NB II: Bernd Storck felfedezettjével erősítene a ZTE

Vágólapra másolva!
2019.01.22. 11:59
Korábban jeleztük, hogy Kocsis Gergő távozik a cseh élvonalbeli MFK Karviná labdarúgócsapatától. Úgy tudjuk, a szerződésbontás még mindig nem történt meg a klub és a védő között, de az NB II-ben feljutásért harcoló ZTE már jelentkezett, hogy szerződtetné a 24 éves futballistát.

A korábban a korosztályos válogatottakban is szereplő Kocsis Gergőre még Bernd Storck szövetségi kapitány figyelt fel, nagy meglepetésre még a bő Eb-keretbe is beválogatta a középső védőt, annak ellenére, hogy klubjában, a Puskás Akadémiában ritkán kapott lehetőséget az NB I-ben. Kocsis a válogatottban azóta sem mutatkozott be, és az Eb-re sem utazhatott, viszont megfordult a szlovákiai DAC-ban, kölcsönben a DVTK-nál, majd tavaly a cseh MFK Karvinához szerződött, de egyik csapatban sem tudta megvetni a lábát.

Kocsisnak a cseh élvonalban csak két meccs jutott, és az őszi szezon végén klubja be is jelentette, hogy megszüntették a szerződését, szabadon távozhat. Ehhez képest azonban a szerződésbontás mai napig nem történt meg, így még nem tudott aláírni másik csapathoz, pedig úgy tudjuk, van kérője – az NB II-ben a feljutásért harcoló ZTE szerződtetné.

Információink szerint a zalaegerszegi klub szeretne még erősíteni a védelmén, ezért is került korábban szóba Lipták Zoltán neve is, aki végül a Gyirmóthoz igazolt. Kocsis ügyében már egyeztettek a vezetők, de amíg nem szakít hivatalosan is a cseh klubjával, nem írhat alá másik csapathoz.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZTE FC-NÉL
Érkezők: Bobál Gergely (Csákvár), Bolla Bendegúz (Mol Vidi FC – kölcsönbe)
Távozók: Horváth Krisztofer (SPAL – Olaszország, kölcsönbe), Kulcsár Kornél (Budafok, szabadon igazolhatóként), Kovács Zoltán (Vasas-kölcsön után Budafok kölcsönbe), Szasa Popin (szerb-magyar, szabadon igazolható)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik