nemzetisport.hu 2017.07.04 09:44 Frissítve: 2017.07.04 13:04

NB II: Kabát Péter szerződést hosszabbított Győrben

A labdarúgó NB II előttünk álló idényére készülő ETO FC Győr a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Kabát Péter egy évvel meghosszabbította a szerződését a klubbal. A zöld-fehérek az Aranyosmarótról érkező Boszorád Martin szerződtetését is bejelentették.

 

Kabát Péter tavaly nyáron egy évre, kölcsönbe került Győrbe, abban a reményben, hogy sikerül segítenie a csapatnak feljutni a másodosztályba. A 39 esztendős támadó teljesítette a célját, 22 mérkőzésen szerzett 12 góljának is köszönhetően az ETO megnyerte az NB III Nyugati csoportját, így a következő szezonban már az NB II-ben szerepelhet.

A győriek ezek után újabb egyéves szerződést ajánlottak Kabátnak, aki nem sokat gondolkodott rajta, hogy elfogadja-e a lehetőséget.

„Tavaly is örültem, hogy lehetőséget kapok az ETO-nál. Akkor azzal a céllal jöttem ide, hogy felkerüljünk az NB II-be. Ez hála istennek sikerült, nagyon jó társaság alakult ki. Nem gondolkoztam sokat, amikor megkérdezte a vezetőség és a vezetőedzőnk, Bekő Balázs, hogy mi a tervem a jövőmmel kapcsolatban. Örömmel írtam alá ezt az egy évet, szeretnék ugyanúgy segíteni a csapatnak, mint az NB III-ban. Megpróbálom minden egyes mérkőzésen a maximumot nyújtani, ezzel segíteni az ETO-t” – mondta a rutinos támadó.

Kabát kiemelte, szeretne külön köszönetet mondani Drucskó Zoltánnak, Soós Imrének és Bekő Balázsnak az újabb lehetőségért, illetve Roderick Duchatelet-nek, az Újpest tulajdonosának, valamint Gyarmati Eszternek, a lila-fehérek ügyvezető igazgatójának, akik nem gördítettek akadályt a győri folytatáshoz.

A másodosztály küzdelmeiről Kabát kifejtette, hogy hosszabb szezon, több meccs és erősebb csapatok várnak rájuk. Úgy gondolja, öt-hét csapat verseng majd az élvonalba jutásért.

„Nagyon remélem, hogy az ETO is köztük lesz, és végig harcban leszünk az NB I-be jutásért. Nagyon nagy szó lenne, ha egyből sikerülne. Úgy érzem, nagyon jó a keret, sokan jöttek, erősödtünk, igaz, többen el is mentek” – vélekedett Kabát.

Az ETO FC Győr Kabát szerződésének meghosszabbítása mellett hétfőn azt is bejelentette, hogy szerződtette a szlovák élvonalban legutóbb tizedik helyen végző Zlaté Moravce szélső védőjét, Boszorád Martint. A jobb és bal oldali védőként is bevethető 27 esztendős futballista összesen 143, míg az előző idényben 23 meccsen lépett pályára a szlovák első osztályban.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők
:
Erdélyi László (Soproni VSE), Vajda Patrik (szlovákiai, Podbrezová – Szlovákia), Nagy Martin (szlovákiai, Ruzomberok – Szlovákia), Boszorád Martin (szlovákiai, Zlaté Moravce – Szlovákia), Rokszin Ádám (Szolnok), Bagi István (Békéscsaba), Szatmári Zoltán (Komárom)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek: Farkas Dániel, Gyurákovics Erik, Kovács Krisztián, Kiliti Róbert, Ködmön Zoltán, Németh Bence, Pálfi Donát, Zeke Márió
Kiszemeltek: Sebők Zsolt (Gyirmót FC Győr)
Távozók: Kunsági Roland (?), Mocsi Attila (Videoton)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Rácz Ferenc (Mezőkövesd)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: –

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.27 18:27:31

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, PÓR KÁROLY

A 17 éves csatár góllal debütált, a kapus 19 évesen válhat alapemberré – túlszárnyalják a „fiatalszabályt”.

2017.10.24 23:09:17

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az U20-as vb-bronzérmes Gosztonyi András jövőre már az NB I-ben szeretné bizonyítani, hogy érdemes a címeres mezre.

2017.10.15 12:28:11

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egyre jobban sűrűsödik a tabella alja • A Kisvárda, a Kazincbarcika és a Szolnok sem tudott nyerni.

2017.10.12 12:58:21

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Supka Attila nagyon kiakadt gyirmóti kollégájára, aki most reagált: „Egy futballmeccs nem babazsúr.”

2017.10.04 09:36:05

Labdarúgó NB II PÓR KÁROLY

Terjék Lajos elismeri, nagyképű hülye gyerek volt, de tanult belőle – sportvezetőként másoknak segítene.