Elbukott az ETO Csákváron, az MTK ugrott az élre

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2019.09.29. 13:52
null
Korábbi csapata, a Vác ellen lőtt gólt a Vasas csatára, Balajti Ádám (Fotó: Török Attila)
Megszakadt az ETO ötmeccses veretlenségi sorozata a labdarúgó NB II 10. fordulójában. Az eddig listavezető győri gárda gólzáporos meccsen alulmaradt Csákváron. A forduló előtt második Siófok a hajrában emberelőnyben játszva sem bírt odahaza a Soroksárral, a Budafok kétgólos előnyről ikszelt a Barcikával. Így most a Nyíregyházát legyőző MTK vezeti a táblázatot. A Vasas négyet rúgott a Vácnak, akárcsak az Ajka Szombathelyen a Haladásnak. A másik két újonc, a Szeged-Csanád és a Szolnok is begyűjtötte a három pontot – mind a két együttes hazai pályán tudott nyerni.

 

 

Mindössze két csapat, a Vasas és az Ajka tudott idegenben nyerni ezen a játéknapon, viszont érdekes, hogy mind a ketten négy góllal terhelték meg vendéglátójuk hálóját.

Szanyó Károly együttesét Soroksáron fogadta a Vác, és hatalmas verésbe szaladt bele. A gólok sorát a csapatkapitány, Balajti Ádám nyitotta meg, aki tavaly egy ideig még a Vácot erősítette. Ezt követte Birtalan Botond találata, ezzel mindkét csatár már öt gólnál jár a bajnokságban. A hajrában Szatmári Lóránd lábbal, majd Szedlár Zoltán fejjel talált be, így alakult ki a 4–0-s végeredmény.

Valóságos gólparádé volt Szombathelyen, ahol az újonc Ajka 4–2-re verte meg a tavaly még NB I-es Haladást úgy, hogy a 46. percben már 3–0 volt az állás a vendégek javára. A teljességhez tartozik, hogy az első játékrészben az ajkai védők kétszer is a gólvonalról mentettek, ezt leszámítva viszont pontatlanul játszottak a vasiak. A szünet után aztán volt egy jó időszaka a Haladásnak, vissza is kapaszkodott 3–2-re, ám az egyenlítés helyett nem sokkal a lefújás előtt egy kontrából ismét Kis Károly csapata szerzett újabb gólt. Az Ajka így az elmúlt négy meccséből hármat megnyert, miközben a Haladást már csak egy hely választja el a kieséstől.

Sorrendben harmadik győzelmét aratta a Nyíregyháza ellen az MTK, míg a szabolcsiak zsinórban negyedik bajnoki vereségüket szenvedték el az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A meccs egyik kulcsszereplője Lencse László volt, aki előbb kiharcolt egy tizenegyest, majd értékesítette is. A másik a Nyíregyháza kapusa, Jova Levente, mert a kék-fehérek vezető góljánál ő buktatta Lencsét, fordulás után néhány perccel viszont ő lőtte be azt a büntetőt, amelyet Szinanovics Szinan buktatásáért kapott a Szpari. Jovának ez volt a második gólja ebben a bajnokságban, korábban Ajkán szerzett győztes találatot – ugyancsak tizenegyesből. A meccset Schön Szabolcs döntötte el, aki Palincsár Martin beadását értékesítette. Az MTK ezzel a győzelemmel a negyedikről az első helyre lépett előre a tabellán.

A krónikához tartozik még, hogy mivel a Szpari edzőjét, Zoran Szpisljakot az előző fordulóban, Győrben történt események miatt három meccsre eltiltotta az MLSZ, s a másodedző Purguly Árpáddal sportszerűtlen viselkedése miatt közös megegyezéssel szerződést bontottak, így a nyírségiek kispadján ezúttal az a Lengyel Roland ült, aki az előző idényben egy ideig vezetőedzőként irányította a csapatot.

Több mint egy hónap elteltével szenvedett újra vereséget az ETO, amely a Csákvár otthonában kapott ki 3–2-re. Még egy percre sem volt szüksége a Csákvárnak a vezetés megszerzéséhez. Ezt egy védelmi hibából még az első negyedórában kiegyenlítette az ETO, a 31. percben viszont már két gól volt a csákváriak előnye. Horváth Zoltán büntetőjével nem sokkal a szünet után szépítettek a győriek, de ezután már nem tudták gólra váltani a helyzeteiket. Az ETO vereségével az élről visszacsúszott a második helyre.

A forduló előtt még második helyen álló Siófok hazai pályán csak döntetlenre játszott a mezőny második felében tanyázó Soroksárral. A balhátvéd Völgyi Dániel góljával már a 2. percben előnybe került a fővárosi együttes, de Bencze Márk hamar egyenlített. Miután Takács Zsolt a hajrában megkapta a második sárga lapját, emberelőnybe került a Siófok, ám ezt képtelen volt újabb gólra váltani.

Kétgólos előnyt szórakozott el hazai pályán a Budafok a Kazincbarcika ellen, az utolsó néhány percet pedig második góljának szerzője, Szabó Máté kiállítása miatt 10 emberrel kellett végigküzdenie. A borsodiak mindkét gólját rögzített játékhelyzet előzte meg: az elsőt tizenegyesből, a másodikat szabadrúgást követően érték el.

Újra nyert a Gyirmót, amely ezúttal a Békéscsabát verte meg 2–0-ra, itt mindkét találat szabadrúgást követően született. Csertői Aurél csapatának dicséretére szól, hogy az ETO és a Siófok (7) után a harmadik legkevesebb gólt (8) kapta a mezőnyben.

Jó napjuk volt az újoncoknak: a Szeged-Csanád Varga Szabolcs csavarásával harcolta ki a győzelmet a a Szent Gellért Fórumban a Dorog ellen, ám ehhez az is kellett, hogy a vendégektől Paudits Patrik egy tizenegyest fölé lőjön. A Tisza-partiak sorrendben harmadik diadalukat aratták, és már a mezőny első felében bukkan fel a nevük.

A Szolnoki MÁV ugyancsak saját közönsége előtt múlta felül a Budaörsöt, amely zsinórban negyedszer kapott ki, és már csak a Vácot előzi meg a 19 csapatos mezőnyből. A kieső helyről ellépő szolnokiak mindkét góljukat fejesből érték el a hajrában.

LABDARÚGÓ NB II
10. FORDULÓ

VÁC FC
VASAS 0–4 (0–1)
Budapest,
Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 700 néző. Vezette: Kovács Gergely (Kulman Tamás, Hofbauer Roland)
VÁC: Halasi – Szűcs K., Hajnal, Dulló, Juhász Gy. – Géringer L. – Katona M. (Szalánszki, 61.), Lefler (Lassú, 70.), Zámbó D., Magos – Filipovics (Bartos, a szünetben). Vezetőedző: Bánföldi Zoltán
VASAS: Bősz – Szivacski, Tóth B., Viczián, Hajdú Á. (Király B., 76.) – Terbe, Hinora, Kovács M., Szatmári L. (Köböl, 84.) – Balajti, Birtalan B. (Szedlár, 69). Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Balajti (26.), Birtalan B. (58.), Szatmári L. (79.), Szedlár (87.)
MESTERMÉRLEG
Bánföldi Zoltán:
– A második gólig egyenrangú ellenfelei voltunk a Vasasnak, sőt, több nagyobb ziccert is kidolgoztunk, amelyeket azonban nem értékesítettünk. Az első és a második kapott gólnál jó lett volna a videobíró segítsége. A végeredmény nem tükrözi hűen a látottakat.
Szanyó Károly: – Győzelmünk megérdemelt. Szép támadásokból sikerült gólokat szereznünk, de tudunk még ennél jobban is futballozni.

MTK BUDAPESTNYÍREGYHÁZA SPARTACUS 2–1 (1–0)
Budapest,
Hidegkuti Nándor Stadion, 1946 néző. Vezette: Barna Gábor (Garai Péter, Kiss Balázs)
MTK: Somodi – Fülöp N., Pintér Á., Varju, Nagy Zs. (Mezei, 55.) – Cseke, Katona M. – Palincsár – Vass P., Lencse (Simon András, 71.), Schön (Kanta J., 86.). Vezetőedző: Michael Boris
NYÍREGYHÁZA: Jova – Svedjuk, Fodor F., Végső, Talabér (Pejovics, 24.) – Szinanovics, Ötvös (Kovács A., 62.), Busai, Kovács N. (Starosta, a szünetben) – Tóth B., Hornyák. Megbízott edző: Lengyel Roland
Gólszerző: Lencse (24. – 11-esből), Schön (56.), ill. Jova (48. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Michael Boris: – Megtaláltuk az üres területeket, ilyen megoldás után szereztük a vezető gólunkat, a kapott tizenegyes előtt azonban jobban kellett volna védekezni. A második gólunk mutatta azt a gyors játékot, amelyet szeretnénk játszani.
Lengyel Roland: – Szinan Szinanovicsnak egy-egynél volt egy nagy helyzete, szemben a kapussal, talán ha akkor vezetünk, megnyerjük a mérkőzést. A második kapott gól után szétesett a csapatjáték, s bár még volt lehetőségünk, nem sikerült egyenlítenünk.

AQVITAL FC CSÁKVÁRETO FC GYŐR 3–2 (3–1)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 600 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Kis Zoltán)
CSÁKVÁR: Markek – Csató M., Albert I., Tányéros Á. – Tamás N., Kocsis B., Mészáros D. (Nándori, 73.), Madarász, Deutsch L. – Skribek (Major G., 59.), Sejben (Farkas A., 80.). Vezetőedző: Visinka Ede
ETO: Horváth T. – Kovács K., Gengeliczki (Vukaszovics, 59.), Vári, Kalmár O. – Vaskeba, Harizopulosz (Borbély, 59.) – Szánthó, Bagi, Andrics – Horváth Z. (Lovrencsics B., 67.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Madarász (1.), Kocsis B. (17.), Albert I. (31.), ill. Szánthó (11.), Horváth Z. (48. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Visinka Ede:
– Megérdemelten nyertünk, sikerünk az akarat és a szív diadala. Az ETO nem véletlenül az élmezőny tagja, szabad- és szögletrúgásai is életveszélyesek voltak, de álltuk a sarat.
Boér Gábor: – Úgy nem lehet mérkőzést kezdeni, hogy az ötvenharmadik másodpercben gólt kapsz, az első félidőben szinte nem is voltunk a pályán. A szünet után viszont játékban és a helyzetek számában is felülmúltuk vendéglátónkat, de nem sikerült fordítanunk.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIADOROGI FC 1–0 (0–0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 2500 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Bornemissza Norbert, Szilágyi Norbert)
SZEGED: Takács J. – Kárász, Tóth G., Deák I., Mohl – Oláh G., Jovanovic, Germán, Varga Sz. (Tóth M., 80.) – Gajdos (Dragóner F., 88.), Kóródi (Bitó, 93.). Vezetőedző: Joao Janeiro
DOROG: Mursits – Beke (Albert Á., a szünetben), Dlusztus, Berkó, Papp M. – Takács P. – Nyíri, T. Lénárth, Barna G. (Földi B., 35.) – Vígh Á., Paudits (Sitku, 83.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Varga Sz. (48.)
MESTERMÉRLEG
Joao Janeiro:
– Az első félidőben nyolcvan százalékban birtokoltuk a labdát, de fölényünk nem érett góllá. A szünet után gyorsan megszereztük a vezetést, majd amikor a Dorog támadott, kontratámadásokból alakítottunk ki helyzeteket.
Németh Szabolcs: – Az első játékrészben a Szeged akarata érvényesült, majd a szünet után hiába játszottunk mezőnyfölényben, Paudits Patrik tizenegyesből sem talált be. Csalódott vagyok, mert többet vártam a mérkőzéstől.

SZOMBATHELYI HALADÁSFC AJKA 2–4 (0–2)

Szombathely, 1755 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Rózsa Dávid, Vörös Dániel)
HALADÁS: Gyurján M. – Habovda, Jagodics M., Jancsó, Németh Milán – Medgyes Z. (Eszlátyi, 69.), Nyári, Németh Márió (Tóth M., 58.), Kiss B. (Novák Cs., a szünetben) – Szalay, Gaál B. Vezetőedző: Supka Attila
AJKA: Horváth D. – Köles (Nagy I., 35.), Heffler T., Kenderes, Horváth P. – Soltész D. (Nagy B., 87.), Stoiacovici, Csizmadia Z. (Molnár D., 92.), Nagy E., Lengyel B. – Nagy M. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Szalay Sz. (54.), Gaál B. (77. – 11-esből), ill. Csizmadia Z. (15.), Stoiacovici (43.), Lengyel B. (46.), Nagy I. (88.)
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Olyan hibák után kaptuk a gólokat, amelyekre külön felhívtam a játékosok figyelmét. Akadt ugyan egy kis fellángolásunk, amikor három-kettőre felzárkóztunk, de aztán ismét súlyos hibát követtünk el.
Kis Károly: – Nehéz helyzetben voltunk, mert több játékosomat is pótolnom kellett, akik korábban a kezdőcsapat tagjai voltak. Kontrajátékra rendezkedtünk be, amely elérte az eredményét. Egységes csapat benyomását keltettünk, mert remekül védekeztünk, és a támadásokból is mindenki kivette a részét.

GYIRMÓT FC GYŐRBÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 2–0 (1–0)
Győr-Gyirmót,
Alcufer Stadion, 505 néző. Vezette: Pillók Ádám (Aradi József, Ország Péter)
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Hudák D., Lipták, Zeke – Vass Á. – Májer M., Tóth B. (Vogyicska, 76.), Nagy P., Heffler N. (Koltai, 78.) – Szarka (Szabó L., 87.). Vezetőedző: Csertői Aurél
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Farkas M., Szélpál, Nagy S., Mészáros M. – Szalai D., Király P., Bidzilya, Kovács Á. (Kursán, 65.) – Máris (Gréczi M., 61), Olasz D. (Pantovics, 74.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Heffler N. (43.), Lipták (59.)
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél:
– Döcögősen indult a mérkőzés, de az első játékrész derekán sikerült elkapnunk a ritmust és előnnyel fordulhattunk. A szünet után jobban játszottunk, nem hagytuk kibontakozni a Békéscsabát. Győzelmünk teljesen megérdemelt.
Schindler Szabolcs: – Szervezetten játszottunk, mégis a veszélyzónába kerültünk ezzel a vereséggel, mert az ellenfél kétszer is betalált, mi viszont a legnagyobb helyzeteket is kihagytuk.

BUDAFOKI MTEKAZINCBARCIKAI SC 2–2 (2–0)
Budapest,
Budafok, Promontor utca, 700 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Csatári Tibor, Belicza Bence)
BUDAFOK: Kovács Z. – Opavszky, Vaszicsku, Romic, Kirják – Ihrig-Farkas (Vankó, 83.), Filkor, Soltész I. (Micsinai, 73.), Oláh B. – Szabó M., Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
KAZINCBARCIKA: Horváth L. Heil, Fótyik, Oltean (Farkas A., 42.), Mikló (Lukács R., a szünetben) – Lakatos M., Virág Á. (Iszák, 79.) – Krausz, Toma, Berki I. – Oldal. Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Kovács D. (6.), Szabó M. (18.), ill. Fótyik (57. – 11-esből), Oldal (69.)
Kiállítva: Szabó M. (84.)
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba:
– Agyonnyert mérkőzést veszítettünk el, mert számomra ez a döntetlen felér egy vereséggel. Egy félidő alatt a mennyből a pokolba kerültünk.
Gálhidi György: – Érthetetlenül gyengébben játszottunk az első félidőben, és átengedtük a teret a Budafoknak. Szerencsére a fordulás után átszervezett csapatom jól teljesített, megérdemelten egyenlítettünk, sőt, akár a győzelmet is megszerezhettük volna.

BFC SIÓFOKSOROKSÁR SC 1–1 (1–1)
Siófok, 400
néző. Vezette: Derdák Marcell (Király Zsolt, Legeza László)
SIÓFOK: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Izing, Jánvári – Horváth A. (Zamostny, 80.), Tajthy – Szakály D., Magasföldi (Balogh B., 58.), Bencze (Kővári, 68.) – Horváth P. Vezetőedző: Gál István
SOROKSÁR: Varga Á. – Gárdos, Gyömbér, Takács Zs., Völgyi – Csonka, Misic – Csernik, Lőrinczy (Frőhlich, 67.), Korozmán (Valencsik, 80.) – Orosz (Pölöskey, 72.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Bencze M. (8.), ill. Völgyi (2.)
Kiállítva: Takács Zs. (78.)
MESTERMÉRLEG
Gál István:
– Nagyon jól futballozó Soroksár ellen játszottunk, az ellenünk mutatott teljesítménye nem tükrözi a tabellán elfoglalt helyét. Összességében igazságos a döntetlen.
Lipcsei Péter: – Idegenben megfelelő lehet a döntetlen, de ezúttal nyernünk kellett volna, mert a mérkőzés elején és a végén két százszázalékos ziccerünket értékesíthettük volna.

SZOLNOKI MÁV FCBUDAÖRSI SC 2–0 (0–0)
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 800 néző. Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Szvetnyik Bence)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Horgosi, Kovács O., Szabó R. – Tisza K. – Szabó P. (Rokszin, 66.), Tóth B., Földi M. (Sitku L., 92.), Bárdos B. – Vólent (Simon A., 71.). Vezetőedző: Csábi József
BUDAÖRS: Szabó Balázs – Mocsi (Molnár Cs., 74.), Forgács A., Ódé – Marques-Airosa, Szabó Bálint (Halmai Á., 61.), Fényes, Stieber A., Medgyes Sz. – Pethő (Horváth E., a szünetben), Kulcsár T. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Szabó R. (72.), Kovács O. (84.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József:
– Látványos mérkőzés helyett taktikusan játszott mind a két csapat. Az első félidő második felében fölénk nőtt a Budaörs, de a szünet után váltottunk, s végre nem kaptunk rögzített helyzetekből gólokat, hanem mi rúgtunk.
Bognár György: – A szövetségtől nem kaptam meg az iránymutatást, hogy mit nyilatkozhatok, ezért csak saját véleményemet tudnám elmondani, azt pedig most nem szeretném.

Szabadnapos: Tiszakécske

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 10 6 3 1 27–15 +12 21
2. ETO FC Győr 10 6 2 2 16– 7 +9 20
3. BFC Siófok 9 6 2 1 15– 7 +8 20
4. Budafoki MTE 10 6 1 3 21–13 +8 19
5. FC Csákvár 9 6 3 18–17 +1 18
6. Gyirmót FC Győr 10 5 2 3 16– 8 +8 17
7. Vasas FC 10 4 2 4 18–15 +3 14
8. Kazincbarcika 10 3 5 2 14–12 +2 14
9. Szeged-Csanád Grosics 9 3 4 2 12–11 +1 13
10. FC Ajka 9 3 2 4 21–18 +3 11
11. Békéscsaba Előre 9 3 2 4 11–15 –4 11
12. Soroksár SC 9 3 2 4 11–17 –6 11
13. Nyíregyháza Spartacus FC 10 3 1 6 16–18 –2 10
14. Tiszakécske LC 9 3 1 5 10–15 –5 10
15. Dorogi FC 9 3 1 5 7–14 –7 10
16. Szolnoki MÁV FC 9 3 1 5 7–15 –8 10
17. Szombathelyi Haladás 10 1 6 3 12–14 –2 9
18. Budaörs 9 2 2 5 8–14 –6 8
19. Vác FC 10 1 1 8 7–22 –15 4
20. Balmazújváros* 0 0–0 0 0

*A Balmazújvárost kizárták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik