A Barcika elkapta az MTK-t, az Ajka a Budafokot, hat pontra a feljutástól a Vasas

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2020.03.08. 14:22
A  Vasas lett a 27. forduló nyertese a labdarúgó NB II-ben. Bene Ferenc együttese magabiztosan kerekedett a Nyíregyháza fölé, sorozatban az ötödik győzelmét aratta. Mivel a listavezető MTK alulmaradt Putnokon a Kazincbarcika vendégeként, a második Budafok pedig elbukott Ajkán, Feczesinék már csak hat pontra vannak a feljutástól. Újabb veresége miatt szinte borítékolható az edzőváltás az ETO-nál, akárcsak a Dorogon betliző Gyirmótnál. Az alsóházban a Haladás idegenben kiütötte a Soroksárt, a sereghajtó Vác pedig a Tiszakécskét, így a szombathelyiek már nincsenek kieső helyen.
A Kazincbarcika meglepte az éllovas MTK-t (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
A Kazincbarcika meglepte az éllovas MTK-t (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Rendkívül sok, összesen 37 gól esett, kiállítás viszont egy sem volt a másodosztály 27. fordulójában, amelyben a felső- és az alsóházban egyaránt születtek váratlan eredmények. A 18 pályára lépett csapatból mindössze két gárda maradt gólképtelen, egyikük az ETO: az otthon játszó csapat a Szolnok ellen sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el, így szinte borítékolható, hogy váltás lesz az együttes kispadján és Kondás Elemér vezetőedzőnek távoznia kell. A Tisza-partiak három pontot érő gólját Földi Marcell fejelte az első félidő derekán. Ezt követően főleg a Győr dominált, ám Horváth Zoltán lesről talált a hálóba, majd Múcska Viktor buktatásánál a játékvezető sípja néma maradt, így a kiesés ellen küzdő Szolnok értékes győzelmet aratott.

A listavezető MTK hamar hátrányba került Putnokon, ahol a Kazincbarcika vendégeként lépett pályára. Egy jobb oldali akció végén Alan Kovác mesterien, félfordulattal bombázott Somodi Bence hálójába, sőt a borsodiak az első játékrészben tovább növelhették volna az előnyüket, ám a helyzetek kimaradtak, és a második félidő elején Bognár István szöglete után Lencse László ívelt fejesével egyenlítettek a fővárosiak. Sokat támadtak a fővárosi kék-fehérek, a hajrá azonban a Barcikáé volt: tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt Mikló Roland estében küldte a labdát az MTK hálójába, majd a hosszabbításban egy ziccert értékesítve állította be a 3–1-es végeredményt.

Az élvonalba jutásért versenyt futó Vasas hazai pályán 4–1-re győzte le a Nyíregyházát, sorozatban az ötödik diadalát aratva, és a tavasszal még veretlen. Bene Ferenc együttese nagyon bekezdett: bő félórányi játékot követően már 3–0-ra vezetett. Elsőként Balajti Ádám volt eredményes, majd ezt két Feczesin Róbert-találat követte. A szünet előtt pár perccel a Csilus Ádám buktatásáért megítélt tizenegyesből Ötvös Bence szépített a Szpari, majd egy elmaradt hazai büntetőt és egy lesgólt követően egy gólra felzárkózott a nyírségi csapat. Györgyi Arthur elfektette Terbe Botondot, közeli lövését azonban Viczián a gólvonalról kivágta. A hosszabbításban Balajti újabb gólt lőtt, így adva keretet a Vasas győzelmének, amelynek köszönhetően Feczesinéknek hat pontra csökkent a lemaradásuk a második, azaz feljutó helyen álló Budafoktól.

Továbbra is jól megy az újonc Ajkának, Kis Károly alakulata hazai környezetben fogadta a második Budafokot és egyhuzamban negyedszer tudott nyerni a bajnokságban. A bakonyiak Zamostny Balázs révén egygólos előnnyel tértek pihenőre, a második felvonásban pedig hiába küzdött az egyenlítésért a fővárosi csapat, a kitámadó vendégek fellazult védekezését kihasználva a hosszabbításban Tóth Gergely biztosította be a hazaiak sikerét. Ezzel véget ért a Budafok 12 fordulón ár tartó veretlenségi szériája, Csizmadia Csaba együttese ugyanis ezt megelőzően bajnokin legutóbb október 20-án, az MTK otthonában maradt alul.

A tavasz eleji gyengélkedést követően kezd magához térni a Csákvár, amely saját pályáján elsősorban Daru Bence és Sejben Viktor veszélyes támadójátékának köszönhetően késztette megadásra a Szeged-Csanádot. Előbbi egy góllal és egy gólpasszal, utóbbi két találattal vette ki a részét a Csákvár 3–2-es diadalából. A Szeged öt veretlenül megvívott bajnoki után veszített ismét, és 2020-ban tétmeccsen először hagyta el pont nélkül a pályát.

Idén még mindig nyeretlen tétmérkőzésen a Gyirmót, amely vasárnap Dorogon gyűjtötte be újabb vereségét. A Komárom-Esztergom megyeiek első és harmadik gólja Délczeg Gergely nevéhez fűződött: előbb egy kipattanót vágott a kapuba, majd egy szép lövéssel talált be. Közte Kitl Miklós egy labdaszerzést követően lőtt gólt. A hetek óta alul teljesítő Gyirmót csak a meccs legvégén egy szögletből Hudák Dávid révén tudott szépíteni.

A forduló alsóházi meglepetése a sereghajtó Vác tiszakécskei fölényes diadala volt. A Duna-parti együttes ugyanis eddig mindössze egyszer tudott nyerni ebben a bajnokságban, még több mint fél évvel ezelőtt, augusztus 18-án a Dorogot gyűrte le. A meccs érdekessége, hogy a váciak 24. évét a múlt héten betöltő játékosa, Bartos Julián háromszor is beköszönt a kécskeiek hálójába. A Tisza-parti gárda az utóbbi négy bajnokijából hármat is elbukott, és ennek később még komoly jelentősége lehet a kiesés elkerülését illetően.

Pontosan ellentétes képet mutat a Haladás, amely Mátyus János vezetőedző irányításával szorgosan gyűjtögeti a pontokat. A szombathelyi alakulat Soroksáron az első félóra végén, büntetőből volt eredményes Farkas II Balázs révén. Ezután Tóth-Gábor Kristóf duplázott, majd a végén egy gólváltás következett, a Haladástól Holdampf Gergő, a Soroksár részéről Orosz Márk talált be, kialakítva ezzel a 4–1-es vendéggyőzelmet. Hosszú idő után először fordul elő, hogy a szombathelyi csapat nem áll kieső helyen a bajnokságban.

A Haladáshoz hasonlóan a Budaörs is 4-1-es sikert aratott, azzal a különbséggel, hogy nem idegenben, hanem ideiglenes otthonában, Tatabányán győzte le az elmúlt hetekben hullámvölgybe került Siófokot. Gól nélküli első félidő után Sajbán Miklós nyitotta meg a gólok sorát, majd Stieber András duplája következett. A budaörsi játékos előbb szabadrúgásból, majd büntetőből volt eredményes. Bora György szépítését követően a ráadásban Bakos Szabolcs ugyancsak szabadrúgásból érte el a vendéglátók negyedik találatát. A Budaörs az első három tavaszi fordulóban mindössze két gólt lőtt, az elmúlt két játéknapon viszont összesen nyolcat.

LABDARÚGÓ NB II
27. FORDULÓ

VASAS FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 4–1 (3–1)
Illovszky Rudolf Stadion, 1347
néző. Vezette: Zám Zsolt (Bede Tamás, Bertalan Dávid)
VASAS: Jova – Terbe, Csató M., Viczián, Lakatos Cs. – Hinora, Szatmári L. (Kovács M., 80.), Hidi M. S. – Vernes (Tóth L., 72.), Feczesin, Balajti (Kalmár O., 92.) Vezetőedző: Bene Ferenc
NYÍREGYHÁZA: Ásványi – Svedjuk, Végső, Pejovics, Csilus Á. – Szinanovics, Szekszárdi, Kártik (Kovács N., 79.), Gyurján B. (Györgyi, a szünetben) – Ötvös B., Hornyák. Vezetőedző: Lengyel Roland
Gólszerző: Balajti (1–0) a 19., Feczesin (2–0) a 22., Feczesin (3–0) a 32., Ötvös B. (11-esből, 3–1) a 39., Balajti (4–1) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Bene Ferenc:
– Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy hazai pályán egy domináns csapatnak kell – ilyen a mostani Vasas. Az első harmincöt percben olykor varázslatos dolgokat műveltek játékosaim, s bár később láttam könnyelműségre, egyénieskedésre utaló jeleket, a második félidőben is koncentráltan futballoztunk.
Lengyel Roland: – Az első harminc percben eldőlt a meccs. Nagy volt a zavar a hátvédsorban, az ellenfél sokszor került a védelmünk mögé. A második félidőben rendeztük a sorokat, agresszívabbak voltunk, de így is reális az eredmény.

KAZINCBARCIKAI SC–MTK BUDAPEST 3–1 (1–0)
Putnok
, Várady Béla Sportközpont, 350 néző. Vezette: Takács Tamás (Szilágyi Norbert, Belicza Bence)
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Toma, Oltean, Fótyik, Farkas A. – Krausz, Németh T. (Szűcs K., 70.), Heil, Mikló – Kovác (Géringer T., 88.), Korbély (Mitruscsák, 79.) Vezetőedző: Dzurják József
MTK: Somodi – Fülöp N. (Gera D., 76.), Pintér Á., Nagy Zs., Deutsch B. – Mezei Sz., Kata (Palincsár, a szünetben) – Prosser (Bíró B., 66.), Bognár I., Katona M. – Lencse. Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Kovác (1–0) a 20., Lencse (1–1) az 55., Mikló (2–1) a 80., Mikló (3–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Dzurják József:
– Régóta vártunk már egy ilyen nagyszerű győzelemre! Minden játékos kitett magáért, küzdött, harcolt. Visszatértek a korábban hiányzó játékosok, és csapatként is remekül funkcionáltunk. Megérdemelten győztük le a listavezetőt.
Michael Boris: – A hazaiak erős tempóban kezdtek, és viszonylag korán megszerezték a vezetést, amely kissé megzavarta csapatomat. Szünet után talpra álltunk, átvettük az irányítást és egyenlítettünk, de a folytatásban újabb hibákat követtünk el, így csak gratulálni lehet a nagyszerűen harcoló Kazincbarcikának.

SOROKSÁR SC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–4 (0–1)
Haraszti út
, Szamosi Mihály Sporttelep, 500 néző. Vezette: Rúsz Márton (Berényi Ákos, Márkus Péter)
SOROKSÁR: Oroszi – Molnár R., Takács Zs., Valencsik, Pászka – Huszák (Derekas, 77.), Csonka A. (Pál A., 60.) – Szánthó, Lőrinczy, Csernik (Gárdos, 60.) – Orosz M. Vezetőedző: Lipcsei Péter
HALADÁS: Verpecz – Szekér, Jagodics M., Devecseri – Tóth D., Holdampf, Kiss B., Bosnjak – Jancsó (Tóth B., 87.), Rácz F. (Tóth-Gábor, a szünetben), Farkas II B. (Medgyes Z., 72.) Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Farkas II B. (11-esből, 0–1) a 29., Tóth-Gábor (0–2) az 50., Tóth-Gábor (0–3) a 84., Holdampf (0–4) a 90., Orosz M. (1–4) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– A vendégek mindenben sokkal jobbak voltak. Szégyellem magam a játékosok helyett, mert így nem szabad futballozni.
Mátyus János: – Óriási fegyverténynek tartom, hogy a remek erőkből álló Soroksár otthonából elvittük a három pontot, ráadásul győzelmünkhöz nagyszerű játék párosult.

FC AJKA–BUDAFOKI MTE 2–0 (1–0)
Ajka,
Városi Sportcentrum, 1000 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Király Zsolt, Bognár László)
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Présinger – Kenderes, Tóth G. – Cipf (Stoiacovici, 69.), Zamostny (Horváth P., 82.), Csizmadia Z. – Nagy K. (Lengyel B., 74.) Vezetőedző: Kis Károly
BUDAFOK: Póser – Margitics (Opavszky, 85.), Króner, Romic, Gohér – Soltész I., Oláh B. – Zsolnai R., Szabó M. (Skribek, 59.) – Ihrig-Farkas (Kulcsár K., 60.), Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Zamostny (1–0) a 31., Tóth G. (2–0) a 94. percben
MESTERMÉRLEG
Kis Károly:
– Ez már tényleg egy szép sorozat, főleg úgy, hogy negyedik meccse nem kaptunk gólt. A csapat ma is nagy odaadással játszott, amihez kellenek a jó egyéni teljesítmények, és ebből ma sem volt hiány.
Csizmadia Csaba: – Azt vártuk, amit kaptunk az Ajkától, a sors ismételte önmagát. Akik kinn voltak a mérkőzésen, láthatták, milyen helyzetek maradtak ki. Megyünk tovább, minden jó sorozat megszakad egyszer.

ETO FC GYŐR–SZOLNOKI MÁV FC 0–1 (0–1)
Győr,
ETO-park, 825 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Ország Péter)
ETO: Horváth T. – Kovács K., Gengeliczki, Vári, Fejes A. – Kiss M., Simon Á. – Lovrencsics B. (Simon A., a szünetben), Kun B. (Múcska, a szünetben), Bagi (Andrics, 58.) – Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Papp Sz., Kovács O., Tamás L., Kotula (Kurdics, 80.) – Albert Á. (Szabó P., 67.), Tisza K., Földi M. – Novák Cs., Rokszin (Bárdos, 80.) Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Földi M. (0–1) a 34. percben
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér:
– A mérkőzés elején görcsösen futballoztunk, szünet után már veszélyesebbek voltunk a kapura, de a helyzeteink kimaradtak. Kevés gólt szerzünk, de egy mérkőzés kivételével mindegyiken kapunk, és ez szomorú. Jelen feszült helyzetben nem egyszerű dolgozni, ez a játékosokon is látszik, nyugodtság kellene a fejekbe is.
Csábi József: – Az első félidőben az történt, amit szerettünk volna, s bár szünet után mozgékonyabb szerkezetre váltott az ETO, azért bírtuk a nyomást. Annak a csapatnak van szerencséje, amelyik sokat is tesz érte. Helyzetünkből adódóan értékes három pontot szereztünk.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZEGED-CSANÁD GA 3–2 (2–1)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Vezette: Antal Péter (Kovács II Gábor, Máyer Gábor)
CSÁKVÁR: Markek – Tányéros Á., Albert I., Galambos – Tamás N., Mészáros D., Sejben, Mim (Sipos Z., 80.), Kocsis B. – Daru (Major G., 72.), Baracskai (Szabó N., a szünetben). Vezetőedző: Visinka Ede
SZEGED: Takács J. – Kuti, Horváth M., Deák I., Mohl – Oláh G. (Hudák M., 74.) – Zvara (Vankó, 60.), Germán, Jovanovic – Grumics, Gajdos (Kóródi, 72.) Vezetőedző: Joao Janeiro
Gólszerző: Daru (1–0) a 2., Sejben (2–0) a 19., Germán (2–1) a 31., Sejben (3–1) az 57., Deák (3–2) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Visinka Ede:
– Szenzációs első húsz percet produkáltunk, azt követően azonban hagytuk felállni a Szegedet. A szünet után többször is lezárhattuk volna a mérkőzést, de mivel nem tettük, izgulnunk kellett a végén a győzelemért. Szerencsére játékosaim ismét óriási küzdeni akarásról tettek tanúbizonyságot.
Joao Janeiro: – Úgy vélem, nem kell kommentálnom a látottakat...

TISZAKÉCSKE LC–VÁC FC 1–5 (1–2)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Szőts Gergely (Kovács Gábor, Baghy Csaba)
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Oláh M., Temesvári, Preklet, Farkas N. – Tóth B., Lukács D. (Szuhodovszki, 68.) – Tölgyesi, Simon M. (Kirchner, 53.), Gréczi G. (Máté J., 53.) – Zádori. Vezetőedző: Virágh Ferenc
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Kasza, Márkus M. (Magos, 37.) – Bonivárt (Zámbó, 43.) – Bartos, Géringer L. (Tóth D., 84.), Hajnal B., Koval – Szenes. Vezetőedző: Burzi Attila
Gólszerző: Bartos (0–1) a 24., Oláh M. (1–1) a 32., Szenes (1–2) a 45+2., Gréczi G. (öngól, 1–3) az 51., Bartos (1–4) a 70., Bartos (1–5) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Virágh Ferenc:
– Elnézést kérek a szurkolóktól, nem akarok magyarázkodni, vállalom a felelősséget azért, ami történt. Tanácstalan vagyok, nem tudom, hogyan fordulhatott elő. Elfogadhatatlan ez a teljesítmény.
Burzi Attila: – Több fordulópontja is volt a mérkőzésnek, nekünk jobban jött ki a lépés, mint ellenfelünknek. Rengeteget dolgoztunk az elmúlt hetekben, és az eredménynek valamikor ki kellett jönnie. Most kijött, de nem gondoltam volna, hogy öt gólt is szerzünk.

DOROGI FC–GYIRMÓT FC GYŐR 3–1 (1–0)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 450 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Punyi Gyula, Tőkés Róbert)
DOROG: Mursits – Nyíri, Rjasko, Dlusztus, Forró – Földi B. (Girsik, 82.), Lénárt, Kitl M., Papp M. – Paudits (Németh Á., 86.), Délczeg (Mészáros Á., 80.) Vezetőedző: Németh Szabolcs
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Hudák D., Lipták, Zeke – Nagy P. (Vogyicska, 67.), Lázár P., Tóth B. – Májer (Mayer, 70.), Varga B., Heffler N. (Herjeczki, 70.) Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Délczeg (1–0) a 40., Kitl M. (2–0) a 60., Délczeg (3–0) a 66., Hudák D. (3–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Megérdemelten szereztük meg a három pontot, mert végig jól játszottunk, támadásban és védekezésben játékosaim maximálisan végrehajtották, amit a héten gyakoroltunk.
Csertői Aurél: – Hetek óta ezt a felelőtlen teljesítményt nyújtjuk, profi labdarúgók nem szórakozhatnak a pályán. Egy-két játékosom olyan fegyelmezetlenséget követ el, amelyet az ellenfél kíméletlenül kihasznál.

BUDAÖRSI SC–BFC SIÓFOK 4–1 (0–0)
Tatabánya
, Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Görög Márió (Hofbauer Roland, Rózsa Dávid)
BUDAÖRS: Kovács P. – Menyhárt, Fényes, Forgács A., Medgyes Sz. – Sajbán Miklós, Zsidai (Bakos Sz., 28.), Molnár Cs., Stieber A. (Horváth E., 71.) – Szabó Bálint, Pethő (Molnár T., 75.) Szakmai igazgató: Bognár György
SIÓFOK: Hutvágner – Kiss B., Lorentz, Bora, Jánvári – Horváth A., Réti, Tajthy (Elek B., 56.) – Remili – Bencze (Beliczky, 56.), Balogh B. (Horváth P., 68.) Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Sajbán Miklós (1–0) az 53., Stieber A. (2–0) a 61., Stieber A. (11-esből, 3–0) a 66., Bora (3–1) a 85., Bakos Sz. (4–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György:
– Az egész mérkőzésen jól, illetve a második félidőben ismét eredményesen futballoztunk. Ekkora különbséggel is megérdemelten nyertünk.
Gál István: – A Budaörs jobban játszott és megérdemelten győzött. Ilyen buta egyéni hibák, amelyeket elkövettünk, biztos voltam benne, hogy megbosszulják magukat.

Szabadnapos: Békéscsaba

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 26 17 5 4 57–32 +25 56
2. Budafoki MTE 26 16 5 5 42–23 +19 53
3. Vasas FC 26 14 5 7 54–36 +18 47
4. FC Csákvár 25 13 3 9 39–42 –3 42
5. BFC Siófok 25 11 8 6 40–31 +9 41
6. ETO FC Győr 26 10 8 8 35–32 +3 38
7. Gyirmót FC Győr 26 10 7 9 32–29 +3 37
8. Nyíregyháza Spartacus FC 26 11 2 13 45–44 +1 35
9. FC Ajka 26 10 5 11 41–40 +1 35
10. Budaörs 25 10 4 11 38–36 +2 34
11. Soroksár SC 25 10 4 11 38–44 –6 34
12. Dorogi FC 25 9 5 11 29–29 0 32
13. Békéscsaba Előre 25 8 8 9 29–32 –3 32
14. Szeged-Csanád Grosics 25 7 10 8 30–29 +1 31
15. Szolnoki MÁV FC 25 7 9 9 21–26 –5 30
16. Kazincbarcika 26 7 9 10 32–38 –6 30
17. Szombathelyi Haladás 26 6 9 11 29–33 –4 27
18. Tiszakécske VSE 26 7 4 15 25–50 –25 25
19. Vác FC 26 2 6 18 17–47 –30 12
*a Balmazújvárost kizárták

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik