NB II: lengyel élvonalbeli klub figyeli a Soroksár gólvágóját

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2016.11.29. 09:28
A Nemzeti Sport információi szerint egy lengyel első osztályú csapat képviselője a helyszínen tekintette meg a Soroksár–Kozármisleny NB II-es bajnoki mérkőzést, hogy élőben láthassa Lovrencsics Balázst, a hazaiak támadóját.

Nem csoda, hogy felfigyeltek a teljesítményére. Kis túlzással mindegy, melyik osztályról beszélünk, ha valaki 19 bajnokin 11 gólig jut, az bizony megsüvegelendő teljesítmény – Lovrencsics Balázs pedig ilyen remek statisztikát mutathat fel.

Információnk szerint a Soroksár SC csatárát – aki a Ferencváros 15-szörös válogatott szélsőjének, Gergőnek az öccse – az egyik élvonalbeli lengyel klub játékosmegfigyelője a helyszínen nézte meg a vasárnapi, Kozármisleny elleni (2–0) NB II-es bajnokin. S hogy nem feleslegesen utazott a szakember Magyarországra, arról éppen a második gólt szerző Lovrencsics Balázs tett: a jobb oldalon kicselezte a védőt, befelé húzott, a kimozduló kapus mellett is elhúzta a labdát, végül az üres kapuba gurított.

„Megerősíthetem az információt, valóban figyelik Balázs teljesítményét – mondta Nagy Mihály, Lovrencsics Balázs menedzsere, aki nem kívánta elárulni, melyik klub érdeklődik a csatár iránt. – Balázs gólja valóban szépre sikerült, a lengyel első osztályban is megállta volna a helyét. A csatár megérett arra, hogy magasabb szinten, akár az NB I-ben, akár erősebb külföldi ligában szerepeljen.”

Hogy erre mikor kerül sor, egyelőre kérdés, hiszen nem egy vagy két mérkőzés alapján döntik el a külföldi klubok egy-egy futballista szerződtetését. De ha továbbra is ontja a gólokat Lovrencsics Balázs, bizakodhat – kiváltképp úgy, hogy jövő nyáron lejár a szerződése, s szabadon távozhat… A labdarúgó jelenleg a Ferencváros kölcsönjátékosaként szerepel a Soroksárban.

De vajon Lovrencsics Gergő miként látja remeklő öccse helyzetét?

„Ne feledjük, Balázs nehéz helyzetbe került jó egy éve, elszakadt a keresztszalagja, s csak az előző szezon végén térhetett vissza – mondta a korábban a Lech Poznanban légióskodó 28 éves Gergő. – Féltettem is kicsit, hiszen amióta engem tavaly márciusban megműtöttek, nem szereztem gólt… De szerencsére Balázs másik utat jár be, remekel az NB II-ben, a Soroksár pedig vezeti a bajnokságot. Balázs jó korban van, huszonöt éves, úgy érzem, helytállna magasabb szinten is, akár a magyar, akár a lengyel élvonal is szóba jöhetne. Utóbbiban mondjuk a Wisla Plockban, a Wisla Krakówban, a Piast Gliwicében vagy az Arka Gdyniában biztosan nem okozna csalódást. Balázs jó felfogású srác, aki helyén kezeli a történteket, tudja, huzamosabb ideig kell jól szerepelnie, hogy előreléphessen. Remélem, sikerül neki!”

„Nem játszottam jól, nem voltam elégedett a teljesítményemmel – értékelt Lovrencsics Balázs. – Tudtam, hogy az egyik lengyel klub megfigyelője kijön a Kozármisleny elleni meccsünkre, de nem foglalkoztam vele – a mérkőzésre figyeltem, és szerencsére sikerült gólt lőnöm. Persze nem szabad túl nagy feneket keríteni annak, hogy érdeklődnek felőlem, amúgy is szerződés köt a Ferencvároshoz. Jelenleg az a legfontosabb, hogy tartsam a jó formámat, a tavasszal is lőjem a gólokat, és a Soroksár minél jobban szerepeljen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik