nemzetisport.hu 2019.11.06 17:38 Frissítve: 2019.11.06 18:00

NB II: lemondott Zoran Szpisljak, távozik Nyíregyházáról

Felajánlotta lemondását – amit a vezetőség el is fogadott – Zoran Szpisljak, a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője – közölte hivatalos oldalán a szabolcsi klub. A távozó tréner utódját egyelőre nem nevezték meg.


A Nyíregyháza legutóbbi három mérkőzését elveszítette: a bajnokságban a Gyirmót FC Győr és szerdán a Siófok verte meg a Szparit (utóbbi 6–1-re), míg a Magyar Kupából a harmadosztályú III. Kerületi TVE 5–0-val búcsúztatta Zoran Szpisljak együttesét. A szabolcsiak eddigi 14 NB II-es bajnokijukon négy győzelem és egy döntetlen mellett 9 vereséget szenvedtek, az így megszerzett 13 ponttal a 16. helyen állnak a tabellán.

A gyenge szereplés után Szpisljak felajánlotta lemondását, amit a Nyíregyháza vezetősége elfogadott.

„Elértük azt a pontot, amikor úgy érzem, azzal segítek a legtöbbet a Szparinak, ha távozok. Nem tudok olyan új impulzust adni a játékosoknak, olyan megoldásokat találni, mely előre visz. Sajnálom, mert megkaptam a lehetőséget, a bizalmat a klubtól, de nem úgy alakultak az eredmények, ahogy szerettük volna. A bajnokság elején úgy tűnt, a keret alkalmas arra, hogy elérje a kitűzött célt, télen egy-két erősítést terveztünk még. Sajnos nem minden játékos váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de továbbra is tartom, hogy ez a csapat ott lehet az első hatban. Voltak mérkőzések, melyekben ott maradtak pontok, ilyen volt a Tiszakécske, a Dorog és a Győr elleni találkozó is, sajnos nem sikerült ezeken nyernünk. Köszönöm Révész Bálint tulajdonosnak és Kozák Attila ügyvezetőnek is azt a támogatást, melyet adtak. A játékosok a pénzüket pontosan megkapták, minden feltétel biztosítva volt, amit kértem, teljesítették. Nagyon sajnálom, hogy ezt nem sikerült eredményekkel meghálálnom, bíztak bennem. Köszönöm a stábomnak is a munkát, magas szinten dolgoztak, mindent megtettek a siker érdekében. Én mindig csak magamban keresem a kudarc okait, nem tudtam megteremteni azt az egyensúlyt a csapatnál, amire szükség lett volna” – mondta Zoran Szpisljak.

Szpisljakkal együtt távozik Nyíregyházáról segítője, Vukasin Polekszics is. Az új vezetőedzőt – a klub tájékoztatása szerint – a napokban nevezik meg.

2020.05.19 20:49:16

Labdarúgó NB II BORBOLA BENCE

A kétszeres gólkirály megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni.

2020.05.06 22:56:51

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hát igen, a felső határ a csillagos ég.

2020.05.05 21:52:38

Labdarúgó NB II BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A klub töretlenül fejlődött mind szakmailag, mind infrastrukturálisan.

2020.05.05 11:13:33

Labdarúgó NB II BABJÁK BENCE

Bélteky Róbert tulajdonos Ausztráliából gratulált a következő idényt az élvonalban kezdő csapatnak.

2020.04.17 18:26:49

Labdarúgó NB II POLGÁR LÁSZLÓ

Kapusként és edzőként is szolgálta a Zala megyei klubot, fia válogatottságig vitte.