NB II: a 20 klub nem ért egyet az MLSZ-döntéssel, léptek is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.16. 17:32
A labdarúgó NB II csapatai nem értenek egyet a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) döntésével, miszerint az új idényben a fordulók többségét vasárnap rendezik meg. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) felkarolta a labdarúgók ügyét, az MLSZ-hez fordult, és levelében – a csapatkapitányok kérése alapján – javaslatot tett a versenynaptár módosítására.

A július 31-én kezdődő bajnokság 38 fordulójából 32-szer vasárnap a hivatalos játéknap. A versenynaptár ismeretében a (meglepett) csapatkapitányok sorban keresték meg segítségért szervezetünket, a labdarúgók ugyanis nem értenek egyet ezzel a beosztással! – olvasható a hlsz.hu-n.hlsz.hu-n.

Mivel több panasz is befutott irodánkhoz, felvettük a kapcsolatot mind a húsz NB II-es csapatkapitánnyal, akik mindnyájan (hangsúlyozzuk: kivétel nélkül) egyetértettek abban, hogy nem szeretnének szinte állandóan vasárnap játszani (a tervezet szerint a mérkőzések 84%-a esik vasárnapra), és csak átlagosan havonta egyszer a családdal tölteni ezt a napot. Nem mellékes körülmény, hogy a játékosok véleményével az érintett húsz klub vezetősége is maradéktalanul egyetért – teszi hozzá a HLSZ közleménye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik