NB II: a DVSC kéri az MLSZ-t, szombaton is lehessen játszani

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2020.07.14. 12:28
null
Róka Géza levelet írt Csányi Sándornak (Fotó: Török Attila)
A másodosztályú csapatok azzal a kéréssel fordultak Csányi Sándorhoz, az MLSZ elnökéhez, hogy ne csak vasárnap játszhassák bajnoki mérkőzéseiket.

 

Szokatlan lépésre szánták el magukat a Merkantil Bank Ligában szereplő csapatok. A Debreceni VSC kezdeményezésére levelet írtak Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökének, amelyben kérték a szervezet első emberét, járjon el a második vonalban futballozó klubok érdekében. Persze a levél konkrét kérést is tartalmaz: Róka Géza, a DVSC cégvezetője által megfogalmazottak szerint azt szeretnék az együttesek, hogy ne csak vasárnap játszhassák bajnoki mérkőzéseiket.

Több érv is sorakozik a levélben, amelyek közül a legjelentősebbnek talán az tekinthető, hogy az NB III-ban és a megyei bajnokságokban is vasárnap bonyolítják le a fordulókat, ez pedig gyakran a kezdési időpontok ütközésével jár. A levél megfogalmazói szerint növekedhetne a nézőszám, ha szombaton vagy – mint az Aqvital FC Csákvár esetében – akár pénteken is rendezhetnének mérkőzéseket a második vonalban. A kérelmet tartalmazó levelet ugyan a debreceniek írták, de valamennyi NB II-es klub támogatta. Információnk szerint a levél megérkezett a szövetségbe, s a csapatok izgalommal várják az elnöki reakciót.

A másod- és harmadosztályban jelenleg vasárnap a hivatalos játéknap hétvégente, míg az NB I-ben általában szombatonként rendeznek meccseket.

NB II-ES CSAPATOK A 2020–2021-ES IDÉNYBEN
1. Békéscsaba 1912 Előre
2. BFC Siófok
3. Budaörs
4. Dorogi FC
5. Debreceni VSC
6. WKW ETO FC Győr
7. FC Ajka
8. Aqvital FC Csákvár
9. Gyirmót FC Győr
10. Kaposvári Rákóczi FC
11. Kazincbarcika
12. Nyíregyháza Spartacus FC
13. Pécsi MFC
14. Soroksár SC
15. Szeged-Csanád Grosics
16. Szolnoki MÁV FC
17. Szombathelyi Haladás
18. Vasas FC
19. Debreceni EAC
20. Szentlőrinc SE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik