NB II: a Fraditól is érkezik játékos a Szolnokhoz, vagy mégsem?

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2013.01.03. 16:53
Négy labdarúgó már biztosan csatlakozik az NB II Keleti csoportjában sereghajtó Szolnoki MÁV-hoz – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Ugyanakkor a ferencvárosi Grúz Tamás szerződtetése a klub bejelentése ellenére sem tűnik biztosnak.

A klub honlapja, a szolnokimavfc.hu adott tájékoztatást róla, hogy az új tréner, Kis Károly már megérkezett a Tisza-partjára és a vezetőkkel karöltve azon dolgozik, hogy ütőképes keretet hozzon össze a tavaszi szezonra.

Az edzőnek minden bizonnyal szerepe van abban, hogy a középpályás Sipeki Istvánt és a kapus Pokorni Pétert sikerült Paksról megszerezni (mint ismeretes, a tréner hosszú éveken át Pakson dolgozott). Arról még decemberben a Nemzeti Sport Online számolt be, hogy a két labdarúgó távozik Paksról, most pedig már az új csapatuk is megvan.

A középhátvéd Grúz Tamás a Ferencvárostól érkezik, a negyedik érkező pedig nem ismeretlen a Tisza-partján: a középpályás Mundi Roland a legutóbbi szezonban Szolnokon szerepelt kölcsönjátékosként, most pedig szerződése lejárta után a Vasastól tér vissza a klubhoz.

„Ahogy azt a kinevezésemkor említettem, egyből elkezdtünk a vezetőkkel azon dolgozni, hogy a csapat meg tudjon kapaszkodni a második vonalban – nyilatkozta a csapat honlapjának Kis Károly. – Jelenlegi helyzetünkben pihenésről szó sem lehetett. A keret kialakítása nem egy egyszerű folyamat, de azt gondolom a kezdeti lépéseket sikerült megtennünk decemberben, illetve a napokban. Ennek eredményeképp négy játékos már biztosan nálunk folytatja pályafutását. Grúz Tamás (Ferencváros), Mundi Roland (Vasas), Pokorni Péter (Paks) és Sipeki István (Paks) január 7-én az első edzésen már velünk lesz. Természetesen további változások is várhatók a keretben, mind az érkezők, mind a távozók „oldalán". Az igazolások célirányosan, posztokra történnek. Nagyon fontos, hogy a keret tagjai egységes csapatot alkossanak, amely mentálisan is erős. Úgy érzem, az eddigiek biztatóak a jövőre nézve. Természetesen a feladat nehézsége megkívánja azt, hogy mindenki profi módon dolgozzon."

Kis Károly közvetlen munkatársait is kijelölte. Balogh Pálra, mint pályaedzőre, Rézsó Péterre, mint kapusedzőre számít. A szolnokiak január 7-én, hétfőn kezdik a felkészülést, már az új labdarúgókkal a „fedélzeten”.

Érdekesség, hogy Grúz szerződtetését kész tényként közli a Szolnok hivatalos honlapja, ugyanakkor a védő menedzsere, Paunoch Péter a Nemzeti Sport Online megkeresésére elmondta, valóban előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, de még nincs megegyezés.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik