A Soroksár elpáholta a Gyirmótot; újabb Vasas-iksz

Vágólapra másolva!
2018.08.29. 17:29
null
Háromszor ünnepelhettek a soroksáriak a Gyirmót ellen (Fotó: Török Attila)
Hétközi fordulót rendeztek a labdarúgó NB II-ben. A 6. játéknapon az eddigi listavezető Gyirmót meglepetésre három góllal kikapott otthon a Soroksártól. A Vasas egymás után harmadszor ikszelt, most a Békéscsabával. A ZTE tévés mérkőzésen szenvedett vereséget az újonc Kaposvártól, míg a Nyíregyháza a 95. percben kapott gól miatt veszített két pontot a Monor vendégeként. A Dorog 4–1-re győzött a Kazincbarcika vendégeként, Putnokon, a Budaörs pedig – a 22. perctől emberhátrányban futballozva – 0–0-s döntetlent ért el a Balmazújváros ellen. Megvan a Siófok első sikere, a Balaton-partiak az ETO-t verték meg 2–1-re.

A labdarúgó NB II 6. fordulójában a Soroksár alaposan elpáholta a játéknap előtt listavezető Gyirmótot. Lipcsei Péter együttese elsősorban remek kontrajátékának köszönhetően győzött 3–0-ra, miközben a győriek minden gólhelyzetüket elpuskázták. A második soroksári találatnál ráadásul a szerencse is elpártolt a hazaiaktól, hiszen Huszák Tamás távoli, erős lövése a kapufáról előbb Rusák Edvárd kapus hátára, onnan meg a kapuba pattant. A sikerrel a Soroksár átvette a vezetést a bajnokságban.

A Vasas egymás után harmadszor ikszelt, a Békéscsaba ellen betalálni sem tudott Kis Károly együttese. Az angyalföldieknek több lehetőségük volt, de a lila-fehérek szervezett játéka eredményre vezetett, így egy ponttal távozhattak a Szusza Ferenc Stadionból, a Vasas ideiglenes otthonából.

A 94. percben kapott gól miatt veszített két pontot a Nyíregyháza. Pekár László büntetőből szerzett góljával sokáig vezetett a Szpari, ám a mérkőzés utolsó támadásából egyenlített a Monor Ficsor Richárd révén. A találkozó érdekessége volt, hogy a két legfiatalabb NB II-es tréner csapott össze – a monoriakat irányító Horváth Dávid 33, míg a szabolcsiakat edző Bozsik József mindössze 31 éves.

A Dorog lemosta a pályáról a Kazincbarcikát: Mészáros Áron gyors gólját Tóth László még megválaszolta, de jött a dorogi henger, Nagy István találatát követően Városi Viktor három perc alatt duplázni tudott. Érthetetlen a borsodiak szétesése azután, hogy vasárnap kapott gól nélkül verték meg a Vácot.

Már a 22. percben emberhátrányba került a Budaörs a Balmazújváros ellen, Kékesi Alex szabálytalankodott utolsó emberként, amiért kiállították, azonban Bognár György csapata emberhátrányban sem adta fel és sikerült megőriznie a döntetlent.

Várhidi Pétert annyira felbőszítették a Vác elleni meccs játékvezetői ítéletei, hogy a szakember kijelentette, a következő találkozóra orvost is visz magával. Az Óvár egyébiránt továbbra is nyeretlen, mivel csak 1–1-re volt képes a váciakkal szemben.

Elveszítette veretlenségét a ZTE, a zalaiak otthon az újonc Kaposvártól kaptak ki. Szakály Attila remek lövésére két perccel később Gajdos Zsolt fejjel válaszolni tudott, ám a hajrában jött a cserecsatár, Andorka Péter, és szintén fejjel megszerezte a Rákóczi győztes találatát. Érdekesség, hogy a kaposváriakat a korábbi zalai csatár, Waltner Róbert irányítja, aki győzelemmel távozhatott a ZTE Arénából.

Megvan a Siófok első sikere, a Balaton-partiak az ETO-t múlták felül 2–1-re úgy, hogy a győriek Völgyi Dániel kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban játszottak.

A szezont tragikusan kezdő újonc Tiszakécske ikszelt a Cegléddel, így már négy összecsapás óta veretlen, a Csákvár azonban nem lehet boldog azzal, hogy otthon csak 0–0-ra végzett a Budafokkal.

 

NB II
6. FORDULÓ

VASAS FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 0–0
Szusza Ferenc Stadion, 1050
néző. Vezette: Solymosi Péter (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
VASAS: Bese – Hinora, Vaskó, Szilágyi Z., Szivacski (Hajdú Á., a szünetben) – Murka (Bévárdi, 64.), Talabér, Szatmári L., Hrepka – Ádám (Rokszin, 64.), Balajti. Vezetőedző: Kis Károly
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Pilán, Viczián, Szélpál, Babinyecz (Dávid Z., 90.), Szatmári I. – Király P. (Hursán, a szünetben), Mezei – Szalai D. (Lustyik, 61.), Urbin, Gránicz. Vezetőedző: Boér Gábor
MESTERMÉRLEG
Kis Károly
: – Számítottunk rá, hogy felállt védelem ellen kell játszanunk, ezúttal azonban hiányzott a kreativitás a futballunkból. Teljesen átalakult a keretünk az új idényre, de bízom a csapatban, mert képesek vagyunk a szurkolók és a vezetőség által megfogalmazott célok teljesítésére.
Boér Gábor: – Öt védővel játszottunk, s ez bevált, mivel a Vasas támadói csak elvétve kerültek a kapunk elé. Voltak lehetőségeink a győzelem megszerzésére, összességében azonban nem lehetek elégedetlen, mert játékosaim megvalósították, amit a mérkőzés előtt kértem.

BFC SIÓFOK–ETO FC GYŐR 2–1 (1–0)
Siófok, 700
néző. Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Baghy Csaba)
SIÓFOK: Molnár P. – Csilus T., Fehér Zs., Lorentz, Nemes – Réti, Gál M., Bolla – Tóth M. (Petneházi, 61.), Elek B. (Szilágyi P., 70.), Medgyes (Nagy D., 87.). Vezetőedző: Varga Attila
ETO: Horváth T. – Kovács K., Tar, Vadász (Hamar Á., 83.), Völgyi – Tajthy, Magasföldi – Vukaszovics – Szimcsó, Koltai (Mervó, a szünetben), Baracskai (Jakab D., 69.). Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerző: Medgyes (1–0) a 15., Bolla (2–0) a 76., Szimcsó (2–1) a 78. percben
Kiállítva: Völgyi (a második sárga lap után) a 45. percben
MESTERMÉRLEG
Varga Attila
: – Alapvetően teljesítettük, amit elterveztünk erre a mérkőzésre. Egymásért küzdöttünk, csapatként működtünk, egységesek voltunk és beleadtunk mindent.
Mészöly Géza: – Gyengén kezdtünk, és az első félidő végén a kiállítás felborította a taktikánkat. Ennek ellenére emberhátrányban is uraltuk a játékot, de csak egy gólra futotta.

GYIRMÓT FC GYŐR–SOROKSÁR SC 0–3 (0–2)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 470
néző. Vezette: Szőts Gergely (Király Krisztián, Becséri Gergely)
GYIRMÓT: Rusák – Varga P., Szilvási, Széles, Présinger (Horváth R., 61.) – Nagy P., Kontár – Heffler N., Strestík (Sandal, 79.), Herjeczki – Szarka (Vólent, a szünetben). Vezetőedző: Szepessy László
SOROKSÁR: Kovács D. – Gárdos, Gyömbér, Valencsik, Bor – Derekas (Lipcsei K., 90.), Huszák – Albert Á., Tamási Zs. (Dvorschák, 69.), Kundrák N. – Orosz M. (Lőrinczy, 77.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Kundrák N. (0–1) a 24., Huszák (0–2) a 36., Orosz M. (0–3) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Szepessy László
: – Jó felfogásban, támadó szellemben futballoztunk, de a lehetőségeinkkel nem éltünk, az ellenfél viszont kontrákból kihasználta a hibáinkat. Jókor jött a pofon, mert szembekerültünk azokkal a problémákkal, amelyek benne vannak a játékunkban.
Lipcsei Péter: – Olyan csapat otthonában szereztünk három pontot, amelyik az első osztályra pályázik. Büszke vagyok játékosaimra, ugyanis a győzelmünk egyáltalán nem forgott veszélyben.

ZTE FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1–2 (0–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2450
néző. Vezette: Bogár Gergő (Huszár Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő)
ZTE: Zöldesi – Kónya K., Lesjak, Devecseri, Gergényi – Kiss M., Bedi – Babati, Kulcsár K. (Madarász, a szünetben), Balázs Zs. (Novák Cs., 58.) – Gajdos (Vojnovic, 76.). Vezetőedző: Nagy Tamás
KAPOSVÁR
: Pogacsics – Nagy J., Úr (Nagy K., a szünetben), Szabó A., Hadaró – Hegedűs D., Szakály A. – Zsiga, Nagy R. (Andorka, a szünetben), Bíró A. (Csernák, 71.) – Beliczky. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Szakály A. (0–1) az 54., Gajdos (1–1) az 56., Andorka (1–2) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tamás
: – Férfias, harcos mérkőzést játszottunk, ám a párharcoknál a kaposváriak egy fél lépéssel mindig előttünk jártak. Lehet, hibáztam a felkészítésben, de játékosaim mindent megtettek. A Kaposvár megérdemelte a győzelmet.
Waltner Róbert: – Mindig nagy örömmel jövök vissza Zalaegerszegre, mert ez a klub a szívem csücske. Megpróbáltam a Rákóczit minél jobban felkészíteni, s a legjobbakat kívánom a folytatásban volt egyesületemnek.

BSS MONOR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–1 (0–1)
Budapest, Hévízi út, 400
néző. Vezette: Radványi Ádám (Szalai Dániel, Szalai Balázs)
MONOR: Bozsó – Fülöp N. (Ficsor, 58.), Karacs, Tóth F., Pintér D. – Sági, Bori, Májer G., Szerencsi – Palincsár (Bayer, 74.) – Tóth B. (Tóth Á., 58.). Vezetőedző: Horváth Dávid
NYÍREGYHÁZA: Jova – Polényi, Fodor F., Pejovics, Farkas M. – Kártik – Bakos Sz. (Forró, 74.), Pekár – Gyurján B. (Hornyák, 65), Dragóner F. (Starosta, 65.), Rezes. Vezetőedző: Bozsik József
Gólszerző: Pekár (11-esből, 0–1) a 21., Ficsor (1–1) a 95. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Dávid
: – A futball igazságtalansága lett volna, ha nem szerzünk pontot. A Nyíregyházát nem engedtük helyzethez jutni, viszont megint futottunk az eredmény után. A végén, a gólunk után olyan energia szabadult fel, ami már járt nekünk.
Bozsik József: – Az első félidőben lefutballoztuk a Monort, majd az utolsó negyedórában olyan gondjaink voltak, amelyeket cserékkel szerettünk volna megoldani, de nem sikerült. A második félidőben a hazaiak helyzet nélkül rúgtak egy gólt, és ez két pontunkba került.

 

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–VÁC FC 1–1 (0–1)

Mosonmagyaróvár, 500 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Lémon Oszkár, Aradi József)
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich – Kovács B., Forgács A., Vágó, Katona K. – Zsirai, Darázs – Kapacina V. (Bakos B., 67.), Stieber A., Eszlátyi (Szabó V., 62.), Jelena (Winkler A., 56.). Vezetőedző: Várhidi Péter
VÁC: Halasi – Görgényi, Dlusztus, Szabó N., Földi – Pintér B., Tóth G. (Szekszárdi, a szünetben) – Kákonyi, Csillag (D'Urso, 88.), Mátyás – Zsolnai R. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Zsolnai (11-esből, 0–1) a 38., Szabó V. (1–1) a 72. percben
Kiállítva: Görgényi (Darázs meglökéséért) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Várhidi Péter
: – A következő mérkőzésre orvost is viszek magammal. Kivégeztek minket...
Zoran Szpisljak: – Gratulálok a csapatomnak a mentális erejéhez, mert két vereség után sikerült talpra állnunk. A hajrában megfogott bennünket a kapott gól, és idegesebben játszottunk.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAFOKI MTE 0–0
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300
néző. Vezette: Veizer Roland (Kepe Arnold, Kiss Balázs)
CSÁKVÁR: Tóth B. – Csilus Á., Csonka, Dulló, Baranyai Á. (Papp M., a szünetben) – Farkas A., Mészáros D. – Daróczi (Nándori, 72.), Molnár Cs. (Simon M., 64.), Tamás N. – Bobál G. Vezetőedző: Szijjártó István
BUDAFOK: Szabó B. – Margitics, Khiesz, Króner, Lakatos Cs. – Oláh B. – Filkor, Kovács D., Vass M. (Vég, 75.), Kercsó (Micsinai, 64.) – Boros G. (Fekete M., 82.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István
: – Végre egy mérkőzés, amikor nem kaptunk gólt, s küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. Sajnos újabb meghatározó játékosunk esett ki, így lassan ificsapattal leszünk kénytelenek kiállni.
Vitelki Zoltán: – Pontatlanul kezdtünk, de a második játékrészre feljavultunk, s közelebb álltunk a győzelemhez. Sajnálom, hogy nem sikerült.

KAZINCBARCIKAI SC–DOROGI FC 1–4 (1–2)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, 300 néző. Vezette: Takács Tamás (Albert István, Buzás Balázs)
KAZINCBARCIKA: Somodi – Kiss B. (Kanalos, 26.), Heil, Belényesi Cs., Fótyik – Toma, Krausz – Tóth L., Takács P. (Szabó L., 54.), Mikló – Olasz D. (Lukács R., 56.). Vezetőedző: Koleszár György
DOROG: Horváth G. – Erdélyi, Csató, Nagy Zs., Papp M. – Nagyházi, Nagy I. (Zachán, 81.), Szedlár (Fodor Á., 59.) – Faragó T., Mészáros Á. (Kitl M., 72.), Városi. Szakmai igazgató: Balogh Pál
Gólszerző: Mészáros Á. (0–1) a 4., Tóth L. (1–1) a 19., Nagy I. (1–2) a 43., Városi (1–3) a 60., Városi (1–4) a 63. percben
MESTERMÉRLEG
Koleszár György
: – Gyengén játszottunk, teljesen megérdemelt a Dorog győzelme.
Balogh Pál: – Mindent visszakaptam abból a taktikából, amit elterveztünk. Helyzeteinket jól használtuk ki, így egyáltalán nem túlzott a gólkülönbség, sőt akár több gólt is szerezhettünk volna, de nem szabad elégedetlenkednünk.

TISZAKÉCSKE VSE–CEGLÉDI VSE 0–0
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 650
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Georgiou Theodoros, Kis Zoltán)
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Benkó (Oláh M., 73.), Csáki, Kardos N., Polyák – Kirchner (Mihály, 64.), Tölgyesi, Kocsis G., Gréczi M. (Szabó D., a szünetben), Károly – Kalmár. Vezetőedző: Szabó István
CEGLÉD: Mursits – Farkas A., Nánási, Preklet, Rétyi (Kitl K., 72.) – G. Bíró, Nyilas (Gyürki, 32.), Albert I., Lukács R. (Makszimovics, 85.), Wild – Asztalos. Vezetőedző: Klausz László
MESTERMÉRLEG
Szabó István
: – Jobban játszottunk ellenfelünknél, de a helyzeteknél rossz döntéseket hoztunk. Nagy öröm azonban, hogy saját nevelésű játékosunk, Szabó Dávid jól futballozott. Négy mérkőzés óta veretlenek vagyunk és mindössze egy gólt kaptunk, erre lehet építkezni.
Klausz László: – Nagyobb helyzeteink voltak, ezért felemás érzéseim vannak. Ha valamelyik csapat gólt szerzett volna, megnyeri a mérkőzést.

BUDAÖRSI SC–BALMAZÚJVÁROS 0–0
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100
néző. Vezette: Molnár Attila (Szécsényi István, Bede Tamás)
BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Ódé – Kesztyűs B. (Csobánki, 90.), Fényes – Fodor D. (Vincze Á., 70.), Sajbán Miklós, Czvitkovics (Marques-Airosa, 70.) – Sajbán Máté. Szakmai igazgató: Bognár György
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi G. – Szalai A., Papucsek, Jagodics B., Farkas N. – Bódis (Berki I., 55.) – Óvári (Peres, 72.), Domokos, Szabó B. (Erdei, 55.), Kóródi – Zádori. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Kiállítva: Kékesi (gólhelyzetben lerántotta Zádorit) a 20. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György
: – Erőltetjük a támadófutballt, de rá kell jönnünk, hogy széllel szemben nekünk ez nem megy. Egyébként emberhátrányban is jól futballoztunk, el kellene gondolkodnom, hogy hétvégén a Vác ellen is így álljunk ki...
Horváth Ferenc: – A helyzetek alapján győzelmet, a játék alapján vereséget érdemeltünk volna.

AZ ÁLLÁS
1. Soroksár SC 6 4 1 1 13–5 +8 13
2. Gyirmót FC Győr 6 4 2 13–6 +7 12
3. Vasas FC 6 3 3 11–8 +3 12
4. Békéscsaba Előre 6 3 2 1 10–6 +4 11
5. ZTE FC 6 3 2 1 10–7 +3 11
6. Kaposvári Rákóczi FC 6 3 2 1 11–9 +2 11
7. Dorogi FC 6 3 1 2 11–8 +3 10
8. ETO FC Győr 6 2 2 2 10–7 +3 8
9. Budaörs 6 2 2 2 9–7 +2 8
10. Balmazújváros 6 2 2 2 5–4 +1 8
11. FC Csákvár 6 1 5 10–9 +1 8
12. Kazincbarcika 6 1 3 2 5–7 –2 6
13. Nyíregyháza Spartacus FC 6 1 3 2 4–7 –3 6
14. Vác FC 6 1 3 2 4–8 –4 6
15. Tiszakécske VSE 6 1 3 2 2–10 –8 6
16. Budafoki MTE 6 1 2 3 6–8 –2 5
17. BFC Siófok 6 1 2 3 6–9 –3 5
18. Monor 6 1 1 4 8–10 –2 4
19. Mosonmagyaróvár 6 4 2 4–9 –5 4
20. Ceglédi VSE 6 3 3 3–11 –8 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik