Először kapott ki a Vasas, tízgólos meccsen nyert, és élre állt a Gyirmót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.21. 14:29
A labdarúgó NB II 13. fordulójában elszenvedte első vereségét a Vasas, az angyalföldiek a Soroksár otthonában kaptak ki 3–1-re. A Gyirmót FC Győr 7–3-ra kiütötte a Monort és az élre állt, míg a Csákvár a hajrában szerzett gólokkal mentett pontot a Vác ellen. A ZTE emberhátrányban mentett pontot a Kazincbarcika vendégeként Putnokon, a Békéscsaba viszont a Tiszakécske otthonában elhasalt. A Kaposvár legyőzte a Nyíregyházát, az ETO a Balmazújváros otthonából térhet haza három ponttal.
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG



A labdarúgó NB II 13. fordulójában elveszítette veretlenségét a Vasas, amely a Soroksár otthonában kapott ki 3–1-re. Az angyalföldiek Birtalan Botond estében bekotort labdájával vezetéshez jutottak, de a szünet után a Soroksár 17 perc alatt háromszor is mattolta Bese Balázst – Tamási Zsolt kétszer volt eredményes, illetve Kundrák Norbert is betalált. A soroksáriak sikere megérdemelt, a Vasasnak a továbbiakban jóval jobb teljesítményre lesz szüksége, ha életben akarja tartani feljutási reményét.

A forduló és egyben most már a bajnokság gólokban leggazdagabb mérkőzését a Gyirmót FC Győr játszotta a Monorral. Szepessy László együttese 22 perc után már négy góllal vezetett, de a monoriak még fel tudtak zárkózni, azonban a szünet után a Gyirmót támadósora folytatta remeklését, és meg sem állt hét gólig – a 7–3-as sikerből Szarka Ákos és Nagy Patrik egyaránt két góllal vette ki a részét, de a monoriak részéről is volt egy duplázó: Tóth Barna.

A Kazincbarcika az első félidőben meglepte a listavezető Zalaegerszeget. Dobos Barna együttesének ekkor csak egy lesgólra futotta, míg a hazaiak a hetek óta remek formában játszó Tóth László góljával a vezetést is megszerezték. A játékrész hajrájában Zoran Lesjak kiállítása tovább nehezítette a vendégek helyzetét, akik a második félidőben már szebb arcukat mutatták és emberhátrányuk ellenére is megszerezték az egyik pontot a talán túlságosan óvatos Kazincbarcika ellen.

Szatmári István tizenegyesből lőtt góljával a Békéscsaba szerzett vezetést a Tiszakécske otthonában, azonban az újonc hazaiak a szünet után Batizi-Pócsi Balázs góljával egyenlítettek, majd a hajrában Kardos Norbert büntetőjével fordítottak és nyertek. Boér Gábor, a csabaiak trénere a meccs után az elkövetett hibáik mellett a játékvezető ítéleteit és a rendezési hiányosságokat is számon kérte.

Folytatja remeklését az újonc Kaposvár, amely legyőzte a Nyíregyházát és már 12 mérkőzés óta veretlen. Szakály Attila gólját Pekár László gyorsan megválaszolta, de a szünet után jött Nagy Richárd, aki Andorka Péter továbbcsúsztatott labdáját estében a kapuba lőtte, ezzel három pontot szerzett a Rákóczi.

Rendkívül fontos sikert aratott a Ceglédi VSE a Mosonmagyaróvár otthonában. Nagy Tibor együttese Oldal Tibor duplájával győzött – a szélső egyébként második találatát tizenegyesből érte el. Az Óvár sorozatban ötödször kapott ki.

Molnár Péternek köszönheti a döntetlent a Siófok a Dorog ellen, a Balaton-partiak kapusa óriási védéseket mutatott be a mérkőzésen, a vérszegény támadójátékot mutató siófokiak így nagyon örülhetnek a reminek.

Csiki Norbert megszerezte első NB II-es gólját a Budaörs színeiben, a nyáron a Vasastól érkező és hosszú sérülése után már egészséges szélső 2017 májusa után talált bajnoki meccsen a hálóba. Fodor Dániel a szünet után megduplázta a budaörsi előnyt, Oláh Bálint révén a Budafok erejéből csak a szépítésre futotta.

A Vác a hajrában már két góllal vezetett a Csákvár otthonában, ráadásul úgy, hogy két lehetőségéből szerzett két gólt. A 87. percben azonban előbb jött Nagy Zsolt és a hálóba lőtt, a ráadásban pedig Sejben Viktor gyönyörű mozdulattal, félfordulattal a hosszú sarokba sarkazta a labdát, megmentve ezzel egy pontot csapatának.

Az ETO FC Győr a Balmazújváros otthonából távozott három ponttal, a győztes találatot Tajthy Tamás szerezte a sok helyzetet és két jó kapusteljesítményt hozó találkozón.


LABDARÚGÓ NB II
13. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–BSS MONOR 7–3 (4–2)

Győr-Gyirmót,
Alcufer Stadion, 840 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Kepe Arnold, Mohos Milán)
GYIRMÓT:
Rusák – Varga P. (Krebsz, 87.), Szilvási, Lázár P., Széles – Nagy Patrik, Kontár (Présinger, 87.) – Herjeczki, Strestík, Heffler N. – Szarka (Vólent, 90.). Vezetőedző: Szepessy László
MONOR:
Bozsó – Sági (Tóth Á., a szünetben), Barthel, Karacs, Fülöp N., Szerencsi – Szuhodovszki, Bori, Palincsár, Májer G. – Tóth Barna. Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző:
Nagy Patrik (1–0) a 7., Széles (2–0) a 13., Herjeczki (3–0) a 19., Heffler N. (4–0) a 22., Palincsár (4–1) a 29., Tóth Barna (4–2) a 31., Szarka (5–2) az 50., Tóth Barna (5–3) az 54., Szarka (6–3) az 57., Nagy Patrik (7–3) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Szepessy László:
– Már-már a győri futball-láz idején megszokott produkciót nyújtott a csapat. Ha a helyzeteinket jobb százalékban kihasználjuk, tíz fölött lehetett volna a szerzett góljaink száma.
Horváth Dávid:
– A liga legjobban támadó csapatát nem lehetett feltartóztatni. Az első fél óra meghatározta az egész mérkőzés alakulását, később szereztünk még gólokat, de így sem szép a vége.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 2–1 (1–1)
Kaposvár, 650
néző. Vezette: Radványi Ádám (Lémon Oszkár, Baghy Csaba)
KAPOSVÁR: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A. (Tömösvári, 73.), Hadaró – Hegedűs D. (Andorka, a szünetben), Nagy K. (Nagy J., 61.) – Nagy R., Szakály A., Bíró D. – Beliczky. Megbízott edző: ifj. Petrók Viktor
NYÍREGYHÁZA: Fadgyas – Nagy J., Fodor F., Pejovics, Farkas M. – Kulcsár H. (Ötvös, a szünetben, Starosta, 83.), Bakos Sz. – Pekár, Kártik, Rezes – Dragóner (Hornyák, 56.). Vezetőedző: Lengyel Roland
Gólszerző: Szakály A. (1–0) a 36., Pekár (1–1) a 39., Nagy R. (2–1) az 53. percben
MESTERMÉRLEG
Ifj. Petrók Viktor
: – Sokat tettünk a győzelemért, különösen a vezetés megszerzése után. Jó mérkőzés volt, mert amikor kellett, védekeztünk, amikor kellett, harcoltunk.
Lengyel Roland: – Egy félidőnyi előnyt nem lehet adni az ellenfélnek. Küzdeni kellett volna, de ebben kevesek voltunk. A játék a nézőkért van, s ők jól szórakoztak ezen a mérkőzésen. Szeretnénk decemberig felzárkózni a középmezőnyhöz.

SOROKSÁR SC–VASAS FC 3–1 (0–1)
Budapest,
Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 800 néző. Vezette: Bogár Gergő (Király Zsolt, Legeza László)
SOROKSÁR: Kovács D. – Gárdos, Dvorschák, Valencsik, Bor (Szpirulisz, 44.) – Gyömbér, Derekas – Albert Á. (Pál A., 76.), Tamási Zs. (Lőrinczy, 82.), Kundrák – Orosz. Vezetőedző: Lipcsei Péter
VASAS: Bese B. – Hinora, Vaskó, Szilágyi Z., Szivacski – Szatmári L. (Talabér, 70.), Hajdú Á. – Murka (Hrepka, 70.), Birtalan B., Bévárdi – Balajti. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Birtalan B. (0–1) a 29., Tamási Zs. (1–1) az 53., Kundrák (2–1) a 65., Tamási Zs. (3–1) a 70. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– Az első félidőben olyan helyzet után kaptunk gólt, amelyre felhívtuk a figyelmet kollégáimmal. A szünet után az extra teljesítmények segítségével fordítottunk, s örülünk, hogy az első csapat vagyunk, amely legyőzte a Vasast.
Kis Károly: – Az első játékrészben elfogadhatóan futballoztunk és vezetést is szereztünk, a fordulás után azonban meg sem közelítettük korábbi játékunkat, és ekkor a hazaiak kíméletlenül kihasználták helyzeteiket.

TISZAKÉCSKE VSE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 2–1 (1–1)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 600 néző. Vezette: Horváth Tibor (Szalai Dániel, Kis Zoltán)
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Huszti A., Kardos N., Csáki, Sváb – Juhász L. (Kirchner, 63.), Tölgyesi, Kocsis G., Horváth A. (Szabó L., 29.), Károly (Kalmár, 63.) – Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Zahorán, Viczián, Szélpál, Pilán (Nagy S., 13.) – Gránitz, Szatmári I., Mezei, Király P. (Szinanovics, 76.), Hursán – Urbin. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Szatmári I. (11-esből, 0–1) a 35., Batizi-Pócsi (1–1) a 70., Kardos N. (11-esből, 2–1) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó István:
– Indulatokkal teli mérkőzés volt. Hátrányba kerülve, a második félidőben változtattunk a felálláson, és sikerült megfordítanunk az eredményt.
Boér Gábor: – Az első félidőben nem játszottunk rosszul, rengeteg helyzetünk volt, vagyis időben eldönthettük volna a mérkőzést. Ugyanakkor az elkövetett hibáink, a rendezési hiányosságok és a játékvezető ítéletei mellett nem tudok elmenni szó nélkül.

BALMAZÚJVÁROS–ETO FC GYŐR 0–1 (0–0)
Balmazújváros, 500
néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Márkus Péter)
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi G. – Szalai A., Jagodics B., Papucsek, Farkas N. – Domokos, Óvári, Pongrácz, Peszmeg (Ternován, 70.), Kóródi (Bíró Á., 77.) – Berki I. Vezetőedző: Bekő Balázs
ETO: Horváth T. – Tóth D., Tar, Debreceni, Völgyi – Vukaszovics – Kovács K. (Szimcsó, 54.), Jakab (Vadász, 76.), Tajthy, Andrics (Koltai, 84.) – Mervó. Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Tajthy (0–1) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Bekő Balázs
: – Talán nem érdemeltünk vereséget, mert a kezünkben volt a sorsunk, csakhogy nem éltünk a lehetőségekkel, és a Győr ezt megbüntette.
Király József: – Egy góllal mindenképpen jobbak voltunk, és megérdemelt győzelmet arattunk, egyúttal köszönjük lelkes szurkolóink biztatását is.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–VÁC FC 2–2 (0–0)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Vezette: Molnár Attila (Medovarszki János, Horváth Zoltán)
CSÁKVÁR: Tóth B. – Csilus Á. (Sándor Gy., 67.), Csonka, Kiprich D., Baranyai Á. (Simon M., 71.) – Farkas A., Mészáros D. – Tamás N., Daróczi, Nagy Zs. – Bobál G. (Sejben, 64.). Vezetőedző: Szijjártó István
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Görgényi, Földi – Durso – Kákonyi (Szekszárdi, 91.), Tóth G., Csillag (Murai, 76.), Varga Sz. – Zsolnai R. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Csillag (0–1) a 62., Murai (0–2) a 84., Nagy Zs. (1–2) a 87., Sejben (2–2) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István:
– Egy mérkőzés időnként kilencvenöt percig tart, kár, hogy erre csak az utolsó tíz percben jöttünk rá, pedig korábban is bőven volt lehetőségünk a gólszerzésre.
Zoran Szpisljak: – Csapatként ismét bizonyítottuk karakterünket, mert heteken keresztül helyzetig is alig jutottunk, most pedig két gólt is szereztünk. Egy pontból akár három is lehetett volna, kár, hogy a végén bepánikoltunk.

KAZINCBARCIKAI SC–ZTE FC 1–1
(1–0)
Putnok,
Várady Béla Sportközpont, 600 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Bertalan Dávid)
KAZINCBARCIKA: Somodi – Palmes, Heil, Fótyik, Mikló – Oltean, Krausz (Takács P., 61.), Toma – Tóth L., Lukács R. (Belényesi Cs., 61.), Kanalos (Kiss B., 73.). Vezetőedző: Gálhidi György
ZALAEGERSZEG: Zöldesi – Kónya K., Lesjak, Devecseri, Gergényi – Kiss M., Bedi – Babati (Novák, a szünetben), Hudák M., Barczi (Balázs Zs., 88.) – Horváth K. (Madarász, a szünetben). Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Tóth L. (1–0) a 33., Novák (1–1) a 65. percben
Kiállítva: Lesjak (megütötte Heilt) a 45., Heil (második sárga lap után) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György: –
Sajnálom, hogy szünet után a létszámfölényből nem profitáltunk, s elmulasztottuk kihasználni a helyzeteket. A listavezető ellen nem rossz eredmény a döntetlen, de van bennem némi hiányérzet.
Dobos Barna: – Mivel az első félidő utolsó pillanataiban megfogyatkoztunk, tíz emberrel játszva be kellett érnünk egy ponttal. Ahogy a második félidőben futballoztunk, bátran építhetünk a jövőben, mert számomra rendkívül biztató volt.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–CEGLÉDI VSE 0–2 (0–1)
Mosonmagyaróvár, 300 néző. Vezette: Nagy Norbert (Máyer Gábor, Aradi József)
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich – Sziklási, Vágó, Forgács A., Darázs (Eszlátyi, 75.) – Bakos B. – Kovács B. (Bartos, 61.), Kapacina V. (Kovács Á., a szünetben), Stieber A., Winkler – Szabó V. Megbízott edző: Takács Gábor
CEGLÉD: Mursits – Wild (Kárász, 58.), Albert I., Preklet, Farkas Á. – Rétyi (G. Bíró, 81.), Nagy T., Sigér Á., Oldal – Nyilas (Csirmaz, 72.), Tímári. Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Oldal (0–1) a 40., Oldal (11-esből, 0–2) a 61. percben
Kiállítva: Sziklási (második sárga lap után) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Takács Gábor: –
A mutatott teljesítménnyel magunkat vertük meg, gyáván és hitehagyottan futballoztunk, így csak vereség lehetett a vége.
Nagy Tibor: – Végre elkezdtünk futballozni, és teljesen megérdemelten győztünk.

BUDAFOKI MTE–BUDAÖRSI SC 1–2 (0–1)
Budapest, Budafok, Promontor utca, 450 néző. Vezette: Kovács Gábor (Bornemissza Norbert, Kormányos II Gábor
BUDAFOK: Szabó B. – Margitics, Khiesz, Gohér, Kirják – Vankó (Fekete M., 60), Kovács D., Oláh B., Filkor (Boros, 78.) – Kercsó, Pölöskey P. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Tányéros Á., Fényes, Medgyes – Sajbán Miklós (Csobánki, 63), Fodor D., Kesztyűs – Sajbán Máté, Czvitkovics (Fejős, 81), Csiki (Lengyel B., 75). Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Csiki (0–1) a 33., Fodor D. (0–2) 65., Oláh B. (1–2) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Vitelki Zoltán: –
Csupán annyival volt jobb a Budaörs, hogy egy góllal többet szerzett, mint mi. Játékosaim a kilencven perc alatt nagyot küzdöttek, helyzeteket alakítottunk ki, de csak a szépítésre futotta.
Bognár György: – Kettő-nullás vezetésünk után könnyebb mérkőzésre számítottam, a vége nyögvenyelős lett, nem vagyok elégedett, mert több góllal kellett volna nyernünk.

DOROGI FC–BFC SIÓFOK 0–0
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 400 néző. Vezette: Pillók Ádám (Bede Tamás, Hofbauer Roland)
DOROG: Horváth G. – Erdélyi, Lénárt, Nagy Zs., Papp M. – Faragó T., Mészáros Á., Kitl M., Szedlár (Vígh Á., 82.) – Paudits (Sitku, 61.), Városi (Hegedűs M., 66.). Vezetőedző: Miskei Attila
SIÓFOK: Molnár P. – Gál M., Fehér Zs., Lorentz, Csibra – Horváth A., Réti (Csilus T., 71.) – Bolla, Petneházi (Tóth M., 71.), Medgyes (Hidvégi, 91.) – Elek B. Vezetőedző: Mihalecz István
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila: – Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ugyanakkor azokat ki is hagytuk, illetve a Siófok kapusa extra teljesítményt nyújtott. Két pozitívuma azért volt a mérkőzésnek, az egyik a sok helyzet, a másik, hogy az első forduló után végre nem kaptunk gólt, a védelmünk stabil volt.
Mihalecz István: – A hétközi edzéseken ismét azt gyakoroljuk, hogyan kell összekötni három passzt az ellenfél térfelén. Amíg ez nem sikerül, gólképtelenek maradunk. Ezt a döntetlent a kapusunknak köszönhetjük.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Gyirmót FC Győr 13 9 4 30–13 +17 27
2. ZTE FC 13 7 5 1 23–14 +9 26
3. Békéscsaba Előre 13 7 3 3 23–16 +7 24
4. Kaposvári Rákóczi FC 13 6 6 1 25–20 +5 24
5. Soroksár SC 13 7 1 5 26–20 +6 22
6. Budaörs 13 6 2 5 21–17 +4 20
7. Vasas FC 13 4 8 1 21–19 +2 20
8. ETO FC Győr 13 5 4 4 20–14 +6 19
9. FC Csákvár 13 4 7 2 23–20 +3 19
10. Kazincbarcika 13 4 5 4 20–17 +3 17
11. Dorogi FC 13 4 4 5 17–19 –2 16
12. Tiszakécske VSE 13 3 7 3 9–15 –6 16
13. Balmazújváros 13 3 6 4 12–14 –2 15
14. Vác FC 13 3 6 4 10–14 –4 15
15. Nyíregyháza Spartacus FC 13 3 4 6 16–18 –2 13
16. Budafoki MTE 13 3 3 7 11–20 –9 12
17. BFC Siófok 13 2 6 5 8–13 –5 12
18. Ceglédi VSE 13 2 4 7 12–23 –11 10
19. Mosonmagyaróvár 13 2 4 7 9–22 –13 10
20. Monor 13 2 3 8 17–25 –8 9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik