H. Á. 2019.09.19 12:57 Frissítve: 2019.09.19 13:27

NB II: belső vizsgálatot indít a Nyíregyháza a győri balhé miatt

A labdarúgó NB II 9. fordulójában az ETO FC túlfűtött mérkőzésen 3–1-re legyőzte otthon a Nyíregyházát, ám a találkozó végén a győriek játékosa, Szimcso Viktor súlyos sérülést szenvedett a szabolcsiak középpályása, Gulyás Máté brutális belépője következtében. A találkozót követően a győriek szándékos sérülésokozásról beszéltek, a nyíregyháziak rasszizmust emlegettek, s az eset másnapján a Spartacus jelezte, belső vizsgálatot indít a történtek miatt.

 

Nem futballpályára való jelenetek zajlottak a meccs végén (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)

A mérkőzésen a 3–1-es végeredmény már a 49. percben kialakult, ám az utolsó negyedórára vált igazán feszültté a találkozó, amikor egy szabálytalanság után a két csapat másodedzői szólalkoztak össze, s kaptak piros lapot, majd a hajrában jött Gulyás megmozdulása, ami után hatalmas lökdösődés alakult ki a kispadok előtt a két csapat játékosai és szakmai stábja között, s végül a szabálytalansága után azonnal kiállított Gulyás mellett a lefújás után Zoran Szpisljak a nyírségiek vezetőedzője, és Sebők Zsolt, a hazaiak kapusedzője is piros lapot kapott.

Gulyás még szerda este elnézést kért telefonon Szimcsótól, keresztszalag- és oldalszalag-szakadást szenvedett, felépülését 8–12 hónap közötti időtartamra becsülik a győriek. A találkozó másnapján aztán a nyírségiek hivatalos honlapjukon is foglalkoztak az esettel, Kozák Attila ügyvezető jelezte, belső vizsgálatot indít a történtek miatt.

„Ezek a jelenetek nem a futballpályára valók, ebben egyetértettünk az ETO ügyvezetőjével, akivel ma megbeszéltük a történteket. A két klub között eddig jó volt a kapcsolat, és szeretnénk ha ez a jövőben is így maradna. Mind a játékosokat, mind a vezetőket érik provokáló megjegyzések a találkozókon, de ezekre nem szabad így reagálni. Várjuk a szövetség döntését a kiállítások ügyében, és egyúttal belső vizsgálatot is indítunk a történtek miatt” – mondta Kozák Attila ügyvezető.

2019.10.06 12:30:13

Labdarúgó NB II F. B.

A hajrában lőtt gólokkal nyert a Vác ellen az MTK • Két büntetővel győzött a Soroksár • A Budaörs pontot szerzett az ETO ellen.

2019.09.18 15:11:41

Labdarúgó NB II F. B.

Az ETO legyőzte a Nyíregyházát, Andrics szögletből talált be • A Gyirmót kiütötte a Soroksárt • Otthon kapott ki a Csákvár.

2019.09.11 15:17:42

Labdarúgó NB II ZOMBORI ANDRÁS

Sokan nyújtottak segítséget a korábbi labdarúgó rehabilitációját segítő családi sportnapon.