NB II: sima Szpari-vereség Dorogon; góleső Zalaegerszegen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.19. 17:25
null
Dorogon nem mindenki fért be a stadionba… (Fotó: Nemzeti Sport)
A labdarúgó NB II 4. fordulójában az eddig hibátlanul álló, éllovas Nyíregyháza Spartacus meglepetésre 3–0-ra kikapott Dorogon. A Kisvárda a kör rangadóján 3–0-ra megverte a Gyirmótot, míg a Soroksár és a Kazincbarcika egyaránt fordított: előbbi a Budaörs, utóbbi a szintén újonc Budafok ellen. A Cegléd 1–0-ra legyőzte idegenben a Mosonmagyaróvárt, míg a Szeged 2011 két góllal otthon a Szolnokot. A Sopron gól nélküli döntetlent játszott a Békéscsabával. Az MTK kettős emberelőnyben bizonyult jobbnak 3–0-ra a Vácnál, az ETO FC Győr pedig hazai pályán hátrányból kerekedett felül a Csákváron. A zalaegerszegi gólesőből a ZTE jött ki jobban, hiszen 5–2-re elbánt a Siófokkal.

 

ÖSSZEFOGLALÓK

Az első három fordulóban egyaránt három pontot szerző, így hibátlanul éllovas Nyíregyháza Spartacus győzelmi reményekkel érkezett Dorogra, a nyeretlen hazaiak azonban megtréfálták a szabolcsiakat. A Dorog Faragó Tomás találatával már a 3. percben előnybe került, majd negyedórával később Simon Attila értékesített egy büntetőt. A Szpari nagyot küzdött a folytatásban, azonban nem tudott közelebb lépni a taktikusan játszó és jól védekező ellenfeléhez, sőt, sérülés miatt le kellett cserélnie első számú kapusát, Jova Leventét, majd az őt helyettesítő Hermány Bence a második félidő ráadásában kapitulált, így a Dorog 3–0-ra győzött.

A játéknap rangadóján az élvonaltól tavasszal búcsúzó Gyirmót FC Győr az NB I-ről az utolsó fordulóban lemaradó Kisvárdához látogatott. A házigazda jobban kezdett, és a 20. percben Délczeg Gergely fejes góljával megszerezte a vezetést. A második félidőben becsülettel hajtott a Gyirmót, ám hiába nyílt esélye az egyenlítésre, gólokat Kondás Elemér fiai szereztek: előbb a csereként beállt Sergiu Oltean válláról pattant a kapuba a labda egy bal oldali szabadrúgás után, majd Délczeg fejelt ismét a hálóba, ezúttal egy Sebők-védés után pofozva azt be, így a Gyirmót a Nyíregyházától elszenvedett 3–0-s múlt heti vereség után a Kisvárdától is hármat kapott.

Annak ellenére, hogy Gulyás Máté egy perc alatt két sárgát begyűjtve, fél óra játék után a kiállítás sorsára jutott, az MTK hazai pályán alaposan megizzadt a Vác ellen. A vendégektől Görgényi Dávid is piros lapot kapott, kettős emberelőnyben pedig megtörte a jeget az MTK: elsőként Lencse László értékesített egy büntetőt, majd a hajrában Gera Dániel csavart pazarul egy szabadrúgást a kapuba, végül Hrepka Ádám állította be a 3–0-s végeredményt.

Az ETO FC Győr álmoskásan kezdett a Csákvár ellen, a második félidő elején pedig némileg váratlanul Tar Zsolt góljával meg is szerezték a vezetést a vendégek. Az 58. percben Kabát Péter beadását Beliczky Gergő fejelte a csákvári kapuba, majd Horváth Dániel kapott piros lapot: a látogatók kapusa elkaszálta Szimcsó Viktort. Az emberelőnyt végül sikerült kihasználniuk a hazaiaknak, a csereként beálló Zamostny Balázs a 85. percben egy szöglet utáni kavarodásvégén talált a hálóba, így Bekő Balázs együttese 2–1-re nyert, és egymás után másodszor szerzett három pontot.

Az újoncok csatáján, a Tiszaújvárosban megrendezett Kazincbarcika–Budafok összecsapáson előbb a hazaiak Engel Alex, majd a vendégek Vaszicsku Gergő révén találták el a kapufát. Az első félidő végén Csizmadia Csaba már pontosabban célzott, egy szöglet után a hálóba fejelt. A fordulást követően a barcikaiak ismét eltalálták kapufát, a 66. percben azonban már összejött az egyenlítés, Boros Gábor előbb a védőjébe, majd a hálóba lőtte a labdát. A lendületben maradt KBSC-nek végül a fordítás is sikerült, miután a csereként beálló Kristófi Sándor a 86. percben a hálóba bombázott. Vitelki Zoltán csapata 2–1-re nyert, és fellépett a dobogóra.

A zalaegerszegi gólesőben alaposan „elázott” a BFC Siófok. A forduló előtt utolsó helyen álló ZTE egy öngólnak köszönhetően szerzett vezetést, a Balaton-parti alakulat azonban egyenlített Nagy Dániel révén a 39. percben. Ennek ellenére hazai előnnyel mentek a pihenőre a felek, hiszen Babati Benjámin szabadrúgása után a kapuban kötött ki a labda. A második félidőben Balázs Zsolt és a gólja előtt egy perccel beálló Vernes Richárd is beköszönt, így Elek Bence találata már csak az eredmény kozmetikázására volt jó, sőt a végén még egy ZTE-gól született, azaz Zoran Szpisljak együttese 5–2-re nyert Disztl László gárdája ellen.

Dabason két eddig nyeretlen csapat, a Soroksár és a Budaörs találkozott. Az első negyvenöt perc kiegyenlített játékot, valamint egy gólt hozott: Sajbán Máté köszönt be Pethő Bence remek előkészítése után. A második félidőben Lipcsei Péter alakulata nagy erőket mozgósított a fordítás érdekében, ennek pedig meg is lett az eredménye: előbb Albert Ádám talált be, majd Gyömbér Gábor fejelt gólt, miközben Bognár György együttese több nagy helyzetet is kihagyott, így a Soroksár 2–1-es sikerrel megszerezte a három pontot.

A Szeged 2011 veszélyesebben játszott a Szolnoki MÁV ellen, ám a mezőnyfölénye csak a második félidőben érett góllá: az 57. percben Balázs Richárd bombázott nagy erővel a szolnoki kapuba. És ha egy üzlet beindul... Tizenöt perc sem telt el, Balázs megduplázta saját maga és csapata góljainak számát – ezzel pedig a 2–0-s végeredményt is beállította.

Az eddig veretlen Mosonmagyaróvár otthonában szerezte meg szezonbeli második győzelmét a Ceglédi VSE: Peres Csaba átlövése beakadt az óváriak kapujába, Klausz László gárdája ezzel 1–0-ra nyert, és három ponttal a zsákban utazhatott haza.

A Sopron–Békéscsaba találkozón nem esett gól, így a hazai szurkolóknak továbbra is várniuk kell a kedvenceik elsőjére: a Sopronnak az első négy meccsén nem sikerült aktuális ellenfele hálójába találnia, így két ponttal visszacsúszott az utolsó helyre.

JEGYZŐKÖNYVEK

LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–GYIRMÓT FC GYŐR 3–0 (1–0)
Kisvárda, 1385
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Farkas Balázs, Szalai Dániel)
KISVÁRDA:
Molnár-Farkas – Zanko, Vermes, Izing, Fodor Á. – Vári B. (Hej, 79.), Lucas, Oláh G., Misic (Oltean, 69.) – Délczeg, Lukács R. (Ilics, 62.). Vezetőedző: Kondás Elemér
GYIRMÓT:
Sebők Zs. – Áchim S., Lázár P., Széles I., Présinger – Kiss M., Varga P. (Szalánszki, 79.) – Szegi, Simon András, Stieber A. (Németh Zs., a szünetben) – Jano (Paku, 62.). Vezetőedző: Molnár László
Gólszerző:
Délczeg (1–0) a 20., Oltean (2–0) a 79., Délczeg (3–0) a 84. percben
MESTERMÉRLEG

Kondás Elemér: – Az eredmény ellenére nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen a Gyirmót mindent bevetett, több taktikai rendszerben is futballozott. Ismét veszélyesek voltak a szabadrúgásaink, és nagy fegyvertény, hogy a kiváló ellenféllel szemben háromszor is eredményesek tudtunk lenni, s ezzel a tabella élére álltunk.
Molnár László: –
A játékunk jobb annál, mint amit az elmúlt két meccs eredménye mutat. Az első félidőben jól játszottunk, de el kell ismerni, összességében a Kisvárdának volt több helyzete, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Elemeznünk kell a történteket.

DOROGNYÍREGYHÁZA SPARTACUS 3–0 (2–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 700néző. Vezette:Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Mohos Milán)
DOROG:Vajda– Németh Á.,Csató,Bora,Grabant– Szellák,Kovács D.– Faragó(Göblyös, 90.), Mészáros Á.,Kamarás(Perovics, 93.) – Simon Attila (Sitku, 78.). Vezetőedző:Schindler Szabolcs
NYÍREGYHÁZA:Jova(Hermány, 76.) – Hinora,Fodor F.,Kelemen,Papp M.– Holdampf(Gajdos,a szünetben), Csilus– Pekár,Rudolf,Rezes– DragónerF. (Sinanovic,42.). Vezetőedző:Lucsánszky Tamás
Gólszerző:Faragó (1–0) a 4., Simon Attila (11-esből, 2–0) a 19., Mészáros Á. (3–0) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs:– Egykori mesterem, Verebes József szavait idézve, a 4. fordulóban megérkeztünk a bajnokságba. Már az előző hetekben is minimális dolgokon csúsztunk el, de most kevesebb egyéni hibát követtünk el. Megérdemelten nyertünk, mert rengeteget tettünk a győzelemért.
Lucsánszky Tamás:– Az első tizenöt percben nagyon nyitottan, túlságosan nyerésre játszva futballoztunk. Ezt megbüntette az ellenfelünk. A második félidőben már az ő akaratuk érvényesült, nem tudtunk helyzeteket kialakítani, így okos, taktikus játékkal megérdemelten nyert a Dorog.

MTK BUDAPEST–VÁC FC 3–0 (0–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1202
néző. Vezette: Pintér Csaba (Ring György, Tóth II Vencel)
MTK:
Szentpéteri – Bori, Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Gera D., 58.), Schaffer, Vass Á., Takács R. (Korozmán, 64.) – Torghelle (Hrepka, 84.), Lencse. Vezetőedző: Feczkó Tamás
VÁC:
Halasi – Hegedűs, Tóth F., Görgényi, Gulyás – Tóth Cs., Szabó N. (Borvető, a szünetben) – Kákonyi, Nagy R. (Burány, 36.), Major – Balajti (Zsolnai, a szünetben). Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerző:
Lencse (11-esből, 1–0) a 70., Gera D. (2–0) a 87., Hrepka (3–0) a 90. percben
Kiállítva:
Gulyás M. (második sárga lap után) a 32., Görgényi (meglökte a játékvezetőt) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás:
– A mai meccset, bár meg kellett küzdenünk érte, de megnyertük. Ezért a mérkőzésért is három pontot kaptunk. A kispadról beszálló játékosok nagyon sokat tudtak hozzátenni a játékhoz. Biztos vagyok benne, hogy legközelebb jobban kiszolgáljuk majd közönségünket.
Horváth Károly:
– A találkozón történtek után felesleges bármit is mondanom. Ennek egyébként következményei lehetnek.

ZTE FC–BFC SIÓFOK 5–2 (2–1)
Zalaegerszeg, 1058
néző. Vezette:Pillók Ádám (Aradi József, Baghy Csaba)
ZTE:
Szappanos– Szabó M.,Koszó,Forgács,Bedi– Dubek,Nagy T.– Fujsz,Végh(Ekker, 63.),Babati(Kertész, 87.) – Balázs Zs.(Vernes, 76.). Vezetőedző:Zoran Szpisljak
SIÓFOK:
Balajcza– Szilágyi,Lorentz,Gál,Hidvégi– Lázár Zs.,Erőss Cs.(Balogh B.,a szünetben) – Nagy D., Petneházi,Kovács D.– Elek B.Vezetőedző:Disztl László
Gólszerző:
Gál (öngól, 1–0) a 18., Nagy D. (1–1) a 39., Babati (2–1) a 42., Balázs Zs. (3–1) a 75., Vernes (4–1) a 77., Elek B. (4–2) a 83., Kertész (5–2) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak:
– Természetesen örülök a sikernek, de rendkívül fontos, hogy fokozatosan lépegetünk előbbre a játékban. A két szélen több helyzetet is ki tudtunk dolgozni, a Siófok a kapott öt gól ellenére szervezett csapat. Ezúttal nekünk jött ki jobban a lépés, amit megbeszéltünk a fiúkkal, annak jelentős részét láttam a találkozón. Jó meccset játszott a csapatom.
Disztl László:
– A mérkőzés előtt úgy számoltunk, hogy kevés gólos, kiegyensúlyozott találkozó lesz. Az elején nem is volt gond. Aztán jött egy öngól, majd egy szabadrúgásgól, amivel alaposan felhoztuk a ZTE-t, ők pedig éltek a lehetőséggel. Többnyire csak futottunk az eredmény után, lélektanilag rossz pillanatokban kaptuk a gólokat.

ETO FC GYŐR–CSÁKVÁR FC 2–1 (0–0)
Győr
, ETO Park, 1800 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
GYŐR:
Gyurákovics – Boszorád, Bagi, Debreceni A. (Vadász V., 18.), Rokszin – Szatmári (Zamostny, 64.), Pongrácz – Beliczky, Magasföldi, Szimcsó – Erdélyi L. (Kabát P., a szünetben). Vezetőedző: Bekő Balázs
CSÁKVÁR:
Horváth D. – Pintér B., Tar, Dullo (Papp M., 39.), Baranyai – Molnár T., Sándor Gy., Mészáros D., Galambos Á. – Magyari Sz. (Major, 72.), Daróczi (Bokros, 81.). Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző:
Tar Zs. (0–1) az 51., Beliczky (1–1) az 58., Zamostny (2–1) a 85. percben
Kiállítva:
Horváth D. (elütötte a kapura törő Szimcsót) a 70. percben
MESTERMÉRLEG

Bekő Balázs: – Két pozitívumot fedeztem fel a mai mérkőzésben, az egyik a három pont megszerzése, a másik pedig az, hogy önmagunkat tudtuk legyőzni. Gyengén, sok technikai és taktikai hibával játszottunk, de a lényeg, hogy a rutin legyőzte a fiatalságot.
Szanyó Károly: – Csalódott vagyok az eredmény miatt, a játékunkban több volt. Az NB II talán legfiatalabb csapata vagyunk, ha rutinosabbak leszünk, az ilyen meccseket követően ponttal vagy pontokkal távozhatunk. Az ETO rutinosabb keretének köszönhetően tudott ma felülkerekedni.

SOROKSÁR SC–BUDAÖRS SC 2–1 (0–1)
Dabas, 200
néző. Vezette: Csonka Bence (Buzás Balázs, Bornemissza Norbert)
SOROKSÁR: Kovács D. – Gárdos, Dvorschák, Valencsik, Silye – Gyömbér, Tamási Zs. (János, 63.) – Albert Á., Huszák, Lakatos I. (Derekas, 90.) – Pergel (Pál A., 63.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
BUDAÖRS:
Kemenes – Marques, Kékesi, Tányéros, Medgyes – Sajbán Miklós (Horváth R., 74.), Bakos – Pethő (Fodor D., 82.), Czvitkovics, Deli – Sajbán Máté. Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző:
Sajbán Máté (0–1) a 44., Albert Á. (1–1) a 65., Gyömbér (2–1) a 86. percben
MESTERMÉRLEG

Lipcsei Péter: –
Az idei leggyengébb első félidőt produkáltuk, emiatt a szünetben muszáj volt fejmosást tartanom. Ugyanakkor dicséret illeti a játékosaimat, mert a második játékrészben képesek voltak talpra állni és vesztett állásból, a hajrában megfordítani a meccset. Úgy érzem, győzelmünk megérdemelt.
Bognár György: –
A Soroksárnak két helyzet elég volt a három pont megszerzéséhez, nekünk hat ziccer is kevés volt az egyhez.

SOPRONI VSE–BÉKÉSCSABA 0–0
Sopron, 300
néző. Vezette: Radványi Ádám (Becséri Gergely, Király Zsolt)
SOPRON:
Molnár M. – Fazakas, Fehér, Ágh, Bor – Koronczai, Tóth M., Kővári – Varga Sz. (Horváth P., 61.), Kovács D. (Garda, 65.), Batizi-Pócsi (Szabó L., 46.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
BÉKÉSCSABA:
Ribánszki – Szélpál (Eszlátyi, 80.), Viczián (Gyurján, 59.), Dlusztus A., Mészáros M. – Pilán, Birtalan (Király P., 72.), Nagy S., Szatmári – Urbin, Gránicz. Vezetőedző: Boér Gábor
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Nagyon jól felkészített Békéscsaba ellen szereztünk egy pontot. Voltak helyzeteink, de a kapu előtt sajnos továbbra is gyengék vagyunk.
Boér Gábor:
– Nagyon küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, többet birtokoltuk a labdát, mint a hazaiak. A második félidőben sokkal lüktetőbb volt a játék mindkét oldalon, sajnos nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–CEGLÉDI VSE 0–1 (0–0)
Mosonmagyaróvár, 500
néző. Vezette: Berényi Tamás (Szécsényi István, Szalai Balázs)
MOSONMAGYARÓVÁR:
Tarczy – Huszárik, Szpirulisz, Vágó, Juhász Gy. – Schmatovich, Laki, Kovács T. – Lőrinczy (Bartos, 75.), Tóth L. (Kapacina, 61.), Zsigmond. Vezetőedző: Várhidi Péter
CEGLÉD:
Mursits – Valkovszki, Nánási, Preklet, Törtei – G. Bíró, Albert I. (Hujber, 91.) – Damásdi – Asztalos, Farkas A., Peres (Fehér M., 89.). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző:
Peres (0–1) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Várhidi Péter: –
Mindig bosszantóak azok a vereségek, amikor külső tényezők játszanak szerepet. Ma két tizenegyest nem kaptunk meg, ami nem vezethetett máshoz.
Klausz László:
– Maximálisan elégedett vagyok a csapatommal, taktikailag és hozzáállásban is azt nyújtotta, amit kértem. Sok sérültünk van, ha felgyógyulnak, még erősebbek leszünk.

KAZINCBARCIKAI SC–BUDAFOKI MTE 2–1 (0–1)
Tiszaújváros, 350
néző. Vezette: Veizer Roland (Szilágyi Norbert, Kulcsár Judit)
KAZINCBARCIKA:
Somodi – Tóth Sz., Palmes, Heil, Süttő – Takács P., Hegedűs D. – Constantinescu (Kristófi, 60.), Engel (Bene, 68.), Kanalos (Micsinai, 77.) – Boros G. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
BUDAFOK:
Szabó B. – Kirják, Csizmadia, Vaszicsku, Harsányi I. – Vass M., Ihrig-Farkas (Margitics, 62.) – Kovács D., Veszelinov (Illés D., 82.), Nagy T. – Pölöskey P. (Vankó, 75.). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző:
Csizmadia (0–1) a 45., Boros (1–1) a 66., Kristófi (2–1) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Vitelki Zoltán: –
Gratulálok játékosaimnak, akik ismét bebizonyították, hogy remek csapatot alkotnak. Kimondhatjuk, hogy együttesünk tényező a második vonalban, és minden ellenféllel szemben győzelmi eséllyel lép pályára. Sokat teszünk a javulás érdekében, és igyekszünk továbbra is a földön maradni.
Prukner László: – Két mérkőzésen öt pontot ajándékoztunk ellenfeleinknek... Hiába vezettünk a Kazincbarcika ellen, nem tudtuk előnyünket megőrizni, mert adódó helyzeteinket kihasználatlanul hagytuk. Rutinos játékosaink vannak, de nem tudják kezelni ezt a helyzetet, ellenfelünk ugyanakkor akaratból jelesre vizsgázott és megérdemelten győzött.

SZEGED 2011–SZOLNOKI MÁV 2–0 (0–0)
Gyula, 200
néző. Vezette: Molnár Attila (Csatári Tibor, Bertalan Bálint)
SZEGED: Szántai – Causic, Farkas M., Zabari – Molnár J. (Balogh G., 67.), Horváth A., Pászka, Nicorec (Germán, 62.) – Coroian, Zádori, Balázs R. (Povázsai, 75.). Vezetőedző: Supka Attila
SZOLNOK: Hrabina – Molnár R., Horgosi, Papp Sz. – Tóth B. (Berdó, 65.), Földi – Jasarevic (Angyal, 65.), Kenderes, Farkas A. (Kánya, 79.), Pintér – Olasz. Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Balázs R. (1–0) az 56., Balázs R. (2–0) a 60. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila: – Fontos győzelem az előző két mérkőzés után. Fizikailag is felülmúltuk ellenfelünket, megérdemelten nyertünk.
Balogh Pál: – Sajnos nem ismételtük meg a múlt heti teljesítményünket. Pontatlanok voltunk, egy negyedóra alatt veszítettük el a mérkőzést.

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 4 3 1 10–4 +6 10
2. MTK Budapest 4 3 1 7–2 +5 10
3. Kazincbarcika 4 3 1 5–2 +3 10
4. Nyíregyháza Spartacus FC 4 3 1 9–5 +4 9
5. ETO FC Győr 4 2 1 1 5–4 +1 7
6. Ceglédi VSE 4 2 2 5–4 +1 6
7. Szeged 2011 4 2 2 5–6 –1 6
8. Békéscsaba Előre 4 1 2 1 4–2 +2 5
9. Dorogi FC 4 1 2 1 7–6 +1 5
10. Mosonmagyaróvár 4 1 2 1 5–5 0 5
11. Soroksár SC 4 1 2 1 3–3 0 5
12. Szolnoki MÁV FC 4 1 2 1 3–4 –1 5
13. Gyirmót FC Győr 4 1 1 2 6–7 –1 4
14. Budafoki MTE 4 1 1 2 4–5 –1 4
15. ZTE FC 4 1 1 2 5–8 –3 4
16. Vác FC 4 1 1 2 2–5 –3 4
17. BFC Siófok 4 1 3 3–8 –5 3
18. FC Csákvár 4 2 2 3–5 –2 2
19. Budaörs 4 2 2 6–9 –3 2
20. Soproni VSE 4 2 2 0–3 –3 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik