NB II: sikerével a Soroksár az új listavezető; Laki Balázs triplázott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.27. 13:00
null
A Puskás Akadémia nyerte meg a Balmazújváros elleni rangadót (Fotó: puskasakademia.hu)
A labdarúgó NB II 18. fordulójában a Soroksár a Kozármisleny elleni sikerével a tabella élére ugrott. A szintén remeklő Mosonmagyaróvár 4–1-re legyőzte a Csákvárt, az óváriaknál Laki Balázs mesterhármast szerzett. A Kisvárda a Cegléd vendégeként győzött Albertirsán, a Békéscsaba a Dorog otthonában nyert, míg a Nyíregyháza véget vetett nyolcmeccses nyeretlenségi sorozatának – a Szpari a SZEOL-t győzte le 1–0-ra. A késő délutáni mérkőzésen a Vác FC meglepetésre nyert Zalaegerszegen, míg a Puskás Akadémia Tischler Patrik találatával győzött Balmazújvárosban.

LABDARÚGÓ NB II
18. FORDULÓ – NOVEMBER 27.

A labdarúgó NB II 18. fordulójában folytatja remeklését aMosonmagyaróvár, amely most aCsákvárt győzte le három gólos különbséggel. Az óváriaknál a támadó Laki Balázs mesterhármast szerzett, majd a hajrában Oldal Tibor szépítése után Schmatovich Gábor is betalált. Király József együttese tetszetős, szép játékkal magabiztos győzelmet aratott.

Nem lassít a Soroksár sem, amely a Kozármisleny ellen újabb hazai mérkőzését nyerte meg, így már az első helyen áll a bajnokságban! A 21. percben a 19 éves Márki Bence élete első NB II-es gólját szerezte, majd a szünet után a gólfelelős Lovrencsics Balázs is betalált, miután előretört, lerázta magáról Lantos Leventét, kicselezte Helesfay Donátot, majd a tizenegyespontról az üres kapuba lőtt. A soroksáriak remekelnek, sorozatban ötödik meccsüket nyerték meg és ezeken mindössze egy gólt kaptak.

Fordulatos mérkőzést játszott a ZTE a Váccal, amelynek végén meglepetésre a váciak örülhettek. A zalaiak az első félidőben büntetőt hibáztak – Daru Bence lövését Szentpéteri Viktor hárította –, de a szünet után Jakab Dávid azonnal betalált a váciak hálójába. A Duna-partiak nem estek össze, öt perc alatt fordítottak Balajti Ádám és Tóth Barnabás góljával, sőt a hajrában ők is tizenegyeshez jutottak, de Kákonyi Dániel lövését Szappanos Péter hárította. Ez pedig majdnem megbosszulta magát, hiszen a hosszabbításban a ZTE egyenlíthetett volna, de Bobál Gergely fejese a kapufáról pattant ki.

Rangadót nyert a Puskás Akadémia a Balmazújváros otthonában. A felcsútiak győztes találatát Tischler Patrik szerezte Márkvárt Dávid beadása után, kissé lesgyanús helyzetből. A gól után négy perccel Tamás László és Tischler Patrik is kakaskodás miatt a kiállítás sorsára jutott. A hajdúságiak a hátralévő időben hiába tettek többet az egyenlítés érdekében, ez nem jött össze, pedig a játék képe alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Nyolc bajnoki után győzött ismét a Nyíregyháza, amely Vámos Márk fejesével győzött az újonc és sereghajtó SZEOL ellen. A Szpari az egész meccsen mezőnyfölényben volt, rengeteg gólszerzési lehetősége akadt és akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.

Nagy István duplájával nyert a Békéscsaba Dorogon, a remek rúgótechnikájú középpályás akcióból és büntetőből is betalált az első félidőben. A dorogiak a szünet után mindent megtettek a szépítés érdekében, de minden lehetőségüket elpuskázták, így pedig csakis vereség lehetett a vége.

Nehezen nyert a Kisvárda a Cegléd vendégeként. A találkozó elején Erős Gábor fejelt a hálóba, majd hiába tett meg mindent a Cegléd az egyenlítés érdekében – sőt, egy alkalommal büntetőt is számon kértek a hazaiak a játékvezetőn – a szünet után a Kisvárda tudta növelni előnyét, Oláh Gergő talált a kapuba. A hajrában Szabó Viktor szép fejessel tette izgalmassá a meccset, de a szabolcsiak túlestek a nehéz perceken és nyertek, így a második helyen állnak a tabellán.

Tóth László góljával már a 3. percben vezetést szerzett a Szolnok a Budaörs ideiglenes otthonában, Csákváron, de a szünet előtt Csillag Dárius még egyenlíteni tudott. A Tisza-partiak a szünet után is többet tettek a siker érdekében és a hosszabbításban össze is jött a győztes találatuk, Papp Szilárd fejelt egy beadás után a kapuba.

Remek helyzetkihasználásának köszönhetően győzött aCigándaSiófokotthonában. A Balaton-partiaknak az első játékrészben több ziccerük volt, de mindegyiket elpuskázták, míg a borsodiak két kontra után találtak be.

Fájónak mondható vereséget szenvedett aSoprontólaSzeged 2011, hiszen hiába vezetett Germán Tamás első félidei góljával, a szünet után három perc leforgása alatt kapott két gólt – mindkétszer Erdélyi László talált a kapuba, akinek második gólja igencsak szépségdíjasra sikeredett, hiszen ollózva lőtt egy beadást a hálóba.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–CSÁKVÁR 4–1 (1–0)
Mosonmagyaróvár, 800 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kiss Zoltán, Iványi István
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner, Deák I., Koszó, Galambos – Czár, Bartos (Fekete T., 87.), Schmatovich, Kószás, Németh M. (Horváth M., 90.) – Laki B. (Jasarevic, 78.). Vezetőedző: Király József
CSÁKVÁR: Kovács D. – Kékesi, Póti (Oldal, 59.), Dulló, Baranyai – Lőrincz (Erdei, 61.), Horváth D., Kocsis G., Molnár S., Horváth R. – Paudits (Péter B., 81.). Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Laki B. (1–0) a 40., Laki B. (2–0) az 58., Laki B. (3–0) a 75., Oldal (3–1) a 83., Schmatovich (4–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Király József:
– Az első félidőben a küzdelem dominált az agresszív és gyors játékot játszó ellenfél ellen. A második játékrész alapján még ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk szép gólokkal. Örülök, hogy remek játékkal tudtunk búcsúzni lelkes közönségünktől.
Toldi Gábor: – A harmincadik percben érdekes módon maradt pályán az ellenfél kapusa, hiszen ki kellett volna állítani, mikor a tizenhatoson kívül buktatta a gólhelyzetben kitörő Horváth Rolandot. Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, több helyzetünk is volt, de sajnos kihagytuk azokat. A második félidő alapján viszont megérdemelten nyert a Mosonmagyaróvár.

DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 0–2 (0–2)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 650 néző. Vezette: Erdős József (Viszokai László, Bertalan Dávid)
DOROG: Szemerédi – Csató, Berkó, Bora (Vígh Á., 60.) – Grabant P., Kővári, Mészáros Á. (Perovics, 74.), Tóth M., Bor – Medgyes, Sitku (Grabant B., 84.).Vezetőedző: Németh Szabolcs
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Bagi, Kelemen D., Szélpál N., Juhász Gy. – Bényei, Viczián, Spitzmüller (Pilán, 90.), Szalai D. – Nagy I. (Fábio, 85.), Gránicz (Beszterczei, 73.).Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Nagy I. (0–1) a 16., Nagy I. (11-esből, 0–2) a 42. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Hozzáállásból, akaratból, küzdeni tudásból ma jelesre vizsgázott a csapat. Ha ezeken a meccseken jó eredményt akarunk elérni, a helyzeteinket illene berúgni. A mai összecsapáson három meccs megnyeréséhez elegendő helyzetet puskáztunk el.
Zoran Szpisljak: – Nehéz mérkőzés volt. Erre készültünk. Tudtuk, hogy a Dorog szervezett csapat, nagyon jól tud kontrákat építeni. Igazából az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést, helyzeteinket kihasználtuk, kétgólos előnybe kerültünk. A második félidőben a feladat változott: az eredményt kellett védenünk, s azt maximálisan meg is tettük.

ZTE–VÁC FC 1–2 (0–0)
Zalaegerszeg, 915 néző. Vezette: Bogár Gergő (Pápai Zoltán, Király Zsolt)
ZTE: Szappanos – Villám, Króner, Forgács, Szalkai (Végh, 75.) – Patvaros, Kretz – Ekker (Bailo, 64.), Bobál G., Jakab – Daru (Bedi, a szünetben). Vezetőedző: Csató Sándor
VÁC: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Görgényi, Tóth F., Gulyás M. – Tóth G., Tóth B. – Neidermüller (Bőgér, 57.), Nagy R. (Kákonyi, 64.), Mátyás – Balajti (Rusvay, 80.). Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Jakab (1–0) a 47., Balajti (1–1) a 60., Tóth B. (1–2) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor
: – Nem jól kezdtünk, tükröződött a heti sok problémánk, ráadásul a tizenegyes is kimaradt. Fordulás után előnyhöz jutottunk, voltak további lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük. A vendégek a sajátjaikkal igen és a végén még a kapufa sem volt velünk. Daru Bence sérülés miatt kért cserét.
Nagy Tibor: – Helyenként jól játszottunk, többször is szép támadást vezettünk. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.

CEGLÉDI VSE–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–2 (0–1)
Albertirsa, Ecsedi László Sportközpont, 150 néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Krisztián, Aradi József)
CEGLÉD: Horváth G. – Valkovszki, Albert I., Farkas V., Farkas A. – Csordás, Pozsár (Peres, 78.), Szkunc (Asztalos, a szünetben), Tóth L. – Szabó V., Horváth B. (Babolek, 78.). Vezetőedző: Krecska János
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Hei, Fodor F., Vermes – Vári, Minczér, Gosztonyi (Oláh G., 59.), Erős G. (Talabér, 65.) – Fodor A., Grumics (Rajczi, 71.), Cseri. Szakmai igazgató: Révész Attila
Gólszerző: Erős G. (0–1) a 14., Oláh G. (0–2) a 73., Szabó V. (1–2) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Krecska János:
– Nem érdemeltünk vereséget. Egyetlen csapat ellen sem tudtunk ennyi helyzetet kidolgozni, de a jobbnál is jobbakat kerestünk.
Révész Attila: – Az első félidőben egyértelműen uraltuk a mérkőzést, a másodikban szembe szélben és rosszabb talajviszonyok mellett már nehezebb dolgunk volt. Úgy érzem, a két együttes között volt ennyi különbség, és megérdemelten nyertünk.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZEOL SC 1–0 (0–0)
Nyíregyháza, 700 néző. Vezette: Radványi Ádám (Máyer Gábor, Punyi Gyula)
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Szokol, Ur, Rubus, Farkas M. – Kártik, Tamási Zs. – Vámos M. (Kónya, 79.), Tisza, Pálinkás (Szécsi M., 54.) – Pölöskey P. (Dragóner, 64.). Vezetőedző: Véber György
SZEOL: Leindler – Kéri, Rácz L., Vágó L., Grünvald (Németh L., 73.) – Forró A. (Tomisics, 73.), Búrány – Schrammel, Puskás Cs. , Lévai – Makszimovics (Harsányi I., 81.). Szakmai igazgató: Lóczi István
Gólszerző: Vámos M. (1–0) a 67. percben
Kiállítva: Lévai (rátartott Szokol lábára) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Véber György
: – Azzal együtt, hogy a mérkőzés közben az agyvérzés kerülgetett, így a lefújás után már jobban örülök az egygólos győzelemnek, mintha a meccs képe alapján reálisan négy-öt találatos különbséggel nyertünk volna. Ne adjanak semmit ingyen, és ez a jel, hogy elindulunk felfelé!
Lóczi István: – Borzasztó nehézségek közepette érkeztünk Nyíregyházára, és nagyon motivált ellenféllel találtuk szemben magunkat. Helytálltunk, védekeztünk, de akkora nyomás volt rajtunk, hogy várható volt, egy gólt szerez az ellenfél, amely megérdemelten nyert.

BUDAÖRS–SZOLNOK 1–2 (1–1)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön sportközpont, 200 néző. Vezette: Takács János (Horváth Róbert, Kovács II Gábor)
BUDAÖRS: Ordai – Lajer, Horváth L., Kinyik, Ódé (Stieber A., 21.) – Sajbán Miklós, Csobánki (Ferkó, 74.) – Menyhárt, Csillag D., Deli M. – Sajbán Máté. Megbízott edző: Márkus Tibor
SZOLNOK: Molnár-Farkas T. – Csirmaz, Balogh M.., Papp Sz., Magyar B. – Dedics, Kenderes (Berdó, a szünetben) – Rokszin, Pantovics (Pintér N., 67.), Tóth L. (Hajba T., 86.) – Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Tóth L. (0–1) a 3., Csillag D. (11–esből, 1–1) a 45., Papp Sz. (1–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Márkus Tibor
: – Egy lepattanó labdából megint gólt kaptunk, már a 3. percben. Ezt még a legjobbkor sikerült egalizálnunk. Sajnos, a Szolnok második találatára már nem maradt időnk válaszolni.
Balogh Pál: – Nagyon nagy csapatmunkának köszönhetően sokat tettünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ez, úgy gondolom, teljesen megérdemelt sikert hozott számunkra. Végig mezőnyfölényben játszottunk, nagyon szomorú lettem volna, ha nem gyűjtjük be a három bajnoki pontot.

SOROKSÁR SC–KOZÁRMISLENY 2–0 (1–0)
Szamosi Mihály Sporttelep, 600 néző. Vezette: Kovács Gergely (Huszár Balázs, Kóbor Péter)
SOROKSÁR: Holczer – Csilus T., Gyepes, Lorentz, Silye – Peszmeg – Márki, Sándor I. (Papp M., 62.), Huszák, Pál A. (Gárdos, 79.) – Lovrencsics B. (Szilágyi P., 87.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Pajor, Causic, Lantos, Kiss M. – Városi, Szekszárdi (Kirchner, 68.), Kocsis A., Szinanovics – Tóth M. (Wiitérdi, a szünetben) – Kemény (Beke, a szünetben). Vezetőedző: Kovács Zoltán
Gólszerző: Márki (10) a 21., Lovrencsics B. (2–0) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás: – Végig kontrolláltuk a találkozót. Az első félidőben több gólt is szerezhettünk volna és végül teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet arattunk.
Kovács Zoltán: – Kitűnő játékvezetés mellett az első félidőben megpróbáltuk leszűkíteni a területet a hazaiak előtt, és abból kontrákat vezetve helyzetet kialakítani. Sajnos elkerülhető gólt kaptunk, a szünet után pedig csak lehetőségekig jutottunk, igazi ziccerünk nem volt.

SZEGED 2011–SOPRONI VASUTAS 1–2 (1–0)
Gyula, 150 néző. Vezette: Veizer Roland (Medovarszki János, Garai Péter)
SZEGED: Szántai – Achim, Tóth G., Jagodics B., Mészáros M. – Coroian, Horváth A., (Farkas A., 76.), Király P., Zabari – Germán, Zádori. Vezetőedző: Klausz László
SOPRON: Heinrich – Fazekas G., Sifter, Kovács G., Szabó L. – Batizi-Pócsi, Tóth D., Nagy P. (Kapacina, a szünetben), Eszlátyi (Gyürki, a szünetben) – Soós (Harangozó, 81.), Erdélyi. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Germán (1–0) a 8., Erdélyi (1–1) a 70., Erdélyi (1–2) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László
: – A legtöbb mérkőzésünkben benne van a győzelem, de úgy látszik, valami hiányzik a csapatból, illetve a szezon végére kezdünk fáradni. Nagyon össze kell szednünk magunkat az utolsó két meccsre.
Supka Attila: – Abban a félidőben nyertük meg a mérkőzést, amelyben gyengébben játszottunk. Végig igyekeztünk ráerőltetni akaratunkat az Akadémiára, és azt hiszem, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

BFC SIÓFOK–CIGÁND SE 0–2 (0–2)
Siófok, 200 néző. Vezette: Ducsai József (Kepe Arnold, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SIÓFOK: Tajti – Szilágyi Z., Mogyorósi, Czingráber, Farkas N. – Elek B., Gál M. – Nagy D., Petneházi (Szalai, 70.), Gréczi (Berki P., 66.) – Kozma (Nagy R., 83.). Vezetőedző: Goran Kopunovics
CIGÁND: Egyed B. – Molnár R., Raducu, Csicsvári, Szilágyi L. – Oltean, Baksa (Kasza, 67.) – Balogh A. (Kinczel, 79.), Katona G., Angyal – Popescu (Roszel, 86.). Szakmai igazgató: Szénay Péter
Gólszerző: Balogh A. (0–1) a 22., Katona G. (0–2) a 28. percben
MESTERMÉRLEG
Goran Kopunovics
: – Ez egy szomorú történetté vált számunkra, nem erre készültünk, de a kötelező és biztos győzelem az mindig a legnehezebb. Egyébként az első húsz percben eldönthettük volna a meccset, utána futottunk az eredmény után.
Szénay Péter: – Kihasználtuk a helyzeteket, de volt még ennél több lehetőségünk is. A védekezésünkkel nem volt gond, mert mindenki hibátlanul teljesített a maga posztján.

BALMAZÚJVÁROS–PUSKÁS AKADÉMIA 0–1 (0–1)
Balmazújváros, 1000 néző. Vezette: Bognár Tamás (Szalai Dániel, Szécsényi István)
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Németh Á. (Kovács Á., 76), Tamás L., Rus, Virág – Kapacina, Sigér, Belényesi (Máté J., 68.), Kiss L., Farkas B. – Fekete Á. (Vólent, 60.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedűs L. – Heffler, Vanczák, Tar, Spandler – Óvári (Tóth K., 76.), Sándor Gy., Márkvárt (Gajdos, 67.), Lencse (Pekár, 89.), Fényes – Tischler. Vezetőedző: Vincze István
Gólszerző: Tischler P. (0–1) a 31. percben
Kiállítva: Tischler P. és Tamás L. (37. p.) egymást megütötték
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás:
– A játékosokra, szurkolókra és a mai teljesítményünkre egyaránt nagyon büszke vagyok, többet nem szeretnék mondani, hisz aki látta a tévében a mérkőzést, úgyis tudja, hogy mit gondolok.
Vincze István: – Igazi rangadó volt, egy nagyszerű mérkőzést láthattak a nézők, örülök, hogy egy erős Balmazújvárost sikerült idegenben legyőznünk.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Soroksár SC18105336–18+1835
2. Kisvárda18105329–14+1535
3. Balmazújváros18103522–16+633
4. Puskás Akadémia FC1896331–26+533
5. Békéscsaba Előre18102626–14+1232
6. Mosonmagyaróvári TE1893629–18+1130
7. ZTE FC1886430–22+830
8. Vác FC1884622–18+428
9. Soproni VSE1876522–20+227
10. Szeged 20111875624–14+1026
11. Nyíregyháza Spartacus FC1874718–23–525
12. Szolnoki MÁV FC1873822–26–424
13. BFC Siófok1872922–25–323
14. FC Csákvár1858522–28–623
15. Dorogi FC1864818–22–422
16. Kozármisleny FC1854916–21–519
17. Budaörs18511210–29–1916
18. Cigánd SE18441013–26–1316
19. Ceglédi VSE18421223–32–914
20. SZEOL SC1831148–31–2310

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik