NB II: nem bírt az MTK a Szegeddel, ikszelt a Várda a Budaörssel

Vágólapra másolva!
2018.04.22. 19:00
Vasárnap délután játszották a labdarúgó NB II 31. fordulóját. A játéknap egyik kiemelkedő találkozóján a Békéscsaba kétgólos hátrányból felállva tudott ikszelni Gyirmóton. Érdekesség, hogy mind az éllovas MTK, mind a második Kisvárda csak döntetlenre volt képes idegenbeli fellépésén. A Zalaegerszeg emberhátrányban játszva szerzett pontot Nyíregyházán.

Ikszelt a Kisvárda a Budaörssel (Fotó: Szabó Miklós)
Ikszelt a Kisvárda a Budaörssel (Fotó: Szabó Miklós)
Ikszelt a Kisvárda a Budaörssel (Fotó: Szabó Miklós)
Ikszelt a Kisvárda a Budaörssel (Fotó: Szabó Miklós)
Ikszelt a Kisvárda a Budaörssel (Fotó: Szabó Miklós)

 

A labdarúgó NB II 31. fordulója semmi érdemi változást nem hozott a tabella élén, mert az első hat helyezett kivétel nélkül döntetlent játszott. Emiatt leginkább a listavezető MTK bosszankodhatott, mert a Szeged 2011 Farkas Márk góljával a 93. percben egyenlített. Említésre méltó még, hogy a Gyulán lejátszott meccsen a fővárosiak első találatát Lencse László szerezte, aki így már 19 góllal vezeti a másodosztály góllövőlistáját. A mérkőzés egyébként bővelkedett fordulatokban, mert a vezetést a Tisza-partiak szerezték meg, innen fordított az MTK, majd 2–1-es előnyénél Germán Tamás 11-esét megfogta a kék-fehérek kapusa, Szentpéteri Viktor.

A Kisvárda a Budaörs ideiglenes otthonában, Tatabányán Sergiu Oltean fejes gólja révén az első félidő végén előnybe került, ám a fordulás után Bognár György együttesének Csobánki Ádám fejesével sikerült egalizálnia.

A játéknap talán legjobban várt összecsapásán a Gyirmót a szünetben már 2–0-ra vezetett a Békéscsaba ellen, ám a viharsarkiak innen is döntetlenre tudták menteni a találkozót. A lila-fehérek házi gólkirálya, a 18 találatnál járó Birtalan Botond hét perccel a vége előtt, ezúttal büntetőből volt eredményes, így alakult ki a 2–2-es végeredmény. A 11-est előidéző kezezés miatt Lázár Patrikot kiállította Németh Ádám játékvezető, így a gyirmótiak a hajrát emberhátrányban töltötték.

A forduló leggólgazdagabb erőpróbáján a Csákvár idegenben rúgott négyet a Szolnoknak. A középmezőny középén tanyázó együttesnél Rétyi Tamás duplázott, de ismét betalált a tavasszal gólerős Bobál Gergely is. Szijjártó István gárdája eddig parádés áprilist produkál, hiszen a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert és a Békéscsabán kiharcolt döntetlen sem számít rossznak. A Szolnok ezzel szemben épp ellenkező úton halad, az április 1-jén Zalaegerszegen aratott meglepetésdiadala óta ez a 2–4 már sorrendben a negyedik veresége volt.

Új edzővel és új helyszínen fogadta a Kazincbarcika a sereghajtó Sopront. A borsodi együttes immár az idény végéig ideiglenesen megbízott Koleszár György irányításával, a felújított putnoki stadionban, Tóth Szabolcs góljával vágott vissza az őszi vereségért a nyugati határszéli gárdának, amely a bajnokságban egyetlen sikerét éppen a Barcika ellen aratta. A borsodiak így győzelemmel tudták megünnepelni a kettős premiert.

Döntetlenre végződött a Pest megyei derbi a Vác és a Cegléd között, a mérkőzés érdekessége, hogy utóbbi gárda Nyilas Elek révén szerzett vezetést, aki korábbi csapata ellen talált be.

A táblázat utolsó öt helyezettje közül három csapat is ikszelt, a játéknap vesztese a Budafok volt, amely hazai pályán kapott ki a Siófoktól (0–2). Egy pontot szerzett a ZTE, ami két szempontból is pozitívumként könyvelhető el. Egyrészt mert az utóbbi időben kudarcot kudarcra halmozó zalaiak a Nyíregyháza otthonában érték el a remit, másfelől mert Devecseri Szilárd kiállítása miatt az utolsó negyedórában emberhátrányban játszva harcolták ki.

A Mosonmagyaróvár soroksári döntetlenjének (0–0) értékét az növeli, hogy a kisalföldiek edzője, Várhidi Péter eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra.

Első tavaszi diadalát aratta a Dorog, az ETO elleni sikerrel Schindler Szabolcs együttese a tavaly december 3. óta nyúló nyeretlen sorozatát zárta le. A győriek ezzel szemben sorrendben a harmadik idegenbeli fellépésükről tértek haza vesztesen.

LABDARÚGÓ NB II
31. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2–2 (2–0)
Győr-Gyirmót, 450 néző. Vezette: Németh Ádám (Kepe Arnold, Baghy Csaba)
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Lázár P., Szilvási, Présinger – Kiss M. – Szalánszki (Varga P., 70.), Nagy P., Czár (Paku, 57.) – Horváth R. (Áchim S., 85.), Sandal. Vezetőedző: Szepessy László
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Nagy S. (Urbin, 63.), Dlusztus, Szélpál, Mészáros M. – Nagy I., Lustyik, Hursán (Szatmári I., a szünetben), Király P. (Viczián, a szünetben) – Birtalan B., Gyurján. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Horváth R. (1–0) a 19., Sandal (2–0) a 41., Mészáros M. (2–1) a 46., Birtalan B. (11-esből, 2–2) a 83. percben
Kiállítva: Lázár P. (kezezésért) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Szepessy László: – Ellentétes félidőket hozott a mérkőzés. Nálunk Paku meccslabdát hibázott, így örülnünk kell annak, hogy megőriztük tavaszi veretlenségünket.
Boér Gábor: – Az első negyvenöt percben amit lehetett, elrontottunk. A szünet után szerkezetet váltottunk, és ennek, valamint a fiúk csupa szív játékának köszönhetően egyenlítettünk.

SZEGED 2011MTK 2–2 (1–2)
Gyula, 400 néző. Vezette: Bogár Gergő (Medovarszki János, Szvetnik Bence)
SZEGED: Alekszics – Áchim Á., Farkas, Tóth G., Gergényi – Horváth A. (Nicorec, 65.), Corian – Szabó P., Germán T., Zivanovics (Zabari, 66.), Tóth M. (Zádori, 58.). Vezetőedző: Őze Tibor
MTK: Szentpéteri – Katona, Balogh B., Gengeliczki, Jakab (Bori, 81.) – Vass P., Kanta M., Kulcsár T. (Gera D., 65.), Borbély – Schafer, Lencse (Hrepka, 75.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Germán T. (1–0) a 29., Lencse (1–1) a 34., Vass P. (1–2) a 45., Farkas M. (2–2) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Őze Tibor: – Büszkék vagyunk a csapatra, a második félidőben kiváló játékkal szereztünk pontot a mezőny legjobb együttesétől.
Feczkó Tamás: – Az első félidei játékunkkal elégedett vagyok, sok helyzetet dolgoztunk ki, sajnos ezek kimaradtak. A második félidőben a Szeged jól futballozott, mi pedig a meccslabdáinkat kihagytuk. Reális eredmény született.

BUDAÖRSI SC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 150
néző. Vezette: Gaál Ákos (Lémon Oszkár, Király Zsolt)
BUDAÖRS:
Demjén – Menyhárt, Kékesi, Fényes, Ódé (Sajbán Miklós, 31.) – Czvitkovics, Csobánki, Bakos (Lengyel B., 82.), Medgyes – Palincsár (Fodor D., 73.), Sajbán Máté. Szakmai igazgató: Bognár György
KISVÁRDA:
Zöldesi – Hej, Izing (Oltean, 5.), Rjasko, Vári – Melnik, Lucas, Misic (Oláh G., 73.), Jánvári (Heffler N., 85.) – Horváth Z., Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző:
Oltean (0–1) a 45., Csobánki (1–1) a 60. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György:
– Fizikailag nagyon erős a Kisvárda. A csapat hozzáállásával és az eredménnyel elégedett vagyok, a mérkőzés viszont brusztolós és csúnya volt.
Kondás Elemér:
– Jól kezdett a Budaörs, de aztán átvettük az irányítást, és a legjobbkor a vezetést is megszereztük. A második félidőben magunkra húztuk ellenfelünket, így nem volt váratlan az egyenlítés. A végén megint felülkerekedtünk, de újabb gólt már nem tudtunk szerezni.

KAZINCBARCIKAI SC–SOPRONI VSE 1–0 (1–0)

Putnok, 500 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Máyer G., Szilágyi N.)
KAZINCBARCIKA: Somodi – Tóth Sz. (Murai, 66.), Palmes, Belényesi, Süttő – Engel, Mikló, Hegedűs D., Kristófi (Orovecz, 71.) – Bene A. (Lőrincz, 76.), Kanalos. Megbízott vezetőedző: Koleszár György
SOPRON: Kunsági – Harangozó, Koronczai (Kitl K., 67.), Czingráber, Varga R. – Angyal, Gyürki – Tóth M., Kővári (Bor, a szünetben), Horváth P. – Szabó V. (Batizi-Pócsi, a szünetben). Vezetőedző: Bekő Balázs
Gólszerző: Tóth Szabolcs (1–0) a 29. percben
Kiállítva: Czingráber (második sárga lap után) a 94. percben
MESTERMÉRLEG
Koleszár György: – Mindig a legnehezebb feladat a kötelező győzelmet megszerezni, szerencsére ez nekünk ma sikerült. Én sem értem, hogy a Sopron hogyan lehet a táblázat utolsó helyezettje... Valamennyi játékosom kitette a szívét és lelkét a pályára, roppant fontos győzelmet arattunk.
Bekő Balázs: – Botrányos, NB III-as színvonalú mérkőzést játszottunk. Ami ezen a pályán történt, a futball megcsúfolása volt. Sajnálatos módon ebben mi voltunk az egyik főszereplő.

BUDAFOKI MTESIÓFOK0–2 (0–0)
Promontor utca, 150 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Szalai Dániel, Szalai Balázs)
BUDAFOK: Szabó B. – Margitics, Khiesz, Csizmadia, Forgács (Micsinai, 74.) – Kovács D. (Ihrig-Farkas, 68.), Filkor, Vass M., Vankó (Végh B., 62.) – Pölöskey, Kercsó. Vezetőedző: Gálhidi György
SIÓFOK: Balajcza – Szilágyi Z., Fehér, Gál M., Hidvégi – Bévárdi, Petneházi, Berde, Nemes (Kiss B., 90.) – Elek (Balázs Zs., 83.), Vólent (Lorentz, 70.). Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Vólent (0–1) az 57., Petneházi (0–2) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György: – A héten nyugalom volt az öltözőben, jól dolgoztak a fiúk, semmi nem utalt arra, hogy a hét végén probléma lehet. Kiegyenlített első félidőt követően a szünet után jól kezdtünk, de a semmiből kaptunk egy gólt, kitámadtunk, és ennek lett a következménye a második kapott gól. Sajnálom a közönségünket, és sajnálom, hogy csalódást okoztunk.
Varga Attila: – Mindkét csapatnak fontos volt a mai találkozó, mesteri módon felnőttünk a feladathoz, csapatként hibátlan mérkőzést produkáltunk.

DOROGI FC–ETO FC GYŐR 1–0 (1–0)
Dorog, 600
néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Pápai Zoltán)
DOROG:
Vajda D. – Szalai Á., Csató, Bora, Németh Á. – Lénárt – Nagyházi, Mészáros Á., Kitl M. (Városi, 30.) – Faragó (Fürjes, 59.), Vígh Á. (Szellák, 68.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
GYŐR:
Szatmári Z. – Kovács K., Vadász, Debreceni, Rokszin – Bagi, Tajthy – Szatmári L. (Magasföldi, 66.) – Szánthó (Beliczky, 78.), Erdélyi (Szimcso, 62.), Zamostny. Vezetőedző: Szentes Lázár
Gólszerző:
Faragó (1–0) a 34. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs:
– Megmutattuk, hogy igazi csapat a miénk! A közönségünk támogatása újra elengedhetetlen volt annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el.
Szentes Lázár:
– A nagy nyilvánosság előtt megismétlem, amit a mérkőzés után közvetlenül megtettem: elnézést kértem azoktól a győri szurkolóktól, akik elutaztak Dorogra, és végigszenvedték ezt a szörnyűséget, amit labdarúgás címén műveltünk.

VÁC FCCEGLÉDI VSE 1–1 (0–1)
Budapest Hévízi út, 350 néző. Vezette: Farkas Tibor (Bertalan Dávid, Török Katalin)
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Szabó N., Tóth F., Búrány – Zsolnai R., Tóth G., Gulyás M., Major (Kiliti, 61.) – Varga Sz. (Borvető, a szünetben) – Balajti. Edző: Nagy Tibor
CEGLÉD: Mursits – Wild, Nánási, Albert I., Farkas A. – G. Bíró, Nyilas E. (Ágoston, 82.) – Szilágyi P. (Peres, 88.), Hujber (Peszmeg, 76.), Damásdi – Asztalos. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Nyilas E. (0–1) a 22., Zsolnai R. (1–1) a 71. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor: – Ez egy nagy szenvedés volt – lassan, körülményesen futballoztunk, egy-két játékosnak el kellene kezdenie futni.
Trepák Attila mb. edző: – Olyan érzésem van, mint amilyen a választás idején volt, amikor mindenki azt az eredményt várta, ami végül megszületett, de a végén mégis mindenki meglepődött. Nagy csatában, jó csapat otthonában értékes pontot szereztünk.

SZOLNOKI MÁVAQVITAL FC CSÁKVÁR 2–4 (0–2)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion 500 néző. Vezette: Ducsai József (Bornemissza Norbert, Kovács II Gábor)
SZOLNOK: Hrabina – Molnár R., Horgosi, Balogh M., Földi – Kenderes, Farkas A. – Jasarevic (Pintér N., 66.), Berdó, (Pantovics, a szünetben), Tóth L. – Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál
CSÁKVÁR: Hermány – Horvat, Tar, Csonka, Galambos – Sándor Gy. – Rétyi (Tamás N., 87.) Polonkai, Király B. (Molnár Cs., 68.), Sejben (Baranyai Á., 62.) – Bobál G. Vezetőedző: Szijjártó István
Gólszerző: Bobál G. (0–1) a 19. , Király B. (0–2) a 41., Olasz D. (1–2) az 51., Rétyi (1–3) az 54., Rétyi (1–4) a 77., Farkas A. (2–4) a 82. percben
Kiállítva: Kenderes (második sárga lap után) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Olyan hibákat követtünk el a mérkőzésen, amelyekre képtelenség egy edzőnek felkészülni. A második félidőben egygólos hátrányban voltak lehetőségeink, de sajnos nem éltünk velük. Hullámvasúton vagyunk, amelyet sürgősen meg kéne állítani.
Szijjártó István: – A kiesés elől menekülünk, hiszen harminchét ponttal a tizenkettedik helyről vártuk a meccset. Voltak egészen jó periódusaink, s rendkívül fontos győzelmet arattunk Szolnokon.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUSZTE FC 0–0
Nyíregyháza, 1075 néző. Vezette: Veizer Roland (Punyi Gyula, Kormányos Gábor)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Hinora, Fodor F., Rubus, Farkas M. – Kártik – Gréczi (Csilus T., 58.), Pekár, Kesztyűs (Hornyák, 79.), Szinanovics (Dragóner, 52.) – Gajdos. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
ZTE: Kovács Z. – Polényi G., Nagy T., Devecseri, Fodor Á. – Patvaros, Hudák M. – Babati (Kovács Á., 75.), Vernes (Forgács A., 79.), Bedi – Jelena (Lencsés, 89.). Vezetőedző: Artner Tamás
Kiállítva: Devecseri (második sárga kap után) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás: – Kimondottan rosszul, enerváltan, idegesen kezdtük a mérkőzést, a rengeteg pontatlanság meghatározta a történteket. Amikor tíz játékosra fogyatkozott az ellenfél, előttünk adódott a meccslabda, de elhibáztuk.
Artner Tamás: – Az első félidőben a mi elképzeléseink szerint alakult a játék, megvoltak a helyzeteink is. Döntetlen színezetű találkozón a kiállítás után az egy pontért küzdöttünk, és a csapat erejét is mutatja, hogy meg is szereztük azt.

SOROKSÁR SCCREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR0–0
Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Nagy Róbert (Berényi Ákos, Márkus Péter)
SOROKSÁR: Steer – Fülöp N., Dvorschák, Valencsik, Silye – Gyömbér – Csernik, Huszák, Tamási Zs. (Gárdos, 63.), Kundrák (Lakatos I., 78.) – Pál A. (Popov, 63.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich – Kovács B., Szépe, Szpirulisz, Katona K. – Zsirai, Bakos B. (Vágó L., 72.) – Eszlátyi, Lőrinczy (Kapacina V., 71.), Bartos J. – Kulcsár K. (Winkler, 79.). Vezetőedző: Várhidi Péter
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Szerettünk volna nyerni, de ma sajnos úgy tűnt, ha reggelig játszunk, akkor sem találunk a kapuba. A szünetben már érezni lehetett, hogy amelyik csapat egy gólt szerez, megnyeri a meccset. Silye Erik kapufájánál közel jártunk hozzá, azonban kifelé pattant a labda.
Kostorják Zsolt (az eltiltott Várhidi Péter helyett): – Nagyon szoros hátul a mezőny, így minden pontnak súlya van. Szeretnénk minél hamarabb eltávolodni a kiesőzónától, ám ma egy pici hiányzott a győzelemhez.

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest31233572–31+4172
2. Kisvárda30187552–30+2261
3. Békéscsaba Előre31157952–34+1852
4. Gyirmót FC Győr30148851–37+1450
5. Nyíregyháza Spartacus FC301310745–31+1449
6. Budaörs30139858–44+1448
7. ETO FC Győr311361241–410 45
8. Vác FC301191038–33+542
9. Soroksár SC301191034–32+242
10. FC Csákvár301171240–52–1240
11. Ceglédi VSE291091029–37–839
12. Szolnoki MÁV FC301141533–45–1237
13. BFC Siófok301061434–38–436
14. Kazincbarcika301061429–42–1336
15. Dorogi FC308111135–37–235
16. Mosonmagyaróvár307121126–35–933
17. Szeged 2011307111224–33–932
18. ZTE FC30871529–44–1531
19. Budafoki MTE31791530–46–1630
20. Soproni VSE291101818–48–3013

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik