NB II: feljutott a Nyíregyháza, közel a célhoz az Újváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.17. 18:01
null
Ünnepelhet, és készülhet az élvonalra a Nyíregyháza (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
A labdarúgó NB II 28. fordulójában a Nyíregyháza a Szabolcs megyei rangadón Bajzát Péter góljával 1–0-ra legyőzte a Kisvárdát, ezzel kiharcolta a feljutást. A szintén NB I-es tagságért küzdő Dunaújváros a 91. percben szerzett góllal nyert Ajkán 2–1-re. Folytatja remek sorozatát a Gyirmót, amely most a Sopron ellen győzött 3–2-re. A Vasas, a Szolnok és a másodosztálytól már biztosan búcsúzó Kozármisleny is 2–1-es sikert ért el, míg a ZTE kétgólos hátrányból mentett pontot Siófokon.

 

A labdarúgó NB II 28. fordulójában a Szabolcs megyei rangadón győzelemmel tette biztossá feljutását a Nyíregyháza Spartacus. Lucsánszky Tamás együttese Bajzát Péter közeli lövésével már a 4. percben vezetést szerzett, és bár a gól után a Kisvárda támadott többet, a Szpari védelme stabilan állt a lábán. A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a küzdelmes mérkőzésen a Nyíregyháza végül megőrizte előnyét és három, elpuskázott lehetőség után végre elérte célját, a feljutást. Az egész szezonban szimpatikusan futballozó várdaiak sorsa minden bizonnyal az utolsó fordulóbeli, Cegléd elleni ki-ki mérkőzésen dől el.

Óriási lépést tett a feljutás felé a Dunaújváros is, amely a ráadásban szerzett góllal győzött Ajkán. Az újvárosiak az első félidő hajrájában egy remek szabadrúgásgóllal szereztek vezetést, de a hazaiak Pákai Gergő révén ezt egy perc múlva kiegyenlítették. A második félidőben Dobos Barna együttese többet tett a győzelemért, és a sors fintora, hogy a góllövőlistát vezető, de ezúttal gólt nem szerző újvárosi csatár, Urbin Péter helyére beküldött Kocsis Gábor szerezte meg a vendégek győztes találatát a 91. percben. A Duna-partiaknak a hátralévő két mérkőzésen elég két pontot szerezniük ahhoz, hogy feljutást ünnepelhessenek.

Jó iramú mérkőzést vívott egymással a Szigetszentmiklósi TK-Erima és a Vasas. Az angyalföldiek két szabadrúgás utáni szituációból kétgólos előnyre tettek szert és bár a hazaiak előtt több lehetőség is adódott a gólszerzésre, a hajrában csak a szépítésre futotta az erejükből. Az SZTK ráadásul kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést, mivel három perc leforgása alatt két játékosát, Kornis Attilát és Irakli Kvekveskirit is kiállította a játékvezető. A Vasas folytatja remek tavaszi szereplését, legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert, míg a vereség ellenére a Szigetszentmiklósnak sem kell szomorkodnia, hiszen biztossá vált a bennmaradása.

Horváth Péter eltiltás, Waltner Róbert pedig sérülés miatt nem léphetett pályára a feljutásról már biztosan lemaradó Siófok együttesében, de a 19. percben egy védő, Pécseli Szilárd góljával a Balaton-partiak megszerezték a vezetést a ZTE ellen. Nem sokkal később Jusuf Dajic is beköszönt, és bár Denis Grbic szépített, Futó Zsombor találatával biztosnak tűnt a siófokiak győzelme. A hajrában azonban öt percen belül két gólt szerzett a Zalaegerszeg és döntetlenre mentette a találkozót, a Balaton-partiak így már nyolc meccs óta nyeretlenek! A mérkőzés érdekessége, hogy Németh Ottó, a zalaiak technikai vezetője a bajnokság végén befejezi több mint húsz éves munkáját, amelyet a mérkőzés előtt a ZTE öltözőjében a zalai csapat játékosai előtt Horváth Károly siófoki szakmai igazgató méltatott.

A forduló előtt a Gyirmót FC Győr tíz, míg a vendég Sopron hat meccs óta nem talált legyőzőre, ezt figyelembe véve jó meccset várhattak a szurkolók a másik mai megyei rangadón, a Győr-Moson-Sopron megyei csapatok csatájában. Nem is kellett csalódniuk, hiszen gólgazdag, fordulatos, látványos támadásokkal tarkított mérkőzésen szórakozhattak, amelyet végül a több helyzetet kialakító Gyirmót nyert meg. Sisa Tibor együttese így tovább reménykedhet a feljutásban, igaz, ehhez a hátralévő fordulókban – két gyirmóti siker mellett – a Dunaújváros botlásai is kellenek.

Sokba kerülhet még a Szolnoki MÁV otthonában elszenvedett vereség a Ceglédnek. A szinte végig szakadó esőben megrendezett találkozón a vendégek szereztek vezetést, azonban a hajrában előbb Mile Krisztián, majd Papucsek Barna lőtt messziről, s ez győzelmet ért a Szolnoknak. Úgy tűnik, a Kozármisleny megpróbál szépen búcsúzni az NB II-től, a már biztosan kieső csapat jó első félidei játékával legyőzte a bajnokság hajrájára jelentősen visszaesett Békéscsabát.

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ

Május 17., szombat

KISVÁRDA MASTER GOOD–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–1 (0–1)
Kisvárda, 2550 néző. Vezette: Veizer Roland (Demeter, Tőkés)
KISVÁRDA: Nacsa – Kornutjak, Hegedűs T., Mboussi, Molnár R. – Bognár Zs. (Brankovics, 62.) – Miskolczi (Bouard, 69.), Farkas M., Üveges (Irhás, 75.), Fodor A. – Pavlov
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Jánvári – Csordás Sz., Paku (Huszák, 89.) – Pákolicz (Kákonyi, 62.), Sándor I., Rezes – Bajzát
Gólszerző: Bajzát (0–1) a 3. percben
MESTERMÉRLEG
RÉVÉSZ ATTILA
, a Kisvárda szakmai igazgatója: – A várt küzdelmes mérkőzésen nem vallottunk szégyent, de a szokásos „töketlen" gólunk megint megkeserítette az életünket. Gratulálok a Nyíregyháza feljutásához!
LUCSÁNSZKY TAMÁS, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Az egész éves teljesítmény feljutást ért, és még a bajnoki címért is versenyben vagyunk. Sándor István szakmai igazgatóval volt egy fogadalmunk, hogy NB I-be vezetjük a csapatot, és ebben segítségemre lesz.

SZOLNOKI MÁV-STADLER RAIL FC–CEGLÉDI VSE 2–1 (0–0)
Tiszaligeti-stadion, 100 néző. Vezette: Radványi Ádám (Márton Zs., Mohos)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Racskó, Papucsek, Rokszin (Katona B., 79.) – Zvara (Mundi, a szünetben), Mile – Bohner, Zsótér, Lengyel B. – Hamar Á. (Magos, 58.)
CEGLÉD: Miski – Robson, Miklósvári, Makrai. Szala – Koncz, Tisza K. (Rebrik, 83.) – Markó, Koós, Szabó D. (Szabó M., 67.) – Kormos (Pesti, 78.)
Gólszerző: Koncz (11-esből, 0–1) az 51., Mile (1–1) a 79., Papucsek (2–1) a 93. percben
Kiállítva: Bohner és Makrai (kakaskodásért), mindkettő a 63., Szala (második sárga lap miatt) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
KIS KÁROLY
, a Szolnok vezetőedzője: – A második félidei játékunk alapján megérdemelten nyertünk. Sorozatban negyedik hazai meccsünkön gyűjtöttük be a három pontot.
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője: – Megnyert mérkőzést veszítettünk el, de nem csak a mi hibánkból. A két piros és a sok sárga lap sajnos az utolsó két fordulóban is megnehezíti a dolgunkat.

GYIRMÓT FC GYŐR–SVSE-GYSEV 3–2 (2–1)
Győr-Gyirmót, 600
néző. Vezette: Berke Balázs (Kulman, Kovács II)
GYIRMÓT: Somogyi – Hajba, Balog Z., Lázár P., Farkas M. – Papp K., Madarász – Beliczky (Laki, 72.), Magasföldi, Cseri T. (Fejes J., 92.) – Oross (Andorka, 66.)
SVSE: Halasi – Fazakas, Baranyai N., Horváth A., Katona M. – Németh L. (Szabó L., 80.), Sifter – Faggyas (Erdélyi, a szünetben), Deme, Gaál B. – Heffler N. (Maráczi, 51.)
Gólszerző: Deme (0–1) a 9., Magasföldi (1–1) a 16., Oross (11-esből, 2–1) a 27., Sifter (2–2) a 68., Laki (3–2) a 76. percben
Kiállítva: Fazakas (második sárga lap után) a 48. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR
, a Gyirmót vezetőedzője: – Egy új csapatot építve két fordulóval a vége előtt még van matematikai esélyünk a feljutásra, erre kevesen számítottak. Játékosaink maximálisan megérdemlik a dicséretet. Győznünk kellett, és küzdelmes mérkőzésen győztünk is.
SUPKA ATTILA, a Sopron vezetőedzője: – Gyirmóton nem csak a pálya kialakítása miatt lejt a talaj. Tíz emberrel is megtettünk mindent, hogy pontot és pontokat szerezzünk. Egyenlő feltételek mellett más eredmény születhetett volna.

SIÓFOK–ZALAEGERSZEG 3–3 (2–0)
Siófok, 250
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Takács G., Aradi)
SIÓFOK: Tajti N. – Pécseli, Tímár, Fehér Zs., Futó – Vass M., Fülöp N. (Peszmeg, 83.) – Nagy D., Ivancsics (Bogáti, 69.), Papp M. – Dajic (Pál A., 63.)
ZALAEGERSZEG: Czirjék – Preklet, Kovács G. (Potyi, 56.), Bogunovics, Hajdú (Bíró, a szünetben) – Simonfalvi, Holdampf – Tanque (Nagy Z., a szünetben), Grbic, Frizoni – Vittman
Gólszerző: Pécseli (1–0) a 19., Dajic (2–0) a 27., Grbic (2–1) az 50., Futó (3–1) a 63., Bogunovics (3–2) a 87., Vittman (3–3) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
HORVÁTH KÁROLY
, a Siófok vezetőedzője: – Olyan mérkőzés után, amelyen először kettő nullára, majd három egyre is vezetünk, utána pedig két ordító gólhelyzetünk is van, amelyet nem váltunk gólra, minden egyéb értékelés csak magyarázatnak tűnhet.
LENDVAI MIKLÓS, a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Az első félidőben négy-öt játékosom maga alatt teljesített, amit az eredmény is mutat. A cserékkel és a felfogásban is próbáltunk változtatni, és ha a lehetőségeinket kihasználjuk, még jobb eredmény is elérhettünk volna.

FC AJKA–DUNAÚJVÁROS PASE 1–2 (1–1)
Ajka, 300
néző. Vezette: Oláh Gábor (Farkas B., Hofbauer)
AJKA: Jánosa – Mogyorósi, Jagodics M., Pákai, Fodor M. – Horváth A., Lattenstein (Mihalecz P., 73.), Sipos N. (Hanzl M., 77.), Gunther – Sowunmi, Major N.
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Villám, Farkas V., Sárközi N., Csehi T. – Lázár Zs., Petneházi – Ato (Godslove, 70.), Böőr, Thiago (Jakab D., 90.) – Urbin (Kocsis G., 84.)
Gólszerző: Petneházi (0–1) a 41., Pákai (1–1) a 42., Kocsis G. (1–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
JÁKLI PÉTER
, az Ajka vezetőedzője: – Küzdelmes mérkőzésen a Dunaújváros óriási szerencsével nyert a hosszabbítás utolsó másodpercében. Játékunk alapján megérdemeltük volna legalább az egy pontot.
DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője: – Kicsit többet támadtunk, és nagyon szép szabadrúgásgólt rúgtunk. Az Ajka a hibánkat kihasználva egyenlített, szóval közelebb álltunk a győzelemhez, szerencsére sikerült megszerezni.

SZTK-ERIMA–VASAS 1–2 (0–1)
Szigetszentmiklós, 700
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Kis Z., Georgiou Theodoros)
SZTK: Sánta A. – I. Jakovljevics, Kornis, Pollák. Deutsch – Vágó L. – Barna Zs., Khous (Balogh M., 74.), Kvekveskiri – Takács T. (Zsivóczky, a szünetben), Majoros (Fekete Á., 68.)
VASAS: Hermány – Görgényi (Cseke, 64.), Grúz, Tamás L., Engel – Gál M. – Vida (Szabó B., 87.), Berecz, Nagy T., Remili – Ferenczi I. (Ádám, 64.)
Gólszerző: Tamás L. (0–1) a 11., Remili (0–2) a 65., Fekete Á. (1–2) a 87. percben
Kiállítva: Kornis (buktatta a gólhelyzetben kilépő Remilit) a 71., Kvekveskiri (megsértette a játékvezetőt) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
PRISZTAI VIKTOR
, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Nagy iramú mérkőzés volt, amelynek fordulópontjaiból nem mi jöttünk ki jól. A szabálytalanságok megítélése, illetve nem megítélése döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: – Parázs mérkőzésen gyűjtöttük be a három pontot, amit a játék képe alapján teljesen megérdemeltünk.

KOZÁRMISLENY–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 2–1 (2–0)
Kozármisleny, 100
néző. Vezette: Farkas Tibor (Butkai, Pápai)
KOZÁRMISLENY: Holczer – Kiss M., Fellai (Vattai, 77.), Petrók, Fenyvesi – Nagy E., Kovács T. – Fitos, Oláh L., Cziráki (Vituska, 73.) – Tóth D. (Reitz, 87.)
BÉKÉSCSABA: Póser – Vozár, Albert I., Balog Zs., Király P. – Gajdos (Pozsár, 75.), Bagi (Mosquera, 59.), Juhász Gy., Lucas – Prasler, Pantovics (Balogh M., 86.)
Gólszerző: Petrók (1–0) a 39., Oláh L. (11-esből, 2–0) a 45. percben, Prasler (2–1) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
EDUARDO ALMEIDA
, a Kozármisleny vezetőedzője: – Jól és intelligensen futballoztunk, amivel három pontot szereztünk. Nem éppen jó helyzetünkben is mindig győzelemre törünk.
KOMJÁTI ANDRÁS, a Békéscsaba vezetőedzője: – Az első félidőt odaadtuk a hazaiaknak, akik éltek is a lehetőséggel. A másodikban irányítottuk a játékot, de nem használtuk ki a helyzeteinket.

A Balmaújváros–FC Tatabánya mérkőzést vasárnap rendezik.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 28 18 6 4 50–22 +28 60
2. Dunaújváros PASE 28 17 5 6 43–24 +19 56
3. Gyirmót FC Győr 28 15 6 7 54–32 +22 51
4. Vasas 28 14 4 10 49–41 +8 46
5. Siófok 28 12 10 6 40–35 +5 46
6. FC Ajka 28 12 7 9 42–35 +7 43
7. Békéscsaba Előre 28 11 7 10 47–38 +9 40
8. Zalaegerszegi TE FC 28 9 11 8 41–45 –4 38
9. Szolnoki MÁV FC 28 10 6 12 38–37 +1 36
10. Balmazújváros 27 9 8 10 42–45 –3 35
11. Soproni VSE 28 9 8 11 38–43 –5 35
12. Szigetszentmiklósi TK 28 9 7 12 28–34 –6 34
13. Ceglédi VSE 28 8 4 16 32–51 –19 28
14. Kisvárda SE 28 6 9 13 36–43 –7 27
15. Kozármisleny 28 5 6 17 24–44 –20 21
16. Duna FC Tatabánya 27 4 6 17 23–58 –35 18
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik