nemzetisport.hu 2017.09.08 20:51 Frissítve: 2017.09.10 07:23

NB II: a futballpályáról a sportigazgatói székbe – Terjék Lajos hazatért

Tizenkét év ciprusi légióskodás után hazatért Magyarországra Terjék Lajos, és rögtön munkát kapott, a labdarúgó NB II-ben szereplő Dorogi FC sportigazgatója lett. Terjék két és fél évvel ezelőtt még azt mondta, hogy nem szívesen jönne haza, a helyzet azóta változott, a korábbi csatár boldogan vállalt munkát a magyar futballban.

 

„Nyáron fejeztem be profi labdarúgó-pályafutásomat, utolsó csapatom a ciprusi harmadik ligás Vriszoulesz volt, ahol azonban már csak levezetésként futballoztam – idézte fel a Nemzeti Sport Online-nak a 36 esztendős Terjék Lajos, aki itthon nevelőegyesületében, az Újpestben, valamint a Videotonban és Nyíregyházán is szerepelt, míg Izraelben egy, Cipruson több csapatban is játszott. – Az aktív futball mellett már készültem a sportvezetői létre – az edzői pálya viszont nem vonzott –, az UEFA által elfogadott sportvezetői szakot elvégeztem a ciprusi egyetemen. Ha most Cipruson maradtam volna, akkor lehet, hogy játszom még egy évet, de már nem sok motivációt találtam játékosként, míg sportvezetőként nem ott képzeltem el a jövőmet.”

Ez pedig meg is valósult, Terjéket megkereste Mayer László, a Dorogi FC elnöke, hogy sportigazgatóként számítana rá. Az elöljáró egy plusz két éves szerződést ajánlott Terjék Lajosnak, aki örömmel fogadta el az ajánlatot.

„Nagyon tetszettek azok az elképzelések, amelyeket az elnök úr felvázolt – folytatta Terjék. – A klubnak szüksége volt egy olyan emberre, mint amilyen én vagyok. Feladatköröm a labdarúgók fejlődésének elősegítése mellett egy gazdaságilag is biztos lábakon álló és eredményes klub építése lesz, amely erős NB II-es csapatnak mondhatja majd magát. Álomszerű, hogy profi pályafutásom befejezése után rögtön munkát kaptam a magyar futballban, boldogan tértem haza, és motiváltan várom a kihívást!”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.27 18:27:31

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, PÓR KÁROLY

A 17 éves csatár góllal debütált, a kapus 19 évesen válhat alapemberré – túlszárnyalják a „fiatalszabályt”.

2017.10.24 23:09:17

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az U20-as vb-bronzérmes Gosztonyi András jövőre már az NB I-ben szeretné bizonyítani, hogy érdemes a címeres mezre.

2017.10.15 12:28:11

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egyre jobban sűrűsödik a tabella alja • A Kisvárda, a Kazincbarcika és a Szolnok sem tudott nyerni.

2017.10.12 12:58:21

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Supka Attila nagyon kiakadt gyirmóti kollégájára, aki most reagált: „Egy futballmeccs nem babazsúr.”

2017.10.04 09:36:05

Labdarúgó NB II PÓR KÁROLY

Terjék Lajos elismeri, nagyképű hülye gyerek volt, de tanult belőle – sportvezetőként másoknak segítene.