NB II: az élvonal gólkirálya a Vasasnál folytatja – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.07.20. 16:03
null
Radó András megállapodott a Vasas sportigazgatójával, Nagy Miklóssal (jobbra), így a következő idényben a másodosztályban onthatja a gólokat (Fotó: vasasfc.hu)
Igaznak bizonyult a korábbi értesülésünk, az NB I aktuális gólkirálya, Radó András elhagyja a ZTE FC-t, és a másodosztályú Vasasnál folytatja pályafutását – jelentette be az angyalföldi egyesület a hivatalos oldalán.

 

Az NB I-ben gólkirályi címig jutó Radó András iránt több hazai és külföldi csapat is érdeklődött, utóbbi esetében elsősorban a távoli országokból – információink szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet döntően befolyásolta azt, hogy a 26 éves labdarúgó itthon folytatja a pályafutását.

„Radó Andrást nem kell bemutatni a Vasas-szurkolóknak, ahogy általában a magyar labdarúgás kedvelőinek sem – mondta Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója. – Komoly fegyverténynek tartom, hogy ismét az élvonal aktuális gólkirályával sikerült erősítenünk. Radótól azt várom, hogy az előző szezonban tapasztalt kiemelkedő teljesítményéhez hasonlóan fontos gólokkal, hasznos gólpasszokkal, agilis, látványos és eredményes támadójátékkal segíti majd csapatunkat a bajnoki címhez, és azt követően az élvonalban is meghatározó játékosunk lesz. Labdarúgóként a legjobb korban van, és bízom benne, hogy a Vasasban tud kiteljesedni a pályafutása, melynek érdekében hosszú távú, négy évre szóló szerződést kötöttünk vele.”

A Vasas így fél éven belül két gólerős csatárt igazolt az élvonalból, hiszen a télen az őszi szezon legeredményesebb támadóját, Feczesin Róbertet is átigazolta Újpestről. A nyáron pedig már három NB I-es játékost is bejelentettek a XIII. kerületben: a legutóbb Mezőkövesden szereplő Silye Erik, Pekár László kettőst és az Újpestről távozó Litauszki Róbertet.

„Nagyon örülök, hogy ekkora múltú és tradíciójú klubhoz csatlakozhatok – kezdte Radó András. – Nagy Miklós sportigazgatóval több alkalommal is tárgyaltunk a szerződtetésemről, az egyeztetések során pedig végig azt éreztem, hogy határozottan és őszintén szeretne a Vasas keretében látni engem. Boldog vagyok, hogy ez sikerült, és ma aláírással is véglegesítettük a megállapodásunkat. Mindeközben természetesen figyeltem a klubot, az itt zajló munkát, és nem túlzás azt állítanom, ha nincs a koronavírus miatti kényszerszünet, akkor a Vasas most NB I-ben lenne.”

„A klubon és a csapaton is egyértelműen látszik az a koncepció, amit felvázolt számomra a sportigazgató, és ami télen elkezdődött Angyalföldön. Engem is ez fogott meg, ez volt a döntésem fő oka. Volt külföldi lehetőségem, de ez a hosszú távú gondolkodásmód és a hozzátartozó tervek, melyek a Vasasnál tetten érhetőek, egyértelművé tették a válaszomat. Rendkívül motivált vagyok, és szeretnék minél hamarabb csatlakozni a csapathoz, szeretném a klubot hozzásegíteni ahhoz, hogy újra NB I-ben szerepelhessen.”

Radó András tavaly nyáron szerződött a ZTE-hez a Puskás Akadémiától, a zalaegerszegiek színeiben 33 bajnokin 13 gólt szerzett, ezzel elhódította a gólkirályi címet, és kulcsszerepet játszott abban, hogy csapata a hetedik helyen végzett az NB I-ben. A nyáron lejárt a szerződése a ZTE-nél, így a Vasas ingyen szerezte meg, több hazai és külföldi klubot is megelőzve.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Bánfalvi Dániel (Kubala Akadémia), Kalmár Olivér (ETO FC Győr – kölcsön után végleg), Litauszki Róbert (Újpest FC),Pekár László (Mezőkövesd), Radó András (szabadon igazolhatóként, legutóbb ZTE FC), Silye Erik (Ferencváros, legutóbb Mezőkövesd – kölcsönben)
Távozók: Bősz Levente (?), Hajdú Ádám (Gyirmót FC Győr), Király Botond (ETO FC Győr), Lakatos Csaba (?),Rétyi Róbert (FC Ajka – kölcsönbe), Torghelle Sándor (?), Tóth László (Kazincbarcika – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik