NB II: Gyirmóton alapvető elvárás az élvonalba jutás – Csertői

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 07:56
null
Csertői Aurél Gyirmóton kapott új feladatot (Fotó: gyirmotfc.hu)
A megyéhez ezer szállal kötődő új vezetőedző, Csertői Aurél feladata, hogy magyar vagy magyar  felmenőkkel büszkélkedő játékosokkal kivívja az élvonalbeli feljutást a Gyirmót FC Győrrel...

 

Csalódottak az NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr tulajdonosai és szurkolói a csapat gyenge tavaszi szereplése miatt. Az ősszel az első helyen fordult az együttes, a bajnokság végére azonban csak több győzelmének köszönheti, hogy megelőzte az ugyancsak 65 pontos Vasast, és felfért a dobogó alsó fokára. A sikertelen szereplés jelentős lépésre késztette a tulajdonosakat: az idény végén szakítottak Hannich Péter szakmai igazgatóval, aki a tavasz közepétől a vezetőedzői teendőket is ellátta, és új stábot nevezett ki a csapat élére. Előbb Tamási Zsoltot bízták meg a szakmai igazgatói teendők ellátásával, majd hosszas egyeztetés után a legutóbb Pakson dolgozó Csertői Auréllal kötöttek szerződést.

„Két évre szól a megbízatásom – mondta az új vezetőedző. – Alapvető elvárás az élvonalba jutás, ha lehet, már az első évben. Ha nem sikerül, akkor olyan csapat alapjait kell lerakni, amelyik egy évvel később gond nélkül felkerülhet az NB I-be. Nem ismeretlen a feladat, hiszen dolgoztam már második vonalban futballozó csapattal.”

Emlékezzünk rá, Csertői Aurél 2007-ben került az NB II-es Haladáshoz, amely a vezetésével 2008- ban kivívta az élvonalbeli szereplés jogát, sőt első idényében, újoncként rögtön a harmadik helyen végzett, s megmérethette magát a nemzet- közi kupaporondon. A vezetőedző eredményes munkáját akkor Sebes Gusztáv-díjjal jutalmazta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).

„Éppen tíz éve történt – emlékezett Csertői Aurél. – Sok minden közrejátszott az akkori Haladás-sikerben. Elsősorban az, hogy a másodosztályban remek alapcsapatot építettünk, amelyhez három válogatott labdarúgó – Kenesei Krisztián, Kuttor Attila és Molnár Balázs – csatlakozott az élvonalban. Sokat jelentett a tudásuk és a rutinjuk, no meg persze némi szerencse is kellett a bronzéremhez. Azon leszünk Gyirmóton is, hogy megteremtsük a csapat alapjait, amelyre aztán építkezhetünk.”

Két egykorú (mindketten 53 évesek) és ezer szállal Győrhöz, illetve a megyéhez kötődő szakember tehet a gyirmóti sikerekért – Tamási Zsolt és Csertői Aurél nem először működik együtt.

„Tizenhat éve, az ETO-nál már dolgoztam a szakmai igazgatónkkal. Akkor sem volt gond, most sem lesz. Közösen keressük az új, erősítést jelentő labdarúgókat, a napi munka, a felelősség viszont az enyém. A segítőimet is én választom ki, ám egyelőre nem állt össze a szakmai stáb, mert bár a vezetőség tárgyalt Németh Zoltánnal, aki másodedzőként Pakson is a segítségemre volt, egyelőre nem került aláírás a papírokra.”

Az új vezetőedzőtől megtudtuk, hogy orvosi vizsgálatokkal, tesztekkel kezdődik a felkészülés, az ér- demi munkába július elején vágnak bele.

„Úgy hozta a sors, hogy mint legutóbb, Pakson is, csak magyar vagy magyar felmenőkkel büszkélkedő játékosokkal dolgozom. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez a specialitásom, emlékeztetem, volt idő, amikor tizenhat külföldi futballista volt a kezem alatt. Most ezt dobta a gép, ez a klub filozófiája, én pedig ehhez alkalmazkodom, ebből szeretném kihozni a legtöbbet – vagyis a feljutást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik