NB II: a siófoki önkormányzat nem dobott mentőövet a klubnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 14:58
A siófoki önkormányzat nem dobott mentőövet a helyi NB II-es futballcsapatnak, amelynek kiürült a kasszája, labdarúgói pedig több hónapja fizetés nélkül játszanak – írja a sonline.hu.

Az utánpótlás támogatására 2015-re biztosított 55 millió forintból 27.5 millió átcsoportosítását javasolta Szajcz Adrián fideszes képviselő a siófoki testület ülésén az utánpótlást működtető Bányász SE kérelme alapján úgy, hogy azt a felnőttcsapatra lehessen fordítani.

„Minden folytatódjon ugyanúgy, ahogyan korábban történt? – idézi a sonline.hu Lengyel Róbert polgármestert. – A város színlelt reklámszerződések révén folyassa át a közpénzt a profi futballra? Én jogszabálysértő szerződést nem vagyok hajlandó aláírni. 2014-ben is Siófok városa tartotta el ilyen módon a profi futballt. Mi a biztosíték, hogy ha ez a pénz elfogyna, nem jönnének újabb húsz-harmincmillióért? Szponzor híján a profi focisták bérét miért a város állja? Akik most azt rikácsolják városszerte, hogy dobjunk mentőövet, azoknak nem látom a nevét a szponzori listán."

Szamosi Lóránt beruházási és fejlesztési tanácsnok (Fidesz) amellett érvelt, hogy a 600 milliós stadionrekonstrukciót se szabadna veszni hagyni, „most mentőövként valamiféle ideiglenes megoldást kell találni, természetesen a régi gyakorlat sem folytatható.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik