A hajrában szerzett góllal nyert a Vasas; négyet vágott a Gyirmót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.12. 14:59
null
Fölényes győzelmének köszönhetően továbbra is listavezető a Gyirmót (fotó: gyirmotfc.hu)
Hét mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján. A Vasas a Szeged otthonában egy hajrában szerzett Lázok János-góllal győzött, míg a Gyirmót a Soroksárnak négyet vágott. A Békéscsaba a Kaposvárt, az SZTK a Balmazújvárost gyűrte le, míg a Siófok kétgólos hátrányból állt fel a Csákvár ellen.

 

A labdarúgó NB II 9. fordulójának vasárnapi játéknapján a Vasas egy 85. percben szerzett Lázok János-góllal győzött a Szeged 2011 otthonában, Gyulán, így két vereség után szerzett újra három pontot. Az angyalföldiek voltak az aktívabbak az első játékrészben, Nagy Dániel, Rodenbücher István és Remili Mohamed lövésénél is Zeljko Belecan kapus bravúrjaira volt szüksége a szegedieknek. A szünet után már Hermány Bencének is volt dolga – Gadó Gábor közeli emelését bravúrral hárította –, de a hajrához közeledve úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a mérkőzés vége. A 84. percben azonban Belecan egy „elnézett" beadás után buktatta Lázok Jánost a tizenhatoson kívül, ezért a kiállítás sorsára jutott, a megítélt szabadrúgáshoz pedig a sértett állt oda és lapos lövése Rodenbücher lábán megpattanva a hálóban kötött ki.

Fölényes győzelmet aratott a Gyirmót FC Győr a gödörben lévő Soroksár otthonában. Sisa Tibor csapata korán vezetést szerzett, Kiss Máté szabadrúgása után Andorka Péter az ötös sarkáról fejelt a hálóba. A félidő végén Paku Roland szabadrúgása után Magasföldi József gyönyörű mozdulattal, „oxival" lőtt az ötösről a kapuba, majd a fordulás után Beliczky Gergő középre gurítását Andorka 16 méterről lőtte a hálóba. A gyirmóti henger a hajrában is folytatódott, Cseri Tamás beívelését Magasföldi közelről fejelte a kapuba. A listavezető meggyőző játékkal nyert a nagyon gyenge napot kifogó budapestiek ellen, akik zsinórban negyedik vereségüket szenvedték el.

A játék képe alapján az első félidőben megérdemelten szerzett vezetést Vitmann Ádám révén a ZTE a Sopron ellen, de a szünet után a soproniak feljavultak és Szabó László bombagóljával kiegyenlítettek. Sőt, akár a győzelmet is megszerezhették volna, de Deme Imre és Alekszandar Jovetics is pontatlanul célzott. A hosszabbításban aztán kihagyott a vendégvédelem figyelme, a 92. percben Bíró András 23 méteres, nem túl erős lövése a soproni kapuban kötött ki. A zalaiak – bár szerencsével győztek – negyedik hazai találkozójukat is hozni tudták.

Jól kezdett a Csákvár Siófokon, Mihály Dávid szép egyéni akció után vezetést szerzett Toldi Gábor együttesének, majd Bakos Szabolcs 19 méteres szabadrúgása révén megduplázta az előnyt. Peszmeg Viktor révén egy védelmi hiba után még a szünet előtt szépített a Siófok, majd a második félidőben Peszmeg 14 méteres lövése is a hálóba kötött ki. A Siófok ezután meg is nyerhette volna a meccset, de Kirchner Krisztián a 75. percben óriási kapufát lőtt, így végül maradt a döntetlen.

A Békéscsaba Kertész Tamás 20 méteres lövésével korán előnybe került a Kaposvár ellen. Márton Gábor együttese ezután megpróbált dominálni, de csak lesgólig jutott. A fordulás után pedig még inkább erőlködésbe csapott át a kaposváriak játéka, a csabaiak pedig megelégedtek az egy gólos győzelemmel. A lila-fehérek sorozatban harmadszor nyertek, míg a Kaposvár zsinórban másodszor kapott ki.

A Szolnok Urbin Péter újabb góljának köszönhetően győzte le az Ajkát, így már hét mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, míg a Várhidi Péter megbízott edző által irányított Szigetszentmiklósi TK-Erima Szabó Bence közeli találatával verte meg a továbbra is nyeretlen Balmazújvárost.

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ
Pénteken játszották
Cegléd–Mezőkövesd 0–2

Vasárnapi mérkőzések

ZTE FC–SVSE-GYSEV 2–1 (1–0)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 1458 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kóbor Péter, Iványi István)
ZTE: Szappanos – Simonfalvi, Horváth Attila, Kovács G., Króner – Kovács Gy., Bíró – Délczeg (Pajor, 93.), Grbic (Bailo, 68.), Babati – Vittman (Károly, 86.)
SVSE: Halasi – Pados (Farkas N., 78.), Baranyai N., Jovetics, Maráczi – Pintér A., Horváth András (Szabó L., 55.) – Eszlátyi, Deme, Kovács Á. (Horváth P., a szünetben) – Erdélyi
GÓLSZERZŐ: Vittman (1–0) a 35., Szabó L. (1–1) a 62., Bíró (2–1) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
LŐRINCZ EMIL
, a ZTE vezetőedzője: – Az első félidőben jól játszottunk, és szép góllal vezettünk. A fordulás után már többet hibáztunk, meglátszott, hogy sok a hiányzónk, többen el is fáradtak, a Sopron pedig bátran futballozott. Ha szerencsés góllal is, de kiharcoltuk a győzelmet.
SUPKA ATTILA, a Sopron vezetőedzője: – Voltak jó dolgok és hibák is a meccs első részében. A másodikban sokkal jobban futballoztunk, nyernünk kellett volna, nem pedig pont nélkül távozni. A helyzeteket be kellene végre rúgni, mert ennek a következménye az is, hogy nyert meccs helyett pont nélkül utaztunk haza.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1–0 (1–0)
Békéscsaba, 1200 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Király Krisztián, Becséri Gergely)
BÉKÉSCSABA: Póser – Bényei (Tölgyesi, a szünetben), Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Borbély, Bagi – Berki P., Viczián (Lőrinczy, 79.), Kertész (Király P., 89.) – Szilágyi P.
KAPOSVÁR: Rusák – Kiss M., Kovács O., Lakatos G., Hadaró – Kovács T. (Hampuk, a szünetben), Albert Á. (Nagy K., 79.) – Karacs, Zsdrál, Dominic – Rajczi (Király V., 61.)
GÓLSZERZŐ: Kertész (1–0) a 12. percben
MESTERMÉRLEG
ZORAN SZPISLJAK
, a Békéscsaba vezetőedzője: – Nehéz mérkőzésre számítottam, ami be is igazolódott. A találkozó elején sikerült vezetést szereznünk, és további lehetőségeink is adódtak. A szünet után a vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de a csapat jól küzdött, s megszereztük a három pontot.
MÁRTON GÁBOR, a Kaposvár vezetőedzője: – A futball nem igazságos játék. A mérkőzés elején kaptunk egy elkerülhető gólt, majd a pálya széléről úgy tűnt, mi is szereztünk egy gólt, amit viszont a játékvezető nem adott meg. Sajnálom a fiúkat, mert nem érdemeltünk vereséget.

SZOLNOKI MÁV–FC AJKA 1–0 (1–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 800 néző. Vezette: Takács János (Punyi Gyula, Kulcsár Judit)
SZOLNOK: Pokorni – Vári (Bohner, 91.), Mile, Antal G., Fritz – Zvara (Tóth D., 87.), Lengyel B., Kenderes, Rokszin, Nagy I. (Mundi, 78.) – Urbin
AJKA: Jánosa – Köles, Pákai, Zámbó, Gunther – Szabó Zs. (Lattenstein, 65.), Weitner, Csordás Sz., Matetits (Csordás S., 80.) – Major N. (Mogyorósi, 87.), Sowunmi
GÓLSZERZŐ: Urbin (1–0) a 41. percben
MESTERMÉRLEG
KIS KÁROLY
, a Szolnok vezetőedzője: – Mutatott játékunk alapján teljesen megérdemelt a győzelmünk a szívósan védekező vendégcsapat ellen.
KLEMENT ISTVÁN, az Ajka vezetőedzője: – A második félidei játékunk alapján megérdemeltük volna a döntetlent.

SIÓFOK–FC CSÁKVÁR 2–2 (1–2)
Siófok, 200 néző. Vezette: Szőts Gergely (Kovács II Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SIÓFOK: Tajti N. – Gárdos, Kovács J., Papp Sz., Gubicza (Eisenberger, 76.) – Futó, Ivancsics – Kirchner, Peszmeg, Papp M. (Horváth ., 65.) – Kozma (Baranyai Á., 72.)
CSÁKVÁR: Szabó B. – Ambrus, Sötét, Hajdú S., Köntös – Kocsis G. (Domján, 54.), Bakos Sz. – Mihály, Molnár Cs., Molnár T. (Imrik, 80.) – Gajdos (Horváth R., 66.)
GÓLSZERZŐ: Mihály (0–1) a 15., Molnár T. (0–2) a 25., Peszmeg (1–2) a 38., Peszmeg (2–2) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
HORVÁTH KÁROLY
, a Siófok vezetőedzője: – Megint előnyhöz juttattuk az ellenfelet, utána óriási erőket kellett mozgósítanunk az egyenlítésért, ami sikerült is, a győzelmet viszont elvette tőlünk Fortuna.
TOLDI GÁBOR, a Csákvár vezetőedzője: – Magunkat okolhatjuk, hiszen kettő nullás vezetésünknél megvoltak a további helyzeteink, amelyeket nem használtunk ki, az ellenfél viszont betalált. A második félidő alapján sajnos meg kell elégednünk a döntetlennel.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–VASAS 0–1 (0–0)
Gyula, 600 néző. Vezette: Solymosi Péter (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert)
SZEGED: Belecan – Zelenyánszki (Fitos, 72.), Szabó Cs., Markovics, Mészáros M. – Oláh G., Gadó (Tímár, 74.), Máté P., Zabari – Oláh L., Germán (Zaharia, 84.)
VASAS: Hermány – Görgényi, Grúz, Rodenbücher, Polényi – Vida, Gál M., Preklet, Ferenczi I. (Lázok, 72.) – Remili (Ádám. 77.), Nagy D.
GÓLSZERZŐ: Lázok (0–1) a 85. percben
KIÁLLÍTVA: Belecan (Lázok Jánost buktatta a tizenhatoson kívül) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
NYILAS ELEK
, a Szeged vezetőedzője: – Nem elég, hogy hat játékosom is sérülés miatt nem játszhatott, még a szerencse sem állt mellénk. A teljesítményünk alapján legalább egy döntetlenre rászolgáltunk volna.
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: – A nagy melegben egy küzdelmes mérkőzésen sikerült megszereznünk a három pontot. Kellett ez a siker, mert az előző két mérkőzésünket elveszítettük.

SZTK-ERIMA–BALMAZÚJVÁROS 1–0 (0–0)
Szigetszentmiklós, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Viszokai László, Pápai Zoltán)
SZTK: Horváth L. – Puskás, Tóth F., Hevesi-Tóth, Benkő-Bíró – Barna Zs., Kvekveskiri, Jasarevic (Bonifert, a szünetben), Kollega (Fekete Á., 82.) – Szepessy, Szabó B. (Sipos, 72.)
BALMAZÚJVÁROS: Szalma – Bakos B., Szatmári Cs., Bokros, Németh Á. (Kondás K., 72.) – Müller, Sigér, Pintér N. (Angyal, 62.) – Vachtler, Virág, Batizi-Pócsi B. (Kis R., 69.)
GÓLSZERZŐ: Szabó B. (1–0) az 54. percben
MESTERMÉRLEG
VÁRHIDI PÉTER
, a Szigetszentmiklós szakmai igazgatója: – Rendkívül melós mérkőzés volt, sajnos, száz sebből vérzik csapatunk, de a küzdő szellem végig kitűnő volt. Ezúttal sokat tettünk a sikerért.
SZABÓ JÁNOS, a Balmazújváros vezetőedzője: – Nagyot küzdött csapatom, nagyon szoros mérkőzést játszottunk. Ismét elkerülhető gólt kaptunk, és ez bizony a három pont elvesztését jelentette. Továbbra is rendkívül gyatra a csapat helyzetkihasználása.

SOROKSÁR FC–GYIRMÓT FC GYŐR 0–4 (0–2)
Haraszti út, 400 néző. Vezette: Oláh Gábor (Kelemen Attila, ifj. Varga Gábor)
SOROKSÁR: Holczer – Vass Zs., Gyurácz, Pandúr, Pintér D. – Lannert, Balaskó (Kincses P., 58.), Nyilas E., Kovács D. (Tóbiás, 79.) – Lovrencsics B., Péter A. (Hodgyai, 68.)
GYIRMÓT: Somogyi Cs. – Nagy S. (Kákonyi, 79.), Graszl, Lengyel D., Illés Gy. – Kiss M., Paku – Beliczky, Magasföldi, Cseri (Présinger, 87.) – Andorka (Oross, 72.)
GÓLSZERZŐ: Andorka (0–1) az 5., Magasföldi (0–2) a 42., Andorka (0–3) a 47., Magasföldi (0–4) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
VARGA ATTILA
, a Soroksár vezetőedzője: – Egy ilyen jó csapat ellen ajándék góllal kezdtük a mérkőzést, és ez végzetes hiba volt. A gyirmótiak jobb játékosok, jobb csapat és jobb edző ül a kispadon. Megérdemelten győzött az ellenfél. .
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – Közönségszórakoztató, szép játékot láthatott a publikum. Nagyon sok helyzetet teremtettünk remek akcióink révén.

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 9 6 1 2 15–5 +10 19
2. Vasas FC 9 6 3 20–12 +8 18
3. Mezőkövesd Zsóry FC 9 5 3 1 18–9 +9 18
4. Szolnoki MÁV FC 9 5 3 1 17–12 +5 18
5. Szigetszentmiklósi TK 9 4 4 1 9–6 +3 16
6. Békéscsaba Előre 9 5 4 12–15 –3 15
7. ZTE FC 9 4 2 3 12–11 +1 14
8. Kaposvári Rákóczi FC 9 3 3 3 11–11 0 12
9. Szeged 2011 9 3 2 4 12–11 +1 11
10. Soroksár SC 9 3 1 5 11–14 –3 10
11. Soproni VSE-GYSEV 9 2 4 3 15–17 –2 10
12. Aqvital FC Csákvár 9 2 3 4 12–10 +2 9
13. FGSZ Siófok 9 1 6 2 14–20 –6 9
14. Ceglédi VSE 9 1 5 3 10–14 –4 8
15. FC Ajka 9 2 1 6 11–14 –3 7
16. Balmazújváros 9 2 7 7–25 –18 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik