NB II: anyagi gondok Baján, megszűnés szélén a sikercsapat

Vágólapra másolva!
2012.02.14. 11:57
Címkék
A bajai klub vezetősége ülésezett, és az egyesület működésével kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben súlyos anyagi gondokról számol be.

„A 104 éves Bajai Labdarúgó Sportegyesület azért fordul a közvéleményhez, mert a felnőttcsapatot a megszűnés fenyegeti. Pedig története legnagyobb sikerét érte el az előző idényben, amikor az NB II Nyugati csoportjában a negyedik helyen végzett, és az idei szezonban is történelmet írt, hiszen korábban még soha nem került a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé. Eredményeinkre országszerte felfigyeltek, hiszen NB I-es együttesek legyőzésével jutottunk el idáig. Ám a sikertörténetnek – amelynek további hozománya, hogy a felnőttcsapat jó eredményeivel az utánpótlásbázis is erősödött, a térség futballközpontjává nőttük ki magunkat, több saját nevelésű játékost adtunk NB I-es kluboknak – alighanem itt a vége, ugyanis Baja Város Önkormányzatának támogatása a korábbi töredékére csökken, olyan nagy mértékben, hogy működésünket alapjaiban veszélyezteti. Támogatóinktól viszont, akik eddig is sokat segítettek, önkormányzati feladatok ellátása nem várható el. Sajnálatos, hogy éppen akkor kerülhetünk kilátástalan helyzetbe, amikor a TAO-támogatás a látványsportágakban megoldja az utánpótlás anyagi gondjait, ám a felnőttcsapat megszűnése egyenlő az utánpótlás halálával, hiszen felnőttcsapat híján a klub vonzereje jóval kisebb a gyerekek és szüleik számára, másfelől ha nincs NB II-es alakulat, a TAO-támogatásból is kevesebb igényelhető.”

A BLSE szerint a gárda még az Újpest elleni MK-meccstől is visszaléphet.

„Baja Város Önkormányzatának előterjesztése előbb a felnőttfutballt lehetetleníti el teljesen – amire a száznégy év alatt világháborúk, diktatúrák sem voltak képesek –, és rögtön utána a gyereklabdarúgást is kivérezteti. Egyesületünk végső elkeseredésében a Magyar Kupából való visszalépést fontolgatja: ha nem állunk ki az Újpest elleni negyeddöntőben, ha száznégy esztendő legjobb eredményéről mondunk le, méltóképpen fel tudjuk hívni a figyelmet ügyünk komolyságára – egy olyan klubra mondta ki a halálos ítéletet saját városa, amely hat válogatott játékoson kívül több tucat NB I-es futballistát adott a magyar labdarúgásnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik