NB II: a csapat két jobbhátvédje is kidőlt egy félidő alatt

Vágólapra másolva!
2019.11.13. 09:28
null
Menyhárt Attila (jobbra zöld-fehérben) a Gyirmót elleni mérkőzésen (Fotó: Mészáros Mátyás/Kisalföld)
Ritkán történik meg, hogy egy csapatnak két jobbhátvédje is megsérüljön egy bajnoki mérkőzés egy félideje alatt, a labdarúgó NB II-ben szereplő Budaörssel mégis előfordult a hétvégén – tudta meg a Nemzeti Sport Online.



A vasárnapi, Tiszakécske ellen 5–0-ra megnyert bajnoki meccs 34. percében a budaörsi kezdőcsapatban szereplő 34 éves jobbhátvéd, Menyhárt Attila meghúzódott, ezért le kellett cserélni (a Budaörs akkor már 3–0-ra vezetett).

Őt az eredetileg középpályás, de jobbhátvédposzton is bevethető Marques-Airosa Patrik váltotta, aki azonban nagyon rövid ideig tartózkodott a pályán, hiszen a 40. percben ő is meghúzódott. Bognár György szakmai igazgató a 24 esztendős Marques-Airosa helyett a középpályás Molnár Csabát küldte pályára, és ez jó cserének bizonyult, hiszen az újabb csereember a 67. percben gólt szerzett.

Úgy tudjuk, Menyhárt és Marques-Airosa húzódása sem súlyos, várhatóan mindketten bevethetőek lesznek a válogatott szünet után következő, Kazincbarcika elleni mérkőzésen.

TISZAKÉCSKEI LC–BUDAÖRS 0–5 (0–3)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 350 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter)
TISZAKÉCSKE:
Molnár M. – Erdélyi, Ludánszki, Preklet, Sváb – Durso, Szuhodovszki (Szabó D., 67.), Kocsis G. (Kardos, 25.), Tölgyesi, Gréczi G. – Zádori (Puskás Z., a szünetben). Megbízott edző: Virágh Ferenc
BUDAÖRS:
Szabó Balázs – Menyhárt (Marques-Airosa, 34., Molnár Cs., 40.) Fényes, Kékesi, Forgács A. – Zsidai, Kulcsár T., Stieber A. – Horváth E., Szabó L. (Halmai,74.), Medgyes S. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző:
Szabó L. (0–1) a 2., Kulcsár T. (0–2) a 7., Stieber A. (0–3) a 18., Zsidai (0–4) az 56., Molnár Cs. (0–5) a 67. percben
MESTERMÉRLEG

Virágh Ferenc:
– Rémálom az Elm utcában, így tudnám jellemezni a meccset. Elnézést kérek a szurkolóktól. A gyorsan kapott gólok meghatározták a mérkőzést, jobb csapat a Budaörs, megérdemelten győzött.
Bognár György:
– Az első félidő első húsz percében nagyon jól játszottunk. Később visszaestünk, de a meccs végére újra nagyon szépen fociztunk. Agresszívan letámadtunk, kezdeményezően játszottunk, sok helyzetet kidolgoztunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik