RÁDIN MÁRKÓ 2020.09.16 15:50 Frissítve: 2020.09.16 21:31

Vitelki Zoltán győzelemmel tért vissza Debrecenbe

Oltean nagyszerű szabadrúgásgólt lőtt az első félidőben, a Kazincbarcika ezzel a találattal vitte el a nagyon fontos három pontot Debrecenből.

Oltean egynagyszerűen elvégzett szabadrúgással szerzett vezetést. (Fotó: Hajdu-Bihari Napló / Kovács Péter)

 

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ
DEBRECENI EAC–KAZINCBARCIKA 0
–1 (0–1)
Debrecen
, Nagyerdei Stadion, 500 néző. Vezette: Pillók Ádám (Sinkovicz Dániel, Belicza Bence)
DEAC: Acsádi – Sándor T., Belényesi, Nagy Z., Orosz M. (Burai 85.) – Damásdi (Rezes 69.), Spitzmüller, Takács P., Nagy K., Székely D. (Bíró P. 75.) – Urbin. Vezetőedző: Balogh Pál
Kazincbarcika: Horváth L. – Majzik, Fótyik, Dávid Z., Mikló – Farkas A., Oltean, Tóth B., Tóth L. (Bereczki D. 85.) – Toma, Kelemen M. (Oldal 65.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán
GÓLSZERZŐ: Oltean (0–1) a 35. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Már a döntetlen is csalódás lett volna számomra, nemhogy a vereség. Megvoltak a helyzeteink, szépen játszottunk, de ez a mérkőzés is bizonyította, hogy góllövő csatár nélkül nehéz győzni. Egy kapuralövéssel vitte el a három pontot az ellenfél.
Vitelki Zoltán: – Nagyon nagy pofon után sikerült felállnunk. Nagy tartása volt ezúttal a csapatnak. Amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, az működött, s mindenki kitette szívét-lelkét a pályára.

ÖSSZEFOGLALÓ

Két, hatpontos együttes találkozott Debrecenben a Nagyerdei Stadionban. A mérkőzés előtti napon két DEAC-játékos pozitív koronavírustesztet produkált, őket a klub elkülönítette, a többiek pedig negatív teszttel pályára léphettek a Kazincbarcika ellen. Mindkét csapat számára fontos volt a három pont megszerzése, amellyel feljebb léphettek volna a táblázaton. Az első félidő két DEAC-kapufával kezdődött, majd a 35. percben szabadrúgáshoz jutott a Kazincbarcika, jobb oldalról, 22 méterről, Oltean kiválóan tekerte be a labdát a bal felső sarokba (0–1). Kis híján duplázott is a vendégek középpályása három perccel később, ám a kapufát találta el. A hajrában újfent a kapufát találta el a vendégcsapat, maradt az egygólos kazincbarcikai vezetés.

A második játékrész kevésbé eseménydúsan kezdődött, főleg a sárga lapok domináltak ebben az időszakban. A sárga lapok periódusa után következett a cserék időszaka, a hazaiak az egyenlítő gólért, a vendégek a védekezés stabilitásának megerősítésért cseréltek. A félidő közepén egy büntetőgyanús helyzet borzolta a kedélyeket, a játékvezető nem adott tizenegyest Urbin esésénél. Az utolsó negyedórára próbálta erősíteni a nyomást a debreceni alakulat, ám igazi veszélyt csak Nagy Krisztián lövése jelentett, amelyet bravúrral hárított Horváth kapus. Maradt az egygólos vendéggyőzelem, ezzel a három ponttal a vendégek felléptek a kiesőzónából, a hazaiak jelenleg a vonal alatt vannak. 

PERCRŐL PERCRE

90+6. perc: Véget ért a mérkőzést, a Kazincbarcika elvitte Debrecenből a három pontot.

90+5. perc: Egy szabadrúgás után a vendég védők pont Nagy Krisztián elé fejelték a labdát, a középpályás 18 méterről lőtt, Horváth László nagy bravúrral szögletre mentette a jobb alsó sarokba tartó labdát. A szöglet utáni kavarodás után ismét Nagy lőtt, ezúttal kapu fölé.

90+4. perc: Mikló Roland rántotta le Bírót, sárga lapért cserébe. 

90+1. perc: Öt perc a hosszabbítás. 

90+1. perc: Utolsó csere a mérkőzésen: Borbély Bálint érkezett a gólszerző Oltean Segiu Adrián helyett.

85. perc: Mindkét edző cserél: a vendégeknél, Tóth Lászlót a debreceni nevelésű Bereczki Dániel váltotta, míg a DEAC-nál Orosz Marcell helyett Burai Erik lépett pályára.

79. perc: Spitzmüller tört előre és mivel nem támadták meg, lövésre szánta el magát mintegy 25 méterről, ez azonban nem veszélyezte Horváth kapuját.

75. perc: Második csere a DEAC-nál: Bíró Péter váltotta Székely Dávidot 

71. perc: Ivószünet!

69. perc: Balogh Pál is cserélt, Damásdi Alexet Rezes László váltotta. 

65. perc: Első cserelehetőségét használta ki Vitelki Zoltán, Kelemen Márkó helyett Oldal Tibort küldte a pályára. 

64. perc: Székely ívelt be a bal oldalról, a labda felé igyekvő Urbin a földre rogyott, egy védő szorításában, Spitzmüller jócskán kapu mellé lőtt. Nagy Krisztián reklamált leginkább büntetőt, így neki mutatta fel a játékvezető a sárga lapot.

58. perc: Székely Dávid kapott sárga lapot miután felrúgta ellenfelét, majd ugyanebben a percben Damásdit is sárgával büntette a játékvezető.

57. perc: Sándor Tamás jobb oldali beadását Damásdi pörgette kapu fölé 15 méterről. 

53. perc: Sárga lapos figyelmeztetést kapott Kelemen, Nagy Zoltánt rúgta fel. 

47. perc: Toma kapott sárga lapot, miután Spitzmüllerrel szemben szabálytalankodott.

46. perc: Útjára indult a labda a második félidőben is.

45+1. perc: Véget ért az első játékrész, ha kapufára játszanának a csapatok, 2–2 lenne az állás, így azonban egy-nullára vezetnek a vendégek.

45. perc: Tóth László vitt végig egy kontratámadást, majd laposan lőtt 14 méterről, a bal oldali kapufát találta el. A játékvezető egy percet hosszabbít.

38. perc: Egy bal oldali szögletet mindenki elvétett a rövid oldalon, így jutott el a hosszú oldalon Olteanuhoz, aki ezúttal hat méterről a bal oldali kapufát találta el.

35. perc: GÓL! Szabadrúgáshoz jutott a Kazincbarcika, jobb oldalról, 22 méterről, Oltean kiválóan tekerte be a bal felső sarokba.

34.perc: Damásdi kapott nagyon jó labdát a jobb oldalon, kicselezte védőjét, majd 10 méterről, jobbról éppen, hogy a jobb kapufa mellé lőtt. 

29. perc: Spitzmüller ívelte be a jobb oldali szögletzászló mellől, az éles beadás végül a kapufáról pattant ki.

25. perc: Egészségügyi szünetet rendelt el a játékvezető.

19. perc: Takács Péter bal oldali szöglete után Belényesi fejelt centikkel kapu mellé. 

17. perc: Jobb oldali kazincbarcikai beadás után Kelemen ollózott, a mozdulat inkább volt szép, mint hatékony, Acsádi könnyedén magához ölelte a játékszert.

16. perc: Damásdi gondolt egyet és 22-23 méterről jobbal lőtt, a labda az oldalsó lécen csattant.

11. perc: Takács ívelte be a megítélt szabadrúgást, ám Horváth jól jött ki kapujából, és a mezőnybe ütötte a labdát.

10. perc: Farkas András kapott sárga lapot, miután Székellyel szemben szabálytalankodott.

Nem ezen a mérkőzésen dől meg a nézőrekord, de a hazai nézők mellett Kazincbarcikáról is elkísérte nagyjából húsz fanatikus a vendégcsapatot. 

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. 

 

Melegítenek a DEAC játékosok a Kazincbarcika elleni mérkőzés előtt. (Fotó: Hajdu-Bihari Napló / Kovács Péter)
Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire jut egymással a két alsóházi gárda, A meccs pikantériája, hogy a tavasszal egy darabig még az NB I-es Lokit irányító Vitelki Zoltán most a Barcika mestereként tér vissza a hajdúsági megyeszékhelyre, ráadásul egy újabb vereség esetén könnyen előfordulhat, hogy a borsodi városban is elköszönnek tőle.

 

2020.09.28 13:47:34

Labdarúgó NB II BERECZKY BENCE

A válogatott szélső 13 év után húzhatta magára ismét a Loki mezét tétmérkőzésen.

2020.09.26 23:17:01

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Öt vendéggyőzelem, hátrányból nyert a Nyíregyháza és az ETO • A Kaposváré a somogyi derbi.

2020.09.25 12:48:45

Labdarúgó NB II MÁDI JÓZSEF

Alsóházi összecsapás volt a Tisza partján, amelyen a Szeged-Csanád GA 2–1-re legyőzte a Debreceni EAC-ot.

2020.09.25 14:02:49

Labdarúgó NB II VARGA BALÁZS

Nem ért véget az Ajka rossz szériája, Kis Károly csapata egygólos vereséget szenvedett Szolnokon.

2020.09.27 00:04:53

Labdarúgó NB II PUM ANDRÁS

A dorogiak a szünet után kétszer is előnybe kerültek, másodszor már nem is adták ki a vezetést a kezükből.