F. B. 2020.04.03 12:29 Frissítve: 2020.04.04 22:13

NB II: „Bajban vagyunk” – fizetéscsökkentés a Halinál is

Mint beszámoltunk róla, a koronavírus-járvány következményeként sok NB II-es klubnál is csökkentik a fizetéseket, legutóbb a Nyíregyházánál, illetve a Dorognál határoztak a jövedelmek megkurtításáról. A tavasszal remekül szereplő Haladást sem kerüli el a válság, a szombathelyieknél is csökkentik a bérköltségeket.
Séllei Árpád ügyvezető szerint a kurtítás nem lesz olyan drasztikus, mint amilyen Győrben volt (Fotó: Unger Tamás)

 

Séllei Árpád ügyvezető igazgató a csökkentés mértékéről nem beszélt, de az szerinte nem lesz olyan drasztikus, mint amilyen Győrben volt. A szakmai stábnak és a játékosoknak hétfőig kell választ adniuk, ám a vezetőség elképzelése szerint már a március havi bér is meg lesz kurtítva. Az elöljáró hozzátette, számukra azért jöttek rendkívül rosszul a járvány okozta gazdasági nehézségek, mert több szponzorral is megállapodtak már, viszont a jelenlegi helyzetben a remélt támogatók inkább kivárnak.

A járvány miatt a Haladás gazdasági helyzete sem rózsás, ezért megkezdtük a tárgyalásokat a futballistákkal és a szakmai stáb tagjaival a fizetésük csökkentéséről – mondta a klub honlapján, a haladas.hu-n Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Senkinek sem jött jól a járvány, nekünk pláne nem. Idén rengeteg szponzorral tárgyaltam, több komoly támogatóval sikerült is megállapodnom, már csak az aláírás hiányzott, amikor jött a járvány. Ezeket a cégeket gazdaságilag érinti a veszélyhelyzet, így érthetően kivárnak. Bajban vagyunk, nagy szükségünk lenne most támogatókra. Ami a bajnokikat illeti, kétezer néző alatt a rendezési költségek miatt veszteséges egy mérkőzés, de mivel a csapat sorra nyerte a meccseket, ennél most már több szurkolónk lett volna. Így azonban ettől a forrástól is elestünk. Annyi pénzünk van, hogy az aktuális, március havi – már csökkentett – béreket el tudjuk utalni. Amit korábban ígértem, betartottam, bízom abban, hogy labdarúgóink partnerek lesznek a gazdasági károk enyhítésében. Elképzelésünk szerint addig utalunk csökkentett bért, amíg helyre nem áll az élet. Hiszem, hogy a csapat most is egységes lesz, és mindenki megérti, hogy önhibánkon kívül kerültünk ebbe a helyzetbe. A játékosok és a stáb tagjai hétfőig kaptak határidőt, hogy döntsenek. A csökkentés mértékéről nem szeretnék beszélni, de nem olyan nagy, mint Győrött volt. Nem vagyunk könnyű helyzetben, ám amikor ügyvezető lettem, még nehezebb dolgunk volt – megszoktam, hogy Szombathelyen mostanság nincs kolbászból a kerítés. Nincs mese, ezt a szituációt is meg kell oldanunk.”

2020.05.19 20:49:16

Labdarúgó NB II BORBOLA BENCE

A kétszeres gólkirály megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni.

2020.05.06 22:56:51

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hát igen, a felső határ a csillagos ég.

2020.05.05 21:52:38

Labdarúgó NB II BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A klub töretlenül fejlődött mind szakmailag, mind infrastrukturálisan.

2020.05.05 11:13:33

Labdarúgó NB II BABJÁK BENCE

Bélteky Róbert tulajdonos Ausztráliából gratulált a következő idényt az élvonalban kezdő csapatnak.

2020.04.17 18:26:49

Labdarúgó NB II POLGÁR LÁSZLÓ

Kapusként és edzőként is szolgálta a Zala megyei klubot, fia válogatottságig vitte.