nemzetisport.hu 2016.07.10 06:57 Frissítve: 2016.07.11 00:27

NB II: két középpályás, egy védő és egy csatár is Sopronban

Eszlátyi István, Gelei Vince és Ivancsics Gellért után a csatár Horváth Péter is aláírta szerződését a labdarúgó NB II-ben szereplő Sopronhoz, rajtuk kívül szintén Sopronban futballozik majd a szélső középpályás Gyürki Gergő, a védekező középpályás Zelenyánszki László, valamint a belső védő Kovács Gergő is – számolt be róla a klub honlapja.

 

Az új játékosok közül Horváth Péter korábban már szerepelt Sopronban, a támadó a 2014–2015-ös szezonban 30 bajnokin nyolcszor volt eredményes. Az előző idényben a Szolnokban játszott kölcsönben.

Kovács Gergő Ajkáról érkezett a soproni csapathoz, a belső védő a ZTE színeiben korábban 57 NB I-es meccsen is pályára lépett.

A szélső középpályás Gyürki Gergő a Haladástól csatlakozott kölcsönbe a soproniakhoz, a játékos korábban a Fradiban, Tatabányán és a Pénzügyőrben is megfordult.

A békéscsabai nevelésű Zelenyánszki László legutóbb a Szeged 2011-ben játszott, a védekező középpályás az előző idényben 20 NB II-es bajnokin kapott szerepet.

Az előző szezonbeli csapatból Heinrich Márknak, Megyeri Gábornak, Fazakas Gézának, Sifter Tamásnak, Szabó Lászlónak, Deme Imrének, Kapacina Valérnak, Batizi-Pócsi Balázsnak és Zamostny Balázsnak is élő szerződése van, de a játékoskeret tovább változhat, több labdarúgóval tárgyal a soproni klub vezetősége, és várhatóan a Haladástól az idén is érkeznek tehetséges, fiatal játékosok.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SOPRONI VSE-NÉL
Érkezők: Eszlátyi István
(Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Gelei Vince (BKV Előre), Horváth Péter (MTK), Ivancsics Gellért (Siófok, szabadon igazolhatóként), Kovács Gergő (Ajka), Zelenyánszki László (Szeged 2011, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Gyürki Gergő (Haladás)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Medgyes Zoltán (Haladás), Nagy Patrik (Haladás)
Távozók: Halasi Péter (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Vác), Holdampf Gergő (szabadon igazolható), Kustor Noel (szabadon igazolható), Maráczi János (szabadon igazolható), Pados Patrik (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Baracskai Roland (Mezőkövesd), Grabant Bence, Grabant Péter, Jancsó András, Rácz Barnabás, Tihanyi Olivér, Tóth Martin (mindannyian Haladás)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
 

2020.02.22 20:55:44

Labdarúgó NB II P. Gy., F. B.

Legyőzte a Vasas a Barcikát • A Szolnok a Siófok, míg a Budaörs a Haladás ellen mentett pontot • Otthon kapott ki az ETO.

2020.02.13 20:27:59

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

Helle Maximiliant az irodalom klasszikusai fordították a futball felé, a dorogi stadionban fejtette meg kávéházi hősei titkát.

2020.02.09 13:32:27

Labdarúgó NB II F. B.

A végén mentett pontot a Szpari és a Barcika • A Magasföldi-show ellenére nyert a Siófok • Győzött a Budafok.

2020.02.01 19:58:11

Labdarúgó NB II P. Gy.

Bravúros siófoki diadal Gyirmóton • Prosser duplájával győzött az MTK • Döntetlent hozott a Budafok és a Csákvár fővárosi csatája.