A Nyíregyháza elrontotta a Vasas ünnepét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.16. 14:59
null
Bajzát duplázott a Vasas ellen (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A labdarúgó NB II 19. fordulójában a listavezető Nyíregyháza 2–1-re győzött a Vasas otthonában és elrontotta a 103 esztendős piros-kékek ünnepét. A Dunaújváros a papírformának megfelelően 2–0-ra legyőzte a Ceglédet, így visszaelőzte a Siófokot, míg a Balmazújváros a hajrában egyenlített a Kozármisleny otthonában. A Kisvárda a 94. percben szerezte meg a győztes gólt a Szolnok ellen. A Szigetszentmiklós és a Gyirmót, illetve az Ajka és a Sopron döntetlent játszott egymással.

Az NB II 19. fordulójában a listavezető Nyíregyháza elrontotta a Vasas évfordulóját. Az angyalföldiek a mai napon ünnepelték fennállásuk 103. évfordulóját (ebből az alkalomból a klub vezetői ingyenes belépéssel, vattacukorral, popcornnal, tortával, 11-es rúgó versennyel kedveskedtek a drukkereknek, míg a gyerekeket ugrálóvár várta), de valaki tett róla, hogy az ünnep ne legyen annyira szép. Bajzát Péter a 17. percben elemi erővel lőtt a bal felső sarokba, és bár Mohamed Remili az 51. percben egy jobb oldalról belőtt labdát 12 méterről a hálóba lőtt, a 77. percben ismét jött Bajzát, és az egymásra váró kapus és védő közé berobbanva az ötösről a hálóba lőtt. Bajzát így két mérkőzésen összesen öt gólt szerzett a bajnokságban a Vasas ellen. A második félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a Vasas is nyerhetett volna, de a kapufa sem volt a hazai piros-kékekkel. A 87. percben aztán Remili megkapta második sárga lapját talpalás miatt, így emberhátrányban fejezte be vereséggel végződő centenáriumi mérkőzését a Vasas.

Győzelmi kényszerben lépett pályára hazai pályán a Dunaújváros PASE a Ceglédi VSE ellen, hiszen a Siófok pénteken győzni tudott a Tatabánya vendégeként és megelőzte riválisát a táblázaton. Az újvárosiak sokáig nehezen találták meg a ceglédi védekezés ellenszerét, de a gólerős Urbin Péter bizonyította, hogy érdemes volt a télen átigazolni – az újvárosiak még fizettek is a csatárért (!) –, hiszen kétszer is bevette a ceglédi kaput. Urbin harmadik dunaújvárosi meccse után így már a harmadik találatánál tart. A kétgólos hátrányban aztán a vendégeknél elszakadt a cérna: a 74. percben az edzőt, Kiss Lászlót küldte a lelátóra a játékvezető, majd ezt követően az alapvonal mögött melegítő Kormos László is piros lapot kapott.

Oláh Lóránt révén már a 2. percben vezetést szerzett a Kozármisleny a Balmazújváros ellen. A mérkőzés további részében szinte végig a hajdúságiaknál volt a labda, viszont sokáig nem tudtak igazi gólhelyzeteket kialakítani. A 87. percben aztán a csereként beálló Szöllősi Ferenc szabadrúgásgóljának köszönhetően mégis egyenlített a Balmazújváros, és az újabb pontvesztés rendkívül sokba kerülhet a Kozármislenynek, amely három tavaszi mérkőzésen mindössze két pontot szerzett és tizenegy pontos hátrányban van a még bennmaradó pozícióban lévő Szolnokkal szemben.

Már az első félidőben is a Kisvárda tett többet a gólszerzés érdekében, de a Szolnoki MÁV védelme jól rombolt, és megőrizte kapuját a góltól. A szünet után a győzelmi kényszerben futballozó szabolcsiak fokozták a nyomást, de sokáig a legnagyobb helyzeteiket is elhibázták. A 92. percben azonban Fodor András a Hegedűs Tibor által legurított labdát 22 méterről a kapu bal oldalába bombázta, amivel – a tavasz során első alkalommal – három pontot szerzett csapatának. Két hete egyébként a Balmazújváros ellen a 90. percben egyenlített a Várda, míg ezúttal a hosszabbításban szerezte meg a győztes gólt a csapat, amely így el is mozdult a kiesőhelyről.

Egy szerencsés góllal szerzett vezetést a Gyirmót FC Győr a Szigetszentmiklósi TK-Erima otthonában, miután a 6. percben Barna Zsolt, a hazai csapat középpályása cselezésbe bonyolódott saját kapujától 25 méterre. A labda Cseri Tamás elé került, aki 18 méterről kapura lőtt, és a megpattanó lövés a hálóban kötött ki. Fekete Ádám egy kavarodás után a 24. percben közelről egyenlíteni tudott, és bár a második félidőben az SZTK elszántan rohamozott és sokkal jobban futballozott ellenfelénél, újabb gólt már nem sikerült szereznie.

A nagy szél ellenére jó iramú mérkőzést játszott egymással az FC Ajka és a Soproni VSE. A hazaiak az első, míg a soproniak a második félidőben játszottak jobban, ezért igazságos a döntetlen, bár a hosszabbítás utolsó pillanatában Pákai Gergő lábában maradt az Ajka győztes gólja: a csereként beálló védő Mihalecz Péter visszatett labdáját közelről, fordulásból kapu fölé lőtte!

LABDARÚGÓ NB II
19. FORDULÓ (március 16.)

VASAS–NYÍREGYHÁZA 1–2 (0–1)
Illovszky-stadion, 1000 néző. Vezette: Pintér Csaba (Király Krisztián, Horváth Zoltán)
VASAS: Németh G. (Hermány, a szünetben) – Horváth L., Görgényi, Tamás L., Engel – Vida, Gál M., Berecz (Ferenczi, 84.) – Cseke (Szedlár, 68.), Ádám M., Remili
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Ulvicki, Sándor I. (Kákonyi, 58.), Huszák (Jánvári, 90.) – Pákolicz (Kis R., 58.), Bajzát, Rezes
Gólszerző: Bajzát (0–1) a 16., Remili (1–1) az 54., Bajzát (1–2) a 77. percben
Kiállítva: Remili (második sárga lap után) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY
, a Vasas vezetőedzője: – Nehéz ilyen helyzetben mit mondanom, mert sajnálom a csapatot. Fölényben voltunk a mérkőzés folyamán, de két olyan gólt kaptunk, amelyek elkerülésére készültünk, és ezért szomorú vagyok.
LUCSÁNSZKY TAMÁS, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Nagyon értékes diadalt arattunk, mert a Vasas frissebben játszott nálunk. Ez érthető, mert a szerdai kupamérkőzés még a lábakban volt.

DUNAÚJVÁROS PASE–CEGLÉDI VSE 2–0 (1–0)
Dunaújváros, 800 néző. Vezette: Szőts Gergely (Mohos Milán, Horváth Krisztián)
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Villám, Farkas V., Burucz, Csehi – Petneházi, Lázár Zs., Sárközi N. – Godslove (Thiago, 59.), Urbin (Perovics, 89.), Böőr (Jakab D., 86.)
CEGLÉD: Kovács A. – Robson, Miklósvári, Farkas I., Pesti – Kenderes, Makrai (Rebrik, 65.) – Koós (Tisza K., 51.), Koncz, Lipusz – Markó
Gólszerző: Urbin (1–0) a 32., Urbin (2–0) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője: – Nehéz mérkőzés volt, ismét bebizonyosodott, hogy ebben az osztályban kis különbségek vannak a csapatok között. Szervezetten játszott a Cegléd, nehezen tudtuk feltörni a védekezését. A második gólunk után vált kreatívabbá a játékunk.
KISS LÁSZLÓ, a Cegléd vezetőedzője: – Bármilyen furcsán is hangzik, helyt álltunk, aminek nagyon örülök. Jó lenne, ha egyszer én is olyan segítséget kapnék, mint ezúttal a Dunaújváros... Ettől függetlenül ellenfelünk megérdemelten győzött.

KOZÁRMISLENY–BALMAZÚJVÁROS 1–1 (1–0)
Kozármisleny, 200 néző. Vezette: Barna Gábor (Márton Zsolt, Kiss Balázs)
KOZÁRMISLENY: Sólyom – Kiss M., Petrók, Vattai, Fenyvesi O. (Kovács D., 91.) – Nagy E., Szabó B. (Varga B., 87.) – Fitos, Oláh L., Nagy M. K. (Cziráki, 69.) – Tóth D.
BALMAZÚJVÁROS: Szalma – Vachtler, Papp F., Forgács, Németh Á. – Oláh G. (Szöllősi, 55.), Müller – Nagy R. (Sárközi Sz., 51.), Demjén, Virágh – Belényesi (Lóránt, 64.)
Gólszerző: Oláh L. (1–0) a 2., Szöllősi (1–1) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
EDUARDO ALMEIDA
, a Kozármisleny vezetőedzője: – Úgy érzem, mindent megtettünk a győzelemért. Mindkét csapatnak a három pont megszerzése volt a fontos. Szervezetten és jól játszottunk, de a játékvezető nem hagyta, hogy nyerjünk.
HÍRES GÁBOR, a Balmazújváros vezetőedzője: – Szépen és jól játszottunk, de a találkozó elején és végén fegyelmezetlenek voltunk, ezért meg kell elégednünk az egy ponttal.

FC AJKA–SOPRONI VSE 0–0
Ajka, 300 néző. Vezette: Radványi Ádám (Butkai Zsolt, Kulman Tamás)
AJKA: Jánosa – Mogyorósi, Jagodics, Fodor M., Gunther – Horváth A., Skriba (Hanzl, 56.), Rajos, Lattenstein (Mihalecz P., 75.) – Sowunmi, Major N. (Pákai, 85.)
SOPRON: Halasi – Fazakas, Sifter, Baranyai, Katona (Faggyas, 81.) – Horváth A. – Deme (Varga G., 88.), Németh L., Szabó L. – Erdélyi, Heffler N. (Gaál B., a szünetben)
MESTERMÉRLEG
JÁKLI PÉTER
, az Ajka vezetőedzője: – A szél irreálissá tette a játékot, de érdekes módon mindkét csapat széllel szemben játszott jobban, mi az első, a Sopron a második félidőben. Az utolsó pillanatban a lábunkban volt a győzelem, de ez elmaradt.
SUPKA ATTILA, a Sopron szakmai igazgatója: – Irreális időben zajlott a mérkőzés, úgy érzem, hogy az első félidőben a szél segítségével nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna. Ha egy kicsit pontosabbak vagyunk, a második félidőben lett volna lehetőségünk rá, hogy a magunk javára döntsük el a meccset.

SZTK-ERIMA–GYIRMÓT FC GYŐR 1–1 (1–1)
Szigetszentmiklós, 200 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Galán Roland, Demeter János)
SZTK: Horváth L. – Puskás G., Kornis (Balogh M., 68.), Deutsch, Pollák – Barna Zs. (Zsivoczky 70.), Vágó L., Kvekveskiri – Khous (Majoros, 67.), Fekete Á., Kollega
GYIRMÓT: Somogyi – Lázár P., Graszl K. (Hajba, 72.), Lengyel D., Farkas M. – Sós M., Madarász (Magasföldi, 67.) – Beliczky, Papp K., Cseri T. (Fejes, 63.) – Andorka
Gólszerző: Cseri (0–1) a 6., Fekete Á. (1–1) a 24. percben
MESTERMÉRLEG
PRISZTAI VIKTOR, az SZTK vezetőedzője: – Nagyon akartunk győzni, de ez sajnos nem sikerült, ezért csalódott vagyok. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de valahogy hiányzott az a pici plusz, ami a győztes gólt eredményezhette volna.
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – Irreális időjárási viszonyok között, orkánszerű szélben sajnos látványos játékról szó sem lehetett. A Gyirmót évek óta nem tud sikeres lenni a Szigetszentmiklós ellen, most végül is szereztünk egy pontot.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SZOLNOKI MÁV FC 1–0 (0–0)
Kisvárda, 800 néző. Vezette: Berger József (Pápai Zoltán, Szvetnyik Bence)
KISVÁRDA: Nacsa – Bodnár L., Hegedűs T., Mboussi, Bognár Zs. (Molnár R., 57.) – Nagy B. – Farkas M. (Miskolczi, 62.), Irhás, Fodor A. – Pavlov, Üveges (Brankovics, 66.)
SZOLNOK: Pokorni – B. Tóth, Racskó, Papucsek, Fritz – Sipeki, Lengyel B. – Zsótér (Rokszin, 66.), Zsolnai, Magos – Hamar Á. (Szepessy R., 72.)
Gólszerző: Fodor A. (1–0) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
RÉVÉSZ ATTILA
, a Kisvárda szakmai igazgatója: – A nagy tét miatt nagyon óvatos játék alakult ki. Bebizonyosodott, hogy csatár nélkül nagyon nehéz boldogulni, de az utolsó pillanatban az akarat meghozta a gyümölcsét. Nekünk ez jutott, minden idegszálunkkal harcolni kell a végsőkig.
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: – Csak múlt heti szavaimat tudom megismételni, ezúttal sem érdemeltünk vereséget. Hozzáteszem, ha a csapat a meccs hajrájában többször is szöglethez jut, azt ki kellene tudni használni, nem pedig hagyni, hogy lekontrázzanak belőle bennünket.

KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Március 14., péntek
Békéscsaba–ZTE 0–0
Tatabánya–Siófok 0–1

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 19 15 2 2 37–13 +24 47
2. Dunaújváros PASE 19 12 3 4 33–19 +14 39
3. Siófok 19 11 4 4 27–17 +10 37
4. Balmazújváros 19 9 5 5 36–30 +6 32
5. FC Ajka 19 9 4 6 31–26 +5 31
6. Zalaegerszegi TE FC 19 8 6 5 28–26 +2 30
7. Békéscsaba Előre 19 7 6 6 28–25 +3 27
8. Gyirmót FC Győr 19 7 5 7 28–24 +4 26
9. Vasas 19 7 3 9 28–33 –5 24
10. Soproni VSE 19 6 5 8 23–28 –5 23
11. Szigetszentmiklósi TK 19 6 4 9 17–23 –6 22
12. Kisvárda SE 19 5 7 7 30–29 +1 22
13. Szolnoki MÁV FC 19 6 3 10 28–29 –1 21
14. Ceglédi VSE 19 6 2 11 23–29 –6 20
15. Duna FC Tatabánya 19 3 3 13 14–44 –30 12
16. Kozármisleny 19 2 4 13 16–32 –16 10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik