BOBORY BALÁZS 2018.06.12 13:31 Frissítve: 2018.06.12 13:31

NB II: Az elnök elégedett volt, mégsem hosszabbított velünk – Schindler

Az alapvető célt teljesítette a csapat, tizenkettedik helyen végzett az NB II-ben, nem voltak kiesési gondjai, de Schindler Szabolcs mégsem folytathatja a munkát.

 

Küzdelem az NB III-ért
A szombati válogatott mérkőzéssel egy időben rendezték a megyei első osztály osztályozó mérkőzéseinek első fordulóját. Tizennégy csapat csapott össze annak reményében, hogy az őszt a Nemzeti Bajnokság harmadik vonalában kezdheti. Az első mérkőzések alapján talán csak az Eger, a Nagykanizsa, a Kecskemét és a Ménfőcsanak várhatja nyugodtan a szombati visszavágót. S ha már szombati meccs...  Nagykanizsán  több mint háromezren választották kedvenceiket a magyar–ausztrál helyett...
Eredmények: REAC–Sárvár 0–0, Eger SE–Balatonfüredi FC 5–1, Szajol KLK–Sajóbábony VSE 3–2, UFC Nagykanizsa–Nagyatádi FC 5–0, Kecskeméti LC–Hajdúböszörményi TE 4–0, Herold Trans Ménfőcsanak–Salgótarjáni BTC 4–2, Komárom VSE–Ikarus-Maroshegy 2–0.

„A Dorog ellen senki sem számíthatott könnyű meccsre, kellemetlen ellenfél voltunk” – jellemezte a mögöttünk álló szezonban látott csapatát Schindler Szabolcs, a Dorogi FC immáron volt vezetőedzője.

A Komárom-Esztergom megyei alakulat a visszajutása óta a második idényét töltötte a második vonalban, újoncként bravúros szerepléssel nyolcadik, idén tizenkettedik lett.

Tavaly nyáron a dorogi vezetőség fiatal, ambiciózus edzőt keresett, engem pedig szerencsére felvettek a pro licences tanfolyamra, és rám esett a választás mesélte Schindler Szabolcs. – A korábbi jó szereplés hatására a keret gerince távozott, Tóth Csaba szakmai vezetővel tisztában voltunk vele, hogy egy új csapatot kell kialakítani, és azt is tudtuk, hogy ez veszélyeket rejt magában. Amikor elkezdődött a bajnokság, a szakemberek azt gondolták, hogy a kiesés leginkább minket, a Szolnokot és a Mosonmagyaróvárt fenyegeti, ennek ellenére egyszer sem voltunk kiesőhelyen.”

A dorogiak főleg az őszi szezon második felében remekeltek, a szakember szerint, ha nem jön a téli szünet, még előrébb is végeztek volna, illetve ugyanez volt a helyzet tavasszal, amikor szintén a gyengébb rajtot jó folytatás követett, ráadásul a Magyar Kupában a tizenhat közé jutásért idegenben legyőzte a Debrecent 2–1-re, ám a visszavágón kikapott 3–2-re, és így kiestek.

A télen nem tudtunk igazán erősíteni, pedig támadót mindenképpen kellett volna szerződtetnünk, tavasszal a sok sérülés, a szűkös keret miatt nagyon kevés játékost forgathattunk. Ezzel együtt egyértelműen sikernek ítélem meg a szereplést, Tóth Csabával is a tizenkettedik–tizenhatodik hely valamelyikének a megszerzését tűztük ki célul, és ezt sikerült is teljesíteni. Erőn felül produkáltunk, sokkal jobb lehetőségekkel rendelkező együtteseket előztünk meg.”

Ez a jó szereplés is kevés volt Dorogon, ahol a jövőben nem számítanak a Schindler-Tóth kettős munkájára.

Az elnök elégedett volt, mégsem hosszabbított velünk szerződést, de ilyen a futball, majd az idő eldönti a lépés helyességét folytatta Schindler Szabolcs. – Két célt fogalmaztam meg magamnak tavaly a szezon előtt, az egyik, hogy szerezzem meg a pro licences edzői képesítést, illetve azt, hogy Dorogon legyen stabil csapat, amely NB II-es marad. Mindkettő sikerült, ennek nagyon örülök. Remélem a szakmabeliek látták, olyan csapatot építettünk, amelynek van stílusa, és valahol másutt is lehetőséget kapunk a bizonyításra.”

Csakhogy a dorogi vezetők már meg is találták Szabolcs utódját: egyelőre szóban megállapodtak Miskei Attilával (45), s napokon belül aláírás kerülhet a papírokra. A vezetőedző helyére kinézett szakember korábban Budaörsön és Cegléden dolgozott...

2020.02.13 20:27:59

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

Helle Maximiliant az irodalom klasszikusai fordították a futball felé, a dorogi stadionban fejtette meg kávéházi hősei titkát.

2020.02.09 13:32:27

Labdarúgó NB II F. B.

A végén mentett pontot a Szpari és a Barcika • A Magasföldi-show ellenére nyert a Siófok • Győzött a Budafok.

2020.02.01 19:58:11

Labdarúgó NB II P. Gy.

Bravúros siófoki diadal Gyirmóton • Prosser duplájával győzött az MTK • Döntetlent hozott a Budafok és a Csákvár fővárosi csatája.

2020.01.30 15:45:49

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

NB II-ES FELVEZETÉS. Új edzővel, korábbi válogatott játékossal harcol a kiesés ellen a Haladás • Zsóri Budaörsön is bizonyíthat • Támadókkal erősített a Csaba.