Kikapott a Kisvárda, ötpontos előnnyel telel az élen az MTK

Vágólapra másolva!
2017.12.10. 13:01
null
Az MTK a Cegléd legyőzésével növelte előnyét a tabellán (Fotó: mtkhungaria.hu)
Vasárnap délután rendezték a labdarúgó NB II 21., egyben előrehozott második tavaszi fordulóját. A játéknap rangadóján a listavezető MTK Lencse hajrában lőtt góljával nyert a Cegléd ellen, a második helyen álló Kisvárda viszont hazai pályán szenvedett vereséget a középmezőnyben helyet foglaló ETO-tól. A Nyíregyháza kétszeri egyenlítés után egy ponttal tért haza a Budaörs ideiglenes otthonából, Tatabányáról.  A Gyirmót gólgazdag mérkőzésen győzött Zalaegerszegen, a Békéscsaba odahaza biztosan verte a Szegedet,a kiesési helyosztó pedig döntetlennel zárult a Csákvár és a Sopron között.

 

A labdarúgó NB II ez évi utolsó, vagyis 21. fordulójának rangadóján a listavezető MTK – főleg a második félidőben – jelentős fölényben játszott a Cegléd ideiglenes otthonában, Albertirsán, de ezt csak a mérkőzés legvégén tudta gólra váltani. Ekkor Lencse László talált be, így a kék-fehérek csatára már 11 gólnál tart ebben a bajnokságban.

A második helyet elfoglaló Kisvárda odahaza már rögtön az elején hátrányba került az ETO FC Győrrel szemben. Bár Erdélyi László góljára szűk félóra elteltével válaszoltak a nyírségiek, a vendégek még a szünet előtt újra előnyhöz juthattak volna, ám Zamostny Balázs büntetőjét kivédte Zöldesi Illés, a Kisvárda kapusa. Fordulás után előbb Kovács Krisztián szerzett újabb találatot az ETO-nak, majd a hosszabbításban a csereként beállt Beliczky Gergő elől menteni igyekvő Papucsek Barna öngólt vétett, így alakult ki a 3–1-es győri siker. Mindez azt jelenti, hogy az MTK öt pontra növelte az előnyét a Kisvárdával szemben, így nyugodtan térhet téli pihenőre Feczkó Tamás csapata.

A dobogó harmadik helyén álló Békéscsaba esélyesként fogadta a kiesőzónában tanyázó Szeged 2011-et. Szatmári István révén már az első negyedóra végén vezettek a lila-fehérek. A félidő lefújása előtt nem sokkal Zádori Krisztián találatával ugyan egyenlítettek a látogatók, ám erre Urbin Péter révén két perc alatt válaszolni tudott a Csaba, így a szünetben ismét a házigazdák vezettek. A második játékrészben Tóth Dánielnek köszönhetően újra a viharsarkiak találtak be, s 3–1-es sikerük azt jelenti, hogy a télre is megőrizték bronzérmes pozíciójukat, miközben a Szeged csak jobb gólkülönbségével foglalja el a 17., vagyis utolsó, még bennmaradást jelentő helyet.

A Nyíregyháza kétszer is hátrányba került Tatabányán, ahol a Budaörs vendégeként szerepelt. A szabolcsiaknak mindannyiszor sikerült kiegyenlíteniük, így döntetlennel távoztak, ám azt még edzőjük, Lucsánszky Tamás is elismerte, hogy az eredmény inkább számukra volt hízelgő. A Budaörsnél ismét villogott Czvitkovics Péter, aki előbb gólpasszt adott Kékesi Alexandernek, majd a második gólt ő maga lőtte.

Ugyancsak 2–2-re végződött a Siófok–Mosonmagyaróvár összecsapás. Itt változatosan alakult az eredmény, a hazaiak korán előnybe kerültek, majd az óváriak fordítottak, ám a Balaton-partiaknak sikerült ikszre menteniük a találkozót. A krónikához tartozik, hogy a vendégek 1–1-es állásnál az 59. percben Lőrinczy Attila révén tizenegyest hibáztak.

A forduló leggólzáporosabb találkozóján a Gyirmót idegenben négyszer is betalált a Zalaegerszeg hálójába. Vendéggóllal indult a 90 perc, majd az első félóra végén már kettővel vezettek a gyirmótiak, ám a zalaiak szinte azonnal válaszolni tudtak, így meccsben maradt a Zete. Sőt, a szünet után nem sokkal Babati Benjámin révén ki is egyenlített, ám ezzel még nem volt vége a mérkőzésnek, hiszen a Gyirmót újítani tudott, és végül 4–2-re behúzta a találkozót. A hosszabbítás eseményeihez tartozik, hogy a gyirmótiak harmadik góljának szerzője, Kiss Máté törlesztésért a kiállítás sorsára jutott.

A Vác legyőzése után újabb skalpot gyűjtött be a Soroksár, Lipcsei Péter együttese ezúttal Szolnokon diadalmaskodott, mégpedig hátrányból fordítva. Tóth László góljával hamar vezettek a Tisza-parti „vasutasok”, ám jött Pál András, aki előbb egyenlített majd később még egyszer betalált. Sőt, a Soroksár honlapja szerint a harmadik gól is az ő nevéhez fűződik, ám az MLSZ hivatalos jegyzőkönyvében az utóbbi Molnár Róbert öngóljaként szerepel. A Soroksár ezzel a diadallal ugyan maradt a 13., de felzárkózott a középmezőnyhöz.

A már említett Vác az átmeneti otthonában, a Hévízi úton a Kazincbarcikát fogadta, s egy véleményes büntető értékesítésével begyűjtötte a három pontot. Ez azt jelenti, hogy a Duna-parti gárda jobb gólkülönbségével visszaelőzte a Ceglédet, és ötödikként töltheti a téli szünetet.

Nem hozott gólt a Budafok–Dorog alsóházi ütközet, amit inkább a hazaiak bánhatnak, mert így továbbra is kieső pozíciót foglalnak el. Szintén döntetlennel zárult a Csákvár és a Sopron csatája, ebben a párosításban a sereghajtó látogatott az utolsó előtti helyezetthez. Az 1–1-es mérkőzésen mindkét találat lecsorgó labdából született, először a vendég soproniak találtak be Batizi-Pócsi Balázs révén, majd a csákváriak egy szöglet utáni kavarodást követően, Sejben Viktor góljával egyenlítettek.


Most két és fél hónapos szünet következik az NB II-ben, a következő fordulót február 25-én rendezik.

 

LABDARÚGÓ NB II, 21. FORDULÓ
(DECEMBER 10., VASÁRNAP)

15.00 órakor kezdődött:

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SOPRONI VSE 1–1 (0–0)
Csákvár, 200
néző. Vezette: Nagy Norbert (Kepe Arnold, Berényi Ákos)
CSÁKVÁR:
Markek – Kiprich D., Tar, Gajda – Horvat, Sándor Gy., Fényes (Sejben, 56.), Bokros, Nagy Zs.– Molnár T., Máté (Molnár Cs., 56.). Vezetőedző: Szijjártó István
SOPRON:
Molnár M. – Fazakas, Koronczai, Ágh, Angyal – Hadházi – Garda (Szőke, 56.), Tóth M. (Varga Sz., a szünetben), Gyürki (Harangozó, 76.), Szabó L. – Batizi-Pócsi. Megbízott edző: Bánfalvi Zsolt
Gólszerző:
Batizi-Pócsi (0–1) az 53., Sejben (1–1) a 78.percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István:
– Az első félidőben eldönthettük volna a meccset. A szünet után aztán megjártuk a poklot, majd ismét a fény felé fordultunk. Tavasszal mindent elkövetünk, hogy kiharcoljuk a bentmaradást.
Bánfalvi Zsolt:
– Várjuk a karácsonyt, hátha kapunk egy góllövő csatárt és egy tehetősebb támogatót. Futballra alkalmatlan körülmények között szereztünk egy pontot.

ZTE FCGYIRMÓT FC GYŐR 2–4 (1-2)
Zalaegerszeg, 319
néző. Vezette: Pillók Ádám (Szabó Péter, Aradi József)
ZALAEGERSZEG:
Szappanos – Nagy G., Koszó, Nagy T., Bedi – Patvaros, Ágoston – Dubek (Forgács A., 72.), Fujsz, Balázs Zs. (Babati, a szünetben) – Vernes (Paudits, 79.). Megbízott edző: Vlaszák Géza
GYIRMÓT:
Sebők Zs. – Áchim, Lengyel D., Lázár P., Présinger – Nagy P., Kiss M.– Szalánszki, Stieber A., Czár (Farkas Z., 70.) – Sandal (Kőris, 82.). Vezetőedző: Hannich Péter
Gólszerző:
Szalánszki (0–1) a 8., Czár (0–2) a 28., Vernes (1–2) a 29., Babati (2–2) az 56., Kiss M. (2–3) a 71., Farkas Z. (2–4) a 90. percben
Kiállítva:
Kiss M. (törlesztésért) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Vlaszák Géza:
– Csalódás az eredmény, mert győzelemre készültünk. Voltak olyan periódusai a találkozónak, amikor jól fociztunk, de összességében megérdemelt a vendégsiker. A hat mérkőzés óta tartó bajnoki nyeretlenségnek lelki okai vannak, ráadásul az öltöző is „kettészakadt".
Hannich Péter:
– A múlt heti vereség után szerettünk volna javítani és szépen zárni az esztendőt. Ez sikerült. Jó játékkal vertük meg a neves játékosokkal felálló, nagy múltú ZTE-t. Az elején szerzett kétgólos előnyünk mintha bennünket zavart volna meg, ám a harmadik gólunk végül döntőnek bizonyult.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZEGED 2011 GA 3–1 (2–1)
Békéscsaba, 462
néző. Vezette: Oláh Gábor (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
BÉKÉSCSABA:
Ribánszki – Dlusztus (Kiss L., 36.), Szélpál N., Babinyecz – Pilán, Viczián, Nagy I. (Gránicz,, 85.), Király P., Szatmári I. – Birtalan B., Urbin (Tóth D., 56.). Vezetőedző: Boér Gábor
SZEGED:
Szántai – Achim Á., Farkas M., Causic, Zabari – Coroian, Horváth A., Pászka (Beke, 84.), Szabó P. (Germán, 67.) – Balogh G. (Molnár J., 39.), Zádori. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző:
Szatmári I. (1–0) a 12., Zádori (1–1) a 39., Urbin (2–1) a 41., Tóth D. (3–1) 71. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor:
– Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy ha nyerünk, bronzérmes helyen telelünk. Ennek szellemében játszott a csapat. Felemás őszt produkáltunk, de szép lett a vége. Külön öröm, hogy szépen búcsúztunk a közönségünktől.
Supka Attila:
– Zsinórban ez volt a tizenharmadik mérkőzésünk, amelyiken nem tudunk nyerni. Pedig a lehetőségeink megvoltak most is, de nem tudjuk a helyzeteket kihasználni. Játékban nem voltunk rosszabbak ellenfelünknél, ámez kevés. A télen mindenképpen meg kell erősíteni a csapatot.

13.00 órától játszották:

CEGLÉDI VSEMTK BUDAPEST 0–1 (0–0)
Albertirsa, 700 néző. Vezette: Horváth Tibor (Pápai Zoltán, Máyer Gábor)
CEGLÉD: Mursits – Heffler T., Albert I., Preklet, Farkas A. – G. Bíró – Damásdi, Sándor I., Nyilas E. – Asztalos, Szilágyi P. Vezetőedző: Klausz László
MTK: Szentpéteri – Katona M., Baki, Gengeliczki, Deutsch B. – Vass P., Schäfer (Szerencsi, 70.), Vass Á., Gera D. (Korozmán, 85.) – Toghelle, Lencse (Jakab, 90.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Lencse (0–1) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László: – Jó érzés, hogy a nagy MTK úgy örült a kis csapatnak számító Cegléd elleni győzelemnek, mintha a Bajnokok Ligájában nyert volna. Nagy öröm ez nekem.
Feczkó Tamás: – Labdarúgásra alkalmatlan pályán, egy nagyon defenzív csapat ellen nem a játéknak, hanem a küzdőszellemünknek és akaraterőnknek köszönhetjük a mai győzelmet. Remélem, hogy jó és eredményes játékkal tavasszal folytatjuk a menetelést.

BUDAFOKI MTEDOROGI FC 0–0
Promontor utca, 300
néző. Vezette: Csonka Bence (Kormányos II Gábor, Szvetnyik Bence)
BUDAFOK:
Somogyi – Margitics, Csizmadia, Khiesz, Végh B. (Kovács D., 69.) – Filkor (Vasziljevics, 83.), Vass M. – Ihrig-Farkas, Nagy T., Kirják – Kerekes K. (Kercsó, 83.). Vezetőedző: Tóth Bálint
DOROG:
Vajda – Németh Á., Csató, Bora, Szalai A. – Berkó, Szedlár, Mészáros Á., Lénárt – Vígh (Simon A., 67.), Faragó. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
MESTERMÉRLEG
Tóth Bálint:
– Minden megvolt a mai játékunkban, csak a legfontosabb, a gól hiányzott.
Schindler Szabolcs:
– Rossz talajú, teljesen lefagyott pályán nem alakult ki folyamatos játék, elégedetlen vagyok a mérkőzésen látottakkal, viszont az őszi teljesítményért minden elismerést megérdemel a csapatom.

SZOLNOKI MÁV–SOROKSÁR SC 1–3 (1–2)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 300
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Szilágyi Norbert, Baghy Csaba)
SZOLNOK:
Hrabina – Molnár R., Balogh M., Horgosi (Ágoston, 58.), Papp Sz. (Olasz D., a szünetben), Lakatos Cs. – Kenderes – Jaserevic, Farkas A., Pantovics (Angyal N., 74) – Tóth L. Vezetőedző: Balogh Pál
SOROKSÁR:
Kersák – Fülöp N., Dvorschák, Gyepes, Valencsik (Silye, 39.) – Gyömbér, Huszák – Gárdos, Tamási Zs. (Csillag, 72.) Lakatos I. – Pál A. (Orosz M., 88.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző:
Tóth L. (1–0) a 9., Pál A. (1–1) a 32., Pál A. (1–2) a 41., Pál A. (1–3) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál:
– Korán vezetést szereztünk, de ezt nem tudtuk meglovagolni, mert átadtuk a területeket. A Soroksár pedig nem hibázta el a kínálkozó lehetőségeit.
Lipcsei Péter:
– Jó csapatot vertünk meg, nagyon fontos és értékes idegenbeli győzelmet szereztünk.

SIÓFOKCREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 2–2 (1–0)

Siófok, 100 néző. Vezette: Berényi Tamás (Vígh-Tarsonyi Gergő, Iványi István)
SIÓFOK:
Balajcza – Opavszky, Fehér Zs., Lorentz, Szilágyi – Nagy D., Petneházi, Lázár Zs – Kozma (Berde, 70.), Elek B. (Kovács D., 42.), Bévárdi. Vezetőedző: Varga Attila
MOSONMAGYARÓVÁR:
Tarczy – Bohner, Szépe, Szpirulisz, Katona – Vágó L., Zsirai – Lőrinczy (Darázs, 90.), Laki B, Kapacina (Huszárik, 85.) – Tóth L. M. Vezetőedző: Várhidi Péter
Gólszerző:
Bévárdi (1–0) a 4., Szépe (1–1) az 54., Zsirai (1–2) a 65., Nagy D. (2–2) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Varga Attila:
– Úgy kezdtünk hazai pályán, ahogy kell, gyorsan vezetést szereztünk, és a helyzetek alapján eldönthettük volna a meccset. A második félidőben egyértelműen a Mosonmagyaróvár akarata érvényesült.
Várhidi Péter:
– El vagyok keseredve, mert nem vették észre, hogy ilyen körülmények között nehéz felkészülni a meccsekre. A futball nem csak a mérkőzésről szól, hanem a hétközi edzésekről is. Gratulálok a játékosaimnak, hogy végig maximálisan koncentráltak, s úgy gondolom, ebben a félévben bravúrosan teljesítettek.

BUDAÖRSNYÍREGYHÁZA SPARTACUS 2–2 (1–1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Punyi Gyula, Márkus Péter)
BUDAÖRS:
Bese B. – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Ódé – Czvitkovics, Csobánki (Sajbán Miklós, 78.), Bakos, Horváth E. – Sajbán Máté, Horváth R. (Deli, 75.). Szakmai igazgató: Bognár György
NYÍREGYHÁZA:
Jova – Hinora, Fodor F., Kelemen D., Farkas M. – Kártik, Kesztyűs (Papp M., 84.), Rubus (Rezes, 60.) – Szinanovics (Bajzát, 84.), Gajdos, Pekár. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző:
Kékesi (1–0) az 5., Kesztyűs (1–1) a 10., Czvitkovics (2–1) az 53., Szinanovics (2–2) a 73. percben.
MESTERMÉRLEG
Bognár György:
– Több helyzetet dolgoztunk ki, így valamivel közelebb álltunk a győzelemhez. A mezőnyjáték azonban kiegyenlített volt, ezért igazságos döntetlen született.
Lucsánszky Tamás:
– Végig futottunk az eredmény után. A játék képe alapján a Budaörs közelebb állt a győzelemhez, így örülök az egy pontnak.

VÁC FCKAZINCBARCIKA 1–0 (0–0)
Hévízi út, 280
néző. Vezette: Barna Gábor (Király Zsolt, Nagy Attila)
VÁC:
Halasi – Hegedűs Cs., Szabó N., Króner, Gulyás M. – Tóth G., Búrány – Zsolnai R., Nagy R. (Görgényi, 80.), Major (Borvető, 58.) – Balajti (Kákonyi, 65.). Vezetőedző: Horváth Károly
KAZINCBARCIKA:
Gábor – Tóth Sz., Palmes, Belényesi Cs., Lőrincz P. – Hegedűs D., Kovács O. (Engel, 61.) – Sigér Á., Micsinai, Süttő (Kristófi, 76.) – Boros G. (Constantinescu, 61.) Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző:
Nagy R. (11-esből, 1–0) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Károly:
– A múlt heti, Soroksár elleni meccshez képest ma sokkal jobb talajú pályán futballoztunk, ahol időnként a saját játékunkat tudtuk játszani. Végül megérdemelt győzelmet arattunk egy nagyon jól felkészített ellenféllel szemben.
Vitelki Zoltán:
– Köszönöm a szurkolóinknak, hogy egész ősszel és ma is kitartottak mellettünk – sajnálom, hogy így, vereséggel búcsúztunk tőlük. Sokat dolgoztunk, ma sem vallottunk szégyent. Az első félidő a Vácé, a második a miénk volt, a büntető viszont a semmiből jött. Ez a két előrehozott tavaszi forduló nem hiányzott, és akkor is ezt mondanám, ha mindkét meccset megnyertük volna.

KISVÁRDA MASTER GOODETO FC GYŐR 1–3 (1–1)
Kisvárda, 1010
néző. Vezette: Lovas László (Medovarszki János, Csatári Tibor)
KISVÁRDA:
Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Melnik (Erdélyi B., a szünetben), Heffler N., Misic, Vári B. (Délczeg, 68.) – Horváth Z., Lukács R.(Gosztonyi, 78.). Vezetőedző: Kondás Elemér
GYŐR:
Szatmári Z.– Kovács K., Vadász V., Debreceni A., Zamostny – Pongrácz (Hidi S., 75.), Bagi I. – Tajthy, Magasföldi, Szánthó (Mucska, 91.) – Erdélyi L. (Beliczky, 83.). Vezetőedző: Szentes Lázár
Gólszerző:
Erdélyi L. (0–1) a 6., Horváth Z. (1–1) a 34, Kovács K. (1–2) a 61., Papucsek (öngól, 1–3) a 91. percben
MESTERMÉRLEG

Kondás Elemér:
– Ellenfelünk jobban alkalmazkodott a talajviszonyokhoz, de az első félidő végét és a második elejét egyértelműen mi uraltak, mégis mi kaptuk a gólt. Közel voltunk az egyenlítéshez, ehelyett a harmadik kapott góllal eldőlt a mérkőzés sorsa.
Szentes Lázár:
– Hatalmas küzdelem alakult ki, a pálya állapota nem engedte meg a technikás futballt. Megpróbáltunk a saját eszközeinkkel játszani, jó teljesítményt nyújtottunk, szép gólokat szereztünk.

AZ NB II ÁLLÁSA A 21. FORDULÓ UTÁN
1. MTK Budapest 21 17 1 3 50–16 +34 52
2. Kisvárda 21 14 5 2 40–20 +20 47
3. Békéscsaba Előre 21 11 4 6 39–22 +17 37
4. Nyíregyháza Spartacus FC 21 9 7 5 32–22 +10 34
5. Vác FC 21 9 6 6 29–20 +9 33
6. Ceglédi VSE 21 9 6 6 24–25 –1 33
7. ETO FC Győr 21 9 5 7 27–26 +1 32
8. Gyirmót FC Győr 21 9 4 8 36–29 +7 31
9. Budaörs 21 8 6 7 36–32 +4 30
10. Szolnoki MÁV FC 21 8 4 9 24–28 –4 28
11. Kazincbarcika 21 8 4 9 21–26 –5 28
12. Dorogi FC 21 7 7 7 29–26 +3 28
13. Soroksár SC 21 7 6 8 21–24 –3 27
14. ZTE FC 21 6 5 10 23–33 –10 23
15. Mosonmagyaróvár 21 5 8 8 19–26 –7 23
16. BFC Siófok 21 5 5 11 20–31 –11 20
17. Szeged 2011 21 4 7 10 14–26 –12 19
18. Budafoki MTE 21 4 7 10 18–31 –13 19
19. FC Csákvár 21 4 6 11 20–42 –22 18
20. Soproni VSE 21 1 9 11 12–29 –17 12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik