Nem bírt a Csaba a Várdával, megmaradt Kondásék 10 pontos előnye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.28. 16:00
null
Budafokon látványos bemutatóval is szórakoztatták a nézőket (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB II idei első (összesen 27.) hétközi fordulójából nyolc mérkőzést játszottak szerdán, míg kettő csütörtökön lesz. A legérdekesebbnek ígérkező találkozóra Békéscsabán került sor, ahol a tabellán harmadik viharsarkiak döntetlenre végeztek a második Kisvárdával. Kondás Elemér együttese így továbbra is 10 ponttal áll a békésiek előtt. A játéknapot a negyedik helyről kezdő ETO pont nélkül tért haza Szolnokról, a Vác legyűrte a ZTE-t, a Budaörs magabiztosan verte meg a sereghajtó Sopront. A két esti meccsen a Gyirmót a Csákvárt gyűrte le, a Budafoknak pedig első hazai villanyfényes összecsapásán nem jött össze a győzelem az Óvár ellen.

 

 

A labdarúgó NB II 27. fordulójának szerdai mérkőzései a hazai csapatok fölényét hozták. Mindössze a Kisvárda, a Szeged 2011 és a Mosonmagyaróvár úszta meg vendégként vereség nélkül, a többiek pont nélkül tértek haza.

A játéknap legjobban várt találkozóján a harmadik Békéscsabának hazai pályán nem sikerült lefaragnia tízpontos hátrányából a második Kisvárdával szemben. Gól nélküli első félidő után Hej Viktor öngóljával a vendégek jutottak előnyhöz, ám a viharsarkiaknak négy perccel később Nagy Sándor találatával sikerült egyenlíteniük. A hajrában a szabolcsiak játékosa, Bohdan Melnik ziccerben hibázott, így maradt az 1–1-es döntetlen. Ez azt jelenti, hogy az NB I-be tartó, ám a tavaszt rosszul kezdő Kisvárda megnyugodhat, továbbra is jelentős az előnye üldözőjével szemben.

Szolnokon véget ért a középmezőny elején tanyázó Győri ETO FC három fordulón át tartó veretlenségi sorozata. Szentes Lázár együttese már az első negyedóra végén hátrányba került, amikor Vadász Viktor öngólt vétett, de Bagi István sarkalásával még a szünet előtt egalizált. A Tisza-partiak hét perccel a lefújás előtt egy szabadrúgást követően Olasz Dénes hatalmas bombájával ismét vezetéshez jutottak, s erre a győriek Szánthó Regő révén már csak egy kapufával tudtak válaszolni, góllal nem, így otthon maradt a három pont.

Magabiztos sikert aratott a Soroksár a hozzá látogató Kazincbarcika ellen, pedig Lipcsei Péter, a házigazdák edzője három játékosát is kénytelen volt nélkülözni. Kundrák Norbert és Lakatos István ugyanis az U19-es válogatottal külföldön szerepelt, Dvorschák Gábor pedig sárga lapok miatt hiányzott. A Soroksár már az elején előnyhöz jutott, s úgy hozta 2–0-ra a meccset, hogy Huszák Tamás még egy büntetőt is elhibázott a második játékrész elején. Győzelmüknek köszönhetően a XXIII. kerületiek megelőzték a Barcikát.

A Vác–ZTE párosításnak az volt a pikantériája, hogy Horváth Károly, a vendégek szakmai igazgatója az ősszel még a Duna-partiak alkalmazásában állt, így nem kellett neki bemutatni az ellenfelet. Mégis a váciak nyertek, az egygólos mérkőzést Tóth Gergely első félidő derekán elért találata döntötte el. Az évet a Szeged elleni kínos kudarccal kezdő Vác így már három forduló óta veretlen, miközben 7 pontot gyűjtött be.

Két hazai bukta után idegenben tudott értékes pontot szerezni a kiesés elől menekülni próbáló Szeged 2011, amely gól nélküli döntetlenre végzett Dorogon. Az eredmény annyiban nem volt meglepő, hogy a házigazdák idén még nyeretlenek, sőt, három mérkőzésükön mindössze egy gólra futotta tőlük.

Azt esti találkozók közül a Gyirmót és a Csákvár ütközete az első félidő után egy-egy tizenegyesgóllal döntetlenre állt, a fordulást követően azonban Szepessy László együttese gólokra tudta váltani a fölényét, s ezzel sorozatban a harmadik győzelmét aratta.

Budafokon klubtörténelmi mérkőzést játszottak, hiszen ezen az estén avatták fel a klub felújított pályájának villanyvilágítását. Miután a szünet előtt Pölöskey Péter vezetéshez juttatta a vendéglátókat, sokáig úgy nézett ki, hogy győzelemmel sikerül ünnepelni a jeles napot. Szűk negyedórával a vége előtt azonban Kulcsár Kornél találatával kiegyenlítettek a mosonmagyaróváriak, akik így megőrizték egypontos előnyüket a Szegeddel szemben – viszont továbbra is kiesésre állnak.

Fényárban úszott a budafoki stadion (Fotó: Földi Imre)
Fényárban úszott a budafoki stadion (Fotó: Földi Imre)

 

LABDARÚGÓ NB II
27. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–0)
Békéscsaba, 645
néző. Vezette: Nagy Róbert (Bornemissza Norbert, Márkus Péter)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Dlusztus, Szélpál N., Mészáros M. – Nagy S. (Tóth D., 34.), Nagy I. (Király P., 67.), Viczián, Hursán – Birtalan B., Urbin (Gránicz, 77.), Zahorán. Vezetőedző: Boér Gábor.
KISVÁRDA:
Zöldesi – Izing, Rjasko, Paucsek, Protics – Hej, Lucas, Misic (Oláh G., 79.) – Melnyik, Horváth Z. (Gosztonyi, 62.), Délczeg (Ilics, 32.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerző:
Melnyik (0–1) az 57., Hej (öngól, 1–1) a 61. percben
MESTERMÉRLEG

Boér Gábor:
– Ellenfelünk csapatában nagyon sok erős és magas felépítésű játékos volt, akikkel szemben nehéz volt párharcokat nyerni. Ettől függetlenül nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk, és ha Birtalan Botond a két óriási helyzetét berúgja, most jobban örülhetnénk.
Kondás Elemér:
– Nagyon kemény és harcos meccset vívtunk, tudtuk előre, hogy nem lesz sétagalopp ez a kilencven perc. Az agresszív párharcokban jók voltunk, de nem alakult ki folyamatos játék, így az egy–egy reális eredmény.

SOROKSÁR SCKAZINCBARCIKA 2–0 (1–0)
Szamosi Mihály Sporttelep, 200 néző. Vezette: Lovas László (Albert István, Buzás Balázs)
SOROKSÁR: Steer – Fülöp N., Gyömbér, Valencsik, Silye (Pál A., 86.) – Tamási Zs. (Csillag, 73.) – Gárdos, Huszák, Csernik – Fröhlich, Popov (János, 79.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
KAZINCBARCIKA: Somodi – Palmes, Heil, Belényesi, Süttő – Hegedűs D., Sigér – Engel (Gábor, 55.), Constantinescu, Kanalos (Orovecz, 66.) – Boros (Bene, 55.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Gólszerző: Gárdos (1–0) a 6., Fülöp N. (2–0) az 53. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Meghatározó volt, hogy gyors góllal kezdtünk, attól kezdve nyugodtabban futballozhattunk. Ma jól játszottunk és megérdemelten nyertünk a rendkívül szervezett Kazincbarcika ellen.
Vitelki Zoltán: – Sajnos a gyorsan kapott gól miatt fel kellett adnunk az eltervezett játékunkat. A vasárnapi meccs után ezúttal tompábbak, fáradtabbak voltunk, s bár az akarattal nem volt baj, meddő nyomásunk nem eredményezett pontot.

Vác FC–ZTE FC 1–0 (1–0)
Hévízi út, 200 néző. Vezette: Gaál Ákos (Huszár Balázs, Király Zsolt)
Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Szabó N., Tóth F., Görgényi – Gulyás M., D'Urso (Borvető, 62.) – Búrány (Szekszárdi, 76.), Tóth G., Varga Sz. (Major, 91.) – Balajti. Edző: Nagy Tibor.
ZTE:
Kovács Z. – Polényi, Króner, Devecseri, Fodor Á. – Hudák M., Bedi B. (Fujsz, 79.) – Babati B., Patvaros (Forgács, 87.), Vernes (Kovács Á., 58.) – Jelena. Vezetőedző: Artner Tamás.
lszerző: Tóth G. (1–0) a 36. percben
Nagy Tibor
: – Az eddigi kreatív játékunkat kénytelenek voltunk átalakítani egy brusztolós, harcos futballra. Mivel nagyon kevesen vagyunk és egy-két poszton hiányunk van, jelenleg csak ez a lehetőségünk.
Artner Tamás:
– Úgy érzem, hogy a játék képe és a helyzetek alapján győznünk kellett volna, de a Vác kihasználta az egyetlen hibánkat, és ezzel megnyerte a meccset.

DOROGI FCSZEGED 2011 0–0
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 400 néző. Vezette: Bogár Gergő (Farkas Balázs, Bede Tamás)
DOROG: Vajda D. – Szalai A., Berkó, Csató M., Németh Á. – Lénárt – Mészáros Á., Szellák (Simon A., 76.), Kittl M., Városi (Faragó, 60.) – Sitku (Vígh Á., 60.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
SZEGED: Alekszics – Áchim, Papp F., Tóth G., Gergényi – Szabó P., Coroian, Pászka (Hegedűs M., 80.), Zabari (Zsivanovics, 64.) – Zádori (Tóth L., 89.), Germán. Vezetőedző: Őze Tibor.
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs: – Az első félidőben jól futballozott a csapat. A második félidőben nem tudtuk ezt folytatni, hetek óta nagyon hiányoznak a gólok a játékunkból, ami kihatással van az eredményeinkre.
Őze Tibor: – Mindkét csapatnak nagyon fontos volt a pontszerzés. A párharcokkal tűzdelt, feszült hangulatú mérkőzésen a döntetlen igazságos.

SZOLNOKI MÁV FCETO FC GYŐR 2–1 (1–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion500 néző. Vezette: Csonka Bence (Medovarszki János, Csatári Tibor)
SZOLNOK: Gazsi – Molnár R., Horgosi, Papp Sz., Csirmaz – Kenderes, Farkas A. – Nyerges (Lakatos Cs., 67.) , Pantovics, Tóth L. (Jasarevic, 70.) – Olasz D. (Angyal N., 85.). Vezetőedző: Balogh Pál.
GYŐR:Gyurákovics – Vadász V., Debreceni, Gyagya, Rokszin – Bagi – Beliczky (Daru, 61.) Szathmári L., Szánthó, Szimcso (Magasföldi, 72.) – Zamostny. Vezetőedző:Szentes Lázár.
Gólszerző: Vadász V. (öngól, 1–0) a 16., Bagi (1–1) a 28, Olasz D. (2–1) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Hatalmas fegyvertény a jó erőkből álló győri csapat legyőzése. Megérdemeltük a sikert és bizonyítottuk, hogy nemcsak küzdeni, hanem futballozni is tudunk.
Szentes Lázár: – Két, küzdelemre berendezkedett együttes harcolt a pályán. A végén a hazaiak egy szabadrúgásból megszerezték a győztes gólt, mi pedig a kapufát találtuk el a hosszabbításban.

BUDAÖRSSOPRONI VSE 3–0 (0–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 50 néző. Vezette:Szilasi Szabolcs (Iványi István, Kis Zoltán)
BUDAÖRS: Kemenes– Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Ódé – Palincsár (Pethő B., 76.), Csobánki, Bakos Sz., Czvitkovics (Fodor D., 55.) – Adamcsek (Lengyel B., 55.), Sajbán Máté. Szakmai igazgató:Bognár György.
SOPRON: Kunsági – Angyal Zs., Koronczai, Varga R., Bor – Szőke (Kitl K., a szünetben), Gyürki, Tóth M., Garda (Krizsonits, 82.) – Horváth P., Batizi-Pócsi (Szabó V., 59.). Szakmai igazgató: Bekő Balázs.
Gólszerző:Bor (öngól, 1–0) a 78., Lengyel B. (2–0) a 85., Pethő B. (3–0) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György: –A három–null ellenére érdekes meccset játszottunk. Bár végig mi kezdeményeztünk, az első gólunkig nem tudtunk helyzetet kialakítani. Az első gól aztán megtörte az addig jól védekező Sopron ellenállását. Az MTK elleni találkozó sokat kivett a csapatomból, többen is fáradtan mozogtak.
Bekő Balázs: – Az eredményt túlzottnak tartom. Nyolcvan percig egygólos mérkőzést játszottunk, bár ez a mi szempontunkból már mindegy. Megvoltak a lehetőségeink,de ilyen a jelenlegi formánk. A Budaörs magasabb minőséget képvisel nálunk, gratulálok nekik.

BUDAFOKI MTE–MOSONMAGYARÓVÁR1–1 (1–0)
Promontor utca, 800
néző. Vezette: Radványi Ádám (Lémon Oszkár, Becséri Gergely)
BUDAFOK:
Somogyi – Margitics, Gulácsi, Csizmadia, Végh B. – Micsinai, Veszelinov, Khiesz (Forgács, 72), Kercsó – Pölöskey P. (Fekete M., 79.), Ihrig-Farkas (Kovács D., 73.). Vezetőedző: Gálhidi György.
MOSONMAGYARÓVÁR:
Heinrich – Kovács B., Szépe, Szpirulisz, Katona K. (Winkler, 79.) – Vágó, Zsirai (Kapacina, 70.) – Bartos (Bakos B., 79.), Lőrinczy, Eszlátyi – Kulcsár K.
Vezetőedző:
Várhidi Péter.
Gólszerző:
Pölöskey P. (1–0) a 40., Kulcsár K. (1–1) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György: –
A mérkőzés előtt nem gondoltam volna, hogy a kilencven percet nagyrészt védekezéssel töltjük el. Nagyon sokat rontottunk, sok hibával játszottunk, több lendületet, lelkesedést vártam a csapattól. Sajnos el kell ismernem, hogy a döntetlen megfelelt a játék képének.
Várhidi Péter:
– Jó meccset játszottunk, úgy vélem, a játékban rendben voltunk, a kapu előtt azonban több határozottságra lett volna szükség.

GYIRMÓT FC GYŐR–AQVITAL FC CSÁKVÁR 3–1 (1–1)
Győr-Gyirmót, 350
néző. Vezette: Pillók Ádám (Vígh-Tarsonyi Gergő, Kulman Tamás)
GYIRMÓT:
Rusák – Villám, Lázár P., Szilvási, Présinger – Varga P. (Szalánszki, 57.) – Sandal, Nagy P., Paku – Horváth R., Laki B. (Kiss M., 57.) Vezetőedző: Szepessy László.
CSÁKVÁR:
Hermány – Horvat, Csonka B., Tar, Galambos – Bokros, Polonkai (Mészáros D., 88.) – Tamás N. (Oldal, 64.), Sándor Gy., Nagy Zs. (Sejben, 81.) – Bobál G. Vezetőedző: Szijjártó István.
Gólszerző:
Nagy P. (11-esből, 1–0) a 17., Sándor Gy. (11-esből, 1–1) a 22., Szalánszki (2–1) a 67., Sandal (3–1) a 89. percben
Kiállítva:
Csonka Bonifác (második sárga lap) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Szepessy László: –
Keressüka legjobb csapatunkat, hiszen a következő bajnokságra építkezünk. Kissé kapkodtunk az elején, de a cserékkel visszaállt a szerkezetünk, fokozatosan vettük át az irányítást, megérdemeltük a pontokat. Olyanok vagyunk, mint Hosszú Katinka, versenyről versenyre megyünk, így a hétvégén is nyerni szeretnénk.
Szijjártó István:
– Tisztességesen játszottunk, de egy jobb csapattól kaptunk ki. A kispadnál és a pályán is kicsit elragadott minket a hév, ezért az érintettektől elnézést kérek.

CSÜTÖRTÖKÖN RENDEZIK:

16.00: Cegléd–Siófok
20.00: Nyíregyháza–MTK (Tv: M4 Sport)

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 25 21 1 3 61–20 +41 64
2. Kisvárda 25 15 6 4 45–26 +19 51
3. Gyirmót FC Győr 25 12 5 8 45–33 +12 41
4. Békéscsaba Előre 26 12 5 9 42–30 +12 41
5. Vác FC 25 11 7 7 33–25 +8 40
6. Budaörs 25 11 6 8 47–37 +10 39
7. ETO FC Győr 26 11 6 9 35–31 +4 39
8. Nyíregyháza Spartacus FC 24 10 9 5 35–24 +11 39
9. Szolnoki MÁV FC 25 10 4 11 28–33 –5 34
10. Soroksár SC 25 9 7 9 27–26 +1 34
11. Ceglédi VSE 23 9 6 8 25–31 –6 33
12. Kazincbarcika 25 9 5 11 24–33 –9 32
13. Dorogi FC 25 7 9 9 31–31 0 30
14. ZTE FC 25 8 5 12 26–37 –11 29
15. FC Csákvár 25 7 6 12 28–47 –19 27
16. BFC Siófok 24 7 5 12 24–33 –9 26
17. Budafoki MTE 26 6 8 12 26–38 –12 26
18. Mosonmagyaróvár 25 5 9 11 21–32 –11 24
19. Szeged 2011 25 5 8 12 18–30 –12 23
20. Soproni VSE 24 1 9 14 13–37 –24 12

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik