NB II: a ZTE és a Kövesd is győzött, várni kell a 2. feljutóra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.29. 17:52
null
Pintér Attila csapata fölényes győzelmet aratott, így már csak egy lépés választja el csapatát az élvonaltól (Fotó: NS-archív)
A labdarúgó NB II 29., utolsó előtti fordulójának mind a nyolc mérkőzését vasárnap késő délután rendezték meg. A második feljutó helyért küzdő csapatok közül a Mezőkövesd kiütötte a Siófokot, a Zalaegerszeg pedig Daru Bence duplájával gyűrte le a Soroksárt, így az utolsó kör előtt is nyílt a verseny a második helyért. A bajnok Gyirmót fölényes győzelmet aratott Csákváron. A tabella alsó régiójában matematikailag is biztossá vált a három kieső csapat kiléte.

 

A feljutásra hajtó Mezőkövesd várakozásoknak megfelelően nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe Siófokon. Ennek köszönhetően tizenöt perc sem telt el, és Molnár Gábor góljával máris megszerezte a vezetést Pintér Attila csapata. A folytatásban maradt a vendégek mezőnyfölénye, a második félidőben pedig Mihai Nicorec kétszer is betalált, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A hajrában még Mogyorósi József szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a Siófok játékosa piros lapot, a Kövesd pedig büntetőt kapott. A labda mögé Sós Bence állt, aki biztosan értékesítette a tizenegyest, kialakítva ezzel a 4–0-s végeredményt. A Mezőkövesd amennyiben az utolsó fordulóban hazai pályán legyőzi a már biztos kieső Dunaújvárost, úgy a második helyen végez, és feljut az élvonalba.

A tavasszal pazar formában lévő Soroksár, a feljutásért küzdő Zalaegerszeg otthonában lépett pályára. A hazaiak abban a tudatban kellett játszaniuk, hogyha botlanak, akkor nem marad esélyük az élvonalra. Talán ez a nyomás eredményezte, hogy az első félidőben óriási taktikai csata zajlott a pályán, ám a helyzetek elmaradoztak. A második játékrészben azonban megtört a jég, a 70. percben Daru Bence fejjel vette be Holczer Ádám kapuját, majd hét perccel később tizenegyesből is betalált a 21 éves támadó, így Haris Attila gólja már csak a szépítésre volt elég a vendégeknek. A 2–1-es hazai sikerrel tovább élnek a zalai NB I-es remények, míg a budapesti együttes sorozatban kilenc győzelem, és tíz veretlen mérkőzés után szenvedett vereséget. A Zalaegerszeg az utolsó fordulóban az utolsó helyen végző Ajkát fogadja, ám feljutásához arra is szükség van, hogy a Mezőkövesd hazai pályán pontot veszítsen a Dunaújváros ellen.

Igazi hatpontos mérkőzést rendeztek Vácon, hiszen a hazai csapat mellett a Szigetszentmiklós is a kiesés elől menekült – igaz, az SZTK fellebbezését elutasították, így nem kapott másodosztályú licencet. A mérkőzést remekül kezdte a Vác: a 12. percben Zsolnai Richárd talált szabadrúgásból a hálóba, majd fél óra után, két percen belül Tóth Gergely és a csereként beálló Tóth Barna is beköszönt. A második félidőben a szépítés sem jött össze a szigetszentmiklósiaknak, sőt Sipeki István is gólt lőtt – egy kényszerítő után emelt Czuczi Márton hálójába –, a Vác így hazai pályán 4–0-ra kiütötte az SZTK-t és biztosan bent marad a másodosztályban. A piros-kékeknek jó ideig ez volt az utolsó igazi hazai meccsük (a stadionjuk nem alkalmas NB II-es meccsek rendezésére, így Dunaújvárosban fognak játszani – a hazai tábor viszont egy „Stadiont Vácra!" szövegű molinót feszített ki), a találkozó végén a váci szurkolók felállva tapsolták meg csapatukat.

A bennmaradását már korábban bebiztosító Szeged a pocsék formában lévő Szolnokhoz látogatott. A találkozó a vendégeknek indult jobban, miután a 26. percben Szabó Péter szemfüles góljával előnybe kerültek. A második félidőben a Szeged növelhette volna előnyét, ehelyett azonban Oláh Gergő buta kiállítása után emberhátrányba került a 77. percben. Ezt a Szolnok szinte azonnal meg is büntette: a 82. percben Gajdos Zsolt bombázott a kapuba, kialakítva az 1–1-es végeredményt, amely a Szolnok számára is a másodosztályú tagság megőrzését jelenti.

A bajnok Gyirmót Csákváron lépett pályára vasárnap este. A két csapat sokáig teljesen kiegyenlített mérkőzést vívott egymással, ám az első félidő hajrájában a vendégek kétszer is betaláltak: előbb Simon Attila, majd Simon András is gólt lőtt. A második negyvenöt percben a 63. percben Vass Patrik révén tovább növelte előnyét a bajnokcsapat, amelyre Makrai Gábor még válaszolt a hazaiak részéről, ám Lőrincz Attila kiállítása után nem maradt esélye talpra állni a hazaiaknak. Sőt a 76. percben még Simon András is betalált, így a Gyirmót 4–1-re győzött és sorozatban harmadik sikerét aratta, míg a Csákvár négy veretlen bajnoki után hagyta el ismét vesztesen a pályát.

A Sopron hazai pályán óriási pofonba szaladt bele a dobogóért küzdő Kisvárda ellen. Erős Gábor már a 22. percben betalált, majd 15 perccel Szabó László buktatta Rajczi Pétert a tizenhatoson belül – előbbi piros lapot, utóbbi büntetőt kapott. A tizenegyest Erős váltotta gólra, majd a második félidőben Koszta Márk és Rajczi Péter folytatta tovább a vendégek gólgyártását. A 71. percben Deme Imre tizenegyesből szépített, ám a ráadásban még Minczér Tibor is betalált, így a Kisvárda 5–1-es győzelmet ünnepelhetett.

Az ifistákkal pályára lépő Dunaújváros csúnya verést kapott hazai pályán a Budaörstől. A vendégek három góllal húztak el az első félidőben, Tóth Patrik, Papp Máté és Menyhárt Attila is betalált. Ezt követően a második játékrészben budaörsi Gál Szabolcs hiába jutott a kiállítás sorsára az 53. percben, még kétszer kapitulált a hazai csapat az utolsó tíz percben. Előbb Ferkó Ádám, majd második gólját elérő Menyhárt Attila is egy-egy büntetőt váltott gólra, így a Budaörs 5–0-ra nyert, és a kiesést jelentő 14. helyre taszította, az amúgy is NB II-es licenc nélküli Dunaújvárost.

A remek tavaszt futó Balmazújváros a már biztosan kieső Ajkát fogadta hazai pályán. A kissé szétesett – mindössze négy cserével érkező – vendégek az első félidőben háromgólos hátrányba kerültek, miután Zsiga Ervin kétszer, Varga Kevin pedig egyszer talált be Jánosa Tibor kapujába. A második félidő elején Kovács Ádám is betalált, így már néggyel ment a hazai csapat. A szépítés végül Lattenstein Norbert révén összejött a vendégeknek, akiknek más örömük nem volt a 4–1-es hazai sikerrel záruló találkozón.

LABDARÚGÓ NB II
29. FORDULÓ

VÁC FCSZIGETSZENTMIKLÓSI TK 4–0 (3–0)
Vác, 650 néző. Vezette: Berke Balázs (Becséri Gergely, Pápai Zoltán)
VÁC: Czirjék – Rása, Tóth F., Dlusztus (Tányéros G., 70.), Hegedűs Cs. – Tóth Barnabás, Sipeki – Tóth G., Rusvay (Görgényi, 81.), Zsolnai R. – Majoros (Tóth Barna, 30.). Vezetőedző: Nagy Tibor
SZIGETSZENTMIKLÓS: Czuczi – Benkő-Bíró (Vólent, 37.), Bora, Kovács J., Sváb – Barna Zs., Gulyás M. – Puskás G., Horváth P. (Lévai, 30.), Kokenszky (Gyökér, 66.) – Nagy O. Vezetőedző: Tamási Zoltán
Gólszerző: Zsolnai R. (1–0) a 12., Tóth G. (2–0) a 33., Tóth Barna (3–0) a 35., Sipeki (4–0) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor: – Kevesen hittek abban, hogy bent maradunk, de ezúttal óriási munkát végeztek a srácok. Jó volt látni, hogy újra ennyi ember van a stadionban, köszönöm a vezetőségnek, a játékosoknak és a stábtagoknak is az egész éves segítséget.
Tamási Zoltán: – Ez a meccs már fél óra játék után eldőlt, de a sorsunk nem ma pecsételődött meg, hanem a tavasszal már korábban.

SIÓFOKMEZŐKÖVESD ZSÓRY 0–4 (0–1)
Siófok, 350 néző. Vezette: Szőts Gergely (Buzás Balázs, Farkas Balázs)
SIÓFOK: Filipánics – Baksa (Berki, 65.), Mogyorósi J., Czingráber, Farkas N. – Gál M., Nagy J. – Gréczi (Kozma, 70.), Murka, Körmendy (Nagy R., 21.) – Elek B. Vezetőedző: Goran Kopunovics
MEZŐKÖVESD: Dombó – Vági, Szilvási, Szeles, Fótyik – Hegedűs D., Nicorec (Heffler N., 80.) – Molnár G. (Sós B., 75.), Tóth B., Szatmári L. – Fröhlich (Orosz M., 62.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Molnár G. (0–1) a 11., Nicorec (0–2) a 62., Nicorec (0–3) a 72., Soós B. (11-esből, 0–4) a 82. percben
Kiállítva: Mogyorósi J. (buktatta Soós Bencét) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Goran Kopunovics: – A jobbik csapat nyert, de mert állandóan, így a mai napon is négy-öt fiatallal játszottunk a mérkőzéseken, büszke vagyok arra, hogy a ki tudtuk harcolni a bennmaradást.
Pintér Attila: – Először is szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy ilyen messzire eljöttek, és segítették a csapatot. A játék képe alapján megérdemelten nyertünk egy szervezetten játszó csapat ellen.

AQVITAL FC CSÁKVÁRGYIRMÓT FC GYŐR 1–4 (0–2)
Csákvár, 400 néző. Vezette: Pintér Csaba (Lémon Oszkár, Kulman Talmás)
CSÁKVÁR: Gróf – Fényes (Racskó, a szünetben), Dulló, Spandler, Baranyai Á. – Domján, Nyilasi B. (Bartos, 58.) – Molnár T. (Oldal, 76.), Lőrincz A., Molnár Cs. – Makrai 3. Vezetőedző: Toldi Gábor
GYIRMÓT: Sebők Zs. – Bori (Madarász, 84.), Szekeres A., Balogh B., Völgyi – Horváth A., Kiss M., Paku (Beliczky, 78.) – Vass P., Simon András, Simon Attila (Nagy S., 69.). Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerző: Simon Attila (0–1) a 42., Simon András (0–2) a 45, Vass P. (0–3) a 63., Makrai (1–3) a 64., Simon András (1–4) a 76. percben
Kiállítva: Lőrincz A. (a második sárga lap után) a 71. percben
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor: – Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy ha egy hármas eredménynél egyenlő létszámban folytatódik a mérkőzés, miként alakul az eredmény.
Bene Ferenc: – Játékban, valamint eredményességben is bajnokcsapathoz méltó teljesítményt nyújtottunk egy remek Csákvár ellen.

SOPRONI VSEKISVÁRDA MASTER GOOD 1–5 (0–2)
Sopron, 300 néző. Vezette: Oláh Gábor (Kóbor Péter, Márton Zsolt)
SOPRON: Halasi – Grabant P., Jancsó, Jovetics, Szabó L, – Holdampf, Kapacina (Sifter T., 66.), Rácz B. – Tihanyi (Maráczi, 41.), Zamostny (Deme, 61.), Baracskai. Szakmai igazgató: Supka Attila
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Vári, Papucsek, Graszl, Csilus T. (Minczér, 77.) – Koszta, Bagi, Lucas, Erős G. (Nagy R., 73.) – Cseri T. (Fodor A., 66.), Rajczi. Vezetőedző: Soós Imre
Gólszerző: Erős G. (0–1) a 22., Erős G. (11-esből, 0–2) a 39., Koszta (0–3) az 55., Rajczi (0–4) a 67., Deme (11-esből, 1–4) a 70., Minczér (1–5) a 90. percben
Kiállítva: Szabó L. (buktatta Rajczi Pétert) a 39. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Értékelhetetlen a játékosok teljesítménye, a második félidőre teljesen szétestünk. Mentális gondok vannak, nem küzdöttünk, nem játszottunk jól.
Soós Imre: – Masszív, nyílt játékot játszó Sopron ellen játszottunk. A kiállítás után átvettük a játék irányítását, megérdemelten győztünk.

ZTE FC–SOROKSÁR 2–1 (0–0)
Zalaegerszeg, 1580
néző. Vezette: Németh Ádám (Horváth Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő)
ZTE:
Szappanos – Simonfalvi, Króner, Forgács, Szalkai – Patvaros, Bedi – Babati, Wittrédi (Szakály, 64.), Városi (Bailo, 64.) – Daru (Koller, 86.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
SOROKSÁR:
Holczer – Fülöp, Gyepes, Gengeliczki, Gohér – Peszmeg (Pál, 59.), Haris – Csilus Á. (Gárdos, 74.), Huszák, Korozmán (Sándor I., 80.) – Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző:
Daru (1–0) a 70., Daru (11-esből, 2–0) a 77., Haris (2–1) a 80. percben
MESTERMÉRLEG

ifj. Mihalecz István: –
Óriási mentális erőről tettek tanúbizonyságot játékosaink, a szünetben tudtuk már az ellenlábas mérkőzésének eredményét, a Mezőkövesd siófoki sikerét. Sajnálom, hogy így alakult, a bajnokság végén a rivális egy Karakó Ferenccel jobb lehet.
Lucsánszky Tamás: –
Az első zalai gólig rengeteg lehetőségünk volt. Ugyan igazoltuk jó hírünket, de a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk. Ennek meg is lett az eredménye, sajnálom, hogy megszakadt nagy menetelésünk, és nem tudtuk begyűjteni a három pontot.

DUNAÚJVÁROS–BUDAÖRSI SC 0–5 (0–3)
Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Iványi István)
DUNAÚJVÁROS: Dániel Cs. – Abért (Szabó Cs., 73.), Koval, Lorentz, Tamaskó – Vajda D. (Huszárik, a szünetben), Szellák, Kercsó– Keglovics (Takács Sz., 53.), Tóth T., Rosta. Vezetőedző: Dobos Barna
BUDAÖRS: Szentpéteri – Horváth L., Gál Sz., Hegedűs J., Lajer – Sajbán Miklós, Sajbán Máté, Csobánki (Ferkó, a szünetben) – Menyhárt, Tóth P. (Csillag, 70.), Papp M. (Marques-Airosa, 77.). Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Tóth P. (0–1) a 16., Papp M. (0–2) a 27., Menyhárt (0–3) a 34., Ferkó (11-esből, 0–4) a 85., Menyhárt (11-esből, 0–5) a 90. percben
Kiállítva: Gál Sz. (lefejelte a budaörsiek játékosát) az 52. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna: – Megérdemelten nyert az ellenfél, elismerés jár érte. Az első félidő nagyon rosszul sikerült, a fordulást követően jóval jobban játszottunk, ám sajnos újabb nagyon nagy egyéni hibákat követtünk el, amelyeket az ellenfél könyörtelenül kihasznált.
Miskei Attila: – Remekül futballoztunk, mindenki tökéletesen teljesített. Annak is nagyon örülök, hogy a szezon végére az a csapat van pályán, amelyik elkezdte a bajnokságot. A kiállítást követően is szervezettek, egységesek maradtunk, és szerencsére újabb gólokat tudtunk szerezni, ez a csapat erejét mutatja.

BALMAZÚJVÁROS–FC AJKA 4–1 (3–0)
Balmazújváros, 1000 néző. Vezette: Takács János (Galán Roland, Punyi Gyula)
BALMAZÚJVÁROS: Gazsi – Bokros, Papp F., Rus, Németh Á. – Zsiga, Sigér (Farkas B., 63.), Pintér N. (Nagy K., 67.), Kovács M. (Hadházi, 26.), Varga K. – Kovács Á. Megbízott edző: Szergej Pacaj
AJKA: Jánosa – Pál D., Jagodics B., Pákai, Zámbó – Stieber A. (Major N., 72.), Nagy B. (Lattenstein, 60.), Horváth A., Petneházi (Szőllősi F., 52.), Kollega – Sóron. Vezetőedző: Lengyel Ferenc
Gólszerző: Zsiga (1–0) a 12., Varga K. (2–0) a 31., Zsiga (3–0) a 41., Kovács Á. (11-esből, 4–0) a 46., Lattenstein (4–1) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Szergej Pacaj: – Utolsó hazai mérkőzésünkön szerettünk volna győzelemmel búcsúzni a közönségünktől, ez sikerült is, teljesen megérdemelten nyertünk. A győzelmünket beárnyékolja saját nevelésű, tizenhat és fél éves játékosunk, Kovács Milán sérülése.
Lengyel Ferenc: – Mentálisan, valamint morálisan is szétesett csapatunk nem tudta megállítani a gyorsan és modern felfogásban játszó hazaiakat.

SZOLNOKI MÁV FCSZEGED 2011 1–1 (0–1)
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 400 néző. Vezette: Solymosi Péter (Horváth Róbert, Szpisják Zsolt)
SZOLNOK:
Somogyi Cs. – Villám (Lengyel B., a szünetben), Vermes, Kovács O., Fritz – Kenderes, Nagy I., Zsdrál, Gajdos, Balajti (Lőrinczy, a szünetben) – Urbin (Kánya, 70.) Vezetőedző: Csábi József
SZEGED: Molnár F. T. – Zelenyánszki (Király, 66.), Balogh M., Tóth G., Zabari – Farkas M., Szabó P. (Obot, 88.) Oláh G., Pászka – Germán, Zádori (Coroian, 74.). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző:
Szabó P. (0–1) a 26., Gajdos (1–1) a 82. percben
Kiállítva:
Oláh (két sárgával) a 77. percben
MESTERMÉRLEG

Csábi József: –
Nagyon hektikus mérkőzést játszottunk, ami az egész tavaszi szezonunkat jól jellemzi. Az első félórában nagyon rossz arcunkat mutattuk, míg a második játékrész utolsó harminc percében pont az ellenkezőjét. Ennek köszönhető most ez a döntetlen.
Klausz László: –
Azt gondolom, egy nagyon küzdelmes összecsapást játszottunk a Szolnokkal. Sajnos a kiállítás után elég egyoldalúvá vált a találkozó, ennek ellenére nem mondanám, hogy csalódott vagyok a végeredményt illetően.

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 29 20 5 4 55–24 +31 65
2. Mezőkövesd Zsóry FC 29 16 6 7 41–25 +16 54
3. ZTE FC 29 16 4 9 50–30 +20 52
4. Kisvárda 29 14 7 8 61–35 +26 49
5. Aqvital FC Csákvár 29 15 3 11 55–49 +6 48
6. Balmazújváros 29 14 6 9 43–39 +4 48
7. Soroksár SC 29 12 8 9 43–28 +15 44
8. Budaörs 29 12 4 13 42–43 –1 40
9. BFC Siófok 29 11 5 13 32–44 –12 38
10. Szeged 2011 29 10 7 12 36–40 –4 37
11. Vác FC 29 10 3 16 32–48 –16 33
12. Soproni VSE-GYSEV 29 9 6 14 37–40 –3 33
13. Szolnoki MÁV FC 29 7 10 12 33–39 –6 31
14. Dunaújváros PASE 29 6 9 14 32–59 –27 27
15. Szigetszentmiklósi TK 29 6 9 14 31–58 –27 27
16. FC Ajka 29 4 8 17 24–46 –22 20

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik