NB II: a PMFC lesz a harmadik magyar klubja az új tulajdonosnak

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2020.07.05. 10:18
null
A korábban a Kubala Akadémiát is irányító György Tamás hamarosan Pécsen vállalhat szerepet (Fotó: vkla.hu, archív)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a legutóbb a Siófok labdarúgócsapatát működtető, korábban pedig a Kubala Akadémiát irányító György Tamás veszi át az önkormányzat által működtetett PSN Zrt-től az NB II-be feljutott Pécsi MFC-t.


A Pécsi MFC operatív igazgatója, Győri János szombaton nyilatkozott az NSO Tv-nek, elmondta, küszöbön áll a klub eladása, heteken belül hivatalossá válik, ki veszi meg a klubot az önkormányzathoz tartozó PSN Zrt-től, amely a korábbi tulajdonos, Matyi Dezső 2015-ös távozását követően vette át a labdarúgócsapat működtetését. Licencproblémák miatt akkor került az élvonalból a megyei I. osztályba a PMFC, amely 2020-ra tudott visszajutni az NB II-ig.

A Nemzeti Sport Online azóta megtudta, az új tulajdonos György Tamás lehet, aki június végén adta el a szintén NB II-es BFC Siófok többségi tulajdonjogát Nemes Ferencnek. György Tamás korábban éveken át a Kubala Akadémiát működtette, a Vasas utánpótlását adó akadémiát 2018-ban adta el, a PMFC így a harmadik klubja lehet két éven belül.

György Tamás és cége nem ismeretlen a klubnál, ugyanis a közétkeztetéssel foglalkozó Hungast már eddig is támogatta a PMFC-t mezszponzorként. Az üzletember szombaton a helyszínen tekintette meg a baranyaiak Budafok elleni felkészülési meccsét. Úgy tudjuk, az átadás-átvétel folyamatban van, augusztus elejére válhat hivatalosan a PMFC tulajdonosává György Tamás, akit kerestünk az üzlettel kapcsolatban, de nem értük el. Győri János vasárnap annyit reagált sokat sejtetően megkeresésünkre, hogy az új tulajdonosnak valóban köze lehet a csapat mezszponzorához.

Úgy tudjuk, korábbi NB I-es játékosok is hamarosan szerződést köthetnek a PMFC-vel, akik a szombati edzőmeccsen pályára is léptek. A Diósgyőrből távozó, az NB I-ben eddig 26 mérkőzésen szereplő (az élvonalban négy gólnál tartó) 23 éves szélsővel, Óvári Zsolttal és az előző idényben Tiszakécskén futballozó védővel, az NB I-ben a Vasasban, az Egerben és Kecskeméten is megfordult (33 meccsen játszott) 29 éves védővel, Preklet Csabával közel a megegyezés. Ugyanakkor tárgyalnak a legutóbb szintén az NB II-es Tiszakécskében játszó támadóval, a 28 éves Batizi-Pócsi Balázzsal (ő nyolc meccsen szerepelt az élvonalban, még Nyíregyházán).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik