nemzetisport.hu 2019.01.22 09:22 Frissítve: 2019.01.22 10:36

Vasas: meghosszabbították a középpályás lejáró szerződését

A labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas hivatalos honlapján bejelentette, Király Botond hosszabbított a fővárosi klubbal.

 

A 24 esztendős középpályás megállapodása a nyáron lejárt volna, ám az angyalföldi klub három évvel hosszabbított vele.

Király Botond Pápán lett profi labdarúgó, majd szerepelt az RKSK-ban, mielőtt a Vasas szerződtette 2016-ban. Az ősszel mindössze négy másodosztályú bajnokin jutott szóhoz: Kis Károly kétszer csereként, Szanyó Károly pedig kétszer kezdőként számított rá. A Magyar Kupában mindhárom találkozón a kezdőcsapat tagja volt, s a DVSC elleni kupabúcsú (1–2) során ő szerezte a Vasas egyetlen gólját.

„Király Botond hároméves szerződéshosszabbításával már a jövő Vasasát is építjük – mondta Domonyai László klubigazgató a vasasfc.hu-nak. Botond a futballnak azt a részét is tudja, amit nem lehet tanítani. Ha továbbra is olyan keményen dolgozik, mint az elmúlt időszakban, akkor sok örömet fog szerezni a Vasas-szurkolóknak.”

„Nagyon örülök, hogy a Vasasnál hosszú távon számolnak velem – így Király Botond. Maximálisan érzem a vezetőedző bizalmát, Szanyó Károly pozitívan áll hozzám, ami jót tesz az önbizalmamnak. Számomra nem volt kérdés, hogy maradok, hiszen nagyon jól érzem magam a klubnál, és az a jövőkép is szimpatikus, amit vázoltak a vezetők. A fiatalokra építik a csapatot, ráadásul támadófocit játszunk, ami motiváló számomra. Teljesítményemmel szeretnék hozzájárulni a csapat minél jobb eredményeihez, bízom benne, hogy rövid időn belül újra NB I-es lesz a Vasas.”

2019.10.06 12:30:13

Labdarúgó NB II F. B.

A hajrában lőtt gólokkal nyert a Vác ellen az MTK • Két büntetővel győzött a Soroksár • A Budaörs pontot szerzett az ETO ellen.

2019.09.18 15:11:41

Labdarúgó NB II F. B.

Az ETO legyőzte a Nyíregyházát, Andrics szögletből talált be • A Gyirmót kiütötte a Soroksárt • Otthon kapott ki a Csákvár.

2019.09.11 15:17:42

Labdarúgó NB II ZOMBORI ANDRÁS

Sokan nyújtottak segítséget a korábbi labdarúgó rehabilitációját segítő családi sportnapon.