NB II: korábbi újpesti elöljáró az új tulajdonos Kaposváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.10. 16:04
Átalakult a labdarúgó NB II-ben szereplő Kaposvári Rákóczi futballcsapat tulajdonosi szerkezete, a klubban többségi tulajdont szerzett a Sólyom Sándor nevével fémjelzett Puebla Kft., amelynek vezetője korábban többek között Újpesten és Salgótarjánban is részt vállalt a futballklub üzemeltetéséből.

Az új tulajdonos célja a „tiszta, átlátható viszonyok és az eddigiektől eltérő klubmodell” kialakítása, és az NB I-be való visszakerülés. A Puebla a klub honlapja szerint kezességet vállalt a tartozások rendezésére.

Szita Károly polgármesterrel is sikerült megállapodni, az önkormányzat évente 15-15 millió forinttal növeli a támogatását, miközben a klub 2019-ig évente 15-15 millió forinttal törleszti az önkormányzattal szembeni jelenlegi 75 millió forintos tartozását.

„Reményeink szerint új korszak kezdődik a klub életében, és annak a csaknem kétszázötven fiatalnak a jövője is biztosítva lesz, aki a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia színeiben rúgja a labdát” – áll a Rákóczi honlapjának közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik