R. B. 2020.01.15 08:19 Frissítve: 2020.01.17 13:47

NB II: a Szpari szerződtette az U20-as vb-t megjárt védőt

A labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus bejelentette Forgács Dávid érkezését. A 24 esztendős bal oldali védő legutóbb a Diósgyőri VTK játékosa volt.

 

A szegedi születésű futballista 16 évesen a Tisza Volántól külföldre szerződött, az olasz Atalanta labdarúgója lett. Olaszországban játszott a Pisában és az Anconában is. Forgács 2014-ben szerepelt a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon, s egy évvel később játszott az U20-as világbajnokságon.

Az 1995-ös születésű labdarúgó 2017 nyarán Diósgyőrbe igazolt, ahol első idényében 14 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára, s egy gólt szerzett. Az előző évadban nyolc mérkőzésen játszott az élvonalban, majd 2019 áprilisában elszakadt a keresztszalagja.

Forgácsnak a nyáron lejárt a szerződése a DVTK-nál, így szabadon igazolható játékosként írt alá a Szparihoz, méghozzá két évre. A DVSC elleni felkészülési találkozón kezdő volt.

„Nagyon örültem, amikor a Nyíregyháza megkeresett – nyilatkozta a Szpari hivatalos honlapjának Forgács Dávid.Az elmúlt fél évben sérüléssel bajlódtam és csapat nélkül voltam, nehéz időszak van a hátam mögött. A rehabilitáció folyamán igyekeztem úgy felépíteni magamat, hogy erőnlétileg jó állapotba kerüljek. A játék nagyon hiányzott, és ha a felkészülési időszak során minden rendben lesz, akkor a bajnoki rajtra olyan formába kerülök, hogy az elejétől kezdve számíthatnak rám a csapatnál tavasszal. Jó közösségbe kerültem, a társak amennyire csak tudtak segítettek már a Debrecen elleni meccsen is. A célom az, hogy tavasszal én is segítsem a Spartacust a játékommal.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Ásványi Balázs (a PAFC kölcsönjátékosaként KFC Komárno –  Szlovákia), Fadgyas Tamás (Újpest), Forgács Dávid (szabadon igazolható, legutóbb DVTK), Györgyi Arthur (romániai, Debreceni VSC), Patvaros Zsolt (Kecskemét)
Távozók: Busai Attila (?), Csorvási Tamás (?), Cenaj Drilon (albán, ?), Jova Levente (Vasas), Kovác Alan (szlovák, ?)

 

2020.02.22 20:55:44

Labdarúgó NB II P. Gy., F. B.

Legyőzte a Vasas a Barcikát • A Szolnok a Siófok, míg a Budaörs a Haladás ellen mentett pontot • Otthon kapott ki az ETO.

2020.02.13 20:27:59

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

Helle Maximiliant az irodalom klasszikusai fordították a futball felé, a dorogi stadionban fejtette meg kávéházi hősei titkát.

2020.02.09 13:32:27

Labdarúgó NB II F. B.

A végén mentett pontot a Szpari és a Barcika • A Magasföldi-show ellenére nyert a Siófok • Győzött a Budafok.

2020.02.01 19:58:11

Labdarúgó NB II P. Gy.

Bravúros siófoki diadal Gyirmóton • Prosser duplájával győzött az MTK • Döntetlent hozott a Budafok és a Csákvár fővárosi csatája.