrencsics Balázs tett: a jobb oldalon kicselezte a védőt, befelé húzott, a kimozduló kapus mellett is elhúzta a labdát, végül az üres kapuba gurított.

„Megerősíthetem az információt, valóban figyelik Balázs teljesítményét – mondta Nagy Mihály, Lovrencsics Balázs menedzsere, aki nem kívánta elárulni, melyik klub érdeklődik a csatár iránt. – Balázs gólja valóban szépre sikerült, a lengyel első osztályban is megállta volna a helyét. A csatár megérett arra, hogy magasabb szinten, akár az NB I-ben, akár erősebb külföldi ligában szerepeljen.”

Hogy erre mikor kerül sor, egyelőre kérdés, hiszen nem egy vagy két mérkőzés alapján döntik el a külföldi klubok egy-egy futballista szerződtetését. De ha továbbra is ontja a gólokat Lovrencsics Balázs, bizakodhat – kiváltképp úgy, hogy jövő nyáron lejár a szerződése, s szabadon távozhat… A labdarúgó jelenleg a Ferencváros kölcsönjátékosaként szerepel a Soroksárban.

De vajon Lovrencsics Gergő miként látja remeklő öccse helyzetét?

„Ne feledjük, Balázs nehéz helyzetbe került jó egy éve, elszakadt a keresztszalagja, s csak az előző szezon végén térhetett vissza – mondta a korábban a Lech Poznanban légióskodó 28 éves Gergő. – Féltettem is kicsit, hiszen amióta engem tavaly márciusban megműtöttek, nem szereztem gólt… De szerencsére Balázs másik utat jár be, remekel az NB II-ben, a Soroksár pedig vezeti a bajnokságot. Balázs jó korban van, huszonöt éves, úgy érzem, helytállna magasabb szinten is, akár a magyar, akár a lengyel élvonal is szóba jöhetne. Utóbbiban mondjuk a Wisla Plockban, a Wisla Krakówban, a Piast Gliwicében vagy az Arka Gdyniában biztosan nem okozna csalódást. Balázs jó felfogású srác, aki helyén kezeli a történteket, tudja, huzamosabb ideig kell jól szerepelnie, hogy előreléphessen. Remélem, sikerül neki!”

„Nem játszottam jól, nem voltam elégedett a teljesítményemmel – értékelt Lovrencsics Balázs. – Tudtam, hogy az egyik lengyel klub megfigyelője kijön a Kozármisleny elleni meccsünkre, de nem foglalkoztam vele – a mérkőzésre figyeltem, és szerencsére sikerült gólt lőnöm. Persze nem szabad túl nagy feneket keríteni annak, hogy érdeklődnek felőlem, amúgy is szerződés köt a Ferencvároshoz. Jelenleg az a legfontosabb, hogy tartsam a jó formámat, a tavasszal is lőjem a gólokat, és a Soroksár minél jobban szerepeljen.”

2020.08.13 00:32:56

Labdarúgó NB II SOMOGYI ZSOLT

ALAPVONAL. A Honvéd helyében csak azért is szembementem volna a furcsa szabállyal, akár a kizárást kockáztatva is, hogy felhívjam a figyelmet erre a képtelen helyzetre.

2020.08.09 17:13:07

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Élre állt a továbbra is hibátlan Szpari; a Békéscsaba Ajkán nyert; a Gyirmót megverte a Haladást.

2020.08.07 11:57:41

Labdarúgó NB II FERENCZ NORBERT

90. perces egyenlítés, továbbra sincs győzelme a két csapatnak.

2020.08.07 13:46:00

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

A Békéscsaba egygólos sikert aratott az FC Ajka vendégeként.

2020.08.07 14:21:52

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az angyalföldiek megszenvedtek, de otthon tartották a három pontot.