NB II: óriási óvári bravúr Kisvárdán, egyre lejjebb csúszik a Szpari

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.16. 14:29
null
A Szolnok is legyőzte a hullámvölgyben levő Nyíregyházát (Fotó: <a href="http://www.szoljon.hu/">szoljon.hu</a>/Csabai István)
A labdarúgó NB II 13. fordulójában óriási meglepetésre a kiesés ellen küzdő Mosonmagyaróvár 3–1-re győzött a listavezető Kisvárda otthonában. A Szeged 2011 négyet vágott a Budaörsnek Csákváron, míg a SZEOL otthon kapott ki a Csákvártól. Győzött a sereghajtó Cigánd a Kozármisleny otthonában, a Békéscsaba a Vácot győzte le otthon, míg a Soroksár nem bírt a Doroggal. A ZTE már az első percben emberelőnybe került, a második percben gólt szerzett, így gyorsan eldöntötte a Sopron elleni találkozót. A Nyíregyháza ismét veszített, Mátyus János együttese most a Szolnok otthonában kapott ki és legutóbbi négy meccsén mindössze egy pontot szerzett. Véget ért a Puskás Akadémia rossz sorozata, a felcsútiak a debütáló Vanczák Vilmos góljával hazai környezetben legyűrték a Siófokot. A Balmazújváros megverte a Ceglédet és sikerének köszönhetően az élre állt.

A labdarúgó NB II 13. fordulójának nyitó mérkőzésén a Békéscsaba 1–0-ra legyőzte a Vácot. A találkozó első félidejében felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét csapat távoli lövések révén veszélyeztetett, de ekkor még nem született gól. A második játékrészben a lila-fehérek megszerezték a győztes gólt, bedobás után Bagi István tette üres területre a labdát, Nagy István átvette és Halasi Ádám mellett a hosszú sarokba lőtt. A héten az egyik kereskedelmi rádióval megállapodást kötő – és az adó nevét a mezükön viselő – váciak többet érdemeltek volna, de pontos támadójáték nélkül nehéz jó eredményt elérni, így a piros-kékek már négy meccs óta nyeretlenek.

A forduló legnagyobb meglepetését a Mosonmagyaróvár okozta, amely három gólt szerezve győzött az eddigi listavezető Kisvárda otthonában. A kisalföldiek Schmatovich Gábor és Zsirai Martin fejesével már a 20. percben két góllal vezettek, ezt a szünet után Laki Balázs egy pazar átemeléssel toldotta meg, a gyenge napot kifogó szabolcsiaknak Rajczi Péter révén csak a szépítésre futotta.

A ZTE Kovács Gábor kiállítása miatt már az első percben emberelőnybe került Sopronban. A védő szabálytalansága miatt megítélt büntetőt a második percben Babati Benjamin értékesítette és ezzel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Ezt követően hamarosan Jakab Dávid, majd Babati is újfent betalált, így a 22. percben már három góllal vezettek a zalaiak. Hiába szépített Erdélyi László révén a Sopron, Fazakas Gézát durvaság miatt szintúgy kiállították, így a második félidőben kilenc emberrel küzdhetett a Sopron. Babati a 92. percben tette fel koronát teljesítményére, megszerezte harmadik gólját is, így a ZTE fölényesen győzött.

A Nyíregyháza ismét veszített, Mátyus János együttese most a Szolnok otthonában kapott ki és legutóbbi négy meccsén mindössze egy pontot szerzett. A Tisza-partiak nyerő embere Rokszin Ádám volt, aki először a 34. percben lőtt távolról nagy gólt, majd az 53. percben egy kontratámadás végén lőtt a hosszú sarokba. A Szpari erejéből csak a szépítésre futotta – Úr László fejelt a kapuba –, így az együttes egyre lejjebb csúszik a tabellán, már csak a hetedik helyen áll.

Véget ért a Puskás Akadémia rossz sorozata, a felcsútiak hazai környezetben legyűrték a Siófokot. A győztes gól szerzője az ezen a mérkőzésen debütáló volt válogatott középső védő, Vanczák Vilmos volt, aki egy jobboldali szöglet után fejelt Filipánics Bálint kapujába. A felcsútiak három nyeretlen meccs után győztek ismét és megkezdték a felzárkózást, míg a Siófok sorozatban harmadszor kapott ki.

A Balmazújváros megverte a Ceglédet és sikerének köszönhetően az élre állt. A találkozó elején úgy tűnt, hogy a hajdúságiak könnyed győzelmet aratnak, hiszen Fekete Ádám és Farkas Balázs góljainak köszönhetően gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, de a Pest megyeiek nem adták fel, a szünet után Nánási Balázs révén szépítettek és izgalmassá tették a meccs végét. A döntetlen azonban nem jött össze, így tovább folytatódik Feczkó Tamás csapatának szenzációs szereplése.

Négy gólt vágott a Szeged 2011 a Budaörsnek Csákváron, és ez a találkozó is igen korán eldőlt, hiszen a 19. percben már kettővel ment Klausz László együttese. A 30. percben Zádori Krisztián révén jött a harmadik találat, a fiatal támadó a szünet után is betalált, így a teljesen egyoldalú mérkőzésen magabiztosan, kiütéssel nyert a Szeged 2011.

Először nyert idegenben a bajnokság során a Cigánd, amely bő ötven percet emberelőnyben játszott a Kozármisleny otthonában. A borsodiak Roszel Róbert fejes góljával vitték haza a három pontot, így elmozdultak az utolsó helyről. A sereghajtó mostantól a SZEOL, amely bő félóra alatt két gólt kapott otthon a Csákvártól és utána hiába igyekezett, még tizenegyesből sem tudott betalálni. Kisebb meglepetésre a Soroksár hazai pályán nem bírt az újonc Doroggal, Bajzát Péter közeli gólja csak egy pontot ért, ráadásul a dorogiak büntetőt is hibáztak.

Jegyzőkönyvek:

NB II
13. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA–SIÓFOK 1–0 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 671 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
PUSKÁS: Hegedűs L. – Heffler T., Fényes, Spandler, Vanczák – Márkvárt, Zsidai – Molnár Cs. (Pekár, 83.), Gajdos, Óvári (Szabó B., 63.) – Lencse (Sándor Gy., 73.). Vezetőedző: Szijjártó István
SIÓFOK: Filipánics – Czingráber, Szalai V., Berde, Farkas N. – Gál M., Petneházi – Nagy D., Pendl, Berki P. (Gréczi, a szünetben) – Kozma R. (Elek B., 74.). Vezetőedző: Goran Kopunovics
Gólszerző: Vanczák (1–0) a 36. percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István
: – Ezen az összecsapáson a küzdőszellem dominált a látványos futball helyett. Úgy érzem, több helyzetünk volt, mint a Siófoknak, így ha nem is könnyen, de meg tudtuk nyerni a mérkőzést.
Goran Kopunovics: – Küzdelmes mérkőzésen az ellenfél egyetlen hibánkat góllal büntette, és otthon tartotta a három pontot.

SZOLNOKI MÁV–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 2–1 (1–0)
Szolnok, 700 néző. Vezette: Bognár Tamás (Szvetnyik Bence, Garai Péter)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz (Hajba T., 84.), Papp Sz., Tóth B., Magyar B. – Kenderes – Pintér N., Berdó, Kánya (Tóth P., 74.), Rokszin – Pantovics (Olasz D., 80.) Vezetőedző: Balogh Pál
NYÍREGYHÁZA: Perger – Szokol, Rubus, Úr, Farkas M. – Kónya (Heffler T., 84.), Holdampf (Pölöskey, 61.), Rezes (Harsányi, a szünetben) – Tisza – Szécsi, Dragóner. Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Rokszin (1–0) a 32., Rokszin (2–0) az 53., Tisza (2–1) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál:
– Fontos győzelmet arattunk a jó erőkből álló Nyíregyháza ellen. Az az igazság, hogy jó ütemben lőttük a gólokat, bár vezetésünk után kellett egy kicsit izgulni, ám ennek ellenére teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.
Mátyus János: – Fájó az eredmény, pedig két hetünk volt felkészülni erre a mérkőzésre, ami a legbántóbb az egészben, azokból a szituációkból kaptuk a gólokat, amire készültünk.

BALMAZÚJVÁROS–CEGLÉDI VSE 2–1 (2–0)
Balmazújváros, 600 néző. Vezette: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Berényi Ákos)
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Bokros, Bakos B., Tamás L., Virág – Kapacina K., Bódis, Farkas B. (Belényesi, 86.), Sigér, Vajda (Vólent, a szünetben) – Fekete Á. (Zsiga, a szünetben). Vezetőedző: Feczkó Tamás
CEGLÉD: Horváth G. – Valkovszki, Nánási, Farkas V., Pozsár (Szkunc, a szünetben), Makrai L. – Peres (Tóth L., 73.), Csordás (Markó Á., 85.), Albert Á., Farkas A. – Szabó V. Megbízott edző: Krecska János
Gólszerző: Fekete Á. (1–0) a 13., Farkas B. (2–0) a 24., Nánási (2–1) a 47. percben
Kiállítva: Farkas A. (Vólent Roland lerántásáért) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás: – Az első félidőben jól játszottunk, eldönthettük volna a mérkőzést. A folytatás nyíltabb lett, de megérdemelten tartottuk otthon a három pontot, és örülök, hogy csak egy komoly sérültünk lett.
Krecska János: – A természet vagy a Jóisten, kinek hogy tetszik, azért adott szemeket és észt, hogy ezeket használjuk. Sajnos hidegen hagyja őket, ha ezzel a lehetőséggel nem élünk.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MOSONMAGYARÓVÁR 1–3 (0–2)
Kisvárda, 832 néző. Vezette: Bogár Gergő (Kovács Gábor, Máyer Gábor)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Talabér (Hei, 25.), Fodor F., Papucsek (Fodor A., 38.), Vári B. – Vermes – Gosztonyi, Lucas, Erős G., Cseri T. – Grumics (Rajczi, 53.). Szakmai igazgató: Révész Attila
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner, Koszó, Deák I. (Baranyai N., 92.), Galambos – Zsirai – Bartos, Schmatovich, Czár, Darázs (Németh M., a szünetben) – Laki B. (Jasarevic, 90.). Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Schmatovich (0–1) a 16., Zsirai (0–2) a 20., Laki B. (0–3) a 68., Rajczi (1–3) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila:
– A szögletből kapott két gól után kényelmesen játszhatott az ellenfél, a támadójátékunk pedig nem volt hatékony. A Mosonmagyaróvár lezárta a széleket, a végén kockáztattunk, és bizony újabb gólokat kaphattunk volna. Akár még jókor is jöhetett ez a pofon.
Király József: – A mérkőzés nagy részében az történt, amit mi akartunk, a mély talajú pályához is jobban tudtunk alkalmazkodni. Vannak egyéniségeink, de ők is képesek alárendelni magukat a csapat szolgálatainak, ráadásul most meg is villantak. Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, akár több gólt is szerezhettünk volna.

SOPRONI VSE–ZTE 1–4 (1–3)
Sopron, 600 néző. Vezette: Radványi Ádám (Szécsényi István, Király Zsolt)
SOPRON: Heinrich – Tóth D. (Szellák, a 30.), Sifter, Kovács G., Szabó L. – Nagy P., Kapacina V., Soós – Batizi-Pócsi (Fazakas, 41.), Erdélyi (Gyürki, 76.), Eszlátyi. Szakmai igazgató: Supka Attila
ZTE: Szappanos – Villám, Nagy T., Forgács, Deutsch – Patvaros, Jakab (Daru, 63.), Kretz, Gottfried (Ágoston, 85.), Babati – Bobál G. (Hegedűs T., 85.). Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Babati (11–esből, 0–1) a 2., Jakab (0–2) a 13., Babati (0–3) a 23., Erdélyi (1–3) a 38., Babati (1–4) a 92. percben
Kiállítva: Kovács G. (sportszerűtlen magatartásért) a 2., Fazakas (súlyos szabálytalanságért) a 41. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila
: – Kettős emberhátrányban játszottunk, ennek ellenére a csapatjátékunk jó volt. Ezt a játékot kell folytatnunk teljes létszámmal, s akkor eredményesek leszünk. A játékvezetővel nem kívánok foglalkozni, azt majd a játékvezető-ellenőr korrektül leírja.
Csató Sándor: – Minden edzőnek az álma, hogy húsz perc alatt három góllal vezessen csapata. Kettős emberelőnyben játszottunk, ennek ellenére a második félidőt jobb elfelejteni.

BUDAÖRSI SC–SZEGED 2011 0–4 (0–3)
Csákvár, 150 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Bertalan Dávid)
BUDAÖRS: Ordasi – Gál Sz., Kinyik, Gyurácz, Horváth L. – Stieber A., Ferkó (Petró, 61.) – Menyhárt, Bogáti (Lajer, 32.), Marques-Airosa – Pethő B. (Horváth P., 58.). Vezetőedző: Miskei Attila
SZEGED: Szántai – Farkas M., Tóth G., Mészáros M. – Povázsai, Germán T. (Ivancsics, 76.), Horváth A. (Farkas A., 64.), Király P., Zabari – Zádori, Andorka P. (Balogh G., 71.). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Mészáros M. (0–1) a 9., Farkas M. (0–2) a 19., Zádori K. (0–3) a 28., Zádori K. (0–4) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila:
– Két ellentétes félidőt láttunk, a második játékrészben játékban, hozzáállásban és agresszivitásban is felvettük a versenyt. Az első félidőről sajnos ez nem mondható el.
Klausz László: – Az eredménnyel elégedett vagyok. Az első félidőben viszontláttam az edzésen gyakoroltakat. Mondhatom, ez szenzációs volt. A második félidőben a vezetés biztos tudatában azt játszottuk, amit ilyenkor kell.

SOROKSÁR SC–DOROGI FC 1–1 (1–1)
Szamosi Mihály Sporttelep, 500 néző. Vezette: Takács János (Márkus Tamás, Szilágyi Norbert)
SOROKSÁR: Holczer – Csilus T., Gyepes, Gengeliczki, Silye – Haris (Csilus Á., 87.), Peszmeg (Fülöp N., 63.) – Sándor I. – Lovrencsics B., Bajzát, Gárdos (Pál A., 58.) Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
DOROG: Szemerédi – Grabant P., Kovács I., Bora, Füredi – Mészáros Á. – Medgyes, Sitku (Nagyházi, 73.), Tóth M., Bor (Perovics, a szünetben) – Vígh Á. (Berkó, 84.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Vígh Á. (0–1) a 16., Bajzát (1–1) a 20. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás: – Szalonfocit mutattunk be az első félidőben. Rossz felfogásban futballoztunk, ráadásul ajándékoztunk is egy gólt a vendégeknek. A szünet után már jobban játszottunk, nyerhettünk is volna, de el kell ismerni, igazi ziccerünk nem volt.
Németh Szabolcs: – A meccs előtt elfogadtam volna az egy pontot, most azonban a kihagyott tizenegyes miatt lehet hiányérzetem. Tudtuk, hogy stílusosan futballozó, erős csapathoz jövünk, amely ellen csak mindvégig fegyelmezetten játékkal lehet esélyünk.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–VÁC FC 1–0 (0–0)
Békéscsaba, 882 néző. Vezette: Veizer Roland (Horváth Róbert, Vígh-Tarsonyi Gergő)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Bagi, Kelemen D., Fehér Zs., Fábio – Pilán, Viczián, Nagy I. (Spitzmüller, 91.), Gránicz (Ihrig-Farkas, 76.) – Szalai D., Urbin (Tóth D., 64.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
VÁC: Halasi – Hegedüs Cs., Dlusztus, Tóth F., Gulyás M. – Tóth G., Mátyás – Kákonyi (Balajti Á., 74.), Niedermüller (Földi, 67.), Tóth B. – Majoros (Rusvay, 58.). Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Nagy I. (1–0) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak:
– Szervezett váci csapatot sikerült legyőznünk türelmes játékkal, kapkodás mentesen. A lényeg a három ponton van, amelyet három sérült, illetve eltiltott játékost nélkülözve szereztünk meg. Innen kell tovább építkeznünk.
Nagy Tibor: – Jól játszottunk, sokat támadtunk, de egy fegyelmezetlenség miatt gólt kaptunk és a szokásos nulla-eggyel zártuk a mérkőzést. A szerencse sem volt velünk, a kapu előtt tehetetlenek vagyunk. Pedig az edzéseken sokat gyakoroltuk a kapu előtti helyzeteket, a meccseken mégis kihagyjuk a legjobb lehetőségeket is.

KOZÁRMISLENY–CIGÁND 0–1 (0–0)
Pécs, 150 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Viszokai László, Kis Zoltán)
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Gubacsi, Causic, Lantos, Dinjar (Kocsis A., 57.) – Nagy K., Nagy E., Szinanovics – Csábi (Szekszárdi, 62), Wittrédi (Beke, 62.) – Városi. Vezetőedző: Kovács Zoltán
CIGÁND: Egyed – Molnár R., Raducu, Csicsvári, Szilágyi – Oltean (Roszel, a szünetben), Baksa – Nagy R. (Angyal, 78.), Katona Gy. (Sipos T., 80.), Varga K. – Popescu. Szakmai igazgató: Szénay Péter
Gólszerző: Roszel (0–1) az 53. percben
Kiállítva: Nagy E. (gólhelyzetben buktatta Katona Györgyöt) a 40. percben
MESTERMÉRLEG
Kovács Zoltán:
– Fájó a vereség, de ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni.
Szénay Péter: – Az első félidőben jól játszottunk, bátran támadtunk, de nem használtuk ki az előnyt. A második játékrészben a kiállítás bennünket zavart meg, és az utolsó percekben túlságosan idegesek voltunk. Kellett ez a győzelem.

SZEOL SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0–2 (0–2)
Szeged, 600 néző. Vezette: Molnár Attila (Medovarszki János, Horváth Zoltán)
SZEOL: Dongó – Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünwald – Forró A. (Fülöp T., a szünetben) – Lévai (Mendebaba, 81.), Rácz L., Beretka (Vágó L., 65.), Buzási – Péter A. Vezetőedző: Tóth Ákos
CSÁKVÁR: Dániel Cs. – Kékesi, Póti, Dulló, Baranyai Á. – Kiprich D. – Mészáros D., Nyilasi B., Bakos Sz. (Kocsis G., 66.), Lőrincz A. (Erdei, 85.) – Paudits (Molnár T., 80.). Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Kiprich D. (0–1) a 10., Kékesi (0–2) a 32. percben
Kiállítva: Fülöp T. (Nyilasi Bálint fölvágásáért) a 71., Póti (Gajág Gergő megrúgásáért) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth Ákos: – Az első félidő hit nélküli játéka miatt alárendelt szerepre kényszerültünk. A szünet után mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, de csupán helyzetekig jutottunk.
Toldi Gábor: – Az első félidőben fegyelmezetten, labdabiztosan játszottunk, akár nagyobb különbséggel is vezethettünk volna. A szünet után nehéz perceket éltünk át, ám a hajrában ismét a mi akaratunk érvényesült.

AZ ÁLLÁS
1. Balmazújváros1382319–12+726
2. Kisvárda1373321–11+1024
3. Békéscsaba Előre1371517–11+622
4. Szeged 20111364319–7+1222
5. ZTE FC1364322–15+722
6. Puskás Akadémia FC1364325–24+122
7. Nyíregyháza Spartacus FC1363415–15021
8. Soroksár SC1355323–17+620
9. FC Csákvár1355316–17–120
10. BFC Siófok136716–20–418
11. Soproni VSE1353516–16018
12. Kozármisleny FC1353514–14018
13. Mosonmagyaróvári TE1352619–15+417
14. Dorogi FC1352616–16017
15. Szolnoki MÁV FC1352618–22–417
16. Vác FC1343614–15–115
17. Budaörs134187–17–1013
18. Ceglédi VSE1332819–26–711
19. Cigánd SE133288–21–1311
20. SZEOL SC133197–20–1310
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik