NB II: Ez az utolsó négy hónapom a másodosztályban – Gosztonyi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.08. 08:42
null
Gosztonyinak hiányzik az NB I (Fotó: Földi Imre)
Jövőre biztosan nem az NB II-ben futballozik Gosztonyi András: a 26 esztendős játékos vagy feljut a Kisvárdával az élvonalba, vagy távozik a klubtól. 

 

A cél egyértelmű: feljutni az élvonalba. A Kisvárda ennek szellemében dolgozta végig a felkészülést. Az NB II ötödik helyén telelő együttes megszerezte (kölcsönbe) a diósgyőriektől Bacsa Patrikot, s megjárta Törökországot, Antalya elővárosában, Larában nyolc napon át gyakoroltak Révész Attila labdarúgói.

„Úgy tervezzük, hogy feljutunk az NB I-be – mondta Gosztonyi András, a csapat egyik legrutinosabb tagja. – A keretünk alkalmas a cél elérésére, a szakmai stáb felkészült, és a téli munka is remekül sikerült. Törökországban keményen dolgoztunk, és bár tudom, az edzőmérkőzések eredményeit nem feltétlenül érdemes figyelembe venni, a sikerélmény jót tett az együttesnek, mindössze egyszer szenvedtünk vereséget. Bacsa Patrik személyében rutinos csatár érkezett hozzánk, reméljük, nagy segítségünkre lesz.”

A Kisvárda játékosa amondó, meglehet a feljutás: a Puskás Akadémia toronymagas esélyesnek tűnik, ám a másik kiadó helyre nekik is jó esélyük van odaérni.

„Kiegyensúlyozott a mezőny, számunkra döntő jelentőségű lesz a bajnoki rajt – így a 26 éves futballista.– Az első tavaszi fordulóban, február tizenkilencedikén a második helyen telelő Soroksárhoz megyünk, majd fogadjuk a Szolnokot, hogy aztán a listavezető Puskás Akadémia ellen játsszunk idegenben. Ha ebből a három meccsből jól jövünk ki, lesz esélyünk a feljutásra. Az első néhány fordulóban nagy a tét, de nem lenne jó, ha az egészséges izgalom görcsösségbe csapna át emiatt.”

Nem titkolja, hiányzik neki az NB I, ezért ha nem sikerül feljutnia a Kisvárdával, a nyáron alighanem klubot vált: „Ez lesz az utolsó négy hónapom a másodosztályban. Hiányzik az élvonal, a jó hangulatú meccsek. Az utolsó másfél évben alig volt sikerélményem, ebben én is hibás vagyok. Előfordult, hogy sérült voltam, máskor az edzőmmel nem jöttünk ki, de az is igaz, hogy egy évig nem találtam a kapuba. Kisvárdán magamra találtam, tizenkét bajnokin öt gólt szereztem és három gólpasszt adtam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik