HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.08 20:51 Frissítve: 2017.09.10 07:23

NB II: a futballpályáról a sportigazgatói székbe – Terjék Lajos hazatért

Tizenkét év ciprusi légióskodás után hazatért Magyarországra Terjék Lajos, és rögtön munkát kapott, a labdarúgó NB II-ben szereplő Dorogi FC sportigazgatója lett. Terjék két és fél évvel ezelőtt még azt mondta, hogy nem szívesen jönne haza, a helyzet azóta változott, a korábbi csatár boldogan vállalt munkát a magyar futballban.

HIRDETÉS

 

„Nyáron fejeztem be profi labdarúgó-pályafutásomat, utolsó csapatom a ciprusi harmadik ligás Vriszoulesz volt, ahol azonban már csak levezetésként futballoztam – idézte fel a Nemzeti Sport Online-nak a 36 esztendős Terjék Lajos, aki itthon nevelőegyesületében, az Újpestben, valamint a Videotonban és Nyíregyházán is szerepelt, míg Izraelben egy, Cipruson több csapatban is játszott. – Az aktív futball mellett már készültem a sportvezetői létre – az edzői pálya viszont nem vonzott –, az UEFA által elfogadott sportvezetői szakot elvégeztem a ciprusi egyetemen. Ha most Cipruson maradtam volna, akkor lehet, hogy játszom még egy évet, de már nem sok motivációt találtam játékosként, míg sportvezetőként nem ott képzeltem el a jövőmet.”

Ez pedig meg is valósult, Terjéket megkereste Mayer László, a Dorogi FC elnöke, hogy sportigazgatóként számítana rá. Az elöljáró egy plusz két éves szerződést ajánlott Terjék Lajosnak, aki örömmel fogadta el az ajánlatot.

„Nagyon tetszettek azok az elképzelések, amelyeket az elnök úr felvázolt – folytatta Terjék. – A klubnak szüksége volt egy olyan emberre, mint amilyen én vagyok. Feladatköröm a labdarúgók fejlődésének elősegítése mellett egy gazdaságilag is biztos lábakon álló és eredményes klub építése lesz, amely erős NB II-es csapatnak mondhatja majd magát. Álomszerű, hogy profi pályafutásom befejezése után rögtön munkát kaptam a magyar futballban, boldogan tértem haza, és motiváltan várom a kihívást!”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 09:40:30

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Élvonalbeli mérkőzéseket vívnak hamarosan a csodastadionban, Révész tényleg megmutatta.

2018.05.19 12:15:05

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

NB II-ES ESÉLYLESŐ. Bajban a Budafok, a Szolnok és a Szeged 2011 is • A Kisvárdának egy pont kell a feljutáshoz.

2018.04.25 17:00:21

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Arcpirító szolnoki vereség • Hornyák duplázott, nyert a Nyíregyháza • Fontos óvári győzelem.

HIRDETÉS
HIRDETÉS