NB II: az ajkai ügyvezető Artner nyakába varrja a kiesést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.06. 17:41
null
Artner Tamás nem sokáig volt az Ajka vezetőedzője (Forrás: MLSZ TV)
Kaibás Dezső, az FC Ajka ügyvezetője szerint Artner Tamás és szakmai stábja a felelős a labdarúgó NB II-ből való kiesésükért.


Artner Tamás 2016 elején lett az Ajka szakmai igazgatója, amikor az együttes a 14. helyen állt a 16 csapatos NB II-ben. A korábban a Haladást és a Dunaújvárost is irányító szakember áprilisban, a 21. forduló után vette át a vezetőedzői feladatokat Székely Tibor lemondása után. Ekkor már az utolsó helyen állt az Ajka, amely a bajnokság végéig nem tudott elmozdulni ebből a pozícióból.

Kaibás Dezső, az FC Ajka egyik ügyvezetője közleményt adott ki, amelyben elmarasztalja Artner Tamást, akivel már április végén szerződést bontottak – közös megegyezéssel –, mivel vele sem javultak az eredmények.

Íme, a közlemény:

„Az FC Ajka labdarúgócsapata a 2015–2016-os év tavaszi fordulójában egyetlen mérkőzést sem nyert meg. Az eredménytelenség fő oka az őszi gyenge szereplésen túl az, hogy Artner Tamás szakmai igazgató ígérete ellenére az általa kiválasztott játékosokkal sem tudta az együttest az NB II-ben tartani. Véleményünk szerint ezzel a felelőtlen hozzáállással 9 év sikeres munkáját tette tönkre, ami több tízmillió forintos anyagi kárt is okozott a labdarúgóklubnak.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy együttesünknek sem infrastrukturális, sem pénzügyi gondjai nem voltak, a kiesést a szakmai stáb gyenge munkája eredményezte.”

Kaibás Dezső a gyenge szereplés miatt a klub május 25-i éves taggyűlésén lemondott ügyvezetői posztjáról, június 30-ig azonban vállalta a folyamatban lévő ügyek intézését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik