A Vasas és a Gyirmót nem hibázott, botlott a Mezőkövesd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.18. 14:25
Szombaton hét találkozót rendeztek meg a labdarúgó NB II 10. fordulójából. A listavezető Gyirmót és a második helyezett Vasas is behúzta soros meccsét, de a forduló előtt a harmadik helyen álló Mezőkövesd nem bírt a Zalaegerszeggel, így a Kaposváron győzni tudó Szolnok megelőzte. 

A Vasas játékosai most is ünnepelhettek (Fotó: vasasfc.hu – archív)
A Vasas játékosai most is ünnepelhettek (Fotó: vasasfc.hu – archív)
A Vasas játékosai most is ünnepelhettek (Fotó: vasasfc.hu – archív)
A Vasas játékosai most is ünnepelhettek (Fotó: vasasfc.hu – archív)
A Vasas játékosai most is ünnepelhettek (Fotó: vasasfc.hu – archív)

Békéscsaba–Siófok

Az első félidőben mind a két csapat sok helyzetet alakított ki, de a gólszerzéssel hadilábon állt. A jeget az Előre törte meg a játékrész hajrájában, Kertész Tamás a pontatlanul kifejelt labdát vágta a kapuba. A második félidőt a Balaton-partiak kezdték jobban, többet birtokolták a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Eközben a csabaiak kontrákra rendezkedtek be, és ugyan gólt nem sikerült szerezniük, de a három pontot így is begyűjtötték szervezett védelmüknek köszönhetően. Ez volt a Békéscsaba utolsó őszi mérkőzése hazai pályán, mivel a centerpályát felújítják.

Ajka–Szigetszentmiklós

A hazaiak kispadjáról a hét elején távozott Klement István, az új vezetőedző Zoran Kuntics lett, de az SZTK ellen még nem a szerb szakember irányította az Ajkát, hanem Jákli Péter. A Szigetszentmiklóst is megbízott edző vezette (Várhidi Péter, a klub sportigazgatója), az MLSZ fegyelmi bizottsága ugyanis 12 hónapos eltiltással büntette a Vasas elleni mérkőzésen tanúsított rasszista megnyilvánulás miatt Vágó Attilát. A két csapat összecsapásán a vendéglátók villámrajtot vettek, tíz perc sem kellett ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést Szabó Zsolt jóvoltából. Ezt követően a vendégek vették át a mérkőzés irányítását, de gólt nem sikerült szerezniük a szünetig. A második játékrész elején azonban egyenlített az SZTK, ez pedig arra kényszerítette az ajkaiakat, hogy feladják szervezett védekezésüket, ennek köszönhetően lüktető játék alakult ki. A győztes gólt végül a 82. percben szerezte meg a hazai csapat, de a 93. percben is lett volna lehetősége az egyenlítésre a vendégeknek, Fekete Ádám a keresztlécet találta el a labdával…

Kaposvár–Szolnok

Pörgős első játékrésszel rukkoltak elő a csapatok a Rákóczi otthonában, csupán a gól hiányzott (bár a hazaiak szereztek egyet, de azt a játékvezető nem adta meg). A fordulás után erre sem lehetett panasza a nézőknek, hiszen három gól is született. A Szolnok került előnybe egy szépen végigvitt kontra végén, amire a kaposváriak fiatal játékosa, Nagy Krisztián válaszolt. A hazaiak lélekben talán még ünnepelték az egyenlítést, amikor jött számukra a hideg zuhany, hiszen egy perccel később Zsolnai Róbert megszerezte a győztes találatot.

Gyirmót–Cegléd

A listavezető lendült hamarabb játékba, igaz, ez gólhelyzetekben nem mutatkozott meg. A rengeteg hibával tarkított első félidőben a Cegléd is jelezte egy-két szép akcióval, hogy a pályán van, gólt azonban a vendégek sem tudtak szerezni. A szünet után a Gyirmót nyolc perc leforgása alatt kétgólos előnybe került, és nem tűnt úgy, hogy bármi veszélyeztethetné a sikerét, de Farkas István a lefújás előtt nem sokkal szépített, így izgalmas hajrára volt kilátás, végül azonban nem változott az eredmény.

SopronCsákvár

A Sopron eddig nem remekelt hazai pályán a bajnokságban, négy meccséből csak kettőt tudott megnyerni odahaza. A rajt most sem volt biztató, a Csákvár kezdte jobban az összecsapást, de aztán emberhátrányba került, amit a hazaiak ki is használtak rögtön, néhány perccel a félidő vége előtt pedig Kovács Ádám szép lövésével megduplázták az előnyüket. A szünet után nagyon eseménytelen félidő következett, szinte említésre méltó esemény nélkül pörgött le a második játékrész.

VasasSoroksár

Az angyalföldiek megnyomták a meccs elejét, és Ferenczi István fejesével gyorsan előnybe is kerültek. A gól után a fővárosiak maradtak támadásban, de aztán a félidő közepétől kezdve ráültek az eredményre, a Soroksár pedig nem tudott veszélyes lenni. A második félidőben már nagyobb nyomást tudtak gyakorolni ellenfelükre a vendégek, de újabb találatot a fővárosiak szereztek, majd a hajrában Grúz Tamás a végeredményt is beállította. A Soroksár sorozatban az ötödik bajnokiját veszítette el.

Mezőkövesd Zsóry FC–ZTE FC

Jól kezdtek a hazaiak, hiszen már a 14. percben előnybe kerültek, és az első félidőben meg is tudták tartani a vezetést (a félidő vége előtt Balogh Balázs megsérült, ő nem tudta folytatni). A Zalaegerszeg viszont egy pontot végül el tudott hozni, Farkas Norbert lövése talált utat a hazaiak kapujába. Ezzel a döntetlennel a Mezőkövesd lecsúszott a dobogóról, a Kaposváron diadalmaskodó Szolnok ugrott fel a tabella harmadik helyére.

LABDARÚGÓ NB II
10. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SIÓFOK 1–0 (1–0)
Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Galán Roland, Punyi Gyula)
BÉKÉSCSABA: Póser – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Borbély, Bagi (Lőrinczy, 64.) – Berki (Király P., 70.), Viczián, Kertész – Szilágyi P. (Birtalan B., 82.)
SIÓFOK: Tajti N. – Gárdos, Kovács J., Papp Sz., Baranyai Á. – Fülöp N., Ivancsics – Kirchner (Vég B., 82.), Peszmeg, Papp M. (Eisenberger, 82.) – Kozma (Horváth B., 71.)
GÓLSZERZŐ: Kertész (1–0) a 38. percben
MESTERMÉRLEG
ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Sovány győzelmet arattunk, mert a vezetés megszerzése után a mély talajon elsősorban arra törekedtünk, hogy ne kapjunk gólt. Végig fegyelmezetten, egymást kisegítve, jól küzdött a csapat.
HORVÁTH KÁROLY, a Siófok vezetőedzője: – Az első félidő vége felé figyelmetlenség miatt egy elkerülhető gólt kaptunk. Az idén háromszor jártunk Békéscsabán, és csupán egyetlen pontot szereztünk. Nincs ekkora különbség a két csapat között.

FC AJKA–SZTK-ERIMA 2–1 (1–0)
Ajka, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Demeter János, Szilágyi Norbert)
FC AJKA: Jánosa – Mogyorósi, Asztalos, Pákai, Zámbó – Köles, Lattenstein (Kalász, 78.), Gunther – Szabó Zs. (Matetics, 66.), Sowunmi, Major N. (Csordás Sz., 86.)
SZTK-ERIMA: Horváth L. – Osváth (Fekete A., 88.), Vágó, Tóth F., Pollák – Kvekveskiri (Jasarevic, 62.), Hevesi-Tóth, Kállai, Kollega (Bonifert, 77.) – Szepessy R., Szabó B.
GÓLSZERZŐ: Szabó Zs. (1–0) a 6., Szabó B. (1–1) az 56., Major N. (2–1) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
JÁKLI PÉTER, az Ajka megbízott vezetőedzője: – A mérkőzés előtt a három pont megszerzése volt a cél. A játékosok hozzáállása és a küzdőszelleme kitűnő volt, végre sikerült nyerni egy jó csapat ellen.
VÁRHIDI PÉTER, a Szigetszentmiklós megbízott edzője: – Egy-kettő helyett kettő-egy lett… (A 81. percben Szepessy egyedül tört kapura, Jánosa mellett elgurított labdáját az ajkai kapus az utolsó pillanatban elcsípte. Az ellentámadásból Major Norbert gólt rúgott – a szerk.)

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SZOLNOKI MÁV 1–2 (0–0)
Kaposvár, 800 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Aradi József, Mohos Milán)
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI: Somodi – Földes M., Kovács O., Lakatos G., Hadaró – Nagy K., Zsdrál – Kozics (Házi B., 63.), Király V. (Hampuk, 74.), Luka (Karacs, 78.) – Rajczi
SZOLNOK: Pokorni – Vári B., Mile, Antal G., Fritz – Kenderes, Zvara – Nagy I., Zsolnai R., Lengyel B. – Urbin (Hamar Á., 28.; Rokszin, 57.)
GÓLSZERZŐ: Mile K. (0–1) a 68., Nagy K. (1–1) a 76., Zsolnai R. (1–2) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
MÁRTON GÁBOR, a Kaposvár vezetőedzője: – A mérkőzés képe alapján ezek a srácok nemhogy vereséget, győzelmet érdemeltek volna, hiszen bokáig lefutballozták a szolnokiakat. Sajnos mostanság ilyen passzban vagyunk.
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: – Kaposvárról nem sok csapat hozza majd el a három pontot, hiszen masszív, jól játszó csapat, de nekünk ma sikerült. Ez pedig annak köszönhető, hogy nagyon, nagyon egységes a csapatunk.

GYIRMÓT FC GYŐR–CEGLÉDI VSE 2–1 (0–0)
Győr-Gyirmót, 700 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kóbor Péter, Iványi István)
GYIRMÓT FC GYŐR: Somogyi Cs. – Nagy S., Graszl K., Lengyel D., Illés Gy. (Présinger, 58.) – Kiss M., Paku – Beliczky, Magasföldi (Balogh Z., 90.), Cseri – Andorka (Oross, 55.)
CEGLÉDI VSE: Tóth Z. – Oláh M., Albert I., Makrai, Pesti – Dóczi, Koncz – Markó (Szabó D., 71.), Majoros (Elek, 79.), Farkas I. – Koós
GÓLSZERZŐ: Oross (1–0) a 62., Magasföldi (2–0) a 69., Farkas I. (2–1) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR, a Gyirmót FC vezetőedzője: – Az egycsoportos NB II kiegyensúlyozott bajnokságában jól lehet látni, hogy senki ellen nem lehet biztosra menni. Örülök, hogy győzelemmel hoztuk le ezt a mérkőzést is. Köszönjük a Pápáról iderándult diósgyőri szurkolóknak, hogy olyan hangulatot teremtettek, ami segítette csapatunkat.
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője: – Az első játékrészben jól futballoztunk, több gólhelyzetet is alakítottunk ki, mint a hazaiak. A szünet után a korán kapott gól nagyon megnehezítette a dolgunkat. Vereségünk ellenére jól, taktikusan játszottunk, nehézzé téve a hazaiak dolgát.

SVSE-GYSEV–FC CSÁKVÁR 2–0 (0–0)
Sopron, 1300 néző. Vezette: Molnár Attila (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
SVSE: Halasi – Csábi, Baranyai N., Bobál D., Pados – Pintér A. – Deme, Erdélyi (Horváth A., 57.) – Eszlátyi (Pető B., 83.), Horváth P. (Szabó L., 57.), Kovács Á.
FC CSÁKVÁR: Szabó B. – Ambrus, Sötét, Hajdú S., Köntös – Domján A. – Kocsis G., Molnár Cs. (Dullo, a szünetben), Bakos Sz. – Mihály (Gajdos, 68.), Molnár T. (Horváth R., 77.)
GÓLSZERZŐ: Deme (11-esből, 1–0) a 23., Kovács Á. (2–0) a 44. percben
KIÁLLÍTVA: Hajdú (gólhelyzetben lerántotta Horváth Pétert) a 23. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA, a Sopron szakmai igazgatója: – Legfontosabb a három pont megszerzése. Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és hagytunk ki a gólokon kívül, a második félidő alapján viszont csak a győzelemnek örülhetünk, ezt minél előbb el kell felejteni. Fontos lenne a további felzárkózáshoz a támadójátékunk tökéletesítése.
TOLDI GÁBOR, a Csákvár vezetőedzője: – A kiállítás meghatározó volt, ekkor váltanunk kellett, amely nem egészen sikerült, a második gólt éppen akkor kaptuk, amikor kezdtünk lábra kapni. A második félidőben időnként jól futballoztunk, ekkor egyenlő partnerei voltunk a hazai csapatnak.

VASAS–SOROKSÁR SC 3–0 (1–0)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző. Vezette: Berke Balázs (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
VASAS: Hermány – Preklet, Grúz, Rodenbücher, Polényi – Vida (Görgényi, 82.), Gál M. (Nagy T., 60.), Berecz – Nagy D. (Lázok, 65.), Ferenczi I., Remili
SOROKSÁR: Holczer Á. – Urbán P. (Vass Zs., a szünetben), Erdei, Pandur, Pintér D. – Balaskó Cs. (Hogyai, a szünetben), Lannert – Szabó R., Nyilas, Kovács D. (Kincses, 74.) – Lovrencsics
GÓLSZERZŐ: Ferenczi I. (1–0) a 10., Lázok (2–0) a 73., Grúz (3–0) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője: – Akadozott a gépezet, játékunk a második félidő felétől egy kicsit feljavult, de ekkor is többször hibáztunk. Ennek ellenére a győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben, és megérdemelten szereztük meg a három pontot. A helyzetkihasználásunknak a jövőben mindenképpen javulnia kell.
VARGA ATTILA, a Soroksár vezetőedzője: – Hetven percig megfelelően játszottunk, újonc csapatként is felvállaltuk a nyílt futballt. Többször pontatlanok voltunk egy nálunk magasabban jegyzett együttes ellen. Amíg mi többször is hibáztunk, ellenfelünk nem tette meg nekünk ezt a szívességet.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–ZTE 1–1 (1–0)
Mezőkövesd, 1000 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Kormányos II Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
MEZŐKÖVESD-ZSÓRY: Kunsági – Hegedűs Cs., Izing, Balogh B. (Tajthy, a szünetben), Búrány – Molnár G., Takács P., Kulcsár K., Szeles – George (Pantovics, 77.), Baracskai (Balajti, 69.)
ZTE: Szappanos – Króner, Kovács G., Fodor M., Farkas N. – Bíró, Horváth A., Simonfalvi, Babati (Bailo, 91.) – Délczeg, Vittman (Grbic, 63.)
GÓLSZERZŐ: Molnár G. (1–0) a 14., Délczeg (1–1) a 84. percben
KIÁLLÍTVA: Takács P. (belerúgott Horváth Attilába) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
TÓTH LÁSZLÓ, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Kihagytunk egy tizenegyest, majd az üres kapu fölé rúgtuk a labdát, ráadásul buta kiállítással toldottuk meg mindezt, így aztán a végén még az egy pont is értékes.
LŐRINCZ EMIL, a ZTE vezetőedzője: – Az első félidőben bátortalanul és az ellenfelet nagyon tisztelve játszottunk. A szünet után mindent megtettünk a győzelem megszerzése érdekében, és a három pont begyűjtéséhez mindent lehetőségünk megvolt, kár hogy nem sikerült.

 

Balmazújváros–Szeged 1–2 (1–0)

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr1071217–6+1122
2. Vasas FC107323–12+1121
3. Szolnoki MÁV FC1063119–13+621
4. Mezőkövesd Zsóry FC1054119–10+919
5. Békéscsaba Előre106413–15–218
6. Szigetszentmiklósi TK1044210–8+216
7. ZTE FC1043313–12+115
8. Szeged 20111042414–12+214
9. Soproni VSE-GYSEV1034317–170 13
10. Kaposvári Rákóczi FC1033412–13–112
11. FC Ajka1031613–15–210
12. Soroksár SC1031611–17–610
13. Aqvital FC Csákvár1023512–120 9
14. FGSZ Siófok1016314–21–79
15. Ceglédi VSE1015411–16–58
16. Balmazújváros10288–27–192

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik