NB II: felszámolási eljárás indult a Kaposvár ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.28. 18:50
A Kaposvár labdarúgócsapatának korábbi csatára, a jelenleg Szegeden futballozó Oláh Lóránt felszámolási eljárást kezdeményezett a Kaposvári Rákóczi ellen, ugyanis a klub még mindig tartozik a játékosnak. Oláh ügyvédje fizetésre szólította fel volt munkaadóját, s a tartozás rendezésére nyolc nap áll rendelkezésre. Amennyiben a felek nem jutnak egyezségre, megindulhat a felszámolás, és akár a klub is megszűnhet – számolt be róla a blikk.hu.

„A hírnek van alapja, de a kaposvári történettel kapcsolatban nem szeretnék bővebben nyilatkozni” – mondta a blikk.hu-nak Oláh Lóránt.blikk.hu-nak Oláh Lóránt.

A csapat többségi tulajdonosa, Sólyom Sándor elismerte Oláhék felszólítását, mint ahogy azt is, hogy cége, a Puebla Kft.-vel szemben az utolsó hónapban több bírósági végzést rendeltek el.

„Oláh Lóránt hétfőn ügyvédje révén szólította fel a klubot kifizetésre, nyolc napunk van arra, hogy egyeztessünk velük – fejtette ki az üzletember. – A bírósági végzések is valósak, ugyanakkor nem jogerősek, vitatjuk őket. Jelenleg kétszázötvenmillió forintos tartozást kell felszámolnunk a klubnál, ez nem történhet meg egyik pillanatról a másikra, de bízom benne, hogy ezt a feladatot is elvégezzük majd.”

Ha Oláhék nem engednek, akkor megindulhat a felszámolás, fizetésképtelenség miatt eljárást indítanak a klub ellen, amely így meg is szűnhet.

A Vajdaságban született Oláh Lóránt egyébként 2003 és 2008, majd 2010 és 2011 között, végül 2012 és 2013 között szerepelt a Kaposvárban.

Amint arról korábban beszámoltunk, a jelenlegi játékosoknak is több havi bérrel tartozik a klub, bár az utóbbi időszakban Sólyomék elkezdték rendezni a tartozásokat.

„Kaptunk az utóbbi időben némi pénzt, de átlagban négy-hét hónapos csúszás mindenkinél fennáll a kifizetésekben – mondta Rajczi Péter, a gárda támadója. – Ha nem változik a helyzet, akkor az edzéseket bojkottálhatjuk, de egyelőre erről nincs szó.”

A kaposváriak egyébként ma délután felkészülési mérkőzésen 1–1-s döntetlent játszottak a Kozármislennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik