nemzetisport.hu 2020.01.21 14:32 Frissítve: 2020.01.23 02:57

NB II: az MTK végleg megszerezte az élvonalból jött középpályást

Az NB II-es MTK Budapest érvényesítve opciós jogát végleg megvásárolta Cseke Benjámin játékjogát a Paksi FC-től – adta hírül a fővárosi klub hivatalos honlapja.

 

Cseke Benjámin augusztus végén került a Paksi FC-től kölcsönbe az MTK-hoz, és teljesítményének hatására a fővárosi klub már a télen kivásárolta őt élő szerződéséből. Cseke ezzel párhuzamosan új, hosszú távú megállapodást írt alá az MTK Budapesttel.

„Pontosan azt kaptuk tőle az elmúlt hónapokban, amit vártunk. Teljesítményével meggyőzte a klub vezetőségét arról, hogy érdemes már most élni a kivásárlási opcióval – indokolta lépést Polyák Balázs sportigazgató. – Amikor kölcsönvettük, fontos szempont volt, hogy fizikailag is tudjuk erősíteni a csapatot: több adat is megjelent már arról, hogy csapatunk futóteljesítményben sokat lépett előre, ő pedig ennek az együttesnek az egyik legtöbbet futó játékosa. Emellett sok párharcot is nyer, rendkívül kevés szabálytalanság mellett, és az előre játékot is igyekszik segíteni. A szakmai stáb visszajelzései alapján ideális partner a közös munkához: amellett, hogy több poszton is bevethető, személyiségéből fakadóan maradéktalanul megoldja azt, amit kérnek tőle, hiszen nagyon fegyelmezett és csak a kapott feladatra koncentrál.”

A 25 éves belső középpályás ősszel 14 tétmérkőzésen kapott lehetőséget az MTK-ban. Cseke jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik, hiszen eddig 68 találkozón játszott már az NB I-ben (3 gólt szerzett), korábban is szerepelt már az MTK-ban, majd Újpesten is. Az NB I-ben, az NB II-ben és a Magyar Kupában eddig 13 gólig és 14 gólpasszig jutott.

2020.02.22 20:55:44

Labdarúgó NB II P. Gy., F. B.

Legyőzte a Vasas a Barcikát • A Szolnok a Siófok, míg a Budaörs a Haladás ellen mentett pontot • Otthon kapott ki az ETO.

2020.02.13 20:27:59

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

Helle Maximiliant az irodalom klasszikusai fordították a futball felé, a dorogi stadionban fejtette meg kávéházi hősei titkát.

2020.02.09 13:32:27

Labdarúgó NB II F. B.

A végén mentett pontot a Szpari és a Barcika • A Magasföldi-show ellenére nyert a Siófok • Győzött a Budafok.

2020.02.01 19:58:11

Labdarúgó NB II P. Gy.

Bravúros siófoki diadal Gyirmóton • Prosser duplájával győzött az MTK • Döntetlent hozott a Budafok és a Csákvár fővárosi csatája.