nemzetisport.hu 2019.11.06 17:38 Frissítve: 2019.11.06 18:00

NB II: lemondott Zoran Szpisljak, távozik Nyíregyházáról

Felajánlotta lemondását – amit a vezetőség el is fogadott – Zoran Szpisljak, a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője – közölte hivatalos oldalán a szabolcsi klub. A távozó tréner utódját egyelőre nem nevezték meg.


A Nyíregyháza legutóbbi három mérkőzését elveszítette: a bajnokságban a Gyirmót FC Győr és szerdán a Siófok verte meg a Szparit (utóbbi 6–1-re), míg a Magyar Kupából a harmadosztályú III. Kerületi TVE 5–0-val búcsúztatta Zoran Szpisljak együttesét. A szabolcsiak eddigi 14 NB II-es bajnokijukon négy győzelem és egy döntetlen mellett 9 vereséget szenvedtek, az így megszerzett 13 ponttal a 16. helyen állnak a tabellán.

A gyenge szereplés után Szpisljak felajánlotta lemondását, amit a Nyíregyháza vezetősége elfogadott.

„Elértük azt a pontot, amikor úgy érzem, azzal segítek a legtöbbet a Szparinak, ha távozok. Nem tudok olyan új impulzust adni a játékosoknak, olyan megoldásokat találni, mely előre visz. Sajnálom, mert megkaptam a lehetőséget, a bizalmat a klubtól, de nem úgy alakultak az eredmények, ahogy szerettük volna. A bajnokság elején úgy tűnt, a keret alkalmas arra, hogy elérje a kitűzött célt, télen egy-két erősítést terveztünk még. Sajnos nem minden játékos váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de továbbra is tartom, hogy ez a csapat ott lehet az első hatban. Voltak mérkőzések, melyekben ott maradtak pontok, ilyen volt a Tiszakécske, a Dorog és a Győr elleni találkozó is, sajnos nem sikerült ezeken nyernünk. Köszönöm Révész Bálint tulajdonosnak és Kozák Attila ügyvezetőnek is azt a támogatást, melyet adtak. A játékosok a pénzüket pontosan megkapták, minden feltétel biztosítva volt, amit kértem, teljesítették. Nagyon sajnálom, hogy ezt nem sikerült eredményekkel meghálálnom, bíztak bennem. Köszönöm a stábomnak is a munkát, magas szinten dolgoztak, mindent megtettek a siker érdekében. Én mindig csak magamban keresem a kudarc okait, nem tudtam megteremteni azt az egyensúlyt a csapatnál, amire szükség lett volna” – mondta Zoran Szpisljak.

Szpisljakkal együtt távozik Nyíregyházáról segítője, Vukasin Polekszics is. Az új vezetőedzőt – a klub tájékoztatása szerint – a napokban nevezik meg.

2020.09.24 09:49:14

Labdarúgó NB II SOMOGYI ZSOLT

„Maradhattam volna Fehérváron, de végül közösen úgy döntöttünk, hogy elköszönök.”

2020.09.22 22:29:18

Labdarúgó NB II THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. „Dzsudzsák Balázsban láttuk a vezért.”     

2020.09.22 14:17:36

Labdarúgó NB II P. K.

A hazatérő szélső karrierjét, a különböző állomásait, sikereit fotókon elevenítjük fel.

2020.09.21 21:52:16

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A Vasas múltja mozgalmi (is), és ugyebár ott a filozófia, így a produkció kapcsán idézhető a marxi axióma, amely szerint a lét határozza meg a tudatot. Pontosabban tréfásnak szánt változata, amely szerint a lé a döntő.

2020.09.19 19:36:11

Labdarúgó NB II BACSKAI JÁNOS

Sokkal pontosabban és hatékonyabban futballoztak a győriek, a lelkesen támadó hazaiak két gólig jutottak.