F. B. 2020.05.20 07:24 Frissítve: 2020.05.20 08:19

NB II: „Kicsit szégyellhetik magukat a 15. hely miatt”

A békéscsabai 7. TV Kezdőkör című műsorában Kozma János, a labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba igazgatósági elnöke értékelte a csapat 2019–2020-as bajnokságban nyújtott teljesítményét, illetve a jövőről is szót ejtett.

A békéscsabai Nikola Pantovics (balra) a Vác elleni februári mérkőzésen (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

 

Nem örülünk a tizenötödik helynek, elnézést kérek a szurkolóktól, ilyen rosszul évek óta nem szerepelt a Békéscsaba – vágott bele Kozma János. – Tény, hogy tömör volt a mezőny – a kieső, tizennyolcadik helytől hat pontra, míg a nyolcadik pozíciótól három pontra végeztünk úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk –, de ez nem mentesít senkit a gyenge szereplés alól. Kicsit szégyellhetik magukat a játékosok a tizenötödik hely miatt. Fejben voltak problémák, sokszor görcsössé és bénulttá váltak a fiúk. Az élcsapatok ellen jól szerepeltünk, de a hátsó régió együttesei ellen megszenvedtünk. Az idény előtt az ötödik-tizedik hely valamelyikének a megszerzését tűztük ki célul, sajnálom, hogy ez nem jött össze; az első tízbe kerüléssel további, szövetség által nyújtott bevételhez juthattunk volna.”

Az igazgatósági elnök szerint a klub helyzete még úgy is stabil, hogy a városi önkormányzat csökkentette a támogatást. A csapatot eddig is irányító Schindler Szabolcs minden bizonnyal marad a posztján, míg a vezetőség szeretné megtartani a keret értékes játékosait.

A járvány okozta helyzet miatt csökkentettük a játékosok béreit, de azt mondtuk a labdarúgóknak, hogy – a bajnokság újraindulása esetén – ha a hátralévő fordulókban a célkitűzést teljesítik, akkor megkapják azt a pénzt, amitől elestek. Erre a bajnokság lefújása miatt nem adódott lehetőség. Anyagilag sok klub került nehéz helyzetbe, az első megoldandó feladat nálunk is a finanszírozás lesz. Az önkormányzat részéről csökkent a támogatás, de a főtulajdonos Békés-Drén részéről nem, így a financiális helyzetünk stabilnak mondható. Nagy mozgás nem várható a keretben, ketten biztosan távoznak, de a lejáró szerződésű játékosok közül Király Patrikot, Szalai Dánielt és Babinyecz Balázst szeretnénk megtartani. Az elvünk nem változik, továbbra is fiatalokat szeretnénk beépíteni a csapatba. Az elmúlt napokban a felkészülést Schindler Szabolccsal kezdte el az együttes, a jelenlegi helyzetben nincs is más jelölt a kispadra.”

2020.05.19 20:49:16

Labdarúgó NB II BORBOLA BENCE

A kétszeres gólkirály megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni.

2020.05.06 22:56:51

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hát igen, a felső határ a csillagos ég.

2020.05.05 21:52:38

Labdarúgó NB II BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A klub töretlenül fejlődött mind szakmailag, mind infrastrukturálisan.

2020.05.05 11:13:33

Labdarúgó NB II BABJÁK BENCE

Bélteky Róbert tulajdonos Ausztráliából gratulált a következő idényt az élvonalban kezdő csapatnak.

2020.04.17 18:26:49

Labdarúgó NB II POLGÁR LÁSZLÓ

Kapusként és edzőként is szolgálta a Zala megyei klubot, fia válogatottságig vitte.