Hetet rúgott a Vasas a Vácnak, négyet a Gyirmót a Ceglédnek, menetel a ZTE

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.31. 15:51
Sűrűn potyogtak a gólok a labdarúgó NB II 30. fordulójában, vasárnap. Újpesten a Vasas 7–4-re verte meg a Vácot, Győrben az ETO 3–2-re a dobogós Kaposvárt, és a második Gyirmót is négy góllal tömte ki a Cegléd kapuját. A Békéscsaba emberhátrányban tartott otthon egy pontot a Nyíregyháza ellen. Házon kívül tudott három pontot gyűjteni a Kazincbarcika és a Budafok, a kiesés ellen harcoló csapatok csatáját a Siófok nyerte meg a Balmazújváros ellen.
Hétszer volt okuk a gólörömre a Vasas játékosainak a Vác ellen (Fotó: Micheller Szilvia)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Hétszer volt okuk a gólörömre a Vasas játékosainak a Vác ellen (Fotó: Micheller Szilvia) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A 7–4-es vízilabda-eredménnyel végződött Vasas–Vác mérkőzésről marad emlékezetes a bajnokság 30. fordulója. A találkozó külön érdekessége volt, hogy 1–0-ra és 2–1-re még a Duna-parti együttes vezetett, s a szünetben is előnnyel ment pihenőre. Szanyó Károlynak, a piros-kékek edzőjének azonban sikerült a második félidőre felráznia csapatát, amely előbb egy perc alatt fordított, majd a váciak szépítése után ismét két gólt ugyanennyi idő alatt.

A mérkőzés embere a négy gólt – igaz, kettőt büntetőből – lőtt Balajti Ádám volt, aki tavaly még éppen a ellenfelet erősítette. Rajta kívül még Birtalan Botondnak, illetve a váciak részéről Kákonyi Dánielnek is sikerült dupláznia. Győzelmével a Vasas a hatodikról a negyedik helyre lépett előre a tabellán, de még így is 10 pont a lemaradása a feljutó helyen álló, második Gyirmóttal szemben.

A Vasas–Vác találkozó a maga 11 találatával a bajnokság eddigi leggólgazdagabb mérkőzése lett, eggyel megelőzve az október 21-én 7–3-as hazai sikerrel végződött Gyirmót–Monor összecsapást.

Ha már a kisalföldi együttes került szóba, feltétlenül meg kell említeni, hogy győzelemmel sikerült a Szepessy László örökébe lépő szakmai igazgató, Hannich Péter edzői bemutatkozása. Irányításával ugyanis a Gyirmót 4–0-ra lépte le idegenben a Ceglédet, mégpedig úgy, hogy három gólt is rögzített játékhelyzet előzött meg.

Ugyancsak új szakvezető irányította a másik Győr-Moson-Sopron megyei csapatot, az ETO-t is, ahol a lemondott Király József helyett már Herczeg Miklós ült a kispadon. A győri alakulat 3–2-re győzte le a még mindig harmadik Kaposvárt, s ezzel véget ért három fordulón át tartó vereségszériája. Itt Nemanja Andrics teljesítményét kell kiemelni, aki kétszer is betalált a somogyiak hálójába, különösen a második gólja ment élményszámba.

A Gyirmóthoz a másik feljutásra álló csapat, az éllovas Zalaegerszeg is nyerni tudott. Dobos Barna gárdájának nem okozott gondot hazai pályán a Soroksár legyűrése (3–0). Érdekesség, hogy a zalaiak első két gólját olyan játékos szerezte – Farkas II Balázs És Bobál Gergely –, akiket a télen igazoltak a kék-fehérek.

A Kaposvár győri vereségének következtében a Gyirmótnak immár három, míg a Zetének hét pont az előnye a somogyiakkal szemben, tehát egyre jobban érik az élen állók feljutása.

Szintén komoly NB I-es múlttal rendelkező együttesek csaptak össze a Békéscsaba–Nyíregyháza párosításban. A gól nélkül végződött mérkőzésről azt érdemes kiemelni, hogy mivel Király Patrikot második sárga lappal kiállították, így a lila-fehéreknek egy bő fél órát emberhátrányban kellett végigküzdeniük. A Nyíregyháza Zoran Spisljak irányításával kezd magára találni, hiszen az elmúlt négy fordulóban veretlen maradt, s közben 10 pontot szedett össze.

Érintetetlenek maradtak a hálók Csákvár–Tiszakécske találkozón is – ennek érthetően inkább az újonc vendégek örültek. A hazaiak nagy fölényben játszottak, ám a végén a kontrákra építő Tisza-partiak is megszerezhették volna a győzelmet.

A forduló egyik meglepetésének a Kazincbarcika Budaörs elleni tatabányai sikerét lehet tekinteni. Annál is inkább, mert Gálhidi György együttese 0–1-ről tudott fordítani – igaz, a szerencse is közrejátszott a borsodiak győzelmében, hiszen a meccs a 91. percben Tóth Keve öngóljával dőlt el a javukra.

Ennyire azért nem volt váratlan a Budafok mosonmagyaróvári győzelme, hiszen a házigazdák az utolsó előtti helyet foglalják el a táblázaton. Itt az számított kuriózumnak, hogy a fővárosiak mindkét gólja büntetőből született, s Kovács Dávidnak kétszer is sikerült becsapnia az óváriak kapusát, Somogyi Csabát.

A kiesés elkerülésért vívott küzdelemben fontos pontokat gyűjtött be a Siófok, amely azt a Balmazújvárost gyűrte le 2–0-ra, amely a forduló előtt még éppen három ponttal állt előtte. Bár a Balaton-parti gárda a második félidő elején kihagyott egy tizenegyest, ez mégsem szegte kedvét, s a hátra lévő időben kiharcolta a győzelmet. A Siófok pontszámban beérte a Balmazújvárost, s több lőtt góljának köszönhetően meg is előzi.

A Monor–Dorog mérkőzés érdekessége az volt, hogy az albérletbe kényszerülő Pest megyeiek újra Dabason fogadták vendégüket. A fordulatos találkozón előbb a dorogiak vezettek, majd egy fordítás után pár perccel a lefújás előtt tudtak kiegyenlíteni. A döntetlennek köszönhetően a sereghajtó Monornak már csak három pont a hátránya az előtte álló Óvárral és Cegléddel szemben.

LABDARÚGÓ NB II
30. FORDULÓ

VASASVÁC FC 7–4 (1–2)
Budapest,
Szusza Ferenc stadion, 882 néző. Vezette: Kovács Gábor (Punyi Gyula, Márkus Péter)
VASAS:
Bese B. – Murka, Kelemen D., Tóth B., Lakatos Cs. – Kovács M. (Borbély, 76.), Hajdú Á. – Király B. (Rétyi R., 79.), Szatmári (Hrepka, 80.), Birtalan B. – Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly
VÁC:
Halasi – Búrány, Görgényi, Szabó N., Hegedűs Cs. – Dursó (Wieland, 64.), Tóth G. – Kákonyi, Zsolnai R. (Gyürki, 84.), Csillag – Murai. Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerző:
Murai (0–1) a 22., Birtalan B. (1–1) a 41., Kákonyi (1–2) a 43., Balajti (11-esből, 2–2) a 47., Kovács M. (3–2) a 48., Balajti (4–2) a 60., Kákonyi (4–3) a 63., Balajti (11-esből, 5–3) a 72., Birtalan B. (6–3) a 73., Tóth G. (6–4) a 84., Balajti (7–4) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly:
– A Vác az egyik legjobban védekező csapat, a hét szerzett gólunk ellenére ma is stabilak voltak. A minőségbeli különbség döntött a javunkra. A szünetben Ady-stílusban próbáltam átadni az utasításokat, örülök, hogy ez sikerre vezetett.
Horváth Károly:
– Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Vasas. Kétszer is vezettünk, de aztán elvitt minket a hév, több figyelmet kellett volna fordítani a labdaszerzésre, és a védelmünk is csődöt mondott.

ZTE FCSOROKSÁR SC 3–0 (1–0)
Zalaegerszeg, 2236 néző. Vezette: Bogár Gergő (Huszár Balázs, Szabó Péter)
ZTE: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss M. (Gajdos Zs., 78.), Kocsis G. – Farkas II B. (Hudák, 82.), Grumics, Barczi – Bobál G. (Novák, 73.). Vezetőedző: Dobos Barna
SOROKSÁR: Kovács D. – Gajdos A., Dvorschák, Valencsik, Molnár R. – Huszák, Gyömbér – Csernyik (Lakatos I., 77.), Tamási Zs. (Lőrinczy, a szünetben), Kundrák – Orosz M. (Erdélyi L., 63.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Farkas II B. (1–0) a 16., Bobál G. (2–0) a 60., Novák (3–0) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna: – Maximálisan elégedettek lehetünk, hiszen jól játszottunk, gólokat rúgtunk. Sokat tettünk a sikerért, különösen a találkozó első felében.
Lipcsei Péter: – Arra kértem a csapatot a találkozó előtt, hogy próbáljuk meg a meccs elejét kihúzni kapott gól nélkül, sajnos nem sikerült. A második félidő első részében ugyanígy jártunk. Voltak jó időszakaink, de gólt szerezni nem tudtunk.

CEGLÉDI VSEGYIRMÓT FC GYŐR 0–4 (0–2)
Cegléd,
Zsengellér Gyula Sporttelep, 450 néző. Vezette: Ducsai József (Szvetnyik Bence, Máyer Gábor)
CEGLÉD: Mursits – Wild (Csirmaz, 84.), Póti, (Fejes J., 64.), Preklet, Farkas A. – Pallagi, Sigér Á., Varjas (Földi B., a szünetben) – Rétyi T., Olasz D., Oldal. Megbízott edző: Schőn László
GYIRMÓT: Rusák – Krebsz (Varga P., 68.), Lipták Z., Szilvási P., Présinger – Lázár P., Kontár, Nagy P. – Herjeczki (Kamarás Gy., 81.), Szarka, Sandal (Heffler N., 64.). Vezetőedző: Hannich Péter
Gólszerző: Lipták Z. (0–1) a 10., Lázár P. (0–2) a 24., Szarka (0–3) a 76., Nagy P. (0–4) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Schőn László: – Amíg az ilyen csatákban így végezzük ki saját magunkat, addig minden mérkőzést el fogunk veszíteni. Nem tudunk koncentrálni a rögzített helyzeteknél, három gólt is ebből kaptunk. Amíg hitehagyott a csapat, nem érzik át ennek a súlyát, addig nem tudom, hogy mit lehetne még ennél többet dolgozni.
Hannich Péter: – Az elmúlt hetek negatív szériája után nagyon örülünk, hogy ezt a mérkőzést meg tudtuk nyerni. Győzelmi kényszerben érkeztünk ide, annak érdekében, hogy a pozíciónkat megtartsuk. Az egész csapatnak és a stábnak is nagyon gratulálok.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRENYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–0
Békéscsaba, 910 néző. Vezette: Nagy Norbert (Berényi Ákos, Tőkés Róbert)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai D., Szélpál, Viczián (Szinanovics, 69.), Mészáros M. – Hursán, Király P., Mezei – Vólent (Nagy I., 61.), Máris D. (Ilyés, 69.) Szatmári I. Vezetőedző: Boér Gábor
NYÍREGYHÁZA: Jova – Polényi G., Fodor F., Pejovics, Forró – Kovács N. (Ötvös Sz, 83.), Kártik (Rokszin, 57.), Gulyás M., Rezes (Bakos Sz., 74.) – Hornyák, Gyurján B. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Kiállítva:
Király P (59.)
MESTERMÉRLEG

Boér Gábor: – Sajnos hazai pályán folyamatosan több színes lapot kapunk, mint az ellenfeleink. Az első félidőben sokszor eljutottunk a helyzetekig, amiből meg kellett volna szereznünk a vezetést. Volt két-három játékos, aki számomra érthetetlenül futballozott. A döntetlen nem volt veszélyben, sajnálom ezt a mérkőzést.
Zoran Szpisljak: – Tudtam, hogy a Békéscsaba szervezett csapat, az első félidőben meg is mutatták a hazaiak, hogy mire képesek. A szünet után többet kezdeményezhettünk, de egyik csapat sem akarta feladni a területet. Nem volt túl jó a játék, de meg kell becsülni ezt az egy pontot.

BUDAÖRSI SCKAZINCBARCIKA 1–2 (1–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 70 néző. Vezette: Barna Gábor (Kis Zoltán, Kiss Balázs)
BUDAÖRS: Demjén – Marques-Airosa (Deli, 69.), Fényes, Tányéros Á., Medgyes – Lengyel B. (Fejős, 55.), Sajbán Miklós, Stieber A., Tóth K. – Csiki (Csobánki, 86.), Sajbán Máté. Megbízott edző: Márkus Tibor
KAZINCBARCIKA: Fila – Heil, Fótyik, Belényesi, Palmes – Oltean (Krausz, 75.) – Gábor (Jurj, 60.), Toma, Kiss B., Szabó L. – Lukács R. (Tóth L., 65.). Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Csiki (1–0) a 41., Szabó L. (1–1) az 55., Tóth K. (1–2, öngól) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Márkus Tibor: – Amilyen nehezen szereztük meg a vezetést, a második félidőben olyan könnyen engedtük ki a kezünkből a meccset.
Gálhidi György: – Két hétig gyakoroltunk egy játékrendszert, amelyről öt perc alatt kiderült, hogy nem működik. Szerencsére a régi szisztéma már sokkal jobb volt. Gratulálok a fiúknak, remekül játszottak, és jobb helyzetkihasználással akár magabiztosabb győzelmet is arathattunk volna.

ETO FC GYŐRKAPOSVÁRI RÁKÓCZI 3–2 (2–0)
Győr,
ETO park, 1320 néző. Vezette: Szőts Gergely (Kovács II Gábor, Kulman Tamás)
ETO:
Horváth T. – Tóth D., Koszó, Vukaszovics, Kalmár O. (Szánthó R., 74.) – Vaskeba, Bagi – Szimcsó (Kovács K., 51.), Madarász (Petró, 89.), Andrics – Lovrencsics B. Megbízott edző: Herczeg Miklós
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI:
Slakta – Nagy J. (Borbély, a szünetben), Úr, Szabó A., Fodor M. – Hegedűs D. (Bíró D., 39.) – Nagy R., Nagy K. (Godzajev, 79.) Beliczky, Tömösvári – Ádám M. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző:
Bagi (1–0) a 12., Andrics (2–0) a 23., Nagy R. (11–esből, 2–1) a 61., Andrics (3–1) a 77., Ádám M. (3–2) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Herczeg Miklós: –
Éreztem, hogy több van a csapatban az eddig látottaknál, és ezt ma meg is mutatták a fiúk. Ha a görcsből szabadulni tudunk, még többre is képesek lehetünk.
Waltner Róbert: –
Csalódott vagyok, nem értem csapatom első félidei teljesítményét. Csak részben magyarázat erre a sok sérültünk. A három kapott gól fegyelmezetlenségekre utal – ezen változtatnunk kell.

BSS MONORDOROGI FC 2–2 (1–1)
Dabas, 200 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Bede Tamás, Mohos Milán)
MONOR: Bozsó – Bori, Fülöp N., Karacs, Farkas N. – Asztalos (Lázár Zs., 69.), Szuhodovszki, Szerencsi (Pintér D., 75.) – Palincsár – Szabó D. (Hamar Á., 87.), Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
DOROG: Szentpéteri – Erdélyi, Dlusztus, Nagy Zs., Papp M. (Vígh Á., 85.) – Lénárt – Hegedűs M. (Sitku, 71.), Kitl M. – Beke, Paudits (Fodor Á., 86.), Szedlár. Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Kitl M. (0–1) a 9., Asztalos (11-esből, 1–1) a 25., Szerencsi (2–1) az 55., Vígh Á. (2–2) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Dávid: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, aztán talpra álltunk, és fordítani tudtunk. Az eredményt tekintve csalódottak vagyunk, de a helyzetek alapján a döntetlen benne volt a mérkőzésben. Ezen a ki-ki-találkozón egy-egy pontot érdemeltek a csapatok.
Balogh Pál: – A szezon legjobb negyedóráját produkáltuk a mérkőzés elején, annyi helyzetet dolgoztunk ki, amivel el is lehetett volna dönteni a mérkőzést. Ehelyett egy ajándék tizenegyessel visszajött az ellenfél, majd a hazai szerencsés találat után a csapat tartását mutatta, hogy a végén egyenlíteni tudtunk. Sajnos két pontot vesztettünk.

AQVITAL FC CSÁKVÁRTISZAKÉCSKE VSE 0–0
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Legeza László, Horváth Zoltán)
CSÁKVÁR: Markek – Csilus Á., Kiprich D., Baranyai Á., Deutsch L. – Farkas A., Mészáros D. – Skribek (Szabó M., 73.), Papp M. (Sejben, 82.), Galambos (Daru, 66.) – Baracskai. Vezetőedző: Szijjártó István
Tiszakécske: Molnár M. – Benkó (Oláh M., 59.), Kardos N., Csáki, Sváb – Tölgyesi, Kocsis G. – Károly, Kirchner (Gréczi, 75.), Szabó D. (Stoiacovici, 65.) – Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István: – Megvoltak a lehetőségeink a győzelem kiharcolására, de sajnos akadt néhány játékosom, aki nem gondolkodott menet közben. Biztató, hogy végre nem kaptunk gólt, s remélem, legközelebb megtaláljuk a góllövőcipőnket is.
Szabó István: – Rászolgáltunk a döntetlenre. Bár a hazaiaknak több helyzetük volt, mint nekünk, de az a csapat, amelyik így tud küzdeni, megérdemli a döntetlent. Számunkra nagyon sokat ér ez az egy pont.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁRBUDAFOKI MTE 0–2 (0–1)
Mosonmagyaróvár, 300 néző. Vezette: Radványi Ádám (Király Zsolt, Baghy Csaba)
MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi Cs. – Kozma, Sziklási, Vágó, Darázs P. – Bartos (Nagy I., 57.), Zsirai (Bakos B., 66.), Kovács Á., Eszlátyi – Szabó V. (Gálfi, 70.), Jelena. Vezetőedző: Tóth András
BUDAFOK: Kovács Z. – Végh B., Vaszicsku, Khiesz, Kirják – Vas M., Oláh – Kulcsár K. (Pölöskey, 73.) – Kercsó (Farkas B., 91.), Kovács D., Vankó (Veszelinov, 82.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Kovács D. (11–esből, 0–1) a 22., Kovács D. (11–esből, 0–2) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth András: – Szégyellem magam a csapatom teljesítményéért.
Csizmadia Csaba: – Profi módon hoztuk ezt a mérkőzést, egyre jobban játszunk. Kilépünk az árnyékunkból.

BFC SIÓFOK–BALMAZÚJVÁROS 2–0 (0–0)
Siófok, 400 néző. Vezette: Horváth Tibor (Kepe Arnold, Aradi József)
SIÓFOK: Molnár P. – Kiss B., Fehér Zs., Izing, Jánvári – Magasföldi (Zamostny, 61.), Horváth A., Medgyes (Gál M., 87.), Szakály D. – Horváth P., Balogh B. (Réti, 76.). Vezetőedző: Márton Gábor
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi G. – Kovács N., Jagodics B., Bora, Király Á. – Domokos (Pongrácz, a szünetben), Patvaros, Erdei – Óvári Zs. (Bíró Á., 53.), Berki I. (Fekete Á., 69.), Kóródi. Vezetőedző: Toni Golem
Gólszerző: Medgyes (1–0) a 82., Horváth P. (2–0) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Márton Gábor: – Harcos meccsen jó csapatot győztünk le. Beletettük a melót, és ami a legfontosabb, úgy nyertünk, hogy nem kaptunk gólt.
Toni Golem: – Az első tizenöt-húsz perc nekünk nagyon rosszul sikerült, nem azt mutattuk, amit eddig játszani tudtunk. Az ellenfélnek nem volt gólhelyzete, és mi hiába stabilizáltuk később a játékunkat, a végén a Siófok két helyzetből eldöntötte a meccset.

AZ ÁLLÁS
1. ZTE FC 30 19 6 5 59–33 +26 63
2. Gyirmót FC Győr 30 19 2 9 65–37 +28 59
3. Kaposvári Rákóczi FC 30 15 11 4 48–34 +14 56
4. Vasas FC 30 13 10 7 57–50 +7 49
5. Békéscsaba Előre 30 13 9 8 44–34 +10 48
6. Soroksár SC 30 14 5 11 51–42 +9 47
7. Budaörs 30 14 3 13 46–38 +8 45
8. Kazincbarcika 30 12 8 10 45–38 +7 44
9. ETO FC Győr 30 12 6 12 48–39 +9 42
10. Nyíregyháza Spartacus FC 30 11 8 11 44–40 +4 41
11. FC Csákvár 30 9 14 7 48–48 0 41
12. Vác FC 30 9 12 9 36–38 –2 39
13. Budafoki MTE 30 11 4 15 38–49 –11 37
14. Dorogi FC 30 9 10 11 45–45 0 37
15. Tiszakécske VSE 30 7 14 9 29–45 –16 35
16. BFC Siófok 30 7 10 13 28–42 –14 31
17. Balmazújváros 30 7 10 13 25–39 –14 31
18. Ceglédi VSE 30 6 7 17 29–56 –27 25
19. Mosonmagyaróvár 30 5 10 15 28–48 –20 25
20. Monor 30 5 7 18 37–55 –18 22

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik