NB II: 5000 néző előtt Bajzát döntött a megyei rangadón, nehéz csabai siker

Vágólapra másolva!
2013.11.09. 17:45
A labdarúgó NB II 13. fordulójában a keleti rangadón a Nyíregyháza Bajzát Péter góljával 1–0-ra legyőzte a Kisvárdát. A Békéscsaba csak nehezen tudta legyűrni a Kozármislenyt, míg a Szolnok és a Tatabánya egyaránt hátrányból fordítva verte meg ellenfelét. A Dunaújváros a hetedik hazai mérkőzését is megnyerte a bajnokságban, a Vasas pedig nem bírt a Szigetszentmiklóssal.

A labdarúgó NB II 13. fordulójában a keleti rangadón a Nyíregyháza Bajzát Péter góljával 1–0-ra legyőzte a Kisvárdát. A szépségdíjas találattól eltekintve a találkozó nem a látványos játékról marad emlékezetes, mivel végig nagy küzdelem jellemezte a meccset. Az első félidőben a kapuk alig forogtak veszélyben, a szünet után aztán korán gólt szerzett a listavezető, Bajzát 14 méterről bravúros kapáslövéssel talált a bal sarokba. A minimális előnyt végül a lefújásig kényelmesen megtartotta a Szpari. Lucsánszky Tamás együttese az utóbbi időben nem sziporkázik úgy, mint a bajnokság elején, de legalább nyert, és továbbra is négy pont az előnye az üldöző Dunaújváros előtt.Nyíregyháza Bajzát Péter góljával 1–0-ra legyőzte a Kisvárdát. A szépségdíjas találattól eltekintve a találkozó nem a látványos játékról marad emlékezetes, mivel végig nagy küzdelem jellemezte a meccset. Az első félidőben a kapuk alig forogtak veszélyben, a szünet után aztán korán gólt szerzett a listavezető, Bajzát 14 méterről bravúros kapáslövéssel talált a bal sarokba. A minimális előnyt végül a lefújásig kényelmesen megtartotta a Szpari. Lucsánszky Tamás együttese az utóbbi időben nem sziporkázik úgy, mint a bajnokság elején, de legalább nyert, és továbbra is négy pont az előnye az üldöző Dunaújváros előtt.

A GÓLLÖVŐLISTA ÉLMEZŐNYE
13 gólos: Urbin Péter (Balmazújváros)
9 gólos: Bajzát Péter (Nyíregyháza Spartacus), Darko Pavicsevics (ZTE FC)
8 gólos: Nagy István (Szolnoki MÁV)
7 gólos: Bouard (Kisvárda), Mosquera (Békéscsaba), Major Norbert (FC Ajka)

Sorozatban hetedik hazai mérkőzését is megnyerte az újonc Dunaújváros. Már az első félidőben is Dobos Barna csapata uralta az Ajka elleni meccset, és a játékrész végén a fölény góllá érett, miután Böőr Zoltán pörgette tovább a labdát Thiagónak, aki bár rosszul találta el a labdát, lövése a kapuban kötött ki. A második félidőben a csereként beállt Urbán Gábor megduplázta a hazaiak előnyét, majd egy kapu előtti kavarodás után szépített az Ajka, így a hajrá izgalmas lett, de az Újváros megtartotta előnyét és továbbra is második helyen áll a tabellán.

Gyenge teljesítményt nyújtott a Békéscsaba a Kozármisleny ellen, de a lila-fehérek szerencséjére ez is elég volt a három pont megszerzéséhez. Az első csabai találat egy jogtalan tizenegyesből született (ezt Pozsár Gábor váltotta gólra), ezt azonban Nagy Mihály Krisztián szabadrúgása révén azonnal kiegyenlítette a Misleny, sőt kisvártatva Vituska István lövése után a bal kapufát is eltalálták a vendégek. A szünet után felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a 74. percben Pantovics révén a lilák találtak be; a szerb cserecsatár egy gyönyörű egyéni akció után lőtt a hosszú sarokba. A hajrában aztán már megtartotta előnyét a Csaba, de ebben a győzelemben nagy része van Póser kapusnak is, aki több bravúrral mentette meg csapatát a góltól.

Második bajnokiját is elveszítette Kiss László irányításával a Cegléd. A Pest megyeiek az első félidő eseménytelen játéka után Medgyesi László góljával a 49. percben jutottak előnyhöz a Szolnok ellen, és ezután több lehetőségük is volt eldönteni a meccset, de a fiatal Viniczai Viktor és Lipusz Norbert is nagy helyzetben tévesztett. A Szolnok csereként beállt támadója, Máté János viszont pontosabban célzott, a csatár két góljával (egy közeli lövés és egy fejes révén) negyedórán belül megfordította a meccset, és három ponthoz juttatta csapatát.

A Vasas hazai pályán csak döntetlenre volt képes a Szigetszentmiklós ellen. Az angyalföldiek az első játékrészben jól futballoztak, és Gál Mátyás találatával szereztek vezetést, aki egy hete Kisvárdán a 93. percben győztes gólt lőtt; a középpályás most Remili jobb oldali szöglete után öt lépésről gurított a jobb sarokba. A szünet után a vendégek megérezték, hogy van keresnivalójuk, az 51. percben egyenlítettek is, miután Barna Zsolt jobb oldali szögletét Takács Tamás nyolc méterről a bal sarokba fejelte. Az egyenlítő góltól még inkább vérszemet kaptak a vendégek, de újabb gólt már nem tudtak szerezni, mégis ők lehetnek elégedettebbek az egy ponttal. A Vasas csak annak örülhet, hogy hosszú sérülése után csereként visszatért a csapatba az amerikai Jacob Wilson, aki legutóbb a tavalyi szezon utolsó meccsén léphetett pályára.

A hazai fordítás győzelmet ért a Tatabányának
(Fotó: fctatabanya.hu/archív)
A hazai fordítás győzelmet ért a Tatabányának (Fotó: fctatabanya.hu/archív)

A Soproni VSE és a Gyirmót a játék képe alapján megérdemelten osztozott meg a pontokon. Az első félidőben Szabó László szabadrúgásból lőtt góljával Supka Attila csapata szerzett vezetést, de a második játékrész elején Papp Kristóf kotort be egy labdát a hálóba, ezzel egyenlített a Gyirmót. A hátralévő időben mindkét együttes megnyerhette volna a meccset, de hazai oldalon Horváth András, a vendégeknél Oross Márton tévesztett célt – ő ráadásul két percen belül két gólt is szerezhetett volna, de első fejesét védte Halasi Péter, a második után pedig a keresztlécen csattant a labda.

Második félidei remek játékával a Tatabánya hazai környezetben megérdemelt győzelmet aratott a Balmazújváros ellen. A vendégek a gólfelelős Urbin Péter lövése révén még vezetéshez jutottak, de a szünet után a Bányász átvette az irányítást, sorra dolgozta ki helyzeteit, és Szamosszegi Gábor fejese, illetve Ferkó Csaba közeli lapos lövése révén megfordította a találkozót, így rendkívül fontos győzelmet aratott.

NB II
13. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA–KOZÁRMISLENY 2–1 (1–1)
Békéscsaba, 600 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Kis Zoltán, Szvetnyik Bence)
BÉKÉSCSABA: Póser – Tolmbaye, Szűcs I., Balog Zs., Király P. – Tölgyesi (Radványi, a szünetben), Juhász Gy. (Soós J., 72.) – Lucas, Pozsár (Pantovics, 62.), Leucuta – Mosquera. Vezetőedző: Komjáti András
KOZÁRMISLENY: Sólyom – Vég B., Fellai (Turi, 82.), Vattai, Kiss M. – Banai B. (Szabó B., 62.), Kovács T. – Vituska, Nagy M. K., Cziráki (Pap R., 79.) – Varga B. Vezetőedző: Szabó Zsolt
Gólszerző: Pozsár (11-esből, 1–0) a 28., Nagy M. K. (1–1) a 30., Pantovics (2–1) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Komjáti András:
– Szervezett, idegenben bátran futballozó Kozármislennyel találkoztunk, míg csapatom ezúttal mélyen tudása alatt teljesített, sőt játékosaim megmutattak valamennyi hibát, amely a labdarúgásban elkövethető.
Szabó Zsolt: – Az erős Békéscsaba ellen a látottak alapján megszerezhettük volna a három pontot, de a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is rengeteg helyzetet elhibáztunk. A gólunk is csak szabadrúgás utáni helyzetből esett.

CEGLÉDI VSE–SZOLNOKI MÁV 1–2 (0–0)
Cegléd, 500 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Aradi József, Becséri Gergely)
CEGLÉD: Kovács A. – Miklósvári, Makrai, Farkas I., Szala – Kenderes, Koncz, Lipusz, Juhász D. (Koós, 60.) – Medgyesi (Rebrik, 81.), Viniczai (Kormos, 71.). Vezetőedző: Kiss László
SZOLNOK: Pokorni – Vári (B. Tóth, 58.), Antal G., Mile, Fritz – Nagy I., Zvara, Grúz, Mundi (Magos, 52.) – Katona B. (Máté J., 52.), Bohner. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Medgyesi (1–0) a 49., Máté J. (1–1) a 66., Máté J. (1–2) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Kiss László:
– Vezetésünk után három nagy gólszerzési lehetőségünk volt, könnyedén növelhettük volna előnyünket, ezzel szemben később megvertük saját magunkat.
Kis Károly: – Nagy küzdelemben szereztük meg a győzelmet, amiért a második félidőben különösen sokat tettünk. Annak különösen örülök, hogy góljainknál viszontláttam a hét közben gyakoroltakat.

DUNAÚJVÁROS PASE–FC AJKA 2–1 (1–0)
Dunaújváros, 1000 néző. Vezette: Nagy Róbert (L. Tóth Lajos, Kiss I Balázs)
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Villám, Farkas V., Burucz, Csehi T. – Papp M., Lázár Zs., Böőr (Birtalan B., 87.) – Thiago, Sóron (Urbán G., 58.), Godslove (Perovics, 91.). Szakmai igazgató: Dobos Barna
AJKA: Jánosa – Fodor M., Jagodics M., Pákai, Gunther (Köles, 58.) – Horváth A., Sipos N., Major N. (Mihalecz P., 72.) – Lattenstein, Kanta Sz. (Hanzl, 72.) – Sowunmi. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
Gólszerző: Thiago (1–0) a 45., Urbán G. (2–0) a 68., Köles (2–1) a 72. percben
Kiállítva: Urbán (második sárga lap után) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– Jó iramú, kisebb rangadónak mondható mérkőzésen megérdemelten győztünk a nagyon jó teljesítményt nyújtó ajkaiak ellen. A kiállítás után kicsit veszélyben volt a három pontunk, de sikeresen kivédekeztük az utolsó perceket.
ifj. Mihalecz István: – Az utóbbi idegenbeli mérkőzésekhez képest előreléptünk. Az újvárosiak kulcsjátékosait kiiktattuk a játékból, de sorsdöntőnek bizonyult az első gól. Ezt követően sokkal többet vártam a csapatomtól. A három pont sorsát az döntötte el, hogy a hazaiak két gólt „találtak”, mi csak egyet.

TATABÁNYA FC–BALMAZÚJVÁROS 2–1 (0–1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 150 néző. Vezette: Radványi Ádám (Pápai Zoltán, Horváth Zoltán)
TATABÁNYA: Farkasdi – Almási, Páles, Szamosszegi, Radnai – Bakos (Szűcs L., 86.), Bozsik J., Móri – Ferkó Cs., Weitner (Szabó B., 70.), Besztercei (Polyák, 78.). Vezetőedző: Bozsik Péter
BALMAZÚJVÁROS: Mester – Sárközi, Müller, Forgács, Virágh – Nagy R., Oláh G. (Szőllősi F., 62.), Kónya, Demjén (Belényesi, 84.) – Pintér N., Urbin. Vezetőedző: Híres Gábor
Gólszerző: Urbin (0–1) a 23., Szamosszegi (1–1) az 51., Ferkó Cs. (2–1) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Bozsik Péter:
– Érdekes játék a futball, mert a játékunk ezúttal nem volt olyan jó, mint az előző fordulóban Ajkán, ezúttal azonban győztünk. Csapatomat dicséri, hogy szervezett ellenféllel szemben nyert, ráadásul hátrányból.
Híres Gábor: – Ezúttal csak egy védőnk volt egészséges, és a Tatabánya emiatt is vezethetett több veszélyes akciót. Ráadásul a kapott góloknál a szerencsével is hadilábon álltunk.

SOPRONI VSE-GYSEV–GYIRMÓT FC GYŐR 1–1 (1–0)
Sopron, 500 néző. Vezette: Kiss Norbert (Márton Zsolt, Mohos Milán)
SVSE: Halasi – Fazakas, Baranyai N., Sifter, Pados – Horváth A. – Varga G., Deme (Nyilasi B., 72.), Németh L. (Balázs R., 61.) – Szabó L., Gaál B. Szakmai igazgató: Supka Attila
GYIRMÓT: Deli – Sós, Graszl K., Kardos Fejes J. – Egerszegi, Erős G. – Beliczky (Laki, 89.), Papp K. (Magasföldi, 58.), Illés Gy. (Kovács D., 68.) – Oross. Vezetőedző: Sisa Tibor
MESTERMÉRLEG
Gólszerző: Szabó L. (1–0) a 33., Papp K. (1–1) a 47. percben
Supka Attila: – Pozitívum, hogy legutóbbi három mérkőzésünket vereség nélkül játszottunk le. Játékosaim az első félidőben jobban teljesítettek, ekkor kellett volna gólokat szereznünk. A másodikban ellenfelünk jobban futballozott, de szerencsére védelmünk helyt állt.
Sisa Tibor: – Erőszakos ellenféllel játszottunk. Az első félidőben voltak lehetőségeink, de nem éltünk ezekkel. A második félidőben fokoztuk az iramot, és közelebb is álltunk a győzelemhez, ehhez azonban gólokat kellett volna rúgni.

VASAS– SZTK-ERIMA 1–1 (1–0)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 800 néző. Vezette: Lovas László (Hofbauer Roland, Makkosné Petz Brigitta)
VASAS: Németh G. – Horváth L., Recklet, Izing, Engel – Cseke, Gál M., Nagyházi – Horia (Wilson, 71.) – Remili, Berecz. Vezetőedző: Dirk Berger
SZIGETSZENTMIKLÓS: Sánta A. – Puskás G., Kornis, I. Jakovljevics, Pollák – Sz. Jakovljevics – Kollega (Bonifert, 73.), Barna, Kvekveskiri, Khous (Nagy J., 83.) – Takács T. (Fekete Á., 79.). Szakmai igazgató: Várhidi Péter
Gólszerző: Gál M. (1–0) a 25., Takács T. (1–1) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
Dirk Berger:
– Az első félidőben jól játszottunk, mert sok helyzetet is kidolgoztunk. A második félidőben visszaesett a csapat teljesítménye, ellenfelünk csak rombolni akart, játékosaim pedig nem voltak elég kreatívak, hogy áttörjék a Szigetszentmiklós kapuja elé húzott falat.
Várhidi Péter: – Küzdelmes mérkőzésen reális az eredmény. Játékosaim a mérkőzés végére elfáradtak, ami azért is bosszantó, mert ezt a meccset pontosabb kontratámadásokkal simán megnyerhettük volna.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–KISVÁRDA 1–0 (0–0)
Nyíregyháza, 5000 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Butkai Zsolt, Galán Roland)
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Sándor I., Csordás Sz. – Szilágyi P. (Kákonyi, 66.), Paku, Pákolicz – Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
KISVÁRDA: Nacsa – Molnár R., Oláh D., Kornutjak, Tóth Gy. (Horváth L., 71.) – Nagy B. – Miskolczi (Pálvölgyi, 76.), Üveges, Farkas M. (Soós T.), Fodor A. – Bouard. Vezetőedző: Révész Attila
Gólszerző: Bajzát (1–0) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás:
– Nagy taktikai csatát hozott a mérkőzés, a Kisvárda remekül megszervezte csapatjátékát. Olyan mozdulattal nyertünk, amelyért érdemes futballmeccsre járni. Ennyivel mindenképpen jobbak voltunk, és megérdemeltük a győzelmet.
Révész Attila: – Mindkét csapat fegyelmezetten futballozott, kevés kockázatot vállalt. A pechszériánk tovább folytatódik, úgy tűnik, bárkit állítok a csapatba, képes olyan hibát elkövetni, amely a vesztünket okozza. Az egyéni képességbeli különbségeket leszámítva egyenlő ellenfelek voltunk.

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
ZTE FC–Siófok 1–1

 

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 13 10 2 1 28–10 +18 32
2. Dunaújváros PASE 13 9 1 3 23–14 +9 28
3. Békéscsaba Előre 13 7 3 3 27–17 +10 24
4. Siófok 13 7 3 3 19–13 +6 24
5. Balmazújváros 13 7 2 4 27–21 +6 23
6. Zalaegerszegi TE FC 13 6 3 4 18–17 +1 21
7. FC Ajka 13 6 2 5 22–23 –1 20
8. Gyirmót FC Győr 13 5 3 5 18–15 +3 18
9. Vasas 13 5 2 6 16–22 –6 17
10. Szolnoki MÁV FC 13 4 3 6 18–19 –1 15
11. Szigetszentmiklósi TK 13 4 3 6 11–15 –4 15
12. Kisvárda SE 13 3 5 5 22–19 +3 14
13. Soproni VSE 13 3 3 7 16–24 –8 12
14. Ceglédi VSE 13 3 2 8 15–22 –7 11
15. Duna FC Tatabánya 13 3 1 9 13–32 –19 10
16. Kozármisleny 13 2 2 9 9–19 –10 8


A 14. FORDULÓ PROGRAMJA

November 16., szombat
13.00: Dunaújváros PASE–Tatabánya
13.00: Ajka–Békéscsaba
13.00: Kozármisleny–Vasas
13.00: SZTK-Erima–Nyíregyháza
13.00: Kisvárda–ZTE FC
14.00: Siófok–Cegléd
15.00: Szolnoki MÁV–Soproni VSE
16.00: Gyirmót FC Győr–Balmazújváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik